هدایت شده از پنجره
🔊 کاربر برتر نرمافزار #طاقچه یک #طلبه می باشد که در این نرم افزار، ۳۴۵۶جلد کتاب داشته و مطالعه کرده است!!!
🛎 و همچنین یک کتابخانه ۵۰هزار جلدی از کتاب های چاپی دارد!
📎 در آخرین آمار خرید و فروش طرحهای کتاب، #قم در صدر کتابخوان ترین شهرهای ایران قرار گرفت.
📎 #سبک_زندگی
📎 #طاقچه
📎 #طلبه
📎#کتاب
📎#خندوانه
🌐 اندیشه برتر
♨️جدیدترین #رصدهای روز
🆔 @andisheyehbartar_ir
هدایت شده از پنجره
✖️چقدر عقدهای باشی که بعد از ۴۰ سال، بخاطر یک سرود عقدهتو خالی کنی
تصور کنید در خیال خام براندازان انقلاب عوض شده و افتاده دست همین عقدهایها!
📎 #سبک_زندگی
📎 #رویگری
📎 #انقلاب
📎#منافق
📎#سرود
🌐 اندیشه برتر
♨️جدیدترین #رصدهای روز
🆔 @andisheyehbartar_ir
هدایت شده از جهادتبیینی
🗓۲۵ ماه ربیع الاول سال ۴۳۶ قمری
🏳رحلت فقیه، ادیب، مفسر، محدث
🏳مرحوم سید مرتضی علم الهدی/۱
💠رهبرانقلاب
‼️سیّد مرتضی (رضوان الله علیه) یکى از برجستگان تاریخ اسلام است، نه فقط تاریخ شیعه. وقتى ما دربارهى مفاخر اسلامى بحث میکنیم، در واقع تربیت اسلامى را توصیف میکنیم؛ و هرچه از فضایل و مناقب و برجستگیهاى امثال سیّد مرتضی گفته بشود و کار بشود، در واقع برگشت این به حُسن تربیت اسلام و معارف اسلامى و حوزههاى اسلامى است؛ این خیلى اهمّیّت دارد. درباره سیّد مرتضی ما صِرفاً تاریخ تولّد و وفات و تعداد فرزندان و ابوالثّمانین و مانند اینها را نمیخواهیم، دنبال این چیزها نیستیم براى شناخت شخصیّتهاى بزرگ علمى خودمان، بلکه میخواهیم معارف اینها را و معلومات اینها را تحلیل کنیم؛ هم از لحاظ تاریخى، هم از لحاظ ریشهشناسى علوم. شخصیّت سیّد مرتضی، هم ذوابعاد و ذوجهات است، هم به یک معنا بینالمللىِ اسلامى است. در همین بحث ادبیّات و ادب، در بعضى از حالات ایشان یعنى شرح حالهایى که براى ایشان نوشتهاند، من حالا یادم نیست چه کسى تعبیر میکند، میگویند که ایشان از بزرگان ادبِ معروفِ عالَم ادبیّات -عرب و غیر عرب، مثل سیبویه، مثل ابنجنّى- بالاتر است؛ یعنى اینجور تعبیر کردهاند که رتبهى ادبى ایشان بالاتر از این افراد است. این خیلى چیز مهمّى است؛ اینها را بایستى در کتابهاى ایشان جستجو کرد و آثارش و نشانههایش را پیدا کرد و تحقیق کرد. ۹۴/۸/۲۵
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
هدایت شده از جهادتبیینی
🗓۲۵ ماه ربیع الاول سال ۴۳۶ قمری
🏳رحلت فقیه، ادیب، مفسر، محدث
🏳مرحوم سید مرتضی علم الهدی/۲
💠رهبرانقلاب
‼️سید مرتضی در فقه، در کلام، در ادب و در تفسیر متبحّر بودهاند. حدیث هم همینجور؛ خب در حدیث هم ایشان شاگرد حسینبنبابویه -برادر شیخ صدوق- بوده است؛ حالا چه مدّتى بوده و چقدر بوده، اینها را هم درست نمیدانیم؛ اینها بایست تحقیق بشود، روشن بشود، معلوم بشود. بالاخره یک مردى با این خصوصیّات، با این جامعیّت، در تاریخ ما وجود دارد؛ این را باید ما تحلیل کنیم، شخصیّت ایشان را تحلیل کنیم. حالا مثلاً فرض بفرمایید استاد ایشان، شیخ مفید هم عمدهى تبرّزش در کلام است -شیخ مفید متکلّم بزرگى است- ما ببینیم آراء کلامىِ سیّد مرتضی در شافى و بقیّهى کتابهایى که ایشان دارند، مثلاً چقدر متأثّر از آراء شیخ مفید است، چقدر مخالف با نظرات شیخ مفید است؛ مهم است که اینها را آدم بفهمد؛ یا در فقه مثلاً که خب ایشان در فقه هم شاگرد شیخ مفید است، ببینیم آثار فقهى ایشان و نظرات فقهى ایشان، در آنها بعضى از شَواذ هم هست -آراء شاذّه هم در فرمایشات ایشان هست- چقدر متأثّر از آراء شیخ مفید است؛ یعنی تحلیل شخصیّت سیّد مرتضی؛ این مهم است. البتّه تنقیح آثار ایشان و چاپ آثار ایشان هم در جاى خود حائز اهمّیّت است. ۹۴/۸/۲۵
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
هدایت شده از جهادتبیینی
🗓۲۵ ماه ربیع الاول سال ۴۳۶ قمری
🏳رحلت فقیه، ادیب، مفسر، محدث
🏳مرحوم سید مرتضی علم الهدی/۳
💠رهبرانقلاب
‼️اگر خدای نکرده ما روحانیون در تکلیف خود سستی کنیم و کوتاهی بخرج بدهیم، ایمان مردم به معنویت روحانیت سست خواهد شد؛ چون ما با توپ و تفنگ و این چیزها که پیش نبردیم؛ ما با اعتقادی که مردم به روحانیت داشتند، پیش بردیم. من یکوقت خدمت امام عرض کردم که در این انقلاب و در پیروزی آن، تمام ذخیره آبروی هزارسالهی روحانیت به کار آمد. اینطور نبود که فقط روحانیت نسل حاضر و شخص امام بزرگوار بهتنهایی این کار را کرده باشند. آن آبرویی که امام ما پیدا کرد، ناشی از هزار سال سابقه خوب علمای شیعه دربین مردم بود. شیخ طوسی و سیّد مرتضی و علمای بزرگ تا دورهی ما، هر کدام قطرهیی بر این ظرف آبرو و حیثیت روحانیت شیعه اضافه کردند. مجموع این آبرو به کار آمد، تا این انقلاب پیروز شد. ایشان این حرف را تصدیق فرمودند. اگر امروز خدای ناخواسته در رفتار شخصی خودمان چیزی مشاهده بشود که با آنچه مردم دربارهی ما گمان میبرند، منافات داشته باشد، به ایمان مردم ضربه خواهد خورد و در نتیجه پایه خواهد لرزید. لذا ما واقعاً موظفیم که بیش از همیشه، جهات الهی و شرعی و آن چیزهایی را که دستگاه روحانیت با آنها شناخته شده است؛ مثل آزادمنشی، بیاعتنایی به زخارف دنیا، ارتباط و اتصال به خدا، ورع و پرهیز از محارم، و توجه به علم - که مردم روحانیت را به علم شناختهاند - رعایت کنیم. اینها آن وظایف نوع اول است، که وظایف شخصی ماست؛ بایستی به اینها بپردازیم و به آن اهمیت بدهیم. ۷۰/۵/۳۰
@Jahade_tabeini
ادب انقلابیگری
یادداشت مؤدبانه و قابل تقدیر آقای #مهدی_جمشیدی خطاب به آیتالله العظمی #صافی_گلپایگانی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔘من در روشنگری عهد خون با ولی خویش بستهام/قدردان و دستبوس آیتالله صافی هستم
🔹یادداشت این حقیر، دستاویز پارهای «غرضورزیهای بدخواهانه» و «سوءبرداشتهای بدبینانه» واقع شد. از غرضورزانِ کمینکرده و بیصداقت درمیگذرم که همواره، حریصِ غوغاسالاریهای آغشته به دروغ و فریب هستند. و چون طبیعتشان اینچنین است، گفتگو با ایشان بیحاصل است.
🔹«جریان تحریف» که «خسارتِ محضِ برجام» را بر مردم تحمیل کرده و «دولت عبرت» را رقم زده، در پی موجسازی در مقابل «بازسازیِ انقلابی» است؛ به هر طریقی و اینک از روزنۀ دوگانههای «مرجعیّت مستقل/ مرجعیّت وابسته» و «نقادی/ توهین». باید پرسید که «دفاع ابزاریِ» اینان کجا و «نقد صادقانۀ» ما کجا؟
🔹امّا به بزرگان و دلسوزان و نیکاندیشانی که از آن نوشته، ستیزهجویی با مرجعیّت و بیحرمتی به آن مرجع عالیمقام را دریافتهاند، صمیمانه و از عمق دل میگویم: به «مرجعیّتِ فقهای گرانقدار» معتقدم و «تضعیف مرجعیّت» را عینِ «تضعیف اسلام» میانگارم، و همچنین نسبت به مراجعِ والامرتبه و عزیز، خویش را هیچ و خاکسار میشمارم، از جمله به حضرت آیتالله العظمی صافیگلپایگانی، این فقیهِ خدااندیش و پارسا - که دیروز، «کارگزارِ صدیقِ انقلاب» بودهاند و امروز، «حامیِ ریشهدارِ انقلاب» هستند - «ارادت ایمانی» دارم.
🔹فارغ از اینکه فاصلۀ میان این نویسندۀ ناچیز و آن فقیه بزرگ، از حساب و شمار بیرون است، دربارۀ فرازی از تحلیل سیاسیِ ایشان، «ملاحظهای انتقادی» داشتم. ازاینرو، سطوری در نقد سخن سیاسیِ ایشان نگاشتم، امّا «صراحت» و «شفافیّت» این قلم به «تندی» و «گزندگی» سوق یافت و آن نوشته، متناسب با «منزلتِ مرجعیّت» نبود. البتّه حسّاسیّت نسبت به احتمال «بازتولیدِ سیاست خارجیِ التماسی»، مرا برآشفته کرد و قلمم را شعلهور. «غیرت انقلابیِ» این فرزند، سببِ تراوش برخی «عباراتِ غلیظ» نسبت به آن پدر معنوی شد.
🔹هر چند دفاع مطلق از «ارزشهای بنیادینِ انقلابی» و «نقادیِ شجاعانه»، فضیلت است و من در «تبیین» و «روشنگری» و «آرمانخواهی» و «انقلابیگری»، عهدِ خون با ولیّ حکیم بستهام، امّا سخنگفتن با «بزرگان قوم» - که عمری را در تعبّد و دیانت خالصانه سپری کردهاند - قواعد و آداب متمایزی دارد. امید است که آن فقیه بزرگوار، این «جسارت جوانانه» را بر من ببخشد و اعتذار مرا بپذیرد که میان «غرض» و «غفلت»، تفاوت است. دستبوس و قدردان آن وجود شریف هستیم.
🔶حاشیه روزنه
#لحن_مودبانه جناب آقای مهدی جمشیدی که یادداشت پیشین او موجب رنجش حوزویان و جامعه متدینان شده بود، قابل تقدیر است و نشانگر وسعت مشرب و تهذیب اخلاقی اوست که بعد از اطلاع از ابعاد منفی ماجرایی که با یادداشت انتقادی زننده او ایجاد شد، تلاش کرده فضا را تلطیف کند و روند نگارش آن یادداشت و نیز مکنونات درونی خود را شجاعانه و صادقانه بر زبان براند.
آری! شجاعت میخواهد که بخواهی اشتباه
را بپذیری و برآن باشی که سوءبرداشتها و سوءتفاهمهای برآمده از گفتار یا رفتار سیاسیات را #جبران نمایی.
در کنار این حرکت زیبا و ارجمند که در قالب نگارش این یادداشت جلوه کرده و رابطه پدر/فرزندی بین آیتالله صافی و مهدی جمشیدی را به رخ کشیده است، همچنان در برخی کانونهای خاص در قم و تهران، تخم کینه میپاشند و در تدارک کش دادن ماجرا و فاصلهاندازی بین مرجعیت و نظام اسلامی یا دوگانهسازی بین حوزه و دانشگاه هستند!
کار برخی معممین غیروفادار به سنتهای اصیل حوزوی که آتش بیار معرکه بودند و همچنان در پشت پرده بر وسعت دامنه اختلاف میکوشند با کرام الکاتبین است!
باری! البته نهادهای مسئول که به دنبال حاشیهزدایی و آرام کردن فضا و برخورد با عوامل اصلی این ماجرا هستند، آن عوامل مرموز را خوب میشناسند و احیانا اگر ابهامی هم هست، با همافزایی میتوان به معرفی کانونهای فتنهطلب در دل حوزه قم پرداخت تا زمینه کدورتها و حاشیهسازیها و دوگانهسازیهای کاذب از میان برود.
صدالبته همچنان که پیشتر هم نوشته شده، #لحن_مؤدبانه #رجانیوز و #مهدی_جمشیدی، تنها اگر با #التفات_پدرانه حضرت #آیتالله_صافیگلپایگانی همراه شود، میتواند طومار این حواشی غیر موجه را در هم بپیچد.
در انتظار لطف آن #مرجع_عزیز میمانیم...
@rozaneebefarda
اظهارنظر آیتالله العظمی صافیگلپایگانی پیرامون وقایع اخیر
از هیچ فرد و نهاد و جریانی، گله و شکایتی ندارم
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔘متن کامل اطلاعیه دفتر آيتالله صافیگلپایگانی به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
با قدردانی و تشکّر از مردم شریف و عزیز ایران، مراجع معظم تقلید، اساتید محترم حوزه و دانشگاه، جوامع و تشکّلهای دینی و اجتماعی که از بیانات و مواضع متین مرجعیت شیعه مبنی بر لزوم حلّ مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم حمایت نمودند به اطلاع عموم می رساند که حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله العالی فرمودند:
حقیر از مردم بزرگوار ایران، کمال تشکّر و سپاس را دارم و از هیچ فرد و نهاد و جریانی، گله و شکایتی ندارم و از خداوند متعال مسئلت دارم که بر اعتلا و عزّت و اقتدار مردم و کشور عزیز بیفزاید و نگرانیها و مشکلات به فضل الهی در ظلّ عنایات حضرت بقیّه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف برطرف گردد انشاء الله.
۲۴ ربیع المولود ۱۴۴۳
۹ آبان ۱۴۰۰
دفتر آیت الله العظمی صافیگلپایگانی دام ظله
🔶حاشیه روزنه
آنگونه که انتظار میرفت و پیش از این نیز بدان تصریح شد آیتالله العظمی صافی بر طبق سیره علمای سلف با ماجرای اخیر مواجهه کردند.
تکاپوهای مرموز #سکولارهایحوزوی و به خط شدن لشکر سایبری #سکولارهایعرفی که به دنبال افتراقطلبی و دوگانهسازیهایکاذب بین مرجعیت و نظام اسلامی بودند، نتوانست نتیجهای حاصل کند و به لطف خداوند تعالی در سایه اخلاص و تقوای طرفین نزاع اخیر منجر به #عذرخواهی_مؤدبانه_منتقدان و #التفاتپدرانه #آیتاللهالعظمیصافی گردید.
این زمستان هم گذشت و روسیاهی به ذغال ماند و جریانهایی که تا قبل از این به ظاهر دم از برخورد پدرانه روحانیت با عموم جوانان میزدند و در ماجرای اخیر آتشبیار معرکه شده، بر شدت حواشی افزودند، رسوا شدند و نشان دادند آن شعارها فاقد پشتوانه واقعی است.
وساطت برخی بزرگان حوزه و سران جریان انقلابی که بیش از اظهارنظر علنی، به صورت غیرعلنی برای حل و فصل ماجرا تلاش نمودند نیز عینا بر طبق سیره اهلبیت علیهمالسلام در رفع کدورت و نزاع اخیر مجاهدت کردند. خداوند این سرمایههای گرانسنگ را برای جامعه شیعی و حوزه مقدسه حفظ نماید.
پن۱: همچنان و همیشه، بزرگترین اهانت به مراجع عظام تقلید؛ تکاپو برای #مرجعسازی غیرضابطهمند و ناسازگار با سیره مستمره سلف صالح است!
پ.ن۲: حوزه و مرجعیت سخنگو نمیخواهد. بزرگان هر وقت صلاح بدانند نظرات شان را بیان خواهند کرد. از این رو برخی افراد که سیره و اندیشه شان فرسنگها با مراجع عظام تقلید و بدنه حوزه فاصله دارد، نمیتوانند و نباید خود را سخنگوی حوزه و مرجعیت جا بزنند.
پ.ن ۳: مواضع ناصحانه علمای عاملین و برخی #چهرههایموجّهحوزه و #نهادهایاصیلحوزوی که در حل و فصل ماجرا به نفع مصالح عالیه تشیع مؤثر بود، قابل تقدیر است.
🔘 روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاهکار حکیم ابوالقاسم فردوسی در ترجمه آیه الکرسی به زبان نظم