🔆 متن شبهه
میگن شب اول قبر خدا میپرسه :
روز
وقتی همسایه ات گرسنه بود تو کجا بودی!؟
وقتی دوستت کفش نداشت تو کجا بودی و خلاصه از این سوالا...
ولى من
میخوام سرمو بندازم پایینو با خجالت بگم؛
خدا جونم، خودت کجا بودی!؟
بهش بگم وقتی کمر این همه جوون زیر این مشکلات خم شد تو کجا بودی!؟
وقتی هزار تا دختر به خاطر گشنگی و مریضیه خانوادشون فاحشه شدن تو کجا بودی!؟
اونروزی که با زندگی و آیندمون بازی کردن کجا بودی؟!
وقتی خیانت عشقمو دیدم زجه میزدم تو کجا بودی؟!
وقتی شبا بابام از خستگی نا نداشت تو کجا بودی؟!
وقتی حاجیات مکه و کربلا رو بارها و بارها زیارت و سیاحت می کردن ولی کودکان زیادی از گرسنگی جان میدادن کجا بودی؟!
🔆پاسخ شبهه:
1⃣. بعد از مرگ قدرت اختیار و اراده از انسان سلب میشود و در برابر حقیقت خداوند و امرش تسلیم محض است .
پس هیچ انسانی نباید حتی خواب بلبل زبانی را ببیند!
2⃣. تمام مواردی که در جواب خداوند گفته شده است، بر خلاف تصور نویسنده که (نعوذبالله) قصور در وظایف خداوندی و به دور از عدل تصور شده، حاصل اعمال افرادیست که با زیاده خواهی یا بی مسئولیتی در برابر سایرین این مشکلات را ایجاد کرده اند .
و صد البته در برخی از آنها نیز خود افراد با کم کاری یا نتخاب مسیر غلط مقصرند .
آنها که از قدرت اختیاری که خداوند داده بهره نبردند.
3⃣. خداوند عین حق و عدل مطلق است .
هر بهره ای برای فردی را با نصیبی برای دیگری و هر فرصتی را با امکانی جبران کرده است.
هم به روح ما قبل از ورود به این دنیا خیر و شر را آموخته، هم مسیر را با دین و پیامبرانش نشان داده، هم اولیایی پس از آنان برای تبین مسیر معرفی نموده، و هم عقل را برای مقایسه و تصمیم گیری به ما هدیه کرده است.
4⃣حال قضاوت کنید
📌در کنار تمام این موارد خداوند در راس تعالیم و فرامین خود، انفاق، کمک به مستمندان، یتیمان و نیازمندان، عدالت و احترام در روابط و غیره قرار داده است .
اگر انسانها عمل نمی کنند، ظلم آنان بر خویشتن است و عدالت خداوند پا برجا.
📚پاسخ از تفسیر المیزان
واذا قیل لهم انفقوا ممارزقکم الله قال الذین کفروا للذین امنوا انطعم من لو یشاء الله اطعمه ان انتم الا فی ضلال مبین ): (و هنگامی که به آنها گفته شد: از آنچه خدا به شما روزی داده انفاق کنید، کسانیکه کافر شدند به مؤمنان گفتند:آیا به کسی اطعام کنیم که اگر خدا می خواست او را اطعام می کرد؟ جز این نیست که شما در گمراهی آشکاری هستید) مشرکان در برابر دعوت به عبادت که رکن اول دین حق است راه اعراض در پیش گرفتند و در برابر دعوت بر شفقت به خلق خدا که رکن دوم دین است عکس العملی جز رد و اعراض از خود آشکار نکردند.مسلم است که خدا مالک حقیقی اموال مردم است که آن را به ایشان روزی داده وتملیک نموده است و آنها را مسلط بر آن اموال قرار داده و همان خدا فقرا و مساکین را آفریده و آنها را محتاج نموده تا اغنیاء، زیادی اموال خود را صرف رفع حوائج آنها نمایند و به آنها احسان کنند، چون خدا احسان را دوست می دارد.
5⃣اما این مشرکین در برابر دعوت به انفاق که یک حکم تشریعی است ، از سر کفر وعناد خطاب به مؤمنانی که از سر ایمان آنها را امر به انفاق کرده اند می گویند: آیا ما به کسانی طعام بدهیم که اگر خدا می خواست ، خودش آنها اطعام می کرد؟ و حالا که نکرده معلوم می شود اراده نکرده تا آنها اطعام شوند€ چون اراده خدا هرگز از مرادش تخلف نمی ورزد. که این پاسخ آنها یک مغالطه در اراده تشریعی و اراده تکوینی خداست ، زیرا خداوند تکوینا اراده نکرده تا خود، فقرا را اطعام کند اما تشریعا اراده نموده تا اغنیاء مسئول اطعام و انفاق بر فقرا باشند و اساس اراده تشریعی خدا امتحان وهدایت بندگان است بسوی آنچه که صلاح حالشان در دنیا و آخرت وابسته به آنست ومسلما چنین اراده ای ممکن است با عصیان بندگان از مرادش تخلف کند.ولی اراده تکوینی خدا هرگز از مراد خود تخلف نمی کند و معلوم است که اراده خدا که به اطعام فقرا تعلق گرفته اراده تشریعی است ، نه تکوینی .
6⃣و درادامه از قول کفار خطاب به مؤمنان نقل می شود که شما مؤمنین که ادعامی کنید خدا به ما دستور داده انفاق کنیم و این امر را از ما خواسته ، در گمراهی واضحی هستید.
@kheimegahezeinabion
✨ حدیث روز
پیامبر اکرم (ص):
نزد من ، برای زن تازه زا، شفایی مانند خرما و برای بیمار درمانی مانند عسل وجود ندارد . اولین چیزی که زن تازه زا میخورد باید رطب باشد.
@kheimegahezeinabion
AUD-20201130-WA0117.
6.05M
🌸 لالایی خدا ۲۹
📚 سوره بقره آیه ۸۳
این فایل صوتی را همراه فرزندتان گوش دهید.
🎙محسن عباسی ولدی
@kheimegahezeinabion
چهل مهارت 30 تراشیون.mp3
3.58M
🌸 مبحث تربیتی
📝 چهل مهارت 30
بیست و سومین مهارت ، خوش قول باشیم.
🎙 استاد تراشیون
#تراشیون #مهارت #تربیت #طلاق
@kheimegahezeinabion
🍃 احکام شرعی
▪︎ به وسایلی که قبل از سال خمسی با درآمد بین سال، برای جهیزیه دختر دم بخت تهیه می شود خمس تعلق می گیرد؟
▪︎ مقام معظم رهبری: اگر تهیه جهیزیه (اثاث و لوازم زندگی) برای آینده، عرفا جزء مؤونه محسوب شود، خمس ندارد، هرچند تا سر سال خمسی استفاده نشده باشد.
@kheimegahezeinabion
🧿 مناجات نامه
الهی ضعیفان را پناهی، قاصدان را بر سر راهی، مومنان را گواهی، چه عزیز است آنکس که تو خواهی
منبع؛ مناجات نامه خواجه عبدالله انصاری
@kheimegahezeinabion
💎 برشی از کتاب
۲ ـــ توحید در مقام صفات
توحید در مقام صفات آنست که صفات حقیقی ذاتی الهی مانند حیات و علم و قدرت را عین ذات حضرت احدیّت و در غیر او زائد و عارض بداند بدین معنی که هر یک از این صفات را در غیر او از موهبات و افاضات حضرتش بداند.
۳ ــ توحید و شرک در افعال؛
حقیقت توحید در افعال آنست که بداند در جمیع عوالم ملک و ملکوت، مالک و مدبّر تنها خداست و یقین بداند برای خدا در جمیع شؤون شریکی نیست.اورا خالق آسمانها بشناسد وبداند خالق ستارگانی است که شمارهء آنها تا کنون برای بشر کشف نگردیده است وتاکنون توسّط ادوات جدید یکصدهزار میلیون ستاره کشف کرده اند که هر یک عالمی جداگانه اند و دارای نور مخصوص به خود میباشند و هر یک از آنها در مدار معیّنی در گردشند بدون اینکه به یکدیگر برخورد نمایند.یکی از آنها آفتاب است که حجم آن یک میلیون و سیصد هزار برابر زمین ما است و نوری به آن داده که از سی و هفت میلیون فرسنگ راه در مدّت هشت دقیقه به زمین ما میرسد و سبب روشنایی زمین و تربیت موجودات آن قرار داد.
منبع؛ #گناهان_کبیره آیت الله دستغیب
@kheimegahezeinabion
چهل مهارت 31 تراشیون.mp3
9.11M
🌸 مبحث تربیتی
📝 چهل مهارت 31
بیست و چهارمین مهارت ، در زندگی مقابله به مثل نکنیم.
🎙 استاد تراشیون
#تراشیون #مهارت #تربیت #طلاق
@kheimegahezeinabion
🔆متن شبهه:
خدا تو قران می فرماید: بندگانم بشارت بده انهایی که سخنان را می شنوند و از بهترین انها تبعیت می کنند( زمر18) منطق قران این منطقه چرا پس به ما میگید تو کانال های ضد دین نریم یا تو اسلام خوندن کتب و مطالب گمراه کننده حرام است لطفا راهنمایی کنید.
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣بحث در ایه مورد استناد شما مربوط به سخنانی است که امید هدایت در آن باشد .هر گاه بعد از بررسی و دقت ثابت شد که فلان کتاب یا فلان مطلب گمراه کننده است دیگر از موضوع این دستور اسلام خارج می شود .اسلام هرگز اجازه نمی دهد که مردم در راهی که نادرست بودنش بثبوت رسیده گام بگذارند.
2⃣البته تا زمانی که این امر بر کسی ثابت نشده و به اصطلاح در حال تحقیق از مذاهب مختلف برای پذیرش دین صحیح است می تواند همه این کتب و مطالب را مورد بررسی قرار دهد ولی بعد از ثبوت مطلب باید آن را به عنوان یک ماده سمی از دسترس این و آن خارج کرد»
📚تفسیر نمونه ج19 ص417
3⃣در کتاب پاسخ به پرسش های مذهبی چنین آمده است:
اسلام دین علم و دانش است؛ و این دین آسمانى، انسانها را به فرا گرفتن علوم و توسعه بخشیدن و همگانى ساختن آن تشویق مى کند. تکامل و پیشرفت فرد و اجتماع را در فرا گرفتن دانش مى داند; ولى در عین حال اسلام به یک نکته اساسى توجّه کامل دارد و آن نکته این است که همان طور که باید جامعه را از عوامل خطرهاى مادّى مانند بیمارى هاى واگیردار حفظ کرد، باید ازعوامل انحراف هاى فکرى و معنوى نیز حفظ نمود.
4⃣در تمدّن ماشینى امروز، افراد آزاد هستند که هر نوع عقیده و فکر و انحرافى را تا آن جا که مخلّ به نظام مادّى اجتماع نیست، بپذیرند؛ ولى در اسلام این طور نیست.
5⃣اسلام مى خواهد جامعه اى به وجود آورد که در مسیر تکامل معنوى و اخلاقى پیش برود. این کار میسّر نمى شود جز از این راه که با عوامل انحراف فکرى و اخلاقى مبارزه کند و نگذارد این عوامل بر زندگى مردم مسلّط شود.
6⃣با توجّه به این اصل اساسى، بخوبى معلوم مى شود که چرا اسلام، خواندن کتب گمراه کننده را که به عقاید و افکار صحیح و یا به اخلاق سالم لطمه مى زند، ممنوع ساخته است.
7⃣اگر خواندن این نوع کتب و نوشته ها براى همگان آزاد باشد، مردم چه تضمینى براى نگهدارى افکار و اخلاق خود از انحراف دارند؟ هرگز نباید قدرت تلقین و تبلیغ را نادیده گرفت و چه بسا این نوع نوشته ها از راه تلقین و تبلیغ، مسیر زندگى افراد را بکلّى منحرف سازند; چه بسیارند جوانانى که بر اثر کتب منحرف کننده و رمان هاى عشقى و جنایى رسوا و خطرناک، در پرتگاه فساد و سقوط اخلاقى افتاده اند.
8⃣به این علل یاد شده است که اسلام اجازه نداده کتب گمراه کننده، بطور آزاد در اجتماع نشر شود و مورد مطالعه همگان قرار گیرد; ولى بر همین اساس که این دین طرفدار علم و دانش است، خواندن و مطالعه این گونه کتاب ها را بر دانشمندانى که قدرت دارند حقّ و باطل را با میزان عقل تواناى خود از هم بشناسند، حرام نکرده است. دانشمندان نه تنها مى توانند این گونه کتاب ها را مورد مطالعه قرار دهند، بلکه بر دانشمندان اسلامى مطالعه آنها واجب و لازم است تا بتوانند منطق مخالفان را که در این کتب آمده است به دست آورند و با آن مبارزه کنند و چگونگى منطق و راه و روش تبلیغ دشمنان را بشناسند و از راه صحیح و موثّر در مبارزه با آن بکوشند.
9⃣در تاریخ اسلام مذاکرات زیادى میان پیشوایان دینى و طرفداران عقاید غیر اسلامى واقع شده که مولّفینى از قبیل مولّف کتاب «احتجاج طبرسى» به جمع آورى این نوع بحث ها پرداخته اند; و این خود نمونه اى از این است که تحریم «کتب ضالّه» در اسلام به معناى کشتن آزادى فکر و مخالفت با دانش نیست; و پیشوایان دینى همواره این گونه عقاید را از راه منطق و بحث آزاد پاسخ گفته اند، نه از راه ایجاد اختناق فکرى و عقیده اى»
برگرفته از کتاب پاسخ به پرسش های مذهبی ،ایات عظام مکارم و سبحانی،ص337
@kheimegahezeinabion
✨ حدیث روز
نبی مهربانی(ص):
آنکه مادرش را شاد کند،
خدا رو شاد کرده است.
@kheimegahezeinabion
می نویسم مادر...
بخوان عشق...
🎊میلاد حضرت زهرا (س) مبااااارک🎊
@kheimegahezeinabion
AUD-20201202-WA0032.
6.58M
🌸 لالایی خدا ۳۰
📚 سوره بقره آیه ۸۴ تا ۸۶
این فایل صوتی را همراه فرزندتان گوش دهید.
🎙محسن عباسی ولدی
@kheimegahezeinabion
🌸 نکته تربیتی
وقتی کودک با قابلمه و ملاقه طبل میزنه یا قاشق رو جای گوشی تلفن کنار گوشش میگیره و میگه الو
یعنی خلاقیت
برای دیدن خلاقیت کودک منتظر اختراعی عجیب نباشیم!
فقط کافی است خلاقیت بچهها را ببنیم و پرورش دهیم...
@kheimegahezeinabion
🍃 احکام شرعی
▪︎ وقتی بزرگ تر های جمع مثلاً مادر و خاله و ... غیبت می کنند، آیا من باید تذکر بدهم؟ چگونه؟
▪︎مقام معظم رهبری: اگر بدانید در مجلسی غیبت می شود حضور در آن مجلس جایز نیست و اگر در مجلسی کسی قصد غیبت کردن داشته باشد یا در حال غیبت کردن باشد، با وجود شرایط نهی از منکر، نهی زبانی واجب است و در هر صورت اگر غیبت مسلمانی را بشنوید باید ردّ غیبت کنید.
منبع: khamenei.ir
@kheimegahezeinabion
🧿 مناجات نامه
الهی نام تو ما را جواز، مهر تو ما را جهاز، شناخت تو ما را امان، لطف تو ما را عیان.
منبع؛ مناجات نامه شیخ عبدالله انصاری
@kheimegahezeinabion
💎 برشی از کتاب
" امید هم تنها به خدا "
شخص مؤمنِ موحّد به غیر از خدای خود نباید به کسی یا چیزی امیدوار باشد.
اصل هستی هر فردی از خداست و تحقّق و پیدایش هر خیری نیز از خداست. همچنین رساندن هر خیری از هر فردی به دیگری نیز از خداست.چنانکه در قرآن مجید میفرماید؛« بِیَده الخَیر » فقط بدست پروردگار نیکی است و بس.
ودر آخر سورهء یونس هم میفرماید؛
اگر خدا بخواهد به تو ضرری برسد کسی نیست که جلویش را بگیرد.
اگر کسی در کارهای خود به غیر خدا امیدوار بود، از روی لطف و کَرَم ، امیدش را ناامید میفرماید تا دیگر به خدای خود امیدوار باشد.
منبع؛ کتاب گناهان کبیره آیت الله دستغیب
@kheimegahezeinabion
چهل مهارت 32 تراشیون.mp3
11.77M
🌸 مبحث تربیتی
📝 چهل مهارت 32
بیست و پنجمین مهارت ، لفظ طلاق را در زندگی بکار نبندیم.
🎙 استاد تراشیون
#تراشیون #مهارت #تربیت #طلاق
@kheimegahezeinabion
🔆متن شبهه:
چرا در آیه ۲۲ سوره ذاریات آمده است که رزق شما در آسمان است: وَ فِی ٱلسَّمَآءِ رِزْقُكُمْ
در حالی که بیشتر روزیهایی که نصیب انسانها میشود در زمین است؟
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣در آیۀ مورد بحث به یکی از نشانه هاى عظمت پروردگار و قدرت او بر معاد، اشاره شده است که مى فرماید: «روزى شما در آسمان است، و آنچه به شما وعده داده می شود.
2⃣گرچه در برخی از منابع تفسیری «رزق» در این آیه به دانه هاى حیاتبخش باران تفسیر شده است که منبع هر خیر و برکت در زمین است،
3⃣همان طور که این آیۀ شریفه نیز موافق آن است: «و نیز در آمد و شد شب و روز، و رزق (و بارانى) که خداوند از آسمان نازل کرده و به وسیلۀ آن زمین را بعد از مردنش حیات بخشیده و همچنین در وزش بادها، نشانه هاى روشنى است براى گروهى که اهل تفکّرند».
4⃣اما این معنا مى تواند یکى از مصداق هاى روشن آیه باشد، در حالى که گستردگى مفهوم رزق هم باران را شامل مى شود، هم نور آفتاب را که از آسمان به سوى ما می تابد و نقش آن در حیات و زندگى فوق العاده حساس است، و همچنین هوا را که مایۀ حیات همۀ موجودات زنده است.
5⃣اینها همه در صورتى است که «سماء» را به معناى همین آسمان ظاهرى تفسیر کنیم،
ولى بعضى از مفسّران «سماء» را به معناى عالم غیب و ما وراء طبیعت و لوح محفوظ گرفته اند که رزق های انسان ها از آنجا مقدّر مى شود.
6⃣البته جمع میان هر دو معنا ممکن است، هر چند تفسیر اول روشن تر به نظر مى رسد.
✍و اما جملۀ «ما تُوعَدُونَ» (آنچه به شما وعده داده مى شود) مى تواند تأکیدى بر مسئله رزق و وعدۀ الاهى در این زمینه بوده باشد، و یا به معناى بهشت موعود چرا که در جای دیگر از قرآن مى خوانیم: «🌸نزد سدرة المنتهى، که بهشت موعود در آنجاست»،و یا اشاره به هر گونه خیر و برکت یا عذابى است که از آسمان نازل مى شود، و یا ناظر به همۀ این مفاهیم است؛ چرا که جملۀ «ما تُوعَدُونَ» مفهومش وسیع و گسترده است.
@kheimegahezeinabion
✨ حدیث روز
رسول اکرم (ص) می فرمایند:
لباس نرم یکی از چیٞزهایی است که سبب نشاط و رشد جسم می شود.
@kheimegahezeinabion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ اثر نیت مادران در سرنوشت فرزندان
_عظمت وجود اباالفضل العباس(س) مربوط به نیّتهای مادرشان امالبنین(س) است.
🎙 استاد پناهیان
@kheimegahezeinabion