مجله خردورزی
🔻مکث مقدس
‼️نبرد روایتها در میدان پستمدرنیسم
▫️زن در هر اجتماعی، نقشی حساس، کلیدی و اساسی دارد. یقیناً جامعهای متشکل از زنان آموزشدیده، قوی و سالم، امید بیشتری به بالابودن ملاکهای سلامت روان، استحکام بنیان خانواده، آرامش و کارایی مردان و رشد و بالندگی افراد خود دارد. همین مهم، الزامآور تکوین و تکون و پرداختن به هویت زن ایرانی در دوران کنونی است.
▫️علیرغم محوریت زن و نقش بیبدیلش در انسانسازی، رد پای پررنگی در تاریخ از او نداریم و نسبت بین میزان حضورش در تاریخ، در مقایسه با مردان بسیار ناچیز است و این خود جای بسی تأمل و پژوهش دارد. این احتمال میرود که مقداری از این غیاب، به دلیل حضور پررنگ زنان در خانه و مدیریت خانواده و وزین بودن این کفۀ ترازو باشد.
▫️رضاخان نیز ادعای دفاع از حقوق زنان را داشت؛ اما عملاً جز واردات لباس فرنگی زنانه و دستور کشف حجاب، کار خاصی نکرد و در بهتزدگی از پیشرفتهای ظاهری غرب، بین علم و تظاهرات مادی، دومی و زرق و برقش را برگزید.
▫️عقلگرایی، تجربهگرایی و انسانگرایی نیز هرکدام زن امروز را با بمبارانی از گزارهها تنها گذاشتهاند و پلورالیسم، اقتدارگرایی، نسبیتگرایی، هیچانگاری و تأکید بر گفتمان جنبشهای فمینیستی، همجنسگرایی، مسائل محیط زیستی و موارد دیگر که همگی از باورهای دوران مدرنیسم و پسامدرنیسم هستند، او را به ورطۀ هلاکتی خاموش در ساحت اندیشه کشانده است.
📝 الهام قاجار، مدیر کانون دختران اصیلا
➕ جهت خرید شماره چهارم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻اسلامهراسی و مسئله زن مسلمان
‼️چالش حقوق شهروندی زنان مسلمان اروپایی
▫️موج اسلامهراسی در اروپا بعد از سال 2001 منجر به تصویب قوانینی در کشورهای اروپایی شد که نافی حقوق شهروندی زنان مسلمان اروپایی، به ویژه حق آموزش، حق کار، حق تفریح و در نهایت آزادی عقیده بود. محدودیتهای قانونی و خصومت اجتماعی نسبت به حجاب، مانع از حق زن مسلمان برای ابراز ایمان، هویت و دسترسی به سایر حقوق بشر میشود.
▫️آزادی مذهب، به دلیل اتصال به ایمان فردی، فقط یکی از حقها و آزادیهای فرد مسلمان نیست؛ بلکه به سایر حقوق بشر، مانند حق کار، حق تحصیل و حق عضویت فعال در جامعه گرهخورده است. از نظر رهبران اروپایی، هویت مذهبی زنان مسلمان، آنها را در برآوردهساختن انتظارات اجتماعی و ادغام در جامعه ناتوان میکند.
▫️هرچند ادعا میشود که ممنوعیت لباس مذهبی ناشی از نگرانی واقعی برای زنان، برابری جنسیتی، امنیت، ادغام در جامعه یا بیطرفی است؛ اما حقیقت ماجرا این است که اغلب از احساسات اسلامهراسانه ناشی میشوند که با سوگیری جنسیتی و زیر سؤال بردن توانایی زنان مسلمان برای اندیشیدن و تصمیمگیری همراه است.
📝دکتر زهرا ابراهیمی، دکتری حقوق عمومی و پژوهشگر حوزۀ زنان و کودکان
➕ جهت خرید شماره چهارم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻زوال فمینیسم در آمریکا
‼️زنان در جهان شیشهای، تنها و شکننده
▫️جهان ویرانی که لیبرالیسم برای زنان به ارمغان آورده، بهراحتی قابلجبران نیست. اولین ضربۀ جدی به پیکر زنان، حذف آرامش از وجود آنها بوده است. زنی که باید برای خودنمایی، خود را تبدیل به بردهای برای تجارت جنسی کند و از این تنبارگی خود لذت ببرد، تمامی هم و غمش آراستگی ظاهری و حرکت در مسیر استانداردهای ازپیشتعیینشده برای او خواهد بود.
▫️نظام سرمایهداری با استفاده از انواع روشها، زن را قانع میکند که منفعت و ارزش او در رفتاری است که جذابیتهای جنسیاش را برای مردان کوچه و خیابان، برجستهتر و بیشتر کند و این بزرگترین ضربه به حیثیت و جایگاه زن است.
▫️درحالیکه جهان از حضور زنان آمریکایی در ماه به خود میبالد، زنان، خود شکار شکارچی بزرگتری شدهاند و چارهای جز حفظ وضع موجود ندارند. زنان آمریکایی ذرهذره آب میشوند! اما داستانسراییها برای موفقیتهایشان تا نسلها بر سر زبان زنان کشورهای جهان است. در نقاط مختلف کرۀ خاکی، چشمها بهسوی کاندیدا شدن زنان آمریکایی خیره شده؛ اما سالهاست که آرامش و معنا از عرصۀ زندگی رخت بربسته است.
📝دکتر زینب اصغریان، استاد دانشگاه و پژوهشگر مطالعات بینالملل
➕ جهت خرید شماره چهارم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
مجله خردورزی
🔻شورش علیه جنسیت
‼️جنسیتزدایی از پوشش، اختلال در نظام خلقت
▫️علامه طباطبایی(ره) بر این باور است که تفاوتهای زنان و مردان، در دو حیطۀ تفاوتهای جسمی و بیولوژی و تفاوتهای روانی یعنی عقلانیت و احساسات، باید مورد بررسی قرار گیرد. از نظر وی، این تفاوتها ریشه در تکوین متفاوت زن و مرد دارد از نظر علامه، این تفاوتهای تکوینی، عاملی برای تمایزات فقهی، حقوقی و اجتماعی میشود.
▫️پروژۀ جنسیتزدایی از پوشش، باید در منظومۀ جنگ غرب علیه جنسیت فهمیده و تحلیل شود. سالهاست که غرب جنگ تمامعیاری را علیه جنسیت آغاز کرده و البته این جنگ در ذیل جنگ علیه خانواده قرار خواهد گرفت.
▫️مباحثی که در قسمتهای قبلی در مورد تغییر در ماهیت جنسیت بیان شد و به سیالیت جنسیت در اندیشۀ غربی ختم شد، مهمترین تکۀ پازل این جنگ تمامعیار علیه جنسیت و خانواده است.
▫️در پارادایم اسلامی، پوشش و لباس جایگاه مهم و ویژهای داشته و دستورات مهمی در این زمینه بیان شده است؛ زیرا چنانچه گفته شد، لباس ارتباط نزدیکی با نفس انسان دارد. یعنی درعینحال که پوشش، حجاب نفس است، مایۀ ظهور و انکشاف نفس نیز میباشد.
📝دکتر زینب تاجیک، پژوهشگر پژوهشکده زن و خانواده
➕ جهت خرید شماره چهارم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com