🔻دینامیکهای عاطفی و انتخابهای اقتصادی
‼️ درآمدی بر نقش مرکزی و چندوجهی احساسات در تصمیمگیری اقتصادی
▫️احساسات مرتبط با عمل، مستقیماً از گزینههای تصمیمگیری ناشی میشوند. به این معنا که افراد هنگام ارزیابی و تأمل بر گزینههای پیشروی خود، این احساسات را تجربه میکنند.
▫️یکی از یافتههای مهم در مطالعۀ احساسات و تصمیمگیری اقتصادی این است که افراد، اغلب هنگام مواجهه با انتخابهای پرریسک، احساسات متناقضی را تجربه میکنند.
▫️به طور مشابه، مطالعات مربوط به اجتناب از وفاداری نشان میدهند که مردم کمتر تمایل دارند علیه تیم ورزشی موردعلاقه یا دوستان نزدیک خود شرطبندی کنند، حتی زمانی که از نظر اقتصادی منطقیتر باشد. این عدم تمایل ناشی از احساسات مرتبط با عمل و احساس وفاداری است، نه نتایج پیشبینیشده شرطبندیها.
📝 پروفسور دیوید دانینگ، استاد روانشناسی دانشگاه میشیگان
مترجم: ساجده رضایی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻ظهور جنگ شناختی
‼️ ظهور سلاحهای اطلاعاتی کلاسیک در جنگهای عصر جدید
▫️درحالحاضر، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد، ابزارها و تکنیکهای جدید جنگ شناختی، نیروهای نظامی را به طور مستقیم هدف گرفته و نه تنها با استفاده از سلاحهای اطلاعاتی کلاسیک، بلکه از طریق زرادخانۀ پیوسته درحال توسعه و نوآوری، همچون سلاحهای مخرب عصبی، ذهن و آ گاهی سربازان میدان نبرد را نابود میکنند.
▫️فصل دوم کتاب با عنوان «مرکزیت انسان»، پس از بیان شناختی از مغز به عنوان چالشی کلیدی برای آینده، علوم شناختی، علوم اعصاب، آسیب پذیریهای مغز انسان، نقش احساسات در روند شناختی انسان، مبارزۀ انسان برای جلبتوجه، تأثیرگذاری طولانی مدت فناوری بر مغز و رویکرد و وعدههای علوم اعصاب را مورد نقدوبررسی قرار میدهد.
📝 نگاهی به کتاب «ظهور جنگ شناختی» اثر فرانسوا دوکلوزل و ترجمۀ دکتر محمدحسین قربانی زواره
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
➖ شما میتوانید، جهت خرید کتاب 《ظهور جنگ شناختی》، به ادمین انتشارات شناخت پژوه، پیام دهید:
@ShenakhtPajoh_admin
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
ولادت حضرت فاطمه الزهرا (س) و روز مادر مبارک❤️
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻پدر زبانشناسی مدرن
‼️ نگاهی به کتاب زبان و اندیشه، اثر نوآم چامسکی
▫️چامسکی دربارۀ اندیشه در این کتاب چنین اعتقاد دارد: «اندیشه، خود باید با فهم نقادانه رابطۀ بیان زبانی با شمّ عمیقتر و پایدارتر انسان همراه شده باشد. نیروی انگیزندۀ زبان است که میگیرد، میلرزاند، دگرگون میسازد و از این رهگذر، انسان را انسان میکند. زبان، چه به گفته درآید و چه خاموش بماند، تنها خصیصۀ بهراستی انسانی است».
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
مجله خردورزی
🔻دانشمند علوم شناختی
‼️ نوآم چامسکی و تأثیرات او بر علومشناختی
▫️یکی از تأثیرات مهم چامسکی در روانشناسی شناختی، معرفی ایدهای است که کودکان و بزرگسالان بهعنوان نظریهسازان درونی عمل میکنند. بهعبارتدیگر، چامسکی معتقد بود که ذهن انسان دارای سیستمهای نظری پیچیدهای است که به آن اجازه میدهد تا دنیای اطراف را به طور فعال تفسیر و سازماندهی کند.
▫️پس از نقد رفتارگرایی، چامسکی به یکی از پیشگامان روانشناسی شناختگرا تبدیل شد. روانشناسان شناختگرا با الهام از ایدههای چامسکی، شروع به مطالعۀ فرایندهای ذهنی کردند و به بررسی چگونگی عملکرد ذهن در پردازش اطلاعات، یادگیری، زبان و حافظه پرداختند.
▫️منتقدان اشاره میکنند که نظریههای ذهنیتگرایی چامسکی، بهاندازۀ کافی بر اساس پژوهشهای تجربی نیستند. درحالیکه بسیاری از نظریههای شناختی و زبانیِ دیگر، بر پایۀ دادههای تجربی و آزمایشهای روانشناختی بنا شدهاند، نظریۀ چامسکی بیشتر بر استدلالهای فلسفی و تئوریک استوار است.
▫️چامسکی معتقد است که ساختارهای زبانی ذاتی، بهسرعت و بهصورت خودکار فعال شده و یادگیری زبان را تسهیل میکنند. اما تحقیقاتی دربارۀ کودکانی که یادگیری زبان آنها با تأخیر روبهرو میشود، این ادعا را به چالش کشیده است. این موارد نشان میدهند که ممکن است یادگیری زبان تحتتأثیر عوامل محیطی و تربیتی قرار بگیرد و نهتنها ساختارهای ذاتی.
▫️نظریات نوآم چامسکی، بهویژه در زمینۀ زبان و شناخت، به درک و تحلیل جنگ شناختی کمک میکند. چامسکی با تمرکز بر زبان و ساختارهای زبانی، نشان داد که چگونه زبان نهتنها ابزاری برای ارتباط، بلکه وسیلهای برای شکلدهی به تفکر و رفتار اجتماعی است.
📝 ساجده رضایی، مترجم و کارشناسی ارشد توانبخشی شناختی
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com