۱۸ خرداد ۱۴۰۳
۱۸ خرداد ۱۴۰۳
⭕️چکیده تحلیل های انتخاباتی روز
🔴 انتقاد روزنامه جوان از رائفیپور: به اسم امام زمان پول میگیرد و به اصولگراها حمله میکند/ در انتخابات مجلس گذشته نیز به جای نشاط سیاسی، تفرقه و یأس بین جریان حزباللهی ایجاد کردند
🔴 تقی آزاد ارمکی: در صورت ردصلاحیت همه باید حول محور چهرههای باقی مانده، توافق کرد تا کشور به دست رادیکالها نیفتد/ حضور علی لاریجانی میتواند فرصت مغتنمی برای جریان اصلاحات باشد
🔴 عباس آخوندی: براساس قانون اساسی ایران تنها یک دولت باید داشته باشد نه دولت های مستقل! دولتهای چندگانه به جای پرداختن به درد مردم در پی جنگ و نزاع با یکدیگرند
🔴 انتقاد محسن هاشمی از جبهه اصلاحات: در ساماندهی اولیه ثبت نام کاندیداها موفق نبودید نحوه حضور اصلاحطلبان و معتدلین در این انتخابات نسبت به انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ حاکی از افتراق اولیه است
🔴 روزنامه جوان: اینکه از یک جریان سیاسی تقریباً واحد، کاندیداهای متعدد میآیند، نشانه بیارزشی و نابلدی کار تشکیلاتی در این جریان است/ انقلابیها نشان دادند حتی سیاستورزی زیرکانه هم ندارند
🔴 عباس عبدی فعال اصلاح طلب: نامزدهای انتخاباتی باید موضع صریح خود را نسبت به عملکرد سه سال گذشته روشن کنند/ کسی که موافق است مسئولیتهای آن را بپذیرد، اگر مخالف است باید صریحا نقد و اعلام برائت کند
🔴روزنامه فرهیختگان: میزان مشارکت در انتخابات پیشرو، حدود 60 درصد است/ خاتمی هنوز در پذیرش و تایید پیشنهاد کاندیدای نیابتی تردید دارد/ نارضایتیهای عمومی ناشی از عملکرد روحانی باعث شد خاتمی سکوت را بر هرگونه سخن گفتن ترجیح دهد.
#بصیرت_خوشاب
@khoshab1
Basiratkhoshab.ir
۱۸ خرداد ۱۴۰۳
@khoshab1 مداحی سید مرتضی حسینی شهادت امام جواد ع.mp3
4.93M
مداحی حجتالاسلام سید مرتضی حسینی سالروز شهادت امام جواد علیه السلام در سلطانآباد مرکز #شهرستان_خوشاب
@khoshab1
Basiratkhoshab.ir
۱۸ خرداد ۱۴۰۳
امام جمعه خوشاب تاکید کرد؛لزوم استفاده از کلاسهای تعلیم و تربیت قرآن در سلطانآباد
امام جمعه خوشاب با تاکید بر استفاده از کلاسهای تعلیم و تربیت قرآن در سلطانآباد گفت: یکی از برکات قرآن در شهرستان خوشاب فعالیت مراکز و جلسات قرآنی است.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی تیجانی ظهر جمعه در خطبههای نماز جمعه سلطان آباد مرکز شهرستان خوشاب با تقدیر از فعالان قرآنی در شهرستان اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار ارزنده در خوشاب فعالیت گسترده مراکز و جلسات قرآنی در روستاها و شهرهای این شهرستان است که با حسابی سرانگشتی از نگاه آماری با شهر بزرگی مانند نیشابور برابری میکند.
امام جمعه خوشاب با تاکید بر بهره گیری از کلاسهای تابستانی برای فرزندان و شرکت در کلاسهای آموزشی ازدواج جوانان به ویژه دختران گفت: متأسفانه مشکلات ازدواج در شهرستان سه علت اصلی دارد که میتوان به ازدواج زودهنگام یا دیرهنگام و ازدواج ناآگاهانه اشاره کرد.
وی با تاکید بر استفاده از کلاسهای تعلیم و تربیت قرآن در سلطانآباد افزود: یکی از برکات قرآن در شهرستان خوشاب فعالیت مراکز و جلسات قرآنی است که با شهر بزرگی مانند نیشابور برابری میکند.
تیجانی با توصیه به نامزدهای انتخاباتی درباره رعایت اخلاق گفت: مردم مراقب سیاست بازان باشند و نگذارند با سیاه نمایی عزت و اقتداری که در دولت شهید رئیسی به دست آمده است با یکقطعنامه شورای حکام به حاشیه برود.
#بصیرت_خوشاب
@khoshab1
Basiratkhoshab.ir
۱۸ خرداد ۱۴۰۳
#حکایت 💫
✍ مراقب امضاهایمان باشیم
🔹جوانی روستایی ظرفی عسل برای فروش به سمرقند آورد.
🔸مامور تفتیش دروازه شهر، بار او را گشت و چون از جوان خوشش نیامد، حس کرد چیزی برای رشوه ندارد، به عمد درب ظرف عسل او را باز نگه داشت تا مگسها بر آن بنشینند.
🔹جوان هرچه اصرار کرد که او را رها کند، مامور رهایش نکرد.
🔸پس از آنکه مگسها در داخل ظرف عسل گرفتار شدند، مامور درب عسل را بست و اجازه ورود به شهر را به جوان داد.
🔹عسل به قدری به مگس آلوده شده بود که کسی در شهر آن را نخرید. جوان خشمگین شد و شکایت به قاضی سمرقند برد.
🔸قاضی گفت:
مقصر مگسها هستند، مامور به مگسها امر نکرده که در عسل بنشینند و وقتی مینشستند قدرت مقابله را نداشته است. برو و هر جا مگس دیدی بکش.
🔹جوان روستایی وقتی فهمید که قاضی، با مامور در اخذ رشوه همدست است، گفت:
آقای قاضی لطف کنید یک نوشته بدهید تا من هر جا مگس دیدم، انتقام خود را بگیرم.
🔸قاضی نوشتهای داد. روز بعد جوان روستایی در خیابان، دید مگسی روی صورت قاضی نشسته است. نزدیک شد و با سیلی محکمی مگس را کشت.
🔹قاضی از ترس از جا پرید و همه به او خندیدند.
🔸قاضی دستور داد او را زندانی کنند. جوان بیدرنگ نوشته را از جیب خود درآورد و به قاضی نشان داد و گفت:
حکمی است که خودتان امضا فرمودید.
#بصیرت_خوشاب
┈┈┈┈••✾🌿🌺🌿✾••┈┈┈┈
•✾📚 @khoshab1 📚✾
Basiratkhoshab.ir
┈┈┈┈••✾🌿🌺🌿✾••┈┈┈┈
۱۸ خرداد ۱۴۰۳
31.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سرمنشا مشکلات در زندگی و اقدامات قابل تقدیر و تحسین در شهرستان خوشاب از زبان حجتالاسلام مرتضی تیجانی امام جمعه خوشاب:👆
کنایه امام جمعه خوشاب به بی توجهی برخی افراد به اقدامات فرهنگی در شهرستان :
چون آسفالت داخلش نداره برخی نه درباره این موضوعات...👆صحبت می کنند و نه آنها را بیان می کنند.
#بصیرت_خوشاب
@khoshab1
Basiratkhoshab.ir
۱۸ خرداد ۱۴۰۳
۱۹ خرداد ۱۴۰۳
۱۹ خرداد ۱۴۰۳
۱۹ خرداد ۱۴۰۳
💠 «جشن سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها»
👤 سخنران:
🔸 حجّتالاسلام نیازمند
👤 مدّاح:
🔸 کربلایی روحالله غیاثی
📆 شنبه؛ ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
⏰ همزمان با نماز مغرب و عشاء
📍مکان: حسینیه قمر بنی هاشم؛ بالاتر از چهارراه بیهق
#بصیرت_خوشاب
@khoshab1
Basiratkhoshab.ir
۱۹ خرداد ۱۴۰۳
کمی تامل و تفکر👇
نابرابری در حماقتها!
➕ زمانی از چند استاد ریاضی دانشگاهی در آمریکا پرسیدم که آیا تا به حال بلیتِ لاتری خریدهاند. جواب همهشان منفی بود. به دید نظریهی احتمال که نگاه کنیم، خرید بلیط لاتری (یا مشابهش در ایران به صورتِ مسابقه پیامکی) کاری بس احمقانه است (به قول احتمالدانان، امید ریاضی چنین معاملهای برای خریدار منفی است). این کار، یعنی خرید بلیت لاتری، برای فقیر احمقانه است، و برای ثروتمند نیز! ولی این دو بلاهت #برابر نیستند: بلاهتِ مرد ثروتمند به او ضررِ کمی میزند، در حالیکه بلاهتِ مرد فقیر، به خصوص اگر تکرار شود، میتواند خانمانبرانداز شود.
➕اما دردناک آنجاست که فقرا بیشتر دچارِ این حماقت میشوند: شرکتهای لاتری آمریکا و کازینوهای لاسوگاس، مقدار زیادی از ثروتشان را از طبقه فقیر یا متوسطِ رو به پایین آمریکا به دست آوردهاند. در کشور خودمان، فقرای ایرانی، بیش از همه، در مسابقات پیامکی شرکت میکردند و پول خود را تقدیمِ مخابرات و تلویزیون!
➕همین #نابرابری را در مورد خیلی از حماقتهای دیگر در دنیای مدرن میتوان دید. مثلاً، بیبندوباری اخلاقی از یک طرف، و ایدئولوژیهای خانوادهستیز از طرف دیگر، و اضمحلال نهادِ خانواده که به همراه میآورند، برای همه مخرب است. ولی نابودیِ خانواده به اقشار فقیر صدمهی بیشتری میزند و امکان رهایی آنان یا فرزندانشان از چرخهی فقر را بسیار دشوارتر میسازد. حال، در آمریکا مثلاً، این بیبندوباری و تخریبِ خانواده در قشر فقیر (چه در سیاهپوستان، چه در سفیدپوستان)، بسیار بیشتر از طبقهی متوسط رو به بالای جامعه است. این چیزی است که در ایران خودمان نیز دارد اتفاق میافتد: اگر تا همین دو دهه پیش، سنتها نهاد خانواده را در قشرهای فقیر و روستایی حفظ میکرد، با از بین رفتنِ این سنتها و زیادشدن بیبندوباری جنسی، الان آنها بیشتر در معرض از بین رفتنِ خانواده و عوارضِ فقرزای آنند.
➕انواع و اقسام مداخلاتِ دولتی، مثلا مالیات بالا یا تعیینِ حقوق کارگر، در همه جا مضر است. ولی در کشوری ثروتمند چون آمریکا، این مداخلات میتواند سالها ادامه پیدا کند و بیشتر و بیشتر شود، بدون این که عوارض منفی آن خود را چندان بنماید (گرچه روزی بالاخره خود را نشان خواهد داد). ولی در کشورهای فقیر، حتی میزانِ کمتری از مداخلات میتواند خیلی سریعتر خرابیهای آشکار به بار آورد. ولی باز هم این کشورهای فقیرند که حجم زیادی از مداخلات دولتی را دارند. مقایسه کنید حجمِ دخالتِ دولت در اقتصاد را در کشوری مثل امارات با کشور خودمان! این را باید به آنهایی گوشزد کرد که همواره علتِ تشویق سیاستهای خاصی را این ذکر میکنند که "حتی در فلان کشور هم اجرا میشود!"
➕نمونه دیگر از یک #حماقت_نابرابر را مثلاً در تغییرات گستردهی عَمدی در محیط زیست یک ناحیه میبینیم. سدهای بزرگ که اکولوژی یک منطقه را و ساختار تقسیم آب را به طور بنیادی تغییر میدهند همه جا مخرب و مضرند. ولی ضرر آنها در جایی مثل ایالت تنسی آمریکا، با حجم بسیار زیاد بارندگی و غنای زیستمحیطیاش، کمتر از کشور خشکی مثل ایران است! ولی این موجب نشد که سدسازیهای ما که در ابتدا از طرحهای دره تنسی اقتباس شد، حجم بسیار گستردهتری از آنها پیدا نکند. یعنی حماقتی که برای ما مضرتر بود را از آنها بیشتر مرتکب شدیم.
➕بسیاری از ایسمهای مدرن حماقتها یا رذالتهای نابرابرند! و اگر در آن سوی کهکشانها ایسم جدیدی وضع شود، مردان و زنانی از خطهی پارس پیدا خواهند شد که برای آن ایسم گریبان بدرند! حتی بیشتر از مُبدعِ آن! /نویسنده گمنام
#بصیرت_خوشاب
@khoshab1
Basiratkhoshab.ir
۱۹ خرداد ۱۴۰۳