May 11
❌️بدون تعارف با یک شخص #قائدِ_قاعِد ! ❌️
زیاد شنیده ایم که میگویند: #تاریخ تکرار می شود .
#تاریخ را انسان ها رقم می زنند و به نوعی می توان گفت شخصیت بعضی انسان ها نیز در طول #تاریخ تکرار می شود .
قرار است بحثی را با هم بررسی کنیم تحت عنوان افراد تاثیر گذار اجتماعی ای که هنگام یاری #ولی خویش و زمانی که بایستی پشت #امام خویش می ایستادند و به اقتضای موقعیت خویش به اصطلاح برای نظام اسلامی خویش #هزینه می دادند، گاه جهت گیری فشل و گاه بی طرف و فاقد بصیرتی را اتخاذ کردند یا به اصطلاح قراردادی ما #قائدینِ_قاعدین ( رهبران نشسته ) .
در میان این مطالب ، قسمتی از زندگی برخی از این افراد موثر را بررسی خواهیم کرد و به بیان ویژگی ها ، عواقب و پیامد های عملکرد این افراد خواهیم پرداخت ان شاءالله.
✍️ عمار
#ادامه_دارد 🌷
https://eitaa.com/khoshe_mah
#قسمت_اول
#قائِدینِ_قاعِدین
سعد بن مالک بن وهیب بن عبدمناف بن زهره معروف به #سعد_ابی_وقاص
#سَعد_بن_ابی_وَقّاص ، از صحابی کبار رسول الله و به نقلی پنجمین یا هفتمین نفری بود که اسلام آورد¹ و از کسانی بود که در غزوات بدر ، احد ، خندق و خیبر حضور داشت و در فتح مکه یکی از سه پرچم مهاجران در دست او بود.
در زمان خلیفه دوم ، سردار فاتح قادسیه و والی شهر کوفه بود و به عنوان یکی از اعضای شورای شش نفره برای تعیین خلیفه سوم انتخاب شده بود و پدر عمر سعد معروفی است که در ماجرای کربلا ، فرماندهی سپاه ابن زیاد را بر عهده داشت و امام حسین علیه السلام را به شهادت رساند .
همه این موارد منجر به آن شد که در میان توده مردم دارای نفوذ اجتماعی بسیاری باشد و به قول معروف #سلبریتی_جامعه_اسلامی شود.
سرانجام پس از ۲۵ سال انحراف جامعه توحیدی از مسیر اصلی و برنامه ریزی شده نبی گرامی اسلام ، شرایط به گونه ای رقم خورد که مردم با امیرالمومنین علی علیهالسلام #بیعت کردند و #حکومت_علوی شکل گرفت .
حال شما در نظر بگیرید که این جناب سعد با این موقعیت اجتماعی و با این نفوذ مدنی که طبیعتا چشم برخی افراد عامی دوخته به عملکرد این شیخ صحابی هست ، حاضر به #بیعت با علی (ع) نمی شود و از یاری در جنگ جمل سر باز می زند.
زمانی که حضرت به او می گویند که چرا در جنگ حضور پیدا نمی کنی ؟ بهانه می آورد که : اگر شمشیری به من بدهی که دو چشم و زبان و دو لب داشته باشد و تشخيص بدهد چه کسی مؤمن و چه کسی کافر است ، با تو به چه جنگ می آیم!²
می دانید این گفتار یعنی چه ؟
یعنی ای علی ، تو نمی دانی که داری به حق می جنگی یا نه .
یعنی علی بر حق نیست و طرف مقابل علی ، در جناح باطل قرار ندارد.
خب عوام می بینند این چیز ها ...
متوجه می شوند پیام این مطلب را ...
زمانی که از خودشان می پرسند که آیا با علی بروند به جنگ یا نه ؟ می بینند که #سعد_ابی_وقاص ، صحابی بزرگ پیامبر ، از این جنگ امتناع کرده .
چه بخواهیم یا چه نخواهیم هستند کسانی که حق و حقيقت را بر مبنای عملکرد افراد تعیین می کنند.
این یعنی #هزینه ندادن برای #دولت_علوی ..
یعنی در موقع #فتنه ، خود را کنار کشیدن ..
یعنی #بصیرت نداشتن ..
در مطالب بعدی خواهیم دید که عاقبت سعد ابی وقاص چگونه خواهد شد ...
۱. ابن اثیر، اسد الغابه، ۱۴۰۹ق، ج۲، ص۲۱۴
۲. ابن سعد، الطبقات الکبری، ۱۴۰۵ق، ج۳، ص۱۴۳؛ مفید، الجمل، ۱۴۱۳ق، ص۴۵.
✍️ عمار
ادامه دارد ...🌹
https://eitaa.com/khoshe_mah
به نام خدا
#قسمت_دوم
#قائِد_قاعِد
#سعد_ابی_وقاص
در متن قبل راجع به بخش کوچکی از زندگینامه #سعد_ابی_وقاص صحبت کردیم و دیدیم که چطور با بهانه های واهی ، نقش و #نفوذ_اجتماعی خود را نادیده می گیرد و در #فتنه ای که باید #تبیین کند ، بهانه تراشی می کند .
جالب است بدانید همین جناب #سعد ، با تمام فشل کاری خود ، در آخر عمرش، پشیمان می شود و دفاعیات جالبی از امیرالمومنین دارد ...
نظر شما را جلب می کنم به ادامه ماجرا ..
پس از آن که دولت علوی ، جای خود را به دولت اموی داد ، معاویه ( علیه الهاویه ) به تمام #کارگزاران_جامعه_اسلامی نامه رسمی می نویسد و به آنها امر می کند که باید در مکاتبات و بر منابر ، پس از حمد خدا ، سبّ و لعن امیرالمومنین علی علیهالسلام را بگویند¹!
پس از فراگیر شدن این رسم ، به او خبر می دهند که تعداد کمی از #سلبریتی_های_جامعه_اسلامی در مدینه ، از انجام اين کار سر باز زده اند و علی را لعن نمی گویند که #سعد_ابی_وقاص یکی از آنها بود.
معاویه شخصا خود را به مدینه می رساند تا با سعد دیدار کند ..
ببینید ..
معاویه هم از نقش این #اینفلوئنسر_های_مدنی آگاه است.
می داند که اگر فردی مثل #سعد در مقابل این سنت او قرار بگیرد ، با توجه به تاثیری که بر بدنه عوام دارد ، می تواند علیه او #روشنگری کند و همین طور هم می شود ..
از او دلیل لعن نکردنش را می پرسد و در جواب ، براهینی می شنود که بعد ها به بزرگ ترین کتب برادران اهل سنت راه پیدا می کند و می شود یکی از بزرگترین اسناد حقانیت اهل بیت و باعث می شود معاویه از نظر خود برگردد و تا زمانی که #سعد زنده بود ، علی علیهالسلام را لعن نکردند !
#سعد در جواب می گوید² : سه فضیلت از رسول خدا (صلیاللّهعلیهوآله) در شان علی (علیهالسّلام) شنیدهام که با توجه به آنها، هیچگاه به سبّ و دشنام آن حضرت، اقدام نمیکنم و هر گاه یکی از آنها برای من بود، بهتر و ارزندهتر از شتران سرخ مو بود که در اختیار من باشد!!
• جانشین قرار دادن علی در مدینه در جنگ تبوک و قرائت حدیث منزلت در شأن علی
• دادن پرچم در جنگ خیبر توسط پیامبر به دست علی
• قرار گرفتن علی در جایگاه نفس پیامبر در ماجرای مباهله
۱. مروج الذهب، مسعودی، ج۳، ص۱۴
۲.صحیح مسلم، مسلم بن حجاج، ج۷، ص۱۸۷۱
✍️عمار
#ادامه_دارد ..🌹
https://eitaa.com/khoshe_mah
به نام خدا
#قسمت_سوم
#قائدِ_قاعِد
#سعد_ابی_وقاص
در متون قبلی خواندیم که برخی #سلبریتی_های_جامعه_اسلامی، نقش و نفوذ خود را نادیده گرفتند و در زمان #فتنه ، امام خویش را یاری نکردند...
خواندیم که #سعد_بن_ابی_وقاص یکی از همین سلبریتی ها بود ..
می گویند #سعد در اواخر عمرش اقدام به نقل فضائل مولا امیرالمومنین کرده بود ، اما چه زمانی ؟
زمانی که به علی (ع) #حکمیت را تحمیل کرده بودند..
زمانی که علی (ع) در محراب به #شهادت رسیده بود ..
زمانی که معاویه همه را به لعن و سب علی(ع) مجبور کرده بود ... .
خواندیم که زمانی که معاویه به او هم امر می کند تا مولا امیرالمومنین را سب و لعن کند ، به خاطر سه فضیلت مولا ، از این کار سر باز می زند ( مراجعه کنید به #قسمت_دوم )
می دانید نکته جالب کجاست ؟
معاویه رو به #سعد می کند و می گوید :
تو این فضائل را در مورد علی شنیدی و با او #بیعت نکردی ؟؟!
#سعد اظهار پشیمانی می کند.
و جالب تر از این هم زمانی هست که معاویه ، یعنی دشمن درجه یک امیرالمومنین، به #سعد می گوید : اگر من این سخنان را از پیامبر شنیده بودم ، با علی نمی جنگیدم !!
خیلی جای تعجب ندارد که چرا زمانی که به مردم شام خبر می رسد که علی (ع) در محراب به شهادت رسید ، از یکدیگر می پرسند که مگر علی نماز هم می خواند؟! وقتی افرادی مثل #سعد ، زمانی که باید #روشنگری می کردند و در طوفان فتنه ها ، پشت ولی را خالی نمی گذاشتند ، ساکت می شوند و عملکرد فشلی از خود به جای می گذارند ، دیگر بعد ها پشیمانی معنایی ندارد ..
اما داستان پشیمانی امثال این سلبریتی ها ، ختم می شود به یک معنا:
نوشدارویی بعد از مرگ سهراب
این جریان تنها مربوط به #سعد نیست ، بار ها در طول تاریخ بوده اند امثال این #اینفلوئنسر_های_مدنی که #زمان_شناس نبودند ، با بصیرت نبودند ...
مگر نبود #سلیمان_بن_صرد_خزاعی که موقع یاری امام مظلوم خویش ، در محراب عبادت بود ...
مگر ما داستان پشیمانی اش و #قیام_توابین را نخوانده ایم ؟؟
اما مگر این قیام چقدر موثر بود ؟؟
هنگام یاری ولی زمانه خویش ، اگر پشت ولی نباشی، دیگر فرقی نمی کند کجا هستی ..
در محراب عبادت یا در صف دشمن ... .
داستان #سعد_بن_ابی_وقّاص تمام شد و او ماند و اعمال و آخرتش .. .
اما به نظر شما ، آیا در جامعه امروز ما ، امثال این #سلبریتی_های_جامعه_اسلامی هنوز هم وجود دارند؟
فتفکروا ...
✍️ عمار
https://eitaa.com/khoshe_mah
هدایت شده از ✍ابوالفضل حیدری دخت 🌱
بسم رب القلم
🔰#دولت_اسلامی
❌در #دولت اسلامی، ویژگی های #طاغوتی دیگر جایگاهی ندارند.
یکی از مهم ترین این ویژگی ها، عدم #استکبار و #تکبر ورزیدن دربرابر مردم است.
✅#استکبار یعنی خودبرتر بینی،خودبزرگ بینی؛اینکه من برتر از دیگران هستم، برتر از مردم هستم، شأنی بالاتر از مردم دارم، بالاتر از دیگر مسئولین دارم و...
آیه ۱۲ سوره مبارکه اعراف، داستان سرپیچی شیطان از دستور خدا را شرح میدهد و دلیل این سرپیچی را #استکبار شیطان معرفی میکند:
قالَ ما مَنَعَكَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قالَ أَنَا خَيْرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنِي مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ...گفت من از او بهترم...
🤷♂خب حال ما با یک #مسئول_متکبر و #مستکبر چه برخوردی باید داشته باشیم؟
آیه ۱۳ سوره مبارکه اعراف:
قالَ فَاهْبِطْ مِنْها فَما يَكُونُ لَكَ أَنْ تَتَكَبَّرَ فِيها فَاخْرُجْ إِنَّكَ مِنَ الصَّاغِرِينَ...خداوند به شیطان فرمود:از آن مقام فرود آی که با تکبر نمیتوانی در این جایگاه باشی؛پس بیرون شو که تو در زمره افراد پست و کوچکی...
🔴#مسئول_مستکبر باید از جایگاهش به زیر کشیده شود و مورد کوچکی قرار گیرد.
مماشات با #مسئولین_مستکبر یعنی به ضرر مردم کارکردن.
خب حالا اگر ما با چنین مسئولی در #نظام_اسلامی مواجه شدیم، چه باید بکنیم؟ آیا چنین مسئولی در #دولت_اسلامی جایگاهی دارد؟ چگونه باید او را کنار زد؟
❇️با مطالبهگری...
وظیفه خودمون رو بشناسیم و بهش عمل کنیم...
این بحث ادامه دارد...🌹
#تمدن_نوین_اسلامی
#دولت_اسلامی
#مطالبه_گری
✍ابوالفضل حیدری دخت
https://eitaa.com/abolfazl_heydaridokht
🔰یکی از اعضای دفتر امام خمینی (رحمه الله) میگه به امام گفتم : آقایی را می خواهیم دعوت کنیم ، اگر نامه بزنیم حجة الاسلام ناراحت میشه!
و اگر بزنیم آیت الله ، در این حد نیست! چه کنیم؟
امام فرمودند :
بزنید مصیبت الاسلام ...
#امام_خمینی