#مانی_پلو
از غذاهای خوشمزه شهر دامغان حتما امتحان کنید
تركيبي از لپه پخته و رشته پلويي كه لاي برنج دم شده ، بهمراه گوشت پخته شده با پيازداغ و زيره و کشمش و زرشك سرخ شده سرو ميشه.
♦️روش پخت:
رشته را توي مقداري روغن باحرارت ملايم بذارين سرخ بشه و بعد لپه پخته را اضافه كرده و لابلاي برنج آبكش شده دم كنين ، ميتونين قبل از آبكش كردن برنج رشته و لپه رو اضافه كنين تا كمي بجوشه و بعد آبكش كنين ، اما من بعدسرخ شدن مستقيم ميذارم لاي برنج آبكش شده ، سرخ كردن رشته هم سليقه ايه ، ميتونين بدون سرخ شدن قبل آبكش كردن به برنج اضافه كنيد.
حدود يك كفگير از برنج را با نصف پيمانه ماست غليظ و دوقاشق زعفرون دم شده غليظ هم ميزنيم و بعنوان #تهديگ همراه باكمي روغن كف قابلمه پخش ميكنيم و بقيه پلو رو روش ريخته و ميذاريم دم بكشه.
يه پياز درشت را نازك خلالي كرده و توي روغن سرخ ميكنيم ، نصفشو از روغن جدا ميكنيم براي تزئين و به بقيه گوشت خردشده اضافه ميكنيم ، فلفل سياه تازه آسياب شده و گرد ليموعماني و زيره هم اضافه ميكنيم و باحرارت زياد تفت میديم تا گوشت سرخ بشه ، بعدش دو ليوان آب اضافه ميكنيم و وقتي جوشيد باحرارت ملايم و دربسته ميذاريم تا گوشت بپزه و آبش تبخير بشه ، اواخر پخت نمك و كمي هم زعفران دم شده اضافه ميكنيم. من ادويه ديگه اي نزدم ولي دوست داشتين ميتونين موقع پخت چوب دارچين هم اضافه كنين. من گوشت رو بعد از پختن لای پلو دم کردم شما میتونید
موقع سرو ابتدا مقداري از برنج را توي ظرف كشيده و روی برنج را با زرشك و كشمش سرخ شده و پياز داغ و گوشت تزیین کنید.
دوستان لایک و سیو کنید تا اینستا تمام پست ها رو به شما نشون بده.
#پلوی_مخلوط
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#کوفته_شوید_باقالی
سبزی کوفته... سبزی معطر ...جعفری گشنیز مرزه ترخون و نعنا وکمی تره خورد شده .... ۱/۵کیلو
باقالی نیم کیلو...
برنج لنجان ..اصفهان که باعث منسجم شدن کوفته می شه واز باز شدن کوفته جلوگیری می کنه ...۴لیوان اگر در دسترس نبودهمان برنج شمال ...خیس کرده از قبل ...و ابکش شده ..بدون هیچ پختی .....
پیاز ۲عدد
گوشت یک کیلو چرخ شده..+مقداری دنبه
کره....۵۰گرمی
نمک ..فلفل سیاه...زردچوبه ...مقدار لازم
اب مقداری
ارد نخوچی ۲قاشق
شوید خشک میزان لازم
روغن مایع و الو براقانی به میزان نیاز
با این میزان سبزی ..برنج و گوشت ...ما می تونیم حدودا بین ۲۰تا ۲۵عددکوفته داشته باشیم
سبزی و گوشت چند قطعه پیاز و چند تکه دنبه را در میکسر ریختم ...
یعنی امدم مخلوط این مواد رو به دفعات انجام دادم.۳الی ۴بار
یعنی قسمت بندی کردم تا مواد کاملا میکس و یک دست بشن ..
کل مواد میکس شده را زردچوبه نمک فلفل زدم ...و اندازه ۲ پیمانه شوید خشک پاشیدم
و کمی ورز دادم
ته قابلمه دولیوان اب ریختم نمک فلفل زردچوبه و کمی روغن مایع ریختم ...می تونین کف قابلمه پخت یک پیاز خلال کنین ....
البته میزان نمک را هواسمان باشد که شور نشود
مقداری از مواد رو بداشتم به اتدازه یک مشت ورز دادم و در دستم باز کردم و یک تیک کوچولو
کره و یک الو براقانی گذاشتم و شروع به گرد کردن کردم و مدام اون کوفته دستمو منسجم می کردم و خوب گردش کردم ..
الان اب ادویه دار ما در قابلمه جوش امده
مقداری شوید خشک پاشیده و یک یکی کوفته ها رو کنارهم در قابلمه تفلون چیدم ...
و باز مقداری روغن و شوید روی سطح کوفته ها اضافه کردم ....
اگر در فر بگذارید عالیه و بهترین پخت رو داره ...
ودر نهایت اگر بشه ته دیگی خوشمزه ایی به ما می ده
اما اگر فر نیست ..شعله ملایم ..همراه شعله پخش کن ..با دمی که تمام حرارت در روی کوفته ها یکنواخت بش...در اخر کمی شعله کمی زیاد بشه تا تهدیگیی خوبی به ما بده
توجه داشته باشبد این کوفته هیچ اب و یا سسی ندارد...
و تفریبا عین پلو شوید یاقالی هست اما به شکل کوفته ....
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
یه پلوی خوشمزه ی سنتی و اصیل ایرانی آوردم براتون😋این پلو جزو یکی از قدیمی ترین سبزی پلوهای ایرانیه که بصورت دم پختک درست میشد. فوق العاده خوشمزس.😍
این پلو با تخم مرغ معمولا سرو میشده ولی من کمی جوجه برا کنارش درست کردم.
#پلوپیازچه
#کوکوپیازچه
این مقدار برا چهار نفر کافیه.
مواد لازم برا پلو: پیازچه ۱۰۰ گرم.زردچوبه کمی. برنج ۳ پیمانه. مرغ در صورت تمایل ۲۰۰ گرم.
کره دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه: ✅برنج رو آبکشی کنید. پیازچه رو به اندازه ای که تو کلیپ بهتون نشون دادم حتما ریز کنید💫اندازه ریز کردن پیازچه خیلی مهمه .
✅پیازچه رو تو کره ذوب شده ریخته با زردچوبه و سریع از رو حرارت بردارید و لابلای برنج تو قابلمه بریزید✅ اگه دوست دارید مرغ ریز شده رو با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه تفت بدید و لابلای برنج بریزید یا موقع سرو کنار برنج بزارید.
✅میتونید مقدار پیازچه رو بیشتر کنید کاملا سلیقه ای هست.
✅سایز پیازچه درشت خرد شه و سریع از رو حرارت بردارید که حالت له و وارفته تو پلو پیدا نکنه.
مواد لازم برا کوکو: پیازچه ۲۰۰ گرم. اسفناج ریز شده ۳ قاشق غذاخوری. نمک فلفل سیاه زردچوبه و ادویه کاری(قابل حذف) مقدار لازم. تخم مرغ ۳ عدد. سیر در صورت تمایل دو حبه. آرد جو یا سوخاری یک قاشق غذاخوری.
طرز تهیه:✅ پیازچه رو حتما به اندازه ای که تو کلیپ نشون دادم ریز خرد کنید (اندازه ریز کردن پیازچه تو کیفیت این کوکو خیلی تاثیر داره).
حالا همه مواد رو خوب مخلوط کنید✅ تو تابه روغن ریختید کمی داغ شد مواد رو بریزید و درش رو بزارید رویه ببنده و زیرش کمی تغییر رنگ بده برگردونید و برش بزنید و درش روببندید بزارید با حرارت کم طرف دیگه سرخ شه و مغز پخت شه میتونید مغز گردو بزنید.
🔸یه تابه متوسط استفاده کردم برا این مقدار مواد.
🔸اگه پیازچه رو با خرد کن برقی خرد کنید کوکو حالت لزج پیدا میکنه پس حتما با چاقو ریز شه.
🔸اسفناج رو میتونید حذف کنید ولی تیزی پیازچه رو میگیره.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#پای_سیب
کره ۲۵۰ گرم
خاک قند ۲۵۰ گرم
تخم مرغ ۵ عدد
آرد ۳۵۰ گرم
سیب مقداری
دارچین کمی
ابتدا کره و خاک قند را درون همزن میریزیم تا خوب هم بزنه و پوک وسبک کنه بعد کم کم تخم مرغ را یکی یکی اضافه میکنیم تا تموم بشه
آرد الک شده را می افزاییم حواسمون باشه زیاد هم نزنیم
خمیرمون آماده شد داخل قیف ریخته ودرون قالب های ازپیش کپسول شده تا یک چهارم می ریزیم بعد یه تکیه سیب آغشته به دارچین را روی خمیر می گذاریم بعد بقیه قالب را با خمیرمون تا سه چهارم پر می کنیم و داخل فر با درجه ۱۸۰ به مدت ۳۰ دقیقه قرار می دهیم وبعد از پختن و خنک شدن روش خاک قند الک می کنیم و نوش جان می کنیم.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#پودینگ_موز_شکلات
دو پیمونه شیر ، یه چهارم پیمونه شکر ( بسته به ذائقتون میتونین کم و زیادش کنین ) ، سه قاشق غذاخوری نشاسته ذرت ( میتونین از نشاسته گل هم جایگزین کنین ) و یه خامه صبحانه صد گرمی رو با هم مخلوط و روی حرارت متوسط میذارم و مرتب هم میزنم تا صاف ، یکدست و غليظ بشه . بعد پنجاه گرم شکلات تخته ای ( نسبت شیرینی شکلات بستگی به ذائقتون داره) و دو قاشق غذاخوری پودر کاکائوی الک شده رو اضافه و مجدد کمی روی حرارت میمونه تا شکلات کاملا حل بشه و مایه یکدستی داشته باشم . بجای شکلات میشه از پودر کاکائو جایگزین کرد . در آخر دو تا موز پوره شده ( با پشت چنگال ، موز رو کامل له کنین ) رو به مایه پودینگ اضافه و خوب با مایه دسر مخلوط میکنم . بعد از اینکه اسانس وانیل رو زدم از روی حرارت برمیدارم و کمی که از حرارت افتاد ، داخل قالب دلخواه که در حد براق شدن چرب شده ، ریخته و یخچال میذارم تا زمان سرو .. برای قالبی درآوردن پودینگ هم ، به ازای هر پیمونه مایعات به یه قاشق غذاخوری پودر ژلاتین نیاز دارین که با یه چهارم پیمونه آب معمولی بن ماری و به پودینگ اضافه میشه که من برای نسبتای بالا ، حدود سه قاشق غذاخوری پودر ژلاتین زدم .
نوش جونتون عزیزانم 😍
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#حلوا_عربی
مواد لازم برای شهد:
شکر دو نیم لیوان
آب سه لیوان
زعفرون به میزان دلخواه
پودر هل يک قاشق چایخوری
گلاب نصف لیوان
مواد لازم حلوا:
آرد یک لیوان
نشاسته ذرت(سفید) یک لیوان
شیر خشک قنادی يک لیوان
کره ۱۰۰ گرم
روغن مایع به میزانی که آرد روان بشه
طرز تهیه و نکات مهم
اول برای تهیه شهد آب شکر زعفران و گلاب و پودر هل رو داخل قابلمه ریخته میذاریم روی شعله هر زمان که شکر حل شد شعله رو خاموش میکنیم نیازی به جوشیدن نداره.
حالا آرد رو داخل تابه الک کرده روی شعله میذاریم و تفت میدیم(شعله ملایم باشه ومرتب هم بزنید )
تا زمانی که رنگ آرد نخودچی بشه ،بعد نشاسته ذرت رو روی آرد الک میکنیم و دوباره سه دقیقه تفت میدیم ،و در آخر شیر خشک رو اضافه کرده و شعله رو خاموش میکنیم و تند تند هم میزنیم تا شیر خشک نسوزه(اینجا خیلی مراقب باشید چون شیر خشک زود گلوله گلوله میش و خراب میشه)تند تند هم بزنید تا آرد ها کاملا مخلوط بشن بعد دوباره اونارو الک میکنیم به تابه برمیگردونیم و کره رو اضافه میکنیم و بعد روغن مایع تا حدی که آرد شل بشه و روان بشه و مخلوط میکنیم یکدست که شد شعله رو روشن میکنیم با حرارت ملایم تفت میدیم تا به رنگ دلخواه برسه بعد میذاریم هم شهد هم مواد حلوا کاملا خنک بشه بعد شهد رو کم کم اضافه کرده و تند تند هم میرنیم تا کل شهد تموم بشه ،ممکنه اینجا مواد رقیق بشه ،هیچ اشکالی نداره چون مجدد میذاریم روی شعله مایعاتش تبخیر میشه و درست میشه،حلوا رو میذاریم روی شعله هم میزنیم ،دقت کنید⛔️اگر اینجا حلواتون گلوله گلوله شد نگران نباشید به خاطر شیر خشک هستش،مواد حلوا رو یا با گوشتکوب برقی یا مخلوط کن یا غذاساز بزنید تا یکدست بشه ،هر زمان حلوا به غلظت مورد نظرتون رسید شعله رو خاموش کنید این حلوا معمولا یه کم شل و کشدار هستش و مناسب ماسوره زدن من از ماسوره d2 استفاده کردم.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#پاکوره_آرد
#فینگرفود
#غذای_گیاهی
مواد لازم :
پیمونه من لیوان فرانسوی دسته داره
آرد برنج دو قاشق غذاخوری
آرد سفید یک پیمانه
ماست نصف پیمانه
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
نمک ، فلفل سیاە ، پودر تخم گشنیز ، فلفل قرمز ، زیره ، آویشن ، پودر زنجبیل ، پاپریکا به مقدار لازم ( ادویە سلیقەایە و میتونید کم و زیاد کنین یا تغییر بدین )
اب یک سوم تا نصف پیمانه
پیاز یک عدد متوسط (خورد شده)
فلفل دلمە نصف یک عدد (خورد شدە)
سه حبە سیر رندە شدە
گشنیز خورد شدە بە اندازە نصف پیمانه
طرز تهیه :
همه مواد را باهم مخلوط کنید . آب را در دو مرحله اضافه کنید . مهمترین نکته اینه که چون جنس و رطوبت اردها فرق داره ، اگه موادتون شل بود یکی دو قاشق غذاخوری دیگه آرد بزنید و اگه سفت بود ، یکی دو قاشق غذاخوری دیگه آب اضافه کنید . مواد را بیست دقیقه استراحت بدید و بعد سرخ کنین .
طیبه : دوستای خوبم اگه میخواین توی مصرف روغن ، صرفه جویی بشه ، از تابه گود متوسط استفاده کنین و حین سرخ کردن ، تابه رو کج نگهدارین که روغن ، یه گوشه ، جمع بشه و بتونین حداکثر استفاده رو داشته باشین . چون خمیر حاصل ، چسبنده اس ، قاشق رو مرتب داخل روغن بزنین و بعد اندازه گردو از خمیر برداشته و داخل روغن داغ داغ بریزین و مرتب زیر و رو کنین تا حسابی پف کنه و یکدست سرخ بشه . روغن حتما داغ باشه و گرنه پاکوره پف نمیکنه . من داخل سبزیجات پاکوره ، بجای گشنیز از سبزی پلویی ، زدم که عالی بود . اکثر رسپیا بجای آرد برنج ، آرد نخود ( آرد نخود خام رو میتونین از عطاریا تهیه کنین که با آرد نخودچی فرق داره ) میزنن . بعد از سرخ ، داخل صافی بذارین تا روغن اضافش گرفته بشه . نهایتا با سس و مخلفات دلخواه سرو و میل کنین . پاکورە انواع مختلفی داره که این مدل رسپی ، واقعا از راحترین و خوشمزه ترین هاست . چون بدون خمیر مایه و گوشته و فوق العاده خوشمزه و مقرون به صرفه اس . پیشنهاد میکنم حتماااا تستش کنین . پاکوره یا پاکورا از جمله غذاهای هندی به حساب میاد و باید طعمش تند و تیز باشه که البته من بخاطر مشکل همسرم ، فلفل رو حذف میکنم .
نوش جونتون عزیزانم 😍
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#کیک_موس_موز
#موس_کیک
اول #کیک_شکلاتی رو طبق رسپی #کیک_شیر_داغ که رسپیش داخل پیج و کانالم موجوده ، درست میکنم که برای کاکائویی شدنش ، دو قاشق غذاخوری از آرد کسر و پودر کاکائو جایگزین میشه . من کیکم رو اینبار داخل قالب کمربندی پختم که برای مراحل بعدی تهیه دسر راحت باشم . کیکم که پخت و کاملا از دما افتاد ، سطح ناصافش رو برش میدم . داخل قالب کمربندی ( یا هر ظرف و قالب در دسترس دلخواه ) اول کیسه فریزر میکشم که اگه اطرافش ناصاف بمونه ، مهم نیست تا موس بعد از بسته شدن ، حالت چروکیده ، فرم بگیره . بعد کیکم رو داخل قالب میذارم و نهایتا مایه موس که هم دمای محیط هست رو روی کیک میریزم . من کیکم رو کمی کوچیکتر برداشتم تا موس اطراف کیک رو هم بپوشونه ، شما میتونید کیک رو هم اندازه رینگ بذارین و مواد موس رو روش بریزین تا فقط روی سطح کیک رو ، موس بپوشونه . نسبت قطر موس هم بستگی به ذائقتون داره که میتونین نسبتای رسپی موس رو به دلخواه نصف یا دو سه برابر کنین . من برای تزئین ، کمی پودر کاکائو روی کیک موس پاشیدم که قهوه هم عالیه . برای رنگ زیباتر موس هم ، کمی رنگ خوراکی زرد زدم . میتونین قبل از ریختن موس روی کیک ، اول سطح کیک رو با کمی شیر ، مرطوب کنین و بعد برشای مناسب با موس (مثلا برای موس موز از برشای موز بذارین ) گذاشته و کمی از مایه موس رو بریزین و داخل یخچال بذارین تا نیم بند بشه (کامل بسته نشه چون حین سرو ، لایه ها از هم جدا میشه ). اینطوری برشای میوه ، ثابت میمونن و با ریختن باقی مایه موس ، به روی سطح دسر نمیان . نهایتا بقیه مایه موس رو بریزین و حداقل چهار ساعتی داخل یخچال بذارین تا کاملا بسته و آماده سرو بشه .
نوش جونتون عزیزانم 😍
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#کوکو_نخود
برای پونزده تا کوکو ، یک و نیم پیمونه نخود که از شب قبل ، خیس میشه رو با یه دونه فلفل دلمه ای ، یه دونه گوجه ، یه دونه سیب زمینی خام ، یه دونه پیاز ، چند حبه سیر ، داخل غذاساز خوب میکس میکنم . بعد دو تا تخم مرغ و چهار پنج قاشق غذاخوری پودر سوخاری ، نمک ، فلفل ، زردچوبه ، زیره ، پاپریکا رو اضافه و بعد از ورز دادن و خوب مخلوط شدن مایه کوکو ، برای حداقل نیم ساعت توی یخچال استراحت میدم و نهایتا به شکل دلخواه روی حرارت متوسط سرخ میکنم .
نوش جونتون عزیزانم 😍
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#کیک_نارگیلی
تخم مرغ…..۵ عدد
ارد…..۳پیمانه
شکر….۱ پیمانه و نیم
روغن….۳/۴ پیمانه
شیر…..۱پیمانه
پودر نارگیل…..۱پیمانه
بکین پودر…..۲ قاشق چای خوری
پودر هل…..۲قاشق چای خوری
وانیل
طرز تهیه:
زرده و سفیده را جدا کنید .سفیده را با همزن بزنید تا سفت بشه.
زرده را با شکر و وانیل با همزن بزنید تا حجمش دو برابر بشه،
شیر را به نارگیل اضافه کنید.بعد به مواد اضافه کنید.بعد روغن را بریزد.بکین پودر و هل را به ارد اضافه کنید حتما الک کنید.بعد به مواد کیک اضافه کنید،در آخر سفیده را بریزید
داخل قالب که روغن جدا کنده زدید مواد کیک بریزد
از قبل فر را گرم کنید.با درجه ۱۷۰ بمدت ۴۵ دقیقه قرار دهید.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#اوتمیل یک صبحانه مقویه که از جو دو سر و آب یا شیر تهیه میشه. اوتمیل از معدود غذاهای راحتیه که علاوه بر لذیذ بودن بسیار مغذیه. این غذای خوش طعم و مفید رو میتونید تو وعدهی صبحانه میل کنید
مواد لازم برای تهیه اوتمیل
جو دوسر یک فنجان
شیر :۲ فنجان
موز خوردشده شده: ۱ عدد متوسط
توت فرنگی خورد شده دوعدد
عصاره وانیل: نصف قاشق چایخوری
دارچین آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
نمک: به مقدار کافی طرز تهیه
کره ی بادام زمینی ی ق غ
برای آماده کردن اوتمیل کافیه به روش زیر عمل کنید: همه مواد رو تو یه ظرف کوچک ترکیب کنید. حالا ظرف رو روی حرارت متوسط بذارید تا جوش بیاد. حرارت رو کم کنید. به مدت ده تا 15 دقیقه بذارید بمونه تا غلیظ بشه. تو این مدت مواد رو مرتب هم بزنید. وقتی مواد به اندازهی کافی قوام پیدا کرد، اون رو از روی حرارت بردارید و بلافاصله سرو کنید
میتونید اوتمیل رو با موز ی، شیره انگور، کره بادام زمینی، انواع مغزیجات ویا اینکه باهر میوه ایی دوست دارید تزئین کنید
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر