💠 دو بال #هدایت
🔸خدا در قرآن کریم دو بال برای پرش انسان معیّن فرموده است؛
🔹 اوّل: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ».
🔹 دوم: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثیراً».
🔸 این دو آیه، دو بال برای پرواز انسان است. اگر هر دو نباشد، نمیشود به سوی خدا پرواز کرد. اگر یکی باشد و دیگری نباشد، باز هم نمیشود. باید هر دو باشد.
🔸 پس باید هم واجب را انجام دهیم و حرام را ترک کنیم؛ و هم زیاد #یاد_خدا کنیم. اگر زیاد یاد خدا نکنیم، چیزهای دیگر یادمان میآید و دل را اشغال میکند و دیگر بیرون نمیرود؛ لذا خدا فرمود: «یاد خدا کن که او نتواند بیاید.»
🔸این دو لازم است. انسان خودش باید ببیند وضعش نسبت به آیهی اوّل چطور است؛ آیا #تقوا را مراعات میکند؟ و با آیه دوم چطور است؟ چقدر به یاد خدا است؟
خدا در این آیه به کم قانع نشده و گفته است: «کَثیراً» زیاد؛ یعنی زیاد یاد خدا باشید.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 فضیلت شب بیست و هفتم ماه رمضان
🔹س : آیا احتمال دارد که شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان هم شب قدر باشد؟
🔸ج: #شب_قدر نیست؛ امّا گفتهاند در فضیلت کمتر از آن نیست؛ یعنی کارهایی که در شب قدر باید انجام بدهیم در این شب هم باید انجام بدهیم؛ احیاء کنیم، دعا بخوانیم، توبه کنیم، عبادت کنیم و سایر کارها.
🔸لذا در روایت آمده است که امام سجّاد (ع) میفرمودند: شب بیست و هفتم کمتر از شب بیست و سوم یا بیست و یکم قدر نیست.
🔸لذا خودشان احیاء میکردند، ذکر خاصّی را مفصّل و مرتّب تا اوّل صبح میگفتند: «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی التَّجَافِیَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةَ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الِاسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ»
🔸 این را مرتّب میگفتند. اینها مضامین خاصّی دارد. (شرح و تفسیر این دعا در پستهای بعدی خواهد آمد ان شاءالله)
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
🔸عزیــز خـــدا🔸
💠 فضیلت شب بیست و هفتم ماه رمضان 🔹س : آیا احتمال دارد که شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان هم شب قدر ب
💠 شرح دعای امام سجاد(ع) در شب بیست و هفتم ماه رمضان (۱)
🔹 امام سجاد(ع) در این دعا فرمودند «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی التَّجَافِیَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ»
🔸اینجا دنیایی است که انسان را گول میزند؛ انسان خیال میکند دائما و ابدا زنده است؛ لذا هیچوقت مرگ و پایان حیات را به خود تلقین نمیکند و وقتی عامل مرگ میآید بیخبر میآید...
🔸 حضرت میفرمایند: بار خدایا! مرا مثل انسانی کن که نیمخیز نشسته. کاری کن در دنیا کاملا ننشینم...جوری نباشد که وقتی عامل مرگ میآید، کاملا نشسته باشم و برای رفتن هیچ کاری انجام نداده باشم.
🔸 ...اگر مامور قبض روح آمد، نگوییم آقا زود آمده ای؛ من کار دارم، نمیتوانم بیایم! او دیگر این حرفها را گوش نمیدهد؛ لذا باید آماده باشیم ... چمدان "انجام وظیفه" را باید پر کرده باشیم و هر وقت مامور قبض روح آمد بگوییم: بسم الله !
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
🔸عزیــز خـــدا🔸
💠 شرح دعای امام سجاد(ع) در شب بیست و هفتم ماه رمضان (۱) 🔹 امام سجاد(ع) در این دعا فرمودند «اللَّهُ
💠 شرح دعای امام سجاد(ع) در شب بیست و هفتم ماه رمضان (۲)
🔹امام (ع) در جمله دوم فرمودند «والْإِنَابَةَ إِلَى دَارِ الْخُلُود».
🔸باورم این باشد که این زندگی حق است، اما زندگی همیشگی بعد از مرگ هم حق است..زندگی منحصر در همین زندگی مادی وطبیعی نیست...
بنابراین امام(ع) فرمودند: خدایا! مرا آماده کن که بتوانم خودم را برای رسیدن به آن زندگی بعد از زندگی دنیا آماده کنم، هم وجود آن را باور کنم و هم خودم را برای ادامهی زندگی در آن نشئه، آماده کنم.
🔸 پروردگار متعال در قرآن کریم فرمود: سرمایه آماده شدن و آماده کردن برای زندگی همیشگی، اطاعت فرمان خدا و تقواست. فرمود: وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَىٰ.
🔸 از دنیا برای زندگی ابدی آخرت زاد و توشه بردارید و این را هم بدانید که بهترین زاد و توشهای که آن زندگی نیاز دارد، #تقوا و #اطاعت_فرمان خدا است.
🔸همین انجام واجبات و ترک محرمات که انسان به تدریج و با توفیق پروردگار متعال انجام میدهد، آثارش ذخیره میشود و سرمایهی زندگی بعد از مردن ما خواهد بود...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
🔸عزیــز خـــدا🔸
💠 شرح دعای امام سجاد(ع) در شب بیست و هفتم ماه رمضان (۲) 🔹امام (ع) در جمله دوم فرمودند «والْإِنَاب
💠 شرح دعای امام سجاد(ع) در شب بیست و هفتم ماه رمضان (۳)
🔹امام (ع) در ادامه فرمودند: «وَ الِاسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ»
🔸در هر لحظه آمادهی مرگ باشم. آمادهی مرگ شدن یعنی کارهایی که خدا گفته: "انجام بده" انجام دهم؛ واجبات را انجام داده باشم و محرمات را ترک کرده باشم.
🔸 اگر عامل مرگ و مامور الهی برای قبض روح آمد، دیگر مشکلی نیست؛ چون وعدههای خدا تحقق پیدا میکند. او خودش گفته: «سرمایهی زندگی ابدی، تقواست» خوب ما هم به توفیق پرودگار متعالِ «قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ» انجام دادهایم...
🔸قبل از اینکه لحظهی مرگ برسد، ما آمادهی رفتن و مواجه شدن با مرگ باشیم.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 چگونه #شکر نعمت های خدا را بجا آوریم؟
🔹امام صادق (صلوات الله و سلامه علیه) فرمودند: «سپاسگزاری و شکر، سه پایه دارد: اگر انسان بخواهد مصداق شکر را در خود فراهم کند باید این سه پایه را فراهم کند؛
🔸 اوّل: بدانیم و ببینیم که #نعمت از طرف خداست؛ دیگران ندادهاند؛ حاج محمّد تقی نداده است؛ بلکه نعمت را خدا داده است. اگر باور نکنیم که خدا میدهد، سپاسگزاری نمیکنیم.
🔸دوم: با زبان اظهار کنیم.
🔸سوم: نعمت خدا را در #معصیت خدا خرج نکنیم.» اگر این سه پایه را فراهم کردیم، حمد و سپاس خدا را کردهایم.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 #دنیا_پرستی
🔸مولا امیر المؤمنین ع دربارهی صفات، فضایل، آثار و روحیات انسانهای باتقوا در جامعه فرمودند:
«وَ یَقُولُ لَقَدْ خُولِطُوا»؛
#دنیاپرستان به کسانی که مثل خودشان چهار نعل به دنبال دنیا نمیدوند میگویند: «اینها عقلشان ناقص است، عقلشان نمیرسد؛ اگر عقل داشتند مثل ما ثروتمند میشدند؛ پولدار میشدند.» آنها خیال میکنند اینها یک خورده عقلشان عقب است امّا نمیدانند اینها عقلشان عقب نیست؛ عقل خود آنها عقب است؛
🔸اینها یک فکر دیگری در سرشان است که نتیجهی آن فکر این است که زندگی ابد را تأمین میکند؛ ولی شما دنیاپرستان نتیجهی فکرتان این است که در عمر کوتاه اگر هم به خواستههایتان برسید بعد زیان و خسران عمیق و عجیبی دامنگیرتان خواهد شد.
🔸«وَ لَقَدْ خَالَطَهُمْ أَمْرٌ عَظِیمٌ»، بله متّقین امر عظیمی در پیش دارند، میخواهند بتوانند در پیشگاه فرمان و امر پروردگار متعال آنگونه که باید، #انجام_وظیفه کنند، این برای آنها مشکل ایجاد کرده است، شما دنیاپرستان از این مشکل آزاد هستید!
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 ختم صلوات ، استجابت دعا
🔸 صلوات عبادت است. روز جمعه مستحب است انسان هزار بار صلوات بفرستد.
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر میخواهید دعایتان مستجاب شود، چهل نفر از مؤمنین را دعوت کنید و غذا هم بپزید و اطعام کنید و دعا کنید، خدا مستجاب میکند. اگر چهل نفر نشد، کمتر و تا چهار نفر تنازل کردهاند.
🔸در جلسهی ختم صلوات عدّهای جمع میشوند؛ کم یا زیاد، به قصد اخلاص و محبّت اهل بیت علیهم السلام صلوات بفرستند؛ حوائج بزرگی را خدا به برکت اینها برآورده به خیر میکند.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 پرسش و پاسخ در محضر آیت الله خوشوقت(ره)
📌شرح حدیث
🔹 لطفاً این حدیث را توضیح دهید:
«تَصْفِيَةُ الْعَمَلِ أَشَدُّ مِنَ الْعَمَلِ وَ تَخْلِيصُ النِّيَّةِ مِنَ الْفَسَادِ أَشَدُّ عَلَى الْعَامِلِينَ مِنْ طُولِ الْجِهَادِ».
🔸ج: کسی که می خواهد كار خيري انجام دهد، دو دشمن دارد؛ شیطان و نفس اَمّاره. نه شيطان می گذارد کار خیر انجام شود و نه نفس اماره. اما اگر با همه زحمت ها انجام داد، نگه داشتنش از انجام دادن سخت تر است؛
🔸دائماً نفس فشار می آورد و می گويد: «در روزنامه بنويس و پشت بلندگو بگو تا مردم بفهمند تو چه كار كرده ای.» و بالاخره هم لو می دهد. بنابراين نگه داشتن عمل صالح، مشكلتر از انجام دادن آن است. لذا كسانی كه موفق می شوند، بايد خيلی مواظب باشند که آن را آن قدر بپيچند که درز نكند و كسی نفهمد.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz