🔵 توصیه های آیت الله خوشوقت (ره) در مورد زیارت امام رضا علیه السلام
💠س1: آيا روز زيارتي خاصّ امام رضا علیه السلام صحت دارد؟
🔶ج: روزهايي را معرفي کردهاند که مردم بروند. در روزهاي ديگر ميگويند: «کار داريم و نميتوانيم». سالي دو بار گفتهاند و بقيهي آن را هم گفتهاند: «بياييد». اگر انسان اين دو روز را به زيارت برود، وقت کم ميشود؟! (از کار و زندگي ميماند؟!)
💠س2: اينکه فرمودهايد: «حداقل سالي يک بار به مشهد برويد»، آيا هر چند انسان پول قرض کند، بايد برود؟
🔶ج: بايد ندارد؛ امّا سالي يک بار بايد رفت. اگر پول نداري، برو دعا کن، انشاءالله خدا گشايش ميدهد.
💠س3: آيا زيارت امام رضا علیه السلام وقت بخصوصي دارد؟
🔶ج: نه؛ ولي ايشان مهمان ماست؛ بايد زياد مشرّف شد.
💠س4: دربارهي زيارت حضرت رضا علیه السلام فرمودهاند: «ايشان در برزخ ميآيد و بازديد پس ميدهد». آيا براي اين، سلام از دور هم کافي است؟
🔶ج: بله ميآيد؛ زيارت صدق ميکند؛ هر کس وارد مشهد شود، اسمش جزء زوّار ثبت ميشود و لو به حرم نرود.
💠س5: آيا مثلاً از قم سلام کند، فايده ندارد؟
🔶ج: چرا فايده ندارد؟! انسان کنار خيابان بايستد و دست بر سينه بگذارد و سلام دهد، ميرسد. دستور رسيده که سلام به امام حسين علیه السلام اينجور است که از دور هم سلام کني، ميرسد. خود اين سلام در حفظ علاقه و عقيده به امام حسين و حضرت رضا علیه السلام اثر دارد.
💠س6: چند بار خواستهام به زيارت حضرت رضا علیه السلام بروم، اما مانع ايجاد ميشود؛ براي رفع مانع چه کنم؟
🔶ج: گاهي موانع جوري است که انسان نميتواند به اين زودي برود. از دور زيارت کند، حضرت علیه السلام ميپذيرد.
💠س7: عازم زيارت مشهد مقدس هستم؛ لطفاً دربارهي بهترين اعمال در زيارت حضرت رضا علیه السلام بفرماييد.
🔶ج: بهترين اعمال تقوا است. تقوا را مراعات كني، بهترين زيارت نصيبت شده است انشاءالله. اگر گناه كني و به آنجا بروي، همهي زيارتها را هم بخواني، مبغوض حضرت هستي. گناه تا اين حد خطرناک است. هر وقت خواستي كارت قبول شود، خدا اعلام كرده: «إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ». فوراً بايد تصميم بگيري و تقوا را مراعات كني، كار درست ميشود؛ و الّا اگر گناه كني و به آنجا بروي، اگر تا صبح در حرم مطهر بيتوته كني، چيزي گيرت نميآيد. تقوا، تقوا اكسير اعظم است.
🔺برگرفته از کتاب اساس بندگی، ج1، ص277- 281
🆔 @Khoshvaght_ir
انسان مطلوب1.mp3
2.39M
💠 انسان مطلوب (1)
🔹هر چه در #قرآن کریم و در بیانات حضرات معصومین آمده عکس انسانی است که مطلوب #خداست. گفتند باید اینگونه باشد.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght
انسان مطلوب2.mp3
3.09M
💠 انسان مطلوب (۲)
🔹آیت الله خوشوقت (ره): اولین نقطه ای که خدا برای انسان مشخص کرده ایمان است.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔴 دولت اسلامی
💠 س1: امروز پذیرفتن مسئولیت در #جمهوری_اسلامی چطور است؟
🔶 ج: خیلیها دارند دنبالش میدوند؛ اما مسألهای ندارد. باید به گونهای پذیرفت که #انسان بتواند از عهدهاش برآید. دل انسان میخواهد برود و در آن نوک بنشیند؛ اما نشستن در آن نوک، شرایط و لوازمی میخواهد. نوعاً انسان میبیند کسانی دلشان میخواهد که به نوکِ نوک بروند، که اسباب و لوازم در نوک نشستن را ندارند؛ لذا وقتی در آن بالا مینشینند، اوضاع به هم میخورد. این نباید برود. مرحوم #امام(ره) فرمودند: «کسی که نمیتواند در یک پستی کار کند و درست خدمت کند، حرام است که قبول کند». باید آنمقداری را که میتواند خدمت کند، حیازت کند. دل انسان، بالاتر میخواهد اما نمیتواند خدمت کند. چشمش که به پول میافتد، شیطان میآید و اذیتش میکند و ناگهان میگویند: «#اختلاس کرده است».
💠 س2: پس در مسئولیتهای پایین مشغول به کار باشد؟
🔶 ج: پایین اینطور نیست. در مسئولیت پایین، #پول زیر دست شما نیست. مسئولیت پایین راحت است. جایی که اگر امضا کند، همه میگویند: «بله، چشم!» آنجا خطرناک است؛ لذا انسان نباید مدام بالا برود. اگر مدام بالا برود، باید اسبابش را هم فراهم کند. به قول حافظ:
تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف
مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی
یکی از اسباب بزرگی، #ایمان و #تقوا است. امام رفت و در آن نوک نشست و هیچطوری هم نشد. اگر پنجاه سال هم آن بالا مینشست، مشکلی پیش نمیآمد؛ چون ایمان و تقوایش را داشت. هدفش این نبود که پول جمع کند. هدفش این نبود که به رفاه و شکم و لباس و اینها بزند. هدف را دنبال میکرد؛ اما بعضی هدف خاص دارند و میخواهند خانهی خوب و ماشین مدل بالا داشته باشند؛ میخواهند سرمایهی تا آخر عمرشان را جمع کنند. اینها نمیگذارد. تا به پول رسید، نفس او میگوید: «حالا که به پست رسیدی، چه میگویی؟ بسم الله درو کن!» از جیبش رفعِ استحقاق میکند!
💠 س3: پس تا وقتی که تقوا نداریم، هر پُستی را نپذیریم؟
🔶 ج: به هر حال خطرناک است؛ بلکه همیشه کمی از آنهم پایینتر بنشیند که کمکم عادت کند و یاد بگیرد؛ و الّا اگر از اول بخواهد به آن بالا بِپَرد، طور دیگر میشود. اول بهطرفِی میرود و میافتد به باندبازی و حقهبازی و خطش عوض میشود و از راه عبودیت #پروردگار متعال برمیگردد و خدمت به #اسلام و #مسلمین یادش میرود. آنوقت مشکلات پیش میآید؛ و الّا شرط اساسی اجرای حکومت اسلامی، عقیده به اسلام و عمل به دستور اسلام است؛ چون هر #فاسق و فاجری که نمیتواند بیاید حکومت اسلامی را پیاده کند. شرط اولش این است که مسلمان باشد و اهل #ایمان و #تقوا باشد تا بتواند دستور اسلام را با آن قدرتی که خدا در اختیارش قرار داده، پیاده کند. اما اگر من #اسلام را قبول ندارم، یا قبول دارم ولی عمل نمیکنم، دنیاپرست هستم، پولپرست هستم، مقامپرست هستم، وقتی پول به دست من بیاید، چه میکنم؟ این جوری می شود...
🔺اساس بندگی/ج2/ص352-353
🆔 @Khoshvaght_ir