اغراض داخلی و خارجی جنگ اقتصادی اخیر چیست؟
آیت الله رییسی در سال ۱۴۰۰ در شرایطی به عرصه انتخابات پا گذاشت که دلار نزدیک ۳۰ هزار تومان بود و حدوداً ده برابر زمانی شده بود که روحانی از احمدی نژاد تحویل گرفته بود و بسیاری از کالا ها هم به موازات آن، ده برابر گرانتر شده بود. هزاران کارخانه تعطیل یا به حالت نیمه تعطیل درآمده و تقریباً تولید به خاک سیاه نشسته بود.
هنوز یکسال از روی کار آمدن دولت سیزدهم نگذشته بود که جنگ روسیه و اوکراین اتفاق افتاد. جنگی که اقتصاد تمام دنیا را تحت تأثیر قرار داد به طوری که کشورهای اروپایی که سالها روی تورم را ندیده بودند، به یکباره دچار تورم های وحشتناک و کمبود مواد غذایی به ویژه آرد و... شدند. این گرفتاری در حالی بود که آنها تحریم نبودند و زیر ساخت های نسبتاً خوبی هم داشتند.
اما همین تاثیرگذاری جنگ روسیه و اوکراین، در ایران نیز بی تأثیر نبود. دولت برای کاسته شدن اثرات منفی آن ، طرح عادلانه کردن یارانه ها را در اردیبهشت ۱۴۰۱ پیش برد. طرحی که کارشناسان جریان مقابل دولت می گفتند اگر اجرا شود تورم سه رقمی خواهد شد!
دولت با مدیریت مصرف آرد ، کشور را از یک قحطی نجات داد به طوری که بعدها سازمانهای بینالمللی مدعی شدند اقتصاد ایران چند درصد رشد داشته است.
قطار پیشرفت ایران در حال حرکت بود که ناگهان یک اتفاق تلخ ، موجب شد دشمنان آن را دستاویزی برای توقف این قطار قرار داده و چند ماه کشور را درگیر آشوب کنند.
حالا بعد از شکست پروژه براندازی و تجزیه ایران و حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن ، دوباره دشمن دست به کار شده و با التهابات ارزی، معیشت مردم را هدف گرفته است. اما به راستی چه هدف سیاسی پشت این ماجراست؟
القا ناکارآمدی دولت و نظام در ساماندهی معیشت و بازار و در نهایت ایجاد یأس و ناامیدی به ویژه در نزد حزب الهی ها و تصویر نامطلوب از دولت انقلابی
القا بن بست در کشور و گره زدن مجدد اقتصاد به مسئله روابط خارجی با اروپا و آمریکا و تأکید بر این موضوع که تا زمانی برجام احیا نشود ، آش همان آش و کاسه همان کاسه خواهد بود!
قطعاً جریان غرب با وجود یک دولت غربگرا در ایران ، نقشه های خود را بهتر پیش می برد. از این رو یادمان نرود که این جریان، تمام قامت در جنگ شناختی خود، علیه دولت سیزدهم ایستاده است .
موج سواری جریان غیر انقلابی داخلی و بانیان وضع موجود و تلاش برای ورود مجدد به عرصه های حاکمیتی در انتخابات های آتی
البته ناگفته نماند که این مسائل توجیهی بر عملکرد دولت نبوده و نیست و دولتمردان بایستی اقتصاد و معیشت مردم را در اولویت اصلی کار خود قرار داده و در بهبود آن تلاش نمایند. اگر تلاش کنیم و به خدا توکل کنیم ، قطعاً در جنگ اقتصادی امروز ، آن کس که پیروز خواهد شد ، ما هستیم . در این میان از دست های پشت پرده و جاهلان بی بصیرت و خواص منفعت طلب نباید غافل شد که هرچه می کشیم بیش از آنکه از جبهه غیر خودی و دشمن باشد از دست این جماعت خودی نما است.
@komeiyl14
دولت در حال تلاش است دستاوردهای زیادی هم طی ۱۷ ماه گدشته داشته اما واقعیت های کف جامعه چیز دیگری را نشان می دهد یعنی مشاهدات مردم متفاوت از گزارش هاست چرا؟
اقتصاد در دو ساحت قابل بررسی است، اقتصاد کلان و اقتصاد خُرد. تفاوتی ساده بین اقتصاد خرد و اقتصاد کلان وجود دارد. اقتصاد خرد مطالعه اقتصاد در سطح یک فرد، یک گروه یا یک شرکت است. در سوی دیگر اقتصاد کلان مطالعه کلیت اقتصاد ملی است.
رابطه عمیق و ناگسستنی بین این دو بعد از اقتصاد وجود دارد. با توجه به اینکه اقتصاد خرد و کلان بر روی یکدیگر تأثیر متقابل دارند، میتوان برای اصلاح شاخصهای اقتصاد کلان از اقتصاد خرد استفاده کرد و برای اصلاح شاخصهای اقتصاد خرد از اقتصاد کلان بهره گرفت. قاعدتاً این تأثیرگذاری در بازه زمانی ثابت شکل نمیگیرد؛ بلکه متناسب با موضوع فاصله زمانی تأثیرگذاریها متغیر است.
ذکر این مقدمه از این نظر ضرورت داشت که در حال حاضر وضعیت اقتصاد کشور در شکل کلان خود حرکت رو به جلو و خوبی دارد. این حرکت به تدریج بخشهای مختلف اقتصاد خرد را که با معیشت مردم ارتباط دارد، تحت تأثیر قرار میدهد. برای نمونه، قراردادهای دولت سیزدهم با همسایگان برای افزایش ترانزیت کالا از مسیر ایران در میانمدت موجب افزایش حجم تردد وسایل نقلیه سنگین در کشور شده است. این افزایش تردد سبب میشود نیاز به جایگاههای سوخت، خدمات سرویس کامیون، استراحتگاههای بین راهی، تهیه غذا و ... نیز افزایش یابد که سبب افزایش اشتغال و درآمد پایدار مردم میشود.
در ادامه توریست هم از نوع گردشگری و هم از نوع درمانی افزایش یافته و صنایع دستی و تولیدات هر منطقه بازارهای جدیدی پیدا میکند. یک پیمان همکاری دوجانبه اگرچه مستقیم بر درآمد گمرکی دولت تأثیر دارد؛ ولی به تدریج بسیاری از اقشار مختلف از آن سود میبرند. نکته مهم فاصله زمانی و تدریجی بودن آن است.
اقداماتی که دولت در اقتصاد کلان کشور انجام داده است؛ مانند گسترش روابط با همسایگان، کاهش مالیات تولید، راهاندازی درگاه یکپارچه صدور مجوزهای کسبوکار و قراردادهای راهبردی نوید آن را میدهند که در آینده نزدیک شاخصهای اقتصاد خرد نیز بهبود پیدا میکنند.
بنابراین، اگرچه افزایش قیمت طلا، ارز، مسکن و خودرو هر یک دلایل خاص خود را دارد که باید به صورت دقیق بررسی و حتی تصمیمات درستی از جانب مسئولان اتخاذ شود؛ ولی میتوان گفت، این افزایش قیمتها مقطعی است و تحت تأثیر شاخصهای کلان اقتصادی، به زودی این افزایش قیمتها مدیریت خواهند شد.
@komeiyl14
این آبشیرینکن بود که غربیا واسه عربستان میساختند و یه عده میزدنش تو سر ملت.
خواستم بگم، این هفته سه تاش تو بوشهر به ظرفیت 28.5 میلیون لیتر در روز بهرهبرداری میشه و جمعیت 200 هزار نفری رو پوشش میده.
البته برخلاف سعودیا، این تجهیزات روز دنیا توسط جوونای ایرانی ساخته شده.
@komeiyl14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌴🕯🌴🕯🌴
پنجشنبه هست
همان روزی که دل میگیرد و...
@komeiyl14
🔵 صفر تا صد ماجرای زن مشکوکی که ویدیوی برخورد با او فراگیر شد
🔺 ویدیوی یک زن مشکوک که چند نفر در حال کشمکش با او در اطراف یکی از مدارس تهران هستند در دو سه روز گذشته منتشر شد. اما چه چیزی این ماجرا را به پا کرد؟ آیا یک زن بی گناه بی دلیل طرف دعوا قرار گرفته؟
1️⃣ قبل از شروع تجمع دوربینها تردد پیاپی یک زن ۵۶ ساله را اطراف مدرسه مذکور ثبت کرده اند که مشخص نیست چطور از بروز تجمع در ساعات بعد مطلع است و در مکان حاضر شده!
2️⃣ این زن بدون حجاب با ایستادن مقابل خودروها اقدام به تلاش برای بستن مسیر و ایجاد شلوغی می کند.
3️⃣ پس از شروع تجمع اقدام به فحاشی رکیک به مقدسات دینی و شعار علیه کشور کرده و دانش آموزان و والدین آنها را با بیان اینکه «بچه هامون رو کشتن!» تحریک به آشوب می کند.
4️⃣ پس از تذکر پلیس و برخی نیروهای امنیتی، مامور پلیس را که سعی می کند به او نزدیک نشود مورد ضربه های پیاپی قرار می دهد.
5️⃣ موبایل برخی افراد را می شکند (دو دستگاه گوشی را از دست مامورین کشیده و خرد می کند)
6️⃣ با فاصله گرفتن از مدرسه همچنان به تنش آفرینی ادامه می دهد و با افشاگری برخی والدین دانش آموزان که به رفتار او اعتراض دارند اعتراف می کند اصلا فرزندی در مدرسه ندارد و نامی را که به عنوان فرزند خود چند بار به زبان آورده ساختگی است.
7️⃣ بعد از داد و بیداد در مقابل تذکر ماموران امنیتی برای دور شدن از محل و بعدا تاکید به او برای توضیح درباره چرایی اقدامتش، با داد و فریاد عابران را تحریک میکند که به او کمک کنند. درگیری شروع شده و برخی حاضران به دلیل فحاشی های زیاد و مقاومت دربرابر دور کردنش از محل با خشونت با او برخورد می کنند که ویدیوی آن منتشر و موجب بازداشت طرفهای دعوا با این زن شد.
⏪️ با توجه به اینکه رسانه ها تنها خبر ضرب و شتم این زن را منتشر کرده اند باید پرسید آیا با خود این زن آشوبگر نیز برخورد لازم خواهد شد؟ اصلا بازداشت شده؟ این زن از کجا پشتیبانی خبری شده و با چه انگیزه ای اقدام به التهاب آفرینی کرده است؟
🆔@komeiyl14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نمیخوای دست از علی برداری!؟
این کلیپ رو هم دوست باید ببیند هم دشمن.
بسیار زیباست.👌👌👌
🆔@komeiyl14
آیینهی غرق نور ایزد آمد
یا جلوهای از بهشت سرمد آمد
با دیدن اکبرش چنین گفت حسین
یکبار دگر بوی محمد آمد
( #بهر_قدمش_صلوات )
#میلاد_حضرت_علی_اکبر(ع)✨
#روز_جوان_مبارکباد✨🌺
⬅️
@komeiyl14