🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۳. اندازهی وعدههای خود را اصلاح کنید.
🌹❄️
پرخوری معضل بیشتر افراد است. حتما وعدههای غذایی را در اندازهی معقول و مناسب میل کنید. این کار علاوه بر کمک به کاهش وزن، موجب کاهش اسراف هم میشود.
🌹❄️
ممکن است چندان نسبت به این مسئله حساس نباشید اما بدانید که هدررفتن غذا تأثیر عمدهای بر محیطزیستی که در آن زندگی میکنیم، دارد. آگاهی نسبت به اینکه چقدر گرسنه هستید و به چه مقدار غذا نیاز دارید به شما کمک میکند در هر وعده اندازهی غذای خود را تنظیم کنید. این کار تأثیر بسزایی در کاهش هدررفتن مواد غذایی دارد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۴. از یخچال خود بهینه استفاده کنید.
🌹❄️
منجمدکردن یکی از بهترین روشهای نگهداری و حفظ مواد غذایی است و انواع بسیاری از خوراکیها را میتوان به این روش نگهداری کرد.
🌹❄️
برای مثال میتوان سبزیهایی را که برای استفاده در سالادها کمی نرم هستند، در فریزر قرار داد و در پخت موادغذایی دیگر بهکار برد.
🌹❄️
مازاد خوراکیهای گیاهی را میتوان با روغن زیتون و سیر خردشده ترکیب کرد، سپس آنها را در مکعبهای یخ قرارداد و بهعنوان چاشنی و افزودنی در دیگر غذاها استفاده کرد. همچنین میتوانید باقیماندهی وعدههای غذایی را نیز منجمد کنید. با این کار همیشه یک وعده غذایی سالم و خانگی در دسترس دارید .
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🍃
🍃🌸🍃🌸🍃
۱۵. از زمان انقضای مواد غذایی آگاه باشید.
🌹❄️
تاریخ تولید و تاریخ انقضا از مهمترین اطلاعاتی است که شرکتها روی بستهبندی مواد غذایی چاپ میکنند تا مصرفکننده از زمان احتمالی فاسدشدن محصول آگاه شود. البته در بسیاری از کشورها، دولت این تاریخها را تنظیم نمیکند؛ درواقع تعیین این تاریخ بر عهدهی شرکت تولیدکنندهی مواد غذایی است که تاریخی را برای ضمانت سلامت محصول مشخص میکنند.
🌹❄️
در حقیقت قسمت بزرگی از مواد غذایی، حتی پس از تاریخ انقضای خود، همچنان قابلمصرفند. درواقع گاهی تاریخ «فروش تا زمانِ» به خردهفروشان ابلاغ میشود تا مشخص شود محصول تا چه تاریخی باید به فروش برسد یا از قفسهی فروش حذف شود. در بعضی کشورها نیز «بهترین زمان مصرف تا تاریخِ» برای تعیین بهترین بازهی زمانی خرید و مصرف، بر روی محصولات چاپ میشود که هیچیک از این دو به معنای غیرقابل مصرف بودن ماده غذایی نیست.
🌹❄️
درحالیکه بسیاری از این برچسبها مبهم هستند، اصطلاح «استفاده تا زمانِ تاریخ انقضا» بدین معنی است که ممکن است پس از گذشت تاریخ مذکور از کیفیت ماده غذایی کاسته شود. هماکنون جنبشهای اجتماعی برای ایجاد شفافیت بیشتر برای مصرفکنندگان در مورد تاریخهای تولید و انقضای محصولات به حرکت درآمده است.
🌹❄️
بااینحال بهتر است همچنان نسبت به تاریخ انقضا و دیگر تاریخهای ثبتشده دقت کنید و اگر از زمان انقضای محصولی گذشته است حتی برای صرفهجویی، خطری برای خود و خانوادهتان نسازید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۱۶. از مواد باقی مانده کمپوست بسازید
ساخت کمپوست از باقیماندهی برخی مواد غذایی روش مناسبی برای تهیهی کودهای کشاورزی و راهی برای بازیافت این مواد است. دستگاههای کمپوستسازی در سایزهای کوچک برای استفاده در آشپزخانه در بازار وجود دارد که با خرید آنها هم میتوانید پسماندهای مواد غذاییتان را بازیافت و تبدیل به کود کنید و هم مانع هدر رفتن بیش از حد مواد غذایی شوید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
۱۷. ناهار خود را بستهبندی کنید.
🌹❄️
گرچه بیرونرفتن با همکاران برای صرف ناهار یا خرید غذا از رستوران موردعلاقهتان لذتبخش است، اما این عادت هزینهبر است و موجب تولید زبالههای غذایی بیشتری میشود.
🌹❄️
یک راه مفید برای صرفهجویی در پول و کاهش تولید کربن این است که ناهار خود را در خانه تهیه کنید و آن را بهصورت بستهبندیشده به محل کار ببرید. به این منظور میتوانید از باقیماندهی وعدههای غذایی قبلی یک ترکیب سالم و لذتبخش برای ناهارتان تهیه کنید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۱۸. تفالهها را دور نریزید.
🌹❄️
اگر عادت دارید هرروز پیش از رفتن به کار قهوه بنوشید، حتما تفالهی قهوه بسیاری تولید میکنید. جالب است بدانید این تفالههایی که نادیده میگیرید، فواید و کاربردهای بسیاری دارند.
🌹❄️
اگر به کشت گیاهان علاقه دارید، خوبی است بدانید تفالهی قهوه کود مناسبی برای کشت است. این تفالهها سرشار از نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند که مواد مغذی موردنیاز گیاهان بهشمار میآیند.
🌹❄️
تفالهی قهوه برای دفع پشه بهطور طبیعی بهکار میرود. در حقیقت، بررسیها نشان داده است که پخش تفالهی قهوه در زمینهای گیاهی موجب دورشدن پشههای ماده و مانعِ تخمریزی در آن ناحیه است.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
۱۹. در آشپزخانه خلاق باشید.
🌹❄️
یکی از فواید آشپزیکردن این است که میتوانید دستپخت خود را آنطور که دوست دارید تغییر بدهید و مواد و عطروطعم دلخواه خود را به آن بیفزاید. وقتی خودتان آشپزی کنید میتوانید از مواد غذایی باقیمانده مجددا استفاده کنید و ترکیب جدید بسازید.
🌹❄️
ساقهها و ریشههای گیاهان افزودنیهای خوشمزهای برای سوپ و غیره هستند. سیر و پیاز نیز عطروطعم خوبی به مواد غذایی میدهند.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
۲۰. قناعت پیشه کنید.
🌹❄️
اگر میخواهید به پوست صورت خود ماسک بزنید بهجای خرید محصولات شیمیایی که غالبا مضر هستند، در پول خود صرفهجویی کنید و ماسک خانگی بسازید. برای مثال میوه آووکادو شامل چربیهای مفید، آنتیاکسیدانها و ویتامین E است که گزینهی مناسبی برای ماسک صورت است.
🌹❄️
برای ساخت یک ترکیب فوقالعاده برای پوست و مو، آووکادوی رسیده و نرم شده را با کمی عسل مخلوط کنید.
🌹❄️
ترکیب تفالهی قهوه با کمی شکر و روغن زیتون نیز تقویتکنندهی موضعی قویای برای بدن است. همچنین میتوانید از چایهای کیسهای استفادهشده یا تکههای خیار برای کاهش برآمدگی زیر چشم استفاده کنید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
نتیجهگیری
🌹❄️
روشهای فراوانی برای جلوگیری از اسراف و استفادهی مجدد از مواد غذایی وجود دارد. نکاتی که در این مقاله به آموزش آنها پرداختیم علاوه بر کاهش هدررفتن مواد غذایی به کاهش هزینههای شما نیز کمک میکند.
🌹❄️
با تفکر بیشتر در مورد مقدار غذایی که هرروز در خانهی شما دور ریخته میشود، میتوانید تغییرات مثبتی برای نگهداری از ارزشمندترین منابع زمین ایجاد کنید.
🌹❄️
درواقع شما حتی با ایجاد تغییرات جزئی در شیوهی خرید، آشپزی و مصرف غذا، بهراحتی میتوانید به حفظ محیطزیست کمک کنید. با کمی تلاش میتوانید بهطور شگفتآوری مقدار زبالههای غذایی و اسراف خوراکیها را کاهش بدهید. این کار علاوهبر اینکه موجب صرفهجویی در هزینهها و زمان میشود، کمی از فشار وارد بر طبیعت نیز میکاهد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃