🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۹. دانهی میوهها را بهعنوان بذر نگهداری کنید.
🌹❄️
بخش وسیعی از ۰٫۶ میلیارد کیلوگرم کدوتنبلی که در سال در ایالات متحده تولید میشود، به هدر میرود. هرچند حکاکی روی این کدوها در جشن هالوین مرسوم است اما روشهایی برای جلوگیری از هدررفتن آن وجود دارد. در کنار مغز خوشمزهی این محصول، بذر آن نیز لذیذ و مقوی است. منیزیم و مواد معدنی مفیدی برای سلامت قلب و خون در این محصول وجود دارد که به بهبود میزان قند خون و فشار خون کمک میکند.
🌹❄️
برای نگهداری از بذر کدوتنبل آنها را بشویید و خشک کنید. سپس با کمی روغن زیتون و نمک تفت بدهید. از دانههای بلوط نیز میتوان با همین روش استفاده کرد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۰. مواد غذایی را مخلوط کنید.
🌹❄️
مخلوط کردن مواد غذایی مغذی ترکیب لذیذی را بهوجود میآورد و از هدررفتن غذا جلوگیری میکند.
🌹❄️
شاید ساقه، ریشه و پوست محصولات کشاورزی از نظر ظاهر چندان اشتهاآور نباشند نباشند، اما افزودن آنها به یک اسموتی (مخلوط میوه) روشی برای بهرهبردن از منافع سرشار آنهاست.
🌹❄️
ساقهی سبزیهایی مانند کلم و گوجهفرنگی که مملو از فیبر و مواد مفید هستند، تکههای چغندر، توتفرنگی و هویج، چاشنی فوقالعادهای بهنظر میرسند. پوست میوه و سبزیجات، گیاهان پلاسیده، موزهای بسیار رسیده، ساقههای شکستهی بروکلی و خیلی موارد دیگر را میتوان بهنحوی به جریان مصرف و استفاده بازگرداند.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۱. از مواد باقیماندهی آشپزیتان غذای دیگری درست کنید.
🌹❄️
آمادهسازی غذا برای مصرف در آینده روش مناسبی برای استفاده از مازاد مواد غذایی است. سر، ساقهها، پوست و هر بخش باقیماندهی مواد غذایی را با کمی روغن زیتون یا کره مخلوط و سپس آب را به آن اضافه کنید و از ترکیب معطری که بهوجود میآید لذت ببرید.
🌹❄️
این روش تنها به سبزیجات محدود نمیشود. بهجای اینکه باقیماندهی مرغ یا استخوانهای گوشت شام دیشب خود را دور بریزید، میتوانید آنها را با سبزیها، گیاهان و آب بجوشانید و یک آبگوشت خانگی تهیه کنید که در فروشگاههای مواد غذایی نیز یافت نمیشود.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۱۲. آب را با سبزی و میوه طعمدار کنید.
🌹❄️
خوشبختانه میتوان به آب عطروطعم داد و از این طریق همزمان از هدردادن غذا اجتناب کرد. بسیاری افراد بهاندازهی کافی آب مصرف نمیکنند. یک راه آسان برای دریافت آب بیشتر این است که آن را خوشمزه کنید! میتوانید پوست مرکبات، سیب و خیار را به آب اضافه و آن را طعمدار کنید.
🌹❄️
گیاهان وحشی و توتها نیز گزینهی مناسبی برای افزودن به بطری آب است. پس از اتمام آب، مجددا میوه و گیاهان باقیمانده را به یک ترکیب شیرین اضافه کنید تا هدررفتن اینگونه مواد غذایی به صفر برسد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۳. اندازهی وعدههای خود را اصلاح کنید.
🌹❄️
پرخوری معضل بیشتر افراد است. حتما وعدههای غذایی را در اندازهی معقول و مناسب میل کنید. این کار علاوه بر کمک به کاهش وزن، موجب کاهش اسراف هم میشود.
🌹❄️
ممکن است چندان نسبت به این مسئله حساس نباشید اما بدانید که هدررفتن غذا تأثیر عمدهای بر محیطزیستی که در آن زندگی میکنیم، دارد. آگاهی نسبت به اینکه چقدر گرسنه هستید و به چه مقدار غذا نیاز دارید به شما کمک میکند در هر وعده اندازهی غذای خود را تنظیم کنید. این کار تأثیر بسزایی در کاهش هدررفتن مواد غذایی دارد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۴. از یخچال خود بهینه استفاده کنید.
🌹❄️
منجمدکردن یکی از بهترین روشهای نگهداری و حفظ مواد غذایی است و انواع بسیاری از خوراکیها را میتوان به این روش نگهداری کرد.
🌹❄️
برای مثال میتوان سبزیهایی را که برای استفاده در سالادها کمی نرم هستند، در فریزر قرار داد و در پخت موادغذایی دیگر بهکار برد.
🌹❄️
مازاد خوراکیهای گیاهی را میتوان با روغن زیتون و سیر خردشده ترکیب کرد، سپس آنها را در مکعبهای یخ قرارداد و بهعنوان چاشنی و افزودنی در دیگر غذاها استفاده کرد. همچنین میتوانید باقیماندهی وعدههای غذایی را نیز منجمد کنید. با این کار همیشه یک وعده غذایی سالم و خانگی در دسترس دارید .
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🍃
🍃🌸🍃🌸🍃
۱۵. از زمان انقضای مواد غذایی آگاه باشید.
🌹❄️
تاریخ تولید و تاریخ انقضا از مهمترین اطلاعاتی است که شرکتها روی بستهبندی مواد غذایی چاپ میکنند تا مصرفکننده از زمان احتمالی فاسدشدن محصول آگاه شود. البته در بسیاری از کشورها، دولت این تاریخها را تنظیم نمیکند؛ درواقع تعیین این تاریخ بر عهدهی شرکت تولیدکنندهی مواد غذایی است که تاریخی را برای ضمانت سلامت محصول مشخص میکنند.
🌹❄️
در حقیقت قسمت بزرگی از مواد غذایی، حتی پس از تاریخ انقضای خود، همچنان قابلمصرفند. درواقع گاهی تاریخ «فروش تا زمانِ» به خردهفروشان ابلاغ میشود تا مشخص شود محصول تا چه تاریخی باید به فروش برسد یا از قفسهی فروش حذف شود. در بعضی کشورها نیز «بهترین زمان مصرف تا تاریخِ» برای تعیین بهترین بازهی زمانی خرید و مصرف، بر روی محصولات چاپ میشود که هیچیک از این دو به معنای غیرقابل مصرف بودن ماده غذایی نیست.
🌹❄️
درحالیکه بسیاری از این برچسبها مبهم هستند، اصطلاح «استفاده تا زمانِ تاریخ انقضا» بدین معنی است که ممکن است پس از گذشت تاریخ مذکور از کیفیت ماده غذایی کاسته شود. هماکنون جنبشهای اجتماعی برای ایجاد شفافیت بیشتر برای مصرفکنندگان در مورد تاریخهای تولید و انقضای محصولات به حرکت درآمده است.
🌹❄️
بااینحال بهتر است همچنان نسبت به تاریخ انقضا و دیگر تاریخهای ثبتشده دقت کنید و اگر از زمان انقضای محصولی گذشته است حتی برای صرفهجویی، خطری برای خود و خانوادهتان نسازید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۱۶. از مواد باقی مانده کمپوست بسازید
ساخت کمپوست از باقیماندهی برخی مواد غذایی روش مناسبی برای تهیهی کودهای کشاورزی و راهی برای بازیافت این مواد است. دستگاههای کمپوستسازی در سایزهای کوچک برای استفاده در آشپزخانه در بازار وجود دارد که با خرید آنها هم میتوانید پسماندهای مواد غذاییتان را بازیافت و تبدیل به کود کنید و هم مانع هدر رفتن بیش از حد مواد غذایی شوید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
۱۷. ناهار خود را بستهبندی کنید.
🌹❄️
گرچه بیرونرفتن با همکاران برای صرف ناهار یا خرید غذا از رستوران موردعلاقهتان لذتبخش است، اما این عادت هزینهبر است و موجب تولید زبالههای غذایی بیشتری میشود.
🌹❄️
یک راه مفید برای صرفهجویی در پول و کاهش تولید کربن این است که ناهار خود را در خانه تهیه کنید و آن را بهصورت بستهبندیشده به محل کار ببرید. به این منظور میتوانید از باقیماندهی وعدههای غذایی قبلی یک ترکیب سالم و لذتبخش برای ناهارتان تهیه کنید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۱۸. تفالهها را دور نریزید.
🌹❄️
اگر عادت دارید هرروز پیش از رفتن به کار قهوه بنوشید، حتما تفالهی قهوه بسیاری تولید میکنید. جالب است بدانید این تفالههایی که نادیده میگیرید، فواید و کاربردهای بسیاری دارند.
🌹❄️
اگر به کشت گیاهان علاقه دارید، خوبی است بدانید تفالهی قهوه کود مناسبی برای کشت است. این تفالهها سرشار از نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند که مواد مغذی موردنیاز گیاهان بهشمار میآیند.
🌹❄️
تفالهی قهوه برای دفع پشه بهطور طبیعی بهکار میرود. در حقیقت، بررسیها نشان داده است که پخش تفالهی قهوه در زمینهای گیاهی موجب دورشدن پشههای ماده و مانعِ تخمریزی در آن ناحیه است.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃