حوزه علمیه خواهران استان سمنان
#سمنان
#مصاحبه_اختصاصی
📌معرفی حقیقت دین بدون رویکرد پژوهشی ممکن نیست.
📍مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار در گفتگوی اختصاصی در اهمیت پژوهش گفت: حوزه های علمیه رسالت معرفی دین را به عهده دارند و معرفی حقیقت دین به دور از تحریف، بدون رویکرد پژوهشی و تحقیقی ممکن نیست.
🔹به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار در مصاحبه اختصاصی با خانم اقدس فریدون مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار، اهمیت پژوهش، چالش ها و جایگاه آن در حوزه های علمیه مورد گفتگو قرار گرفت.
▫️خبرنگار: لطفاً خودتان را معرفی کنید و کمی در مورد سوابق علمی و اجرایی تان توضیح دهید.
▪️مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: به نام خدا، اقدس فریدون هستم و اصالتا اهل گرمسارم، حدود ۳۰ سال است که با حوزه های علمیه مأنوسم، طلبگی را از جامعه الزهرا قم شروع کردم، بیست و یک سال ساکن قم بودم و همزمان با درس خواندن در مدارس قم تدریس هم می کردم، بعد از آمدن به گرمسار و سه سال فعالیت فرهنگی در این شهر، با تأسیس حوزه علمیه خواهران، به مدت هشت سال معاون آموزش و بعد از آن تا کنون مسئولیت مدیریت آن را به عهده دارم، البته ضمن آن به فعالیت های تبلیغی و تدریس دروس حوزوی هم مشغول هستم.
▫️خبرنگار: نقش حوزه های علمیه را در پیشبرد علم و پژوهش چگونه ارزیابی می کنید؟
▪️ مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: شاید در اوایل شروع حوزه های علمیه چندان امر پژوهش به این شکل مطرح نبود ولی الحمدلله اکنون در حوزه های علمیه خواهران مسائل پژوهشی خیلی خوب پیگیری می شود و دستاوردهای خوبی داشته است.
▫️خبرنگار: به نظر شما چرا پژوهش در حوزه های علمیه اهمیت دارد و چه جایگاهی در آموزش های حوزه دارد؟
▪️ مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: حوزه های علمیه رسالت معرفی دین را به عهده دارند و معرفی حقیقت دین به دور از تحریف بدون رویکرد پژوهشی و تحقیقی ممکن نیست، زیرا برداشت های غلط از موضوعات مختلف دینی باعث ضربه به آن می شود، بنابراین پژوهش های صحیح توسط افراد خبره در این امر باعث شناساندن دین واقعی خواهد شد و به نظرم ضروری است که مسئله پژوهش از مهم ترین آموزش ها در حوزه های علمیه باشد.
▫️ خبرنگار: حوزه علمیه خواهران گرمسار چه اقداماتی برای تقویت فرهنگ پژوهش انجام داده؟
▪️ مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: حوزه علمیه خواهران گرمسار سعی کرده در برگزاری نشستهای علمی، کرسی ها و حتی سخنرانی هایی که در سطح مدرسه یا شهرستان برگزار می کند از افرادی دعوت کند که در مسئله مورد نظر، محقق و صاحب نظر باشند و شبهات ناظر به آن مسئله را به خوبی پاسخ دهند و البته طلاب این مدرسه علمیه با مشارکت در جشنواره ها از جمله بانوی کرامت، رشد، علامه حلی و... کسب رتبه های خوب استانی و همچنین در همایش های ملی مقالات پذیرش شده داشته اند.
▫️ خبرنگار: چه موضوعات یا حوزه های پژوهشی بیشتر مورد توجه طلاب این حوزه علمیه هست؟
▪️ مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: با توجه به رشته تخصصی مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی که در این مدرسه علمیه فعال است و رویکرد حوزه های علمیه خواهران، مباحث مربوط به خانواده و البته مسائل سیاسی و اجتماعی معمولاً مورد علاقه و توجه است.
▫️خبرنگار: چه موانع و چالش هایی برای گسترش پژوهش در حوزه های علمیه وجود دارد؟ و چه پیشنهادی برای رفع این موانع دارید؟
▪️مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: به نظرم موانعی جدی وجود ندارد ولی در حوزه های علمیه باید برنامه ریزی ها و حمایت هایی صورت گیرد تا علاقمندی طلاب به امر پژوهش بیشتر شود، تشویق و تقدیر به موقع از طلاب موفق در پژوهش و شناساندن جایگاه پژوهش به طلاب می تواند این موانع را برطرف کند.
▫️ خبرنگار: برنامه های آینده حوزه علمیه خواهران گرمسار برای توسعه پژوهش و تولید علم چیست؟
▪️ مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: ان شاءالله به توفیق الهی بنا داریم کرسی های آزاد اندیشی را در سطح مدارس و دانشگاه های شهرمان گسترش بیشتری دهیم و همایش های ملی با موضوعات مورد نیاز جامعه داشته باشیم که پیگیری هایی در این زمینه داشته ایم.
▫️ خبرنگار: چگونه می توان حوزه های علمیه را به قطب های تولید علم در جامعه تبدیل کرد؟
▪️ مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه گرمسار: به نظر می رسد ما اگر بتوانیم به عنوان مسئول، ارزش مطالعه و پژوهش و اثر گذاری آن در جامعه و جهان را درک کنیم می توانیم به عنوان قطب های تولید علم در آینده باشیم، همانطور که در طول تاریخ گذشته نیز بزرگانی از حوزههای علمیه به این درک والا رسیده بودند و به عنوان قطب های تولید علم مشغول فعالیت بودند.
#هفته_پژوهش
#مدرسه_علمیه_تخصصی_فاطمیه_گرمسار
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
حوزه علمیه خواهران استان سمنان
#سمنان
برگزاری سلسله جلسات احکام
🔹سلسله جلسات مستمر درس احکام در مدرسه علمیه تخصصی امام جعفر صادق علیه السلام شاهرود برگزار گردبد.
🔹روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی امام جعفر صادق علیه السلام شاهرود از برگزاری جلسات مستمر درس احکام با حضور استاد حوزه خانم فاطمه شعبانی درجمع عموم بانوان و طلاب خبر داد.
🔸استاد حوزه در ابتدای بحث ،فلسفه سجده بر خاک را بیان نموده و یک روایتی از پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلم را مطرح کردند که حضرت فرمودند: "جعلت لی الارض مسجدا وطهورا" زمین برای من محل سجده و وسیله طهارت قرار داده شده است ؛در واقع سجده برخاک سنت پیامبر می باشد.
🔸وی افزود: درزمان حضرت محمد "ص" درمدینه وقتی بعضی نمازگزاران مانع رسیدن خاک به پیشانی می شدند می فرمود بگذارید خاک به پیشانی شما برخوردکند.
🔸خانم شعبانی ادامه داد:لذا بر زمین وآنچه از زمین هست خوراکی وپوشیدنی نباشد سجده میکنیم .
🔸وی تصریح کرد : روایت داریم از امام صادق عليه السلام که مقداری تربت سیدالشهدا علیه السلام که همراه خود داشتند وبر ان سجده می کردند ومی فرمودند سجده برتربت حجاب هفتگانه را برطرف می کند.
🔸خانم شعبانی در ادامه جلسات قبل به موارد وجوب سجده سهو پرداخت و افزود:
🔸طبق فتوای مشهور سجده سهو در پنج مورد زیر واجب است یا بنابر احتیاط واجب باید انجام شود:
۱-حرفزدن غیرعمدی در نماز
۲-فراموشکردن یک سجده
۳-شک بین رکعت چهارم و پنجم،در نماز چهار رکعتی
۴-گفتن غیرعمدی سلام نماز در جایی که نباید گفت برای مثال در رکعت دومِ نمازهای چهاررکعتی پس از تشهد، اشتباها سلام نماز را هم بخوانیم
۵-فراموشکردن تشهد
🔸وی خاطرنشان کرد: بعضی مراجع عظام دو مورد را احتیاط واجب و سه مورد را واجب می دانند و توضیح دادند.
🔸استاد حوزه سپس چگونگی انجام سجده سهو رابیان نمودند .
🔸در پایان به سوالات احکام مخاطبین پاسخ داده شد.
#سلسله_جلسات_احکام
#مدرسه_علمیه_تخصصی_امام_جعفر_صادق_علیه_السلام
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
حوزه علمیه خواهران استان سمنان
سه شنبه های مهدوی
جلسه سه شنبه های مهدوی این هفته در تاریخ ۱۴۰۳/۹/۲۷ ساعت ۹:۳۰ در نماز خانه مدرسه علمیه فاطمیه با حضور بانوان شهرستان برگزار شد.
✍ به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه فاطمیه،معاون فرهنگی مدرسه خانم رزم آرا از برگزاری سه شنبه های مهدوی در آستانه وفات حضرت ام البنین و وقایع روز منطقه خبر داد.
معاون فرهنگی ،تربیتی مدرسه بیان کرده برنامه های اجرا شده در این مراسم: تلاوت سوره اعلی،قرائت آل یاسین ،مداحی و ذکر مصیبت در رثای حضرت ام البنین با سخنرانی مدیر حوزه، خانم طیبه مهرابی بود.
💠 خانم مهرابی با توسل به عظمت حضرت ام البنین و شهید قدرت الله الیاسی که سالروز شهادت ایشان مقارن با این ایام بود صحبت های خود را شروع کردند.سپس خدمت همسر شهید کشاورز خیر مقدم عرض کردند.
💠 مدیر حوزه علمیه ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب اسرائیل، تعرضات رژیم صهیونیستی به سوریه را مقدمه ای برای کشاندن جنگ به عراق و کشورهای همسایه دانست.ایشان اظهار داشتند فتوی و دستور علمای یهود برکشتن شیعیان و از بین بردن نسل شیعه هست و هر جا هم شیعیان را اسیرکنند باید نوکری وبردگی یهود را بکند.
💠 مهرابی در رابطه با حضرت ام البنین گفتند: فاطمه کلابیه ۱۵ سال بعد از شهادت حضرت زهرا ( س) به پیشنهاد عباس که در نسب شناسی مهارت خاصی داشت از قبیله بنی کلاب که به شجاعت معروف بودند به همسری حضرت علی درآمد.
💠 وی افزود: ویژگی های حضرت ام البنین به نقل از تواریخ عبارتند از: ایثار،آن زمان که می پرسد از کربلا چه خبر؟ نه از فرزندان من چه خبر؟ نهایت درجه ایثار هست که در عملیات فتح المبین در زمان جنگ تحمیلی نمونه عینی این نوع ایثار را داشتیم.
ادب از دیگر ویژگی های حضرت،مسئله ای که عقل به آن نیاز دارد وپیش نیاز آن هم حیا ست. ایشان وفاداری،شجاعت،ولایت مداری از دیگر جلوه های زندگی حضرت ام البنین دانستند.
💠 در پایان از همسر شهید کشاورز( سرکار خانم مجید زاده) تجلیل بعمل آمد.
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_دامغان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan