حوزه علمیه خواهران استان سمنان
#سمنان
🔺حجة الاسلام والمسلمین نظری: دین شامل همه علوم است؛ نهضت علمی پیامبر ﷺ باید بدون تعصب بررسی شود
🔹نشست "وحدت حوزه و دانشگاه گفتمان سازی و شکوفایی علمی" در مدرسه علمیه امام صادق علیه السلام سطح دو برگزار شد.
🔸 روابط عمومی مجتمع حوزوی امام صادق علیه السلام شاهرود، از برگزاری نشست علمی "وحدت حوزه و دانشگاه گفتمان سازی و شکوفایی علمی" با کارشناسی استاد حوزه و دانشگاه حجةالاسلام والمسلمین دکتر احمد نظری به همت معاونتهای پژوهشی و معاونتهای فرهنگی این مجتمع حوزوی در سالن اجتماعات سطح دو خبر داد.
🔸حجةالاسلام والمسلمین دکتر احمد نظری به تبیین جایگاه دین در عرصه علم و دانش پرداخت و اظهار داشت: قبل از پرداختن به محتوای دین، باید قلمرو آن را بشناسیم، موضوعی که متأسفانه کمتر به آن توجه شده است.
🔸استاد حوزه در خصوص بحث وحدت حوزه و دانشگاه گفت: پیرامون این موضوع گفتگوها، کتابها و نظرات فراوانی ارائه شده و منظور از وحدت، دینی دانستن همه رشتههای حوزوی و دانشگاهی است.
🔸وی افزود: دینی دانستن همه رشتهها یعنی دین همه چیز را در بر میگیرد، از علوم طبیعی تا علوم انسانی که متأسفانه در برخی منابع، دین به مسائل فقهی، اخلاقی و اعتقادی محدود میشود که این ظلم به دین است.
🔸حجةالاسلام نظری با طرح این پرسش که در قرآن به عنوان مهمترین کتاب آسمانی به چه علومی اشاره شده است، استدلال کرد: اگر در دانشگاهها رشتههای بیشتری خوانده میشود، چرا علوم دانشگاهی از دین جدا شدهاند؟ چرا دانشجوی دانشگاه، طلبه به حساب نمیآید؟
🔸وی با اشاره به تدریس علوم طبیعی در مکتبهای دانشگاه امام صادق علیهالسلام، بر شمول دین بر تمامی علوم تأکید کرد و افزود: هر علمی، از هر کسی و هر جایی که ارائه شود، اگر درست باشد، دلیل دارد و اگر نادرست باشد نیز دلیل دارد حتی دانشجویانی که ظاهری متفاوت دارند نیز دین دارند.
🔸این استاد دانشگاه گفت: اعتقادات دینی، انسانشناسی و... همه در دین جای دارند و با این نگاه، ارزشگذاری نسبت به علمی که خوانده میشود، اسلامی میشود.
🔸این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تمدن اسلامی از همه ادیان دیگر مهمتر است، به نهضت علمی پیامبر اکرم ﷺ اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم ﷺ ارزش بسیاری برای علم قائل بودند و نهضت علمی بزرگی را پایهگذاری کردند که توسط ائمه اطهار علیهمالسلام ادامه یافت.
🔸وی با اشاره به اینکه اوج این نهضت در زمان دو امام بزرگوار، امام باقر علیهالسلام و امام صادق علیهالسلام بود گفت: امام صادق علیهالسلام در رشتههای مختلف، از جمله ریاضی، شاگردانی داشتند که تعداد آنها به ۴۰۰۰ نفر میرسید و در علوم مختلف متخصص بودند.
🔸حجةالاسلام نظری با تأکید بر ضرورت نگاه غیرمتعصبانه به نهضت علمی پیامبر در جامعه اسلامی، خاطرنشان کرد: حتی مخالفان نیز نمیتوانند پیشرفت علمی، صنعتی و تکنولوژی ما را انکار کنند ولی هدفگذاری ما، طبق فرمایش مقام معظم رهبری، این است که ایران اسلامی در آینده نزدیک مرجع علمی دنیا شود.
🔸وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن تبریک ایام میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها، به مقام علمی آن حضرت اشاره کرد و گفت: ایشان معدن و مخزن علم بودند و دو ماموریت بزرگ داشتند که هیچ پیغمبری نداشت: هم ماموریت ظاهری و فعالیتهای اجتماعی و سیاسی و زندگی معمولی، و هم مقام علمی بسیار بالا
#مجتمعحوزوی_امام_جعفرصادق_علیهالسلام_شاهرود
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
هدایت شده از نجم
. *┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄*
🔻آموزش ثبت اطلاعات فردی در سامانه نجم
لطفا برای بهرمندی از خدمات از طریق راهنمای زیر اطلاعات نمایه خود رو تکمیل نمایید.
📥دریافت فایل راهنما نسخه دسکتاپ👇👇
📌آموزش_ثبت_اطلاعات_فردی_در_نجم_(دسکتاپ).
📥دریافت فایل راهنما نسخه تلفن همراه👇👇
📌آموزش_ثبت_اطلاعات_فردی_در_نجم_(موبایل).
#آموزش_ثبت_اطلاعاتفردی
#سامانه_نجم
🆔 @najmwhc
🌐 farhangi.whc.ir/
┄┄┅═✧❁🍁🌸🍁❁✧═┅┄
حوزه علمیه خواهران استان سمنان
#سمنان
برگزاری سلسله جلسات احکام
سلسله جلسات مستمر احکام در مدرسه علمیه تخصصی امام جعفر صادق علیه السلام شاهرود برگزار گردید .
🔹روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی امام جعفر صادق علیه السلام شاهرود از برگزاری جلسات مستمر درس احکام با حضور استاد حوزه خانم بهنوش آجودانی درجمع عموم بانوان و طلاب خبر داد.
◀️استاد حوزه در ابتدابا این پرسش از حاضرین شروع کرد که تیمم کجاها واجب می باشد؟
◀️وی ادامه داد: درهفت مورد می باشد که اگراتفاق بیفتد، تیمم واجب میشود:
1️⃣ آب نیست.
2️⃣ آب هست، اما مال ما نیست.
3️⃣ آب هست، اما استفاده ازآب برای ما ضرر دارد.
4️⃣ آب هست، اما کم هست و اگه برای وضو یا غسل مصرفش کنیم، خودمان یا دیگران از تشنگی هلاک یا مریض میشوند یا به سختی زیاد میافتیم.
5️⃣ آب هست، اما چون بدن یا لباس فرد نجس است ، باید برای پاککردن آنها مصرفش کنیم.
6️⃣ تهیه یا استفاده از آب خیلی برای ماسخت است .
7️⃣ وقت نماز تنگ شده، جوری که اگر بخواهیم وضو بگیریم، کل نماز یا بخشی از آن، خارج از وقت خونده میشود.
◀️در ادامه با این پرسش ادامه یافت که نانوایی نانی رو که دوهزار تومنه، وقتی روش کنجد میزند، ششهزار تومن میدهد؛ ولی موقع ثبت در دستگاه، بهصورت سه تا نان ساده ثبت میکند تا سهیمه آرد یارانهش با این کار زیاد بشود. آیا در این شرایط، خرید نان برا ما اشکال دارد ؟
◀️ آجودانی اظهار داشت : برای نانوا چون این کار خلاف قانونه و باعث بهرهمندی بیشتر او از مزایای دولتی (بهصورت غیرمجاز) میشود، انجامش جایز نیست و نانوایی مدیون میشود.
◀️ استاد حوزه تصریح کرد: اما برای مشتری به نظر مشهور مراجع، استفاده از نان مجازمی باشد.
◀️وی تاکید کرد:در صورت وجود شرایط، باید نهی از منکر کرد و در صورت ادامه، به اداره رسیدگی به تخلفات اطلاع داد.
◀️در ادامه جلسه به سوالات حاضرین پاسخ داده شد.
#احکام_شرعی
#مدرسه_علمیه_تخصصی_امام_جعفر_صادق_علیه_السلام
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
🇮🇷حضور طلاب و دانش آموختگان در مراسم بزرگداشت یوم الله نهم دی ماه، روز بصیرت و میثاق امت و ولایت
#نهم_دی
#مدرسه_علمیه_خواهران_نجمیه_سرخه
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
حوزه علمیه خواهران استان سمنان
#سمنان
برگزاری سلسله جلسات مهارت تبلیغ
🔺مبلغ دین درتبلیغ باید اخلاص داشته باشد .
🔹روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی امام جعفر صادق علیه السلام شاهرود از برگزاری جلسات مستمرمهارت های تبلیغ با حضور استاد حوزه خانم مریم جهازی وبا حضور طلاب و مبلغین خبر داد.
خانم جهازی استاد حوزه : در ابتدا به ویژگی مبلغ اشاره کرد.
وی گفت : مبلغ باید اخلاص داشته باشد ، با توجه به آیه قرآن که می فرماید: ما پیامبرانی از جنس خودتان فرستادیم،رفتار مردمی داشته باشد، سخنران ومبلغ بایستی مناعت طبع داشته باشد.
استاد حوزه تصریح کرد: تواضع داشتن، شناخت فرهنگ مردم دریک منطقه از دیگر ویژگی های مبلغ است .
وی افزود: با استناد به آیه سوره طه که می فرماید: ای پیامبر ما این قرآن را نازل نکردیم که تو به زحمت بیفتی ،مبلغ سوز دینی داشته باشد.
خانم جهازی از دیگر ویژگی های مبلغ دین را سعه صدر داشتن، تحمل ذوق ها و سلیقه و اندیشه های مختلف دانست.
در ادامه استاد حوزه به ارکان تبلیغ اشاره کرد:اینکه مبلغ کلامش مستند باشد
و شیوه تبلیغ،ابزار تبلیغ را توضیح داد.
وی اظهار کرد:
با توجه به اینکه تبلیغ راه انبیاء است ،مبلغ در تبلیغ اخلاص داشته باشد و تبلیغ را برای خدا انجام بدهد رضیت به رضاک ( هرچه تو بخواهی خداوند)
رفتار مردمی داشتن، امام علی علیه السلام می فرماید:با مردم طوری هماهنگ شوید که اگر مردید گریه کنند و اگر دور شدید دلشان تنگ شود.
خانم جهازی ادامه داد: از مردم تفقد کنید یعنی احوالشان را بپرسید ،پیامبر صلی الله علیه و آله اگر کسی سه روز غایب بود از او احوالش را میپرسید اگر در سفر بود دعایش میکردو اگر مریض بود دیدنش میرفت.
#مدرسه_علمیه_تخصصی_امام_جعفر_صادق_علیه_السلام
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
#سمنان
✅ جلسه ماهیانه مدیران مراکز حوزوی( خواهران، برادران و مرکز خدمات) استان در محل مدیریت حوزه علمیه برادران استان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
♦️برگزاری ژورنال کلاب
♦️روابط عمومی مدرسه فاطمیه دامغان از برگزاری ژورنال کلاب با موضوع"بررسی اعجاز قرآن با علم منطق" در مدرسه علمیه فاطمیه دامغان برگزار گردید.
💠خانم ترابی معاونت پژوهش مدرسه از برگزاری این ژورنال کلاب در کلاس درس فلسفه با حضور و راهنمایی استاد سعیدی و ارائه خانم مفیدی خبر داد.
💠خانم مفیدی بیان داشتند:
با مروری اجمالی در معجزات پیامبران در میابیم که معجزه هر پیامبری دو وجه شاخص و ممتاز دارد که عبارت اند از وجه امتیاز حسی و وجه امتیاز عقلی به عنوان مثال اژدها شدن عصای حضرت موسی و یا بیرون آمدن شتر از کوه حضرت صالح نظیر اینها مثال برای معجزات حسی است اما آن بخش از گفتار انبیا و کردار منبعث از این گفتار که به تصریح ایشان، وحی و سخن خداست، وجه عقلی را در بر میگیرد.
💠ایشان افزودند؛اساس و عنوان پیامبری حاکی از همین معجزات است ، یعنی دریافت پیام از منبع غیر متعارف و ابلاغ آن به مردم، و منظور از منبع متعارف، عقل و اندیشه مردم ، در کنار عقل و اندیشه الهی است.مقام تجلی عقل الهی برترین و شاخص ترین وجه امتیاز انبیاست؛زیرا عقل بشری در گذر حس ، زمان و مکان، تکامل میابد. در نتیجه فاقد احاطه بر آینده است.
💠در پایان استاد سعیدی نقدهایی را بر ساختار بندی و نگارش مقاله برای طلاب بیان نموده و آنان را به دقت داشتن در این موارد در نوشتن مقاله توجه دادند.
#واحد _پژوهش
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_دامغان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
♦️برگزاری ژورنال کلاب
🔹ژورنال کلاب با عنوان "عرفان و تحلیل فلسفی آن" در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۵ در مدرسه علمیه فاطمیه دامغان برگزار گردید.
♦️معاون پژوهش مدرسه دامغان خبر داد:
ژورنال کلاب با عنوان "عرفان و تحلیل فلسفی آن" در کلاس درس فلسفه با حضور استاد سعیدی و ارائه خانم طهورا سعیدی در مدرسه علمیه فاطمیه دامغان برگزار گردید.
💠در ابتدا طلبه به توضیح این مطلب پرداختند و گفتند: عرفان موضوعی است باجذابیت خاص هم از درون هم از صور بیرون
این جذابیت باعث توجه اهل علم و به وجود آمدن نوشته های مرتبه ی دوم شده که
با دو نیت یافتن وجه مشترک درحیات معنوی ویافتن سرچشمه های معنوی وجهان شمول درافول قدرت دین می باشد،تا بتواندبه زندگی معاصر معنا دهد. هدف نگارش مقاله بیان جنبه های مختلف عرفان باحساسیت اما از منظر دقیق فلسفی است .
💠در ادامه خانم سعیدی بیان داشتند: باگذری دریکی از کاوش ها دیده شدکه علیه این رأی استدلال می کند که در همه ی تجارب عرفانی هسته ی مشترکی است. این نتیجه حاصل می شود که این مجموعه به سود موضعی کثرت گرایان درمطالعه عرفان استدلال می کند.
💠 در پایان استاد مربوطه به بررسی و نقد مقاله از حیث شکلی و محتوایی پرداختند.
#واحد_پژوهش
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_دامغان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🆔@mhw_semnan
با سلام و احترام
با توجه به شروع دوره خبرنگاری معارفی، اطلاعات اولیه، جهت اطلاع رسانی به طلاب، خدمتتان ارسال میشود