هفته ۳۹ ام اعتراضات در خیابان کاپلان تل آویو
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
گزارش «مؤسسه مطالعات خاور نزدیک واشنگتن»/ مردم عربستان، حامی ایران و مخالف صهیونیستها
نتیجه یک نظرسنجی در عربستان درباره عادیسازی روابط پادشاهی سعودی با رژیم اشغالگر قدس نشان داد، مردم این کشور حامی عادیسازی روابط نیستند و درصد مخالفان آن حتی از نظرسنجیهای قبلی بیشتر شده است. نتیجه افکارسنجی مردم عربستان که به وسیله مؤسسه مطالعات خاور نزدیک واشنگتن انجام شد، نشان داد، تنها اقلیتی از سعودی ها از عادی سازی روابط این پادشاهی با رژیم اسرائیل حمایت می کنند، هرچند این اقلیت نیز در حال کاهش است.
نتیجه تجزیه و تحلیل نظرسنجی انجام شده در آگوست گذشته به سفارش مرکز پژوهش های واشنگتن و به وسیله یک شرکت مستقل افکارسنجی در منطقه، 18 سپتامبر منتشر شد. این نظرسنجی در حالی است که مرکز پژوهش های واشنگتن در سال های گذشته نیز نظرسنجی های عمومی در عربستان درباره موضوع عادی سازی روابط با اسرائیل انجام داده بود.نتیجه افکارسنجی نشان می دهد، درصد حامیان عادی سازی روابط در سال های اخیر رو به کاهش گذارده است؛
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
گزارش «مؤسسه مطالعات خاور نزدیک واشنگتن»/ مردم عربستان، حامی ایران و مخالف صهیونیستها نتیجه یک ن
چه اینکه مرکز پژوهش ها سال جاری نیز نظرسنجی دیگری در زمینه «حمایت اقلیت حامی عادی سازی» منتشر کرده بود، اما نظرسنجی این دوره درصد پایینتری از حامیان روند عادی سازی را نسبت به نظرسنجیهای قبلی نشان می دهد. علاوه بر این مشخص است افکار عمومی عربستان به تضمینهای آمریکا یا حتی روابط با ایالات متحده اعتماد ندارند.
طبق این نظرسنجی، حتی درصد موافقان جامعه سعودی با برقراری روابط تجاری با اسرائیل، حتی بدون انعقاد قرارداد رسمی، کاهش یافته است. حدود یک سوم شرکتکنندگان در نظرسنجی عنوان کردند، موافق «برخی گامهای اولیه ای که به سطح روابط رسمی نرسد»، هستند
ولی این روابط نباید به مرحله «همکاری با شرکتهای فناوری اسرائیل در موضوعاتی مانند تغییرات آب و هوایی، امنیت سایبری و مدیریت منابع آب» برسد.این میزان افراد کاهش 40 درصدی را نسبت به بررسیهای مرکز پژوهش های واشنگتن در سه سال گذشته ثبت کرده است.
همچنین تعداد کسانی که با «اعطای مجوز به هواپیماهای غیرنظامی اسرائیل برای پرواز بر فراز حریم هوایی عربستان» موافقت کردند، تنها 14 درصد است. کسانی نیز که با «اجازه دادن به تیم های ورزشی اسرائیلی برای شرکت در مسابقات عربستان سعودی» موافق بودند، به 13 درصد نمی رسد. تعداد افرادی که با دعوت از «نخست وزیر اسرائیل برای شرکت در کنفرانسی بین المللی در عربستان سعودی» موافق هستند، تنها هفت درصد است.
وقتی از مردم عربستان درباره گزاره های احتمالی مدنظرشان برای موافقت با ایجاد روابط رسمی با اسرائیل سؤال شد، 46 درصد «داشتن دغدغه اسلامی» را انتخاب کردند و گفتند، لازم است از اسرائیل ضمانت های جدید برای احقاق حقوق مسلمانان فلسطینی در مسجدالاقصی و دفاع از حقوق سایر مسلمانان گرفته شود.این نظرسنجی نشان می دهد، دفاع از آرمان فلسطینیان دیدگاه قاطبه و محبوب سعودی ها در زمینه هرگونه توافق با اسرائیل است.
روابط ریاض با تهران و واشنگتن
وقتی صحبت از روابط عربستان با ایران شد، تنها 19 درصد موضع منفی اتخاذ کردند و بیشتر سعودی ها برقراری روابط عربستان با ایران را مهم و خوب دانستند. 36 درصد مردم نظر مثبتی درباره ازسرگیری روابط دیپلماتیک و سایر روابط میان کشورهای عرب خلیج فارس با ایران داشتند.
15 درصد سعودیهای شرکت کننده در نظرسنجی معتقد بودند، دریافت تسلیحات جدید آمریکایی و تضمینهای امنیتی برای عربستان سعودی مهم است. نتیجه این نظرسنجی نشان میدهد تنها 16 درصد سعودی ها از برقراری مشارکت جدید عربستان با ایالات متحده در زمینه انرژی هستهای غیرنظامی حمایت می کنند.
آنچه در این نظرسنجی قابل توجه است، اینکه 61 درصد شرکت کنندگان گفتند، «این روزها نمی توانیم به ایالات متحده تکیه کنیم» و خواستار توجه بیشتر به کشورهایی مانند روسیه یا چین به عنوان شریک راهبردی بودند.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
جدول طراحی شده برای حضور شهرک نشینان صهیونیست بفرماندهی اعضای کنست و دولت رژیم صهیونیستی در صحن و سرای مسجدالاقصی
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
ایالات متحده در گزارش تازه منتشر شده خود درباره مقابله با سلاح های کشتار جمعی که روز جمعه منتشر شد، ارزیابی کرده که ایران در حال حاضر برنامه تسلیحات هسته ای را دنبال نمی کند.
گزارش وزارت جنگ امریکا با عنوان استراتژی 2023 برای مقابله با سلاح های کشتار جمعی، جمهوری اسلامی را به عنوان یک "تهدید همیشگی" معرفی کرده و هشدار داده است که می تواند ظرف دو هفته سلاح هسته ای بسازد
در این گزارش آمده است: ایران در حال حاضر برنامه تسلیحات هستهای را دنبال نمیکند، اما ظرفیت تولید مواد شکافتپذیر کافی برای یک بمب هستهای را در کمتر از دو هفته دارد.
در این گزارش، ایالات متحده از ایران به دلیل عدم پایبندی به تعهدات مندرج در کنوانسیون تسلیحات شیمیایی انتقاد کرد و ابراز نگرانی کرد که تهران به دنبال « مواد شیمیایی با کاربرد دوگانه با عملکرد سیستم عصبی مرکزی برای اهداف تهاجمی» است.
این گزارش همچنین جمهوری اسلامی را به عنوان یک "تهدید منطقه ای" برای خاورمیانه معرفی می کند که باید به آن پرداخته شود.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
پروفسور اوریل لوی، کارشناس صهیونیستی، در گزارشی به تبعات حمایت بی دریغ رژیم صهیونیستی از دولت باکو و کمک به شکل گیری کریدور ترکی از ترکیه تا مرزهای چین میپردازد. این پروفسور صهیونیستی در گزارش خود در ابتدا به مسائل مطرح شده و دیدگاه های اشتباه رسانه های عبری زبان در رابطه با مسائل و تحولات قفقاز میپردازد و سپس به تاثیر تبلیغات دولت باکو در سرزمین های اشغالی اشاره میکند.
اوریل لوی در نهایت به نتیجه حمایت های تسلیحاتی بی دریغ رژیم صهیونیستی از دولت باکو و کمک غیر مستقیم رژیم به شکل گیری کریدور ترکی و تاثیرات آن در منطقه و خطرات آن برای خوده صهیونیست ها در آینده میپردازد. «روایت های اسرائیلی در مورد جنگ قره باغ، عمدتا به سود اسرائیل از تقویت ارتش آذربایجان اشاره دارد، اما در درازمدت، ممکن است اسرائیل نیز از این بابت ضرر کند و حتی ممکن است از نظر امنیتی آسیب ببیند. در دهه اخیر در کنار انتقال تسلیحات اسرائیلی به باکو، صداهای زیادی در اسرائیل شنیده شده است که بر اساس آن آذربایجان دشمن ایران و ارمنستان متحد آن است و به همین دلیل هرگونه پیروزی آذربایجان بر ارمنستان باعث افزایش حضور اسرائیل در مرزهای ایران می شود.»
«همه رسانههای اسرائیلی به طور ضمنی یا تفسیری به این موضوع اشاره میکنند که آذربایجان بهعنوان «پایگاه راهبردی» اسرائیل در مرز ایران عمل میکند و به اسرائیل در انجام عملیات در داخل خاک ایران کمک میکند.»
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
پروفسور اوریل لوی، کارشناس صهیونیستی، در گزارشی به تبعات حمایت بی دریغ رژیم صهیونیستی از دولت باکو و
«علاوه بر این، اسرائیل میلیاردها دلار تسلیحات به آذربایجان می فروشد و به نقل از نشریات مختلف، انرژی از آن خریداری می کند تا جایی که آذربایجان را به تامین کننده اصلی انرژی برای اسرائیل تبدیل می کند که این موضوع علاقه اسرائیل را برای تقویت روابط با آن دوچندان می کند.»
«در اینکه اسرائیل به آذربایجان به عنوان تامین کننده انرژی نیاز دارد، اختلافی وجود ندارد، اما ادعای امنیتی می تواند و قابل بحث است. یک سوال در گفتمان اسرائیل بی پاسخ مانده است: چگونه ممکن است آذربایجان به ایران، کشور همسایه با کمک به کشور دشمن آن اسرائیل، خیانت کند؟ آذربایجان و ایران در سالهای اخیر با بحرانهای متعددی مواجه بودهاند، اما در عین حال، دو همسایه همکاریهای نظامی، تجاری و دیپلماتیک گستردهای دارند. همین یک هفته پیش، باکو میزبان چند تن از مقامات ارشد نظامی ارتش ایران بود، چند روز قبل از آن که در عملیاتی که در آن جمهوری خودخوانده آرتساخ را در قره باغ کوهستانی شکست داد.» «جلسات رده های ارشد ارتش جمهوری آذربایجان و ایران به طور منظم برگزار می شود. جلسات وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ایران بیشتر از وزرای خارجه ارمنستان و ایران برگزار می شود. درگیری ها و تنش هایی بین ایران و آذربایجان وجود دارد، اما از اینجا تا روایت اسرائیل که آذربایجان را دشمن ایران نشان میدهد، شکاف بزرگی وجود دارد که رسانه های اسرائیلی ترجیح می دهند از آن چشم پوشی کنند.»
«در طرف دیگر معادله نیز همینطور است: ارمنستان، بر خلاف آنچه در روایت اسرائیل ظاهر می شود، متحد اصلی ایران نیست. اگرچه روابط تجاری گسترده ای با ایران دارد و به ایران امکان انتقال کالا از طریق خاک خود را می دهد، اما این با آنچه آذربایجان انجام می دهد، تفاوتی ندارد [رویکرد آن نسبت به ایران].» «در تعدادی از رسانه های اسرائیلی اغراق کردند و ادعا کردند که جنگ بین ارمنی ها و آذربایجانی ها جنگ بین سلاح های اسرائیل و سلاح های ایرانی است، اما ارمنی ها در قره باغ کوهستانی از سلاح های قدیمی شوروی استفاده می کنند و ارتش ارمنستان از سلاح های روسی استفاده می کند. تاکنون هیچ استفاده ای از تسلیحات ایرانی در جنگ در قره باغ گزارش نشده است.»
رسانه های اسرائیل، پول آذری ها
«همچنین، در کنار توجیهات امنیتی و ژئواستراتژیکی که از آذربایجان از گفتمان اسرائیلی های حمایت میکند، آذریها میلیونها دلار در رسانههای اسرائیل سرمایهگذاری کردهاند و تبلیغات آذریها موفقیت آمیز بوده است. صدای ده ها هزار ارمنی که در حال حاضر از ترس کشته شدن از سرزمین تاریخی خود به ارمنستان فرار می کنند، در گفتمان و رسانه های اسرائیل بسیار کم شنیده می شود. حتی این واقعیت که ارمنستان یک کشور دموکراتیک است، در حالی که آذربایجان یکی از سیاه ترین دیکتاتوری های جهان است، افکار عمومی اسرائیل را به حمایت از ارامنه نمی کشاند.»
«اما شاید اکنون زمان آن رسیده است که بپرسیم: آذربایجان شریک اقتصادی مهمی برای اسرائیل است، اما آیا اتحاد با آن چنان اهمیت امنیتی بالایی که در رسانه های اسرائیل توصیف شده است، ندارد؟»
قدرت گیری ترکیه، تهدید احتمالی علیه اسرائیل
«اکثر جمعیت ساکن از چین تا استانبول، در عرض های شمالی شبه جزیره عربستان، ایران و هند، اعضای خانواده ترکها هستند. چند صد میلیون نفر که آنکارا و استانبول را مرکز جهان متمدن می دانند و به زبان هایی از خانواده زبان ترکی صحبت می کنند. آذربایجان یکی از این کشورهاست - کشوری که به گفته الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان ترکیه را خواهر بزرگ خود می بیند. ارمنستان تنها کشوری است که ترکیه را از سایر کشورهای ترکمن در آسیای مرکزی جدا می کند.»
«هرگونه تحلیل ژئواستراتژیک از عقبنشینی جمهوری آرتساخ باید به این واقعیت اشاره داشته باشد که ترکیه میتواند به یک کریدور زمینی پیوسته بین استانبول و مرز چین دست یابد، چیزی که موقعیت آن را به عنوان یک قدرت منطقه ای، به عنوان یک حامل انرژی مرکزی از شبه جزیره عربستان به اروپا و به عنوان کشوری که خود را نقطه اتصال مرکزی بین شرق و غرب، هم از نظر تاریخی و هم به عنوان هدفی آینده نگر، تقویت می کند.» «آنچه با طرح "کمربند و جاده" چین آغاز شد و با طرح جایگزین ایالات متحده برای ایجاد "راه آهن و کریدور کشتیرانی" از طریق عربستان سعودی و اسرائیل ادامه یافت، منافع ترکیه را برای ایجاد یک کریدور زمینی تحت کنترل خود بین شرق و غرب تقویت کرد. ترکیه به طور کامل از طرح آمریکا کنار گذاشته شد و در پروژه چین نیز نقش محوری ندارد و در این میان از نقشه سرمایه
علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
پروفسور اوریل لوی، کارشناس صهیونیستی، در گزارشی به تبعات حمایت بی دریغ رژیم صهیونیستی از دولت باکو و
گذاری خارج شد.»
«اردوغان پیش از این نیز تمایل خود را برای ایجاد ائتلافی از کشورهای ترکمنستانی برای رقابت با سایر اتحادهای منطقه ای اعلام کرده بود و راه این امر افزایش تجارت و جابجایی کالا بین کشورهای آسیای مرکزی و ترکیه است. فتح قره باغ کوهستانی از این نظر، جاه طلبی های امپراتوری ترکیه را تقویت می کند.»
«ظهور ترکیه به عنوان یک قدرت منطقه ای در واقع ممکن است قدرت ایران را خنثی کند، اما آیا اسرائیل به این موضوع علاقه مند است؟ اسرائیل در سرزمینی است که تا صد سال پیش در قلب امپراتوری عثمانی قرار داشت. تقویت ترکیه همچنین ممکن است جاه طلبی آن را برای بازگرداندن سلطه خود بر فلسطین افزایش دهد. این احتمال وجود دارد که دولت های اسراییل در هنگام تصویب عرضه تسلیحات نابرابر به آذربایجان، این موضوع را در نظر نگرفته باشند.»
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
نتانیاهو امروز با وزیر جنگ و روسای سرویس های امنیتی چالش های امنیتی در همه عرصه ها با تاکید بر ایران را مورد بحث قرار داد
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses