#داستان
انسان، سرگرمی را دوست دارد. سیرکها، شعبدهبازیها، شبکههای اجتماعی و.. همگی ابزارهایی برای سرگرم شدناند. داستانها هم خاصیت سرگرمکنندگی دارند، اما این جنایتی نابخشودنی است که فایدهی داستان را فقط به سرگرمکنندگی آن محدود کنیم. یک داستان خوب، در جعبه ابزار خود این قابلیت را دارد که تغییر ایجاد کند. یک داستان خوب میتواند ما را با احساسات مختلفی مواجه کند؛ میتواند عواطف ما را دگرگون کند. داستان ما را وادار میکند به شخصیتها، مکان ها و مفاهیمی دل ببندیم که وجود خارجی ندارند و هرگز وجود نخواهند داشت.
سرگرمی، آخرین ایستگاهِ قطار داستان نیست. داستاننویس، استاد متقاعدکنندگی است. داستان نویس، اگر کارش را خوب بلد باشد در وجودِ خواننده دست میازد و از او فردِ دیگری میسازد.
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕
🎈میلاد باسعادت پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله) و امام مهربانی حضرت صادق(علیهالسلام) مبارک باد.🥳
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
♦️داستانک یا داستان مینیمال چیست؟
#قسمت ۲۱
🌀شیوهها و تکنیکهای داستان مینیمال از زبان جی.دبلیو.توماس
۵. با ارائهی یک نماد یا مرجع معتبر، میتوان بسیاری از مفاهیم را بدون آنکه نیازی به توصیف باشد، بیان کرد. در این مرحله، نویسنده با انتخاب یک یک واژه، که ماجرایی را برای تعریفدارد، میتواند موجزنویسی کند. بهطور مثال واژهی «کشتی تایتانیک» خود بیانگر یک ماجرا با مضامین خاص خود است.
۶. نویسنده باید پایان داستان را کمی پیچیده خلق کند.
✍🏻میترا جاجرمی
#آموزشی
#مینیمال_نویسی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#تحلیل_کتاب
🌀تحلیلِ کتابِ «کوکو و پوپو»
داستان زایش شکوهمند زبان
قسمت دهم
🔹ششم:
یکی از کارکردهای این اثر کمک به روند سوادآموزی کودک است. این کارکرد را میتوان با مفهوم «سواد شکوفایی» Emergent literacy تبیین کرد. بر اساس این مفهوم «یادگیری مهارتهای سواد، بسیار پیشتر از آن که کودک وارد پیش دبستان یا دبستان شود، آغاز میشود»[5] سواد شکوفایی سوادی است که به تدریج شکل میگیرد و اساساً با رهیافتهای برنامهریزی شدهی مدرسهای که با مداخله مستقیم معلم یا بزرگسال همراه است، تفاوت دارد. شکوفایی تدریجی سواد، روندی مبتنی بر لذت و بازی و کتابخوانی است. از آنجا که خواندن فعالیتی زبانشناختی است، «زبانآموزی یا رشد زبانی از محورهای رشد سواد شکوفایی به شمار میآید.»
🖇️ادامه دارد...
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#درست_بنویسیم
تَسَرّی
این کلمه در عربی به معنای «خود را شجاع نشان دادن» یا «ابراز شجاعت کردن» است،
❌ ولی در فارسی در چند دهه ی اخیر، آن را به غلط به معنای «سرایت دادن» یا «سرایت کردن» به کار می برند. بهتر است از استعمال آن پرهیز شود.
غلط ننویسیم | ابوالحسن نجفی
❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#نوشتن
رولو مِی در کتاب فوق العاده اش «شجاعت خلاقیت» مینویسد:
«"اگر ایدههای اصیل خود را بیان نکنید و به ندای درونی خود گوش ندهید، به خود خیانت کردهاید. به جامعه نیز خیانت کردهاید، چون نتوانستهاید سهم خود را برای کاملتر کردن آن ادا کنید.»
✍🏻 این مطلب در مورد نوشتن هم صدق میکند. اگر هنوز تردید دارید و میترسید، بر ترس خود غلبه کنید و تمام توجه و انرژیتان را بر آنچه که فقط شما میتوانید بنویسید معطوف کنید. شما با نوشتن، بخشی از وجود خود را به این دنیا عرضه میکنید.
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#نقد_داستان
سلام و نور
🔹داستانتان را خواندم. خدا قوت.
🔹تصاویر نسبتا خوبی داشتید.
اما لازم است به چند نکته توجه کنید:
🔸در درجهی اول باید بعد منطقی داستان را حفظ کنید. شور و شوق اولیه برای رفتن به باغ عمو، با حس حسادت به مهتاب و تغییر تصمیم در یک لحظه منطقی نیست!
🔸ابتدای داستان جمله ای درمورد ماشین آقای دکتر نوشتید. ولی در طول قصه نه خبری از ماشین بود نه شخصیت آقای دکتر!
🔸اینطور که پیداست قصد داشتید تغییر دراماتیک را خیلی سریع ایجاد کنید، و این باعث ایجاد نواقصی در طول داستان شده!
🔸داستانتان را ویرایش و پردازش کنید.
✅موفق باشید!
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌀چرا نوشتن مهم است؟ ۷ دلیل برای اهمیت نوشتن؛
#قسمت ۳
۱. نوشتن ذهن شما را خالی میکند.
چند بار برای انجام کارهایمان استرس گرفتیم؟
وقتی کارها روی هم جمع میشوند، ذهن ما بهشدت درگیر شده و به سختی میتوانیم چندین مشکل را بهطور همزمان حل کنیم. وقتی این اتفاق میافتد، مشکلات ما اغلب بزرگتر از آنچه هستند به نظر میرسند.
نوشتن چیزهایی که در ذهنمان میگذرد ما را مجبور میکند که افکار خود را در یک نظم منطقی قرار دهیم. به جای اینکه بین فکرهای مختلف به جلو و عقب بپریم، نوشتن آنچه در ذهنمان است به ما این امکان را میدهد تا مشکلات خود را یکی یکی بررسی کنیم.
در واقع برنامهریزی اولیه یا همان تخلیه ذهن با نوشتن، انجام کارهایی که در سرمان تلنبار شده را آسانتر میکند و اغلب نشان میدهد که کارهای تلنبارشده، آنقدر هم که قبلاً فکر میکردیم جدی نیستند. پس خالی کردن ذهن روی کاغذ با کمک کلمات، یکی از دلایل اهمیت نوشتن است.
✍🏻مرکز نوشتن ایران
#آموزشی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
کتاب سفید 📚
🌀چرا نوشتن مهم است؟ ۷ دلیل برای اهمیت نوشتن؛ #قسمت ۳ ۱. نوشتن ذهن شما را خالی میکند. چند بار برا
#اخبار_دنیای_کتاب
🌀دهه شصتیها پیشتاز تالیف در حوزه کودک و نوجوان/ پرکارترین نویسندگان چه کسانی هستند؟
تهران-ایرنا- در دومین شماره از تکتا(تصویر کتاب ایران) وضعیت صنعت نشر ایران در حوزه کتابهای کودک و نوجوان در فاصله سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۴۰۲ دادهکاوی و تحلیل شده است. برای تهیه این گزارش، بیش از یک میلیون رکورد اطلاعات از بانکهای اطلاعاتی مختلف خانه کتاب و ادبیات ایران تحلیل شده است.
به گزارش ایرنا از خانه کتاب و ادبیات ایران، تکتا(تصویر کتاب ایران) عنوان سلسله گزارشهایی است که به منظور انتشار اطلاعات و دادههای صنعت نشر توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر میشود. این گزارشها تلاش دارد به جایگزینی برنامهریزی دادهمحور بهجای برنامهریزی گمانهمحور در تمامی اجزای زیستبوم نشر کتاب کشور کمک کند.
دومین شماره از تکتا، تصویر کتاب ایران با تمرکز بر حوزه کودک و نوجوان، برای اولین بار به جزئیات فراوان تولید کتاب در این حوزه میپردازد. در این شماره که به مناسبت اول مهر و بازگشایی مدارس منتشر شده، تلاش بر این بوده که تنها بر شمارگان یا دادههای کلی مربوط به کتاب بسنده نشود؛ بلکه گزارشها از لایه سطحی به عمق بیشتری حرکت کرده و بررسی همه جانبهتری از آمار و ارقام مربوط به کتابهای کودک و نوجوان انجام شود.
پیوند لایههای عمیقتر دادههای مربوط به کتاب با مسائل پیرامونی صنعت نشر، مانند وضعیت اشتغال، پراکندگیهای جغرافیایی یا ویژگیهای جمعیتشناختی، مسیر جدیدی را گشود تا بر مبنای آن بتوان برای خلق تحلیلهایی جدیتر و عمیقتر از وضعیت نشر کتاب کودک و نوجوان تلاش کرد.
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid