هدایت شده از سواد سایبری
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم مربوط به برنامه
هدایت شده از سواد سایبری
34.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمت سوم مرورگر
مجازیست
صفحه برنامه در تلگرام و اینستاگرام:
@mororgar_tv
احضار مدیران عامل گوگل ، فیس بوک و توییتر به جلسه دادرسی: با حساس تر شدن شرایط سیاسی آمریکا در پی انتخابات ریاست جمهوری کمیته تجارت سنای آمریکا از مدیران عامل گوگل ، فیس بوک و توییتر درخواست کرده تا روز پنج شنبه 10 مهر ماه در جلسه دادرسی حاضر شوند.
با حساس تر شدن شرایط سیاسی آمریکا در پی انتخابات ریاست جمهوری و حواشی پیش آمده در انتخابات دوره قبلی که منجر به بازخواست شدید مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک و اتهام به دستکاری انتخابات توسط این شبکه اجتماعی شد، کمیته تجارت سنای آمریکا از مدیران عامل گوگل ، فیس بوک و توییتر که به کمک ابزارها و وسایل در دسترسشان تاثیر زیادی بر افکار عمومی دارند درخواست کرده تا روز پنج شنبه 10 مهر ماه برای شفافسازی در جلسه دادرسی حاضر شوند.
در صورتی که هر یک از مدیران عامل این پلتفرمها در جلسه دادرسی حضور پیدا نکنند، احتمالا به صورت رسمی احضار میشوند و طبق بند 230 قانون ارتباطات آمریکا ملزم به حضور در جلسه دادرسی خواهند شد. این در صورتی است که بر اساس همین بند از قانون اساسی آمریکا شبکههای اجتماعی به عنوان یک پلتفرم شناخته میشوند و هیچ مسئولیتی نسبت به محتوای منتشر شده از سوی کاربران خود ندارند؛ اما این اجازه را دارند که در صورت لزوم و صلاحدید خود برخی از محتواهای منتشر شده مانند محتوای مستهجن، ترویجدهنده خشونت یا تبعیض نژادی را حذف کنند.
جالب است بدانید که ترامپ در فرمان اجرایی، تغییر این بند از قانون را خواستار شده و شبکههای احجتماعی را مسئول اصلی محتوای منتشر شده میداند. البته فیس بوک، توییتر و گوگل نسبت به این فرمان ترامپ واکنش نشان داده اند و ادعا میکنند که این گفته مخالف اصل آزادی بیان در آمریکا است.
جلسه دادرسی مذکور برای رفع این تنشها میان پلتفرم های یاد شده و رئیس جمهور آمریکا تشکیل خواهد شد. این در حالی است که اوضاع مدیر عامل فیس بوک در اذهان عمومی خوب نیست و به دنبال رسوایی به وجود آمده در قضیه کمبریج آنالیتیکا، مارک زاکربرگ به جرم سواستفاده از اطلاعات محرمانه کاربران تحت نظر سنای آمریکا قرار داد.
این تغییر درخواست شده از سوی ترامپ به موضوعی پرجالش تبدیل شده است و مخالفان و موافقان زیادی دارد. بیشتر نگرانی کارشناسان درباره حذف این بند از قانون یا تغییر آن در باب مسئله آزادی بیان و شکلگیری پلتفرمهای نوپا است. زیرا نظارت مستفیم بر محتوای تولید شده از سوی کاربران کار بسیار دشوار و هزینهبری است. از طرفی یکی از بزرگترین ویژگی های پلتفرمهای ارتباطی را که ارتباط بدون حد و مرز است مستقیما تحت الشعاع قرار می دهد
نقاط نارنجی و سبز روی آیفون و آیپد چیست؟ چگونه دسترسی اپلیکیشنها به دوربین و میکروفون دستگاه تلفن خود را غیر فعال و مسدود کنیم؟
اگر نمیخواهید اپلیکیشن از دوربین یا میکروفون گوشی شما استفاده کند، دو انتخاب دارید. اولین راه این است که اپلیکیشن را از روی گوشی خود پاک کنید و دومین راه هم این است که اجازههای دسترسی اپلیکیشن به دوربین و میکروفون گوشی خود را غیر فعال کنید.
برای پاک کردن و حذف اپلیکیشن از روی گوشی کافی است انگشت خود را روی آیکون اپلیکیشن نگه دارید و از منویی که در بالای آن نمایش داده میشود گزینه Remove App را انتخاب کنید و در منوی باز شده نیز روی گزینه Delete App کلیک کنید.
اگر بخواهید اجازههای دسترسی به دوربین و میکروفون را در گوشی خود غیر فعال کنید ابتدا وارد بخش تنظیمات یا Setting گوشی خود شده و سپس روی گزینه Privacy کلیک کنید. در صفحه باز شده گزینه Microphone and Setting را انتخاب کنید و سپس گزینه Privacy را انتخاب کنید و در نهایت روی گزینه Camera کلیک کنید. در صفحه باز شده اپلیکیشن مورد نظر را پیدا کنید و دکمه کنار آن را غیر فعال کنید.
برای فعال کردن و ایجاد اجازه دسترسی اپلیکیشن به دوربین و گوشی تلفن همراهتان توسط همان اپلیکیشنی که قبلاً دسترسی به دوربین و میکروفون را برای آن مسدود کرده بودید، مسیری که در بالا گفته شد را طی کنید و دکمه کنار اپلیکیشن را فعال کنید.
نقاط نارنجی و سبز روی آیفون و آیپد چیست؟ نقاط سبز و نارنجی در بالای صفحه گوشیهای آیفون و آیپد شبیه به نورهای LED هستند که در کنار دوربین مکبوک نمایش داده میشوند. در واقع این نقاط نشانه فعال بودن دوربین و میکروفون گوشی آیفون و یا آیپد شما هستند. این نقاط نارنجی و سبز در نسخه 14 و بالاتر سیستمعامل iOS قابل مشاهده هستند.
نقطه نارنجی به معنای روشن بودن میکروفون دستگاه
نقاط نارنجی و سبز روی آیفون و آیپد نقطه نارنجی زمانی روی صفحه نمایش آیفون و یا آیپد نمایش داده میشود که میکروفون دستگاه شما روشن باشد. برای مثال اگر شما در حال مکالمه یا ضبط صدا با گوشی خود باشید این نقطه نارنجی رنگ برای شما نمایش داده میشود. همچنین این نقطه نارنجی رنگ زمانی که اپلیکیشنهای ساخت سایر شرکتها به غیر از آیفون در حال استفاده از میکروفون دستگاه شما هستند نیز نمایش داده میشود.
زمانی این نقطه نارنجی رنگ در مواقعی به غیر از مواقعی که میکروفون گوشی شما روی گوشی در حال استفاده است، روی صفحه نمایش داده شود، به این معنی است که دستگاه شما در حال ضبط صدا و ارسال آن به یک سرور است. پس نمایش نقطه نارنجی رنگ روی صفحه نمایش گوشی همیشه به معنای است که میکروفون دستگاه شما در حال استفاده توسط یک اپلیکیشن دیگر است.
در نسخههای قدیمیتر سیستمعامل iOS مثل نسخه 13 و قبلتر از آن نشانگری برای نمایش فعال بودن میکروفون گوشی وجود نداشت و شما باید دسترسی اپلیکیشن به میکروفون را صادر میکردید. اما به هیچ عنوان متوجه نمیشدید که آیا میکروفون گوشی شما فعال است یا نه.
نقطه سبز رنگ به معنای فعال بودن دوربین دستگاه
نقطه سبز رنگ صفحه نمایش گوشیهای آیفون با سیستمعامل iOS نسخه 14 و بالاتر زمانی نمایش داده میشود که یک اپلیکیشن در حال استفاده از دوربین گوشی شما است. برای مثال اگر شما در حال تماس FaceTime با گوشی خود باشید و یا در حال ضبط ویدیو با گوشی خود باشید، نقطه سبز رنگ برای شما نمایش داده میشود. همچنین اگر با دوربین گوشی خود در حال گرفتن عکس هستید نیز این نقطه سبز رنگ برای شما نمایش داده میشود.
توجه داشته باشید که باز بودن دوربین دستگاه به این معنی است که میکروفون دستگاه شما نیز باز است. بنابراین اگر روی صفحه گوشی خود هم نقطه سبز رنگ و هم نقطه نارنجی را مشاهده میکنید یعنی هم دوربین و هم میکروفون دستگاه شما باز است. توجه داشته باشید که اگر نقطه سبز رنگ بدون اینکه اپلیکیشنی که از دوربین استفاده میکند روی صفحه نمایش شما نشان داده شود به این معنی است که یک اپلیکیشن در حال استفاده از دوربین دستگاه شما بدون اطلاع شما است.
اگر شما در حال مشاهده نشانگر نارنجی و یا سبز روی صفحه نمایش خود هستید، شما میتوانید به راحتی متوجه شوید که کدام اپلیکیشنها در حال استفاده از میکروفون و دوربین دستگاه شما هستند.
برای این کار انگشت خود را روی صفحه نمایش از گوشه بالای سمت راست به سمت پایین بکشید. اپلیکیشن Control Center برای شما باز میشود. در پنجره باز شده نام اپلیکیشنهایی که از میکروفون و دوربین دستگاه شما استفاده میکنند در این صفحه نمایش داده میشود.
حتی اگر نقطههای نارنجی و سبز روی صفحه نمایش شما نشان داده نشوند، میتوانید از گوشه سمت راست بالای صفحه انگشت خود را به سمت پایین بکشید. در این حالت در کنار نام اپلیکیشنها یک عبارت recently نمایش داده میشود که به این معنی است که اپلیکیشنها اخیراً از دوربین و میکروفون گوشی شما استفاده کردهاند.
🌐واکنش جانشین قرارگاه ثارالله به مستند بیبیسی فارسی🌐
⏺سردار «حسین نجات» درباره مستند اخیر بیبیسی فارسی در مورد جلسه فرماندهان سپاه در میانه دفاع مقدس گفت: «ما در زمان جنگ دو جریان نفاق داشتیم؛ یک جریان نفاق آشکار بود که همان منافقین بودند. آنها به صدام پناهنده شدند و اخبار و اطلاعات جنگ را یا به صورت تخلیه تلفنی یا به واسطه نفراتی که داشتند، در اختیار صدام میگذاشتند.
✅یک جریان نفاق پنهان هم داشتیم که در دفتر آقای منتظری جمع شده بودند، این جریان که تبلور آن در داماد آقای منتظری و برادر دامادش، سید مهدی هاشمی بود که بعداً اعدام شد، از سادهلوحی آقای منتظری استفاده و احساس میکردند که میتوانند همه کارهایی را که مدنظرشان است، از طریق ایشان انجام دهند. ایشان فقیه وارسته و زحمت کشیدهای بود، ولی متأسفانه بسیار ساده بود و روی ایشان اثر میگذاشتند.»
🔰 این فرمانده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه آن جریان قبل از عملیات بدر در جلسات مختلف علیه فرمانده وقت کل سپاه موضعگیری کردند، خاطرنشان کرد: «حتی در جلسهای هم آقای منتظری به خدمت امام رسیده و گفته بود که فرمانده سپاه کودتا میکند که امام چون میدانست این از کجا آب میخورد، به آقای منتظری گفته بود اینها که بچههای خودمان هستند، بگذارید کودتا کنند. بچههای خودمان که علیه ما کودتا نمیکنند.»
مرکزی برای رفع و رجوع مشکلات اپلیکیشن شاد: وزیر ارتباطات از راهاندازی مرکز تماس پاسخگویی به مشکلات سامانه «شاد» برای دانشآموزان و والدین خبر داد. محمدجواد آذری جهرمی در اینستاگرام نوشت:
وزارت آموزش و پرورش و اپراتور همراه اول برای پاسخگویی به مشکلات سامانه شاد یک مرکز تماس راهاندازی کردند.
وی خطاب به والدین و دانشآموزان گفت:
اگر در استفاده از سامانه شاد با مشکل مواجه هستید صرفاً با مرکز تماس این سامانه به شماره ۰۲۱۴۳۰۸۱ و یا اگر مشترک همراه اول هستید با شماره ۹۹۹۰ تماس بگیرید.
📌هدف «شبکه ملی اطلاعات» جایگزینی با اینترنت جهانی نیست
🔹سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور:
🔸ما برای استقرار کامل شبکه ملی اطلاعات نیازمند یک فهم مشترک از موضوع و تا زمانی که این فهم مشترک به وجود نیاید، اراده لازم برای تکمیل و پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات هم وجود نخواهد داشت.
🔸شبکه ملی اطلاعات شبکه ای در کنار اینترنت است و حتی می تواند منجر به افزایش سرعت استفاده از اینترنت جهانی شود چنان که در بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی، چین، سنگاپور و.. این مساله دیده شده است.
🔸ما معتقدیم باید حکمرانی ملی خود را در فضای سایبری اعمال کنیم. شبکه ملی اطلاعات یکی از ارکان حیاتی این حکمرانی به حساب می آید.
احتمال محدودیت دسترسی کاربران به شبکه های اجتماعی در آمریکا
مدیر امور جهانی فیسبوک از برنامهریزی این شبکه اجتماعی برای مدیریت شرایط حاد بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور خبر داده است.
وی که با نشریه تایمز مالی مصاحبه کرده تصریح کرده که فیسبوک در حال برنامهریزی برای بدترین سناریوهایی است که ممکن است بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پاییز رخ دهد و به آشوب خیابانی و اعتراضهای دامنه دار منجر شود.
به گفته وی، فیسبوک در حال بررسی این موضوع است که چگونه باید در برابر مقولههایی مانند آشوبهای مدنی و خشونتهای شدید طرفداران دو نامزد انتخاباتی که در فضای مجازی نیز بازتاب خواهد داشت واکنش نشان دهند. این شبکه اجتماعی در سالهای اخیر بارها به بی عملی و بی تفاوتی نسبت به نفرت پراکنی و انتشار مطالب مروج خشونت، نژادپرستی، هتاکانه و غیره متهم شده است.
کلگ در بخشی از این مصاحبه تصریح کرده که اگر هرج و مرجهای بعد از انتخابات تشدید شود و کار به خشونت بکشد ممکن است دسترسی کاربران و نیز کارکنان فیسبوک به برخی قابلیتهای این شبکه اجتماعی محدود شود. وی در مورد جزئیات این محدودیتها و طرحها توضیحی نداد.
وی به برخی از اقدامات مشابه فیسبوک در این زمینه در سایر کشورها مانند سری لانکا و میانمار اشاره کرده و افزود بی توجهی به نفرت پراکنی در اینترنت میتواند خشونتها را تشدید کند.
تایمز مالی در انتهای این مصاحبه مدعی شده فیسبوک ۷۰ سناریو را برای آشوبهای بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نظر گرفته و در این زمینه از مشورت برخی سناریونویسان و برنامه نویسان نظامی در بالاترین سطح جهانی نیز برخوردار است. از جمله افرادی که در این برنامهریزیها در فیسبوک حضور داشتهاند، میتوان به شریل سندربرگ و شخص مارک زاکربرگ نیز در کنار نیک کلگ اشاره کرد.
قابل توجه هادیان و روشنگران سیاسی
سوالات پرتکراری که در جلسات بصیرتی توسط اعضای محترم جلسه مطرح می شود را برای دریافت پاسخ، به آدرس های (آی دی)ذیل ارسال فرمایید:
❇️سروش: @zaker4545
⚪️ایتا: @Onlygod11320
🔴روبیکا:@Y_trand
دبیرخانه قرارگاه هدایت و روشنگری
تعدادی از مخاطبین عزیز کانال پیام دادند و درباره سرفصل های کارگاههای آموزشی فضای مجازی بنده در سال 1399 سوال کردند.
در سال جاری با توجه به دغدغه عمده خانواده ها در مورد آموزش های مجازی و استفاده فرزندان از اینترنت,موضوع جلسات رو به این موضوع اختصاص دادم
اینکه چطور میشه تا حد امکان محیط اینترنت رو برای کودکان و نوجوانان پاک و سالم کنیم؟چگونه از راه دور مراقب فعالیتهاشون در فضای مجازی باشیم؟فرصت های اینترنت برای فرزندان ما چیه؟و چطور محیط های مناسب سن بچه ها رو در فضای مجازی پیدا کنیم؟نهایتا اینکه برای استفاده صحیح از اینترنت چه نکاتی رو باید به فرزندانمون گوشزد کنیم؟
برای دوره های مجردی هم مبحث "قوی شدن در فضای مجازی" رو مطرح می کنیم که مباحثی مثل جنگ های سایبری,حفاظت از زیر ساخت ها,شبکه ملی اطلاعات و سند حکمرانی سایبری رو شامل میشه