🔳 طرح به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع)
🆔 @leader_ahkam
🔳 طرح به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع)
امام صادق(ع) مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید. محفل درس امام صادق(ع) و میدان آموزشی که آن بزرگوار به وجود آورد، هم قبل از او و هم بعد از او در تاریخ زندگی امامان شیعه بینظیر بود. همهی حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی به وسیلهی مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همهی آنها را امام صادق)ع) به شکل درست بیان کرد.
اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق(ع) مشغول یک مبارزهی دامنهدار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق(ع) زمینه را آماده میکرد تا بنیامیه را از بین ببرد و به جای آنها حکومت علوی را که همان حکومت راستین اسلامی است بر سر کار بیاورد. اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیدهاید، مرد تشکیلات بودن امام صادق(ع) است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان خود از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود. تشکیلات یعنی چه؟ یعنی این که وقتی امام صادق(ع) اراده میکند آن چه را که او میخواهد بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم میگویند تا بدانند. یعنی از همه جا وجوهات و بودجه برای ادارهی مبارزهی سیاسی عظیم آل علی جمع کنند. یعنی وکلا و نمایندگان او در همهی شهرها باشند که پیروان امام صادق(ع) به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آن حضرت بپرسند.
تکلیف سیاسی هم مثل تکلیف دینی واجبالاجرا است. امام صادق(ع) یک چنین تشکیلات عظیمی را به وجود آورده بود و با این تشکیلات و به کمک مردمی که در این تشکیلات بودند با دستگاه بنی امیه مبارزه میکرد. در هنگامیکه پیروزی او بر بنی امیه حتمی بود، بنیعباس به عنوان یک جریان مزاحم و فرصتطلب آمدند، میدان را گرفتند و بعد از آن امام صادق(ع) هم با بنیامیه و هم با بنیعباس مبارزه کرد.
۱۴/ شهریور/۱۳۵۹
🆔 @leader_ahkam
📚 نماز خواندن با لباس عکس دار
💠 سؤال: آیا نماز خواندن با لباس هایی که روی آن نقش انسان یا حیوان قرار گرفته است ولی در زیرِ لباسی دیگر پوشیده شده، جایز است؟
✅ جواب: جایز است، هرچند کراهت دارد.
#احکام_نماز #لباس_نمازگزار
🆔 @leader_ahkam
📚 صندوق قرض الحسنه طلا
💠 سؤال: صندوق قرض الحسنه ای داریم که هر ماه همۀ اعضای صندوق، وجه نقد معادل طلا (به عنوان مثال یک گرم یا نیم گرم طلا) می پردازند و مجموع مبالغ جمع شده، به فردی که از طریق قرعه کشی انتخاب شده است، قرض داده می شود؛ معیار مبلغ قسط هر ماه نیز، ارزش گرم طلا در تاریخ مشخص است (مثلا ارزش یکگرم طلا در 15 هر ماه)؛ آیا این نوع کارکرد در صندوق قرض الحسنه از نظر فقه و شرع مشکل دارد؟
✅ جواب: اگر قرض مذکور، در قالب پول محقق شود (هر چند معادل قیمت طلا) برای پس گرفتن آن مبلغ، صرفا می توانند شرط کنند که علاوه بر اصل مبلغ، مقدار تورم (کاهش ارزش پول) را هم باید پس بدهد و شرط بیش از آن جایز نیست.
اما اگر قرض، در قالب طلا محقق شود ( هر چند به این صورت که عین طلا قرض داده شود و قرض گیرنده در همان جلسه طلا را به پول نقد تبدیل کند یا به قرض گیرنده وکالت بدهند که طلا از طرف قرض دهندگان بخرد و بعد طلا را به عنوان قرض بردارد)، در وقت پس دادن می توان طلا یا با توافق طرفین، قیمت روز طلا را از قرض گیرنده مطالبه کرد.
#احکام_قرض #قرض_طلا
🆔 @leader_ahkam
🟦 گزارش استهلال ماه ذی القعده ۱۴۴۵ ه . ق
🆔 @leader_ahkam
🟦 گزارش استهلال ماه ذی القعده ۱۴۴۵ ه . ق
🔻 الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۲۹ شوال ۱۴۴۵)
زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۶:۵۳ دقیقه روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان غروب خورشید: ساعت ۱۸:۵۷
زمان غروب ماه: ساعت ۱۹:۳۴
ارتفاع ماه:۵.۷ درجه
مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۳۷ دقیقه
سن ماه: ۱۲ ساعت و ۵ دقیقه
فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۶.۶ درجه
🔻 ب ـ پیشبینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و کارشناسان رؤیت هـلال، پیشبـینی کردهاند هـلال ماه ذی القعده در غـروب روز چهارشنبه در کشور قابل رؤیت نیست. بنابراین ماه شوال ۳۰ روزه بوده و غرّة (اول) ماه ذی القعده ۱۴۴۵ روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه خواهد بود.
🔻 ج ـ گزارشهای رسیده
در همین راستا ستادهای استهلال و گروههای رصدی در سراسر کشور به همراه تجهیزات رصدی در غروب روز چهارشنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است.
1. مناطقی که برای استهلال اقدام کردند و هلال رؤیت نشد (وضعیت هوا صاف):
استان قم: قم
استان فارس: شیراز، بوانات
استان چهارمحال و بختیاری: بروجن
استان اصفهان: اصفهان، شهرضا
استان ایلام: ایلام، آبدانان، دهلران، مهران
2. مناطقی که برای استهلال اقدام کردند و هلال رؤیت نشد (وضعیت هوا غالباً ابری):
استان خراسان رضوی: مشهد، گروه طلاب، تربت حیدریه، نیشابور، قوچان، درگز، فیروزه، بردسکن، گناباد، تایباد، گلبهار
استان تهران: تهران، فرهنگسرای بهمن
استان سیستان و بلوچستان: زابل
استان هرمزگان: بندرلنگه، رودان
استان مرکزی: اراک، محلات، تفرش
استان خراسان جنوبی: بیرجند
استان خراسان شمالی: آشخانه
استان یزد: یزد، میبد، اردکان
استان بوشهر: گناوه
استان گیلان: رشت
استان گلستان: گرگان
استان زنجان: زنجان
🆔 @leader_ahkam
📚 پس گرفتن هدیه بعد از سال خمسی
💠 سؤال: شخصی با قصد جدی به دیگری هدیه ای داده است اما بعد از سال خمسی، پشیمان می شود و آن را پس می گیرد؛ آیا باید خمس آن هدیه را بدهد؟
✅ جواب: اگر هدیه را با درآمد بین سال تهیه کرده، به محض پس گرفتن باید خمس آن را بدهد.
#احکام_خمس #خمس_هدیه
🆔 @leader_ahkam
📚 وظیفه مکلف در قبال نمازهای قضا
💠 سؤال: فردی نمی داند که از زمان بلوغ خود چه تعداد نماز قضا بر عهده دارد و به دلیل داشتن وسواس، تعداد زیادی را در نظر می گیرد و همین باعث شده که اصلاً برای خواندن نماز قضا اقدام نکند، تکلیف او چیست؟
✅ جواب: می تواند به انجام تعداد نمازی که یقین دارد قضا شده، اکتفا کند و نسبت به تعداد مشکوک، وظیفه ای ندارد.
#احکام_نماز #نماز_قضا
🆔 @leader_ahkam
📚 هدیه تمام اموال به یکی از فرزندان
💠 سؤال: آیا شخص می تواند همه اموال خود را به یکی از فرزندانش هبه کرده و بقیه را از آن محروم کند؟
✅ جواب: اگر موجب فتنه و اختلاف بین فرزندان شود، جایز نیست.
#احکام_هبه #هدیه_به_فرزند
🆔 @leader_ahkam
📚 دریافت قیمت روز در معامله نسیه
💠 سؤال: من مغازه دار هستم و برخی از مشتریان آشنا که از مغازه ام جنس می خرند، در دفتر یادداشت می کنم ولی زمان پرداخت پول آن را مشخص نمی کنیم؛ آیا من می توانم بهای جنس فروخته شده را هنگام تسویه، به قیمت روز از مشتری دریافت کنم؟
✅ جواب: اگر معامله به صورت نقد و با تعیین قیمت، انجام شود و مشتری برای پرداخت قیمت مهلت بگیرد، دریافت بهای جنس به قیمت روز جایز نیست ولی فروشنده می تواند از خریدار، جبران کاهش ارزش پول را مطالبه کند مگر در مواردي که شرط شده باشد (ولو به نحو ارتکازی) که همان مبلغ تعیین شده پرداخت شود؛ اما اگر معامله به صورت نسیه انجام شود، چون زمان پرداخت مشخص نشده، معامله باطل است.
#احکام_معاملات #فروش_نسیه
🆔 @leader_ahkam
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»
✍ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان
۴۰۳/۲/۳۱
🆔 @leader_ahkam
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»
✍ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان
📝 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیسجمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلاموالمسلمین آلهاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادمالرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
▪️این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.
▪️در این حادثهی سنگین شخصیتهای برجستهئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعهی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجهی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.
▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانوادههای محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۳/۲/۳۱
🆔 @leader_ahkam
باسمه تعالی
🔷 به اطلاع عموم مقلدان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) می رساند، کتاب مناسک حج آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی) همراه با آخرین ویرایش، (اردیبهشت ۱۴۰۳) در کتابخانه پایگاه (leader.ir) بارگذاری شد.
کتاب مناسک حج از طریق آدرس زیر، قابل دسترسی می باشد:
👉 https://www.leader.ir/fa/book
🆔 @leader_ahkam
📚 حدود اطاعت از والدین
💠 سؤال: آیا اطاعت از والدین بر فرزند واجب است؟
✅ جواب: اطاعت از والدین به خودی خود واجب شرعی نیست ولی نباید مخالفت با پدر و مادر، موجب ناراحتی و اذیت قابل توجه آنان شود مثلاً با اظهار انزجار، راندن و طرد کردن آنها همراه گردد؛ البته اگر به ترک واجب یا انجام حرام دستور دهند، اطاعت از آنان به هیچ وجه جایز نیست.
#احکام_حقوق #اطاعت_از_والدین
🆔 @leader_ahkam
📚 اشتباه امام جماعت در قرائت
💠 سؤال: اگر امام جماعت در تلفظ برخی از اذکار نماز اشتباه کند؛ آیا اقتدا به او یا ادامه دادن نماز جماعت به اقتداء وی صحیح است؟
✅ جواب: اگر اشتباه وی در غیر قرائت حمد و سوره باشد، مانعی ندارد.
#احکام_نماز_جماعت #اشتباه_امام_در_قرائت
🆔 @leader_ahkam
📚 نحوۀ تقصیر زنان در ایام حج
💠 سؤال: بر طبق نظر مقام معظم رهبری (مد ظله) "زنان حتما باید تقصیر کنند و برای آنان حلق کفایت نمیکند و احوط آن است که در تقصیر اندکی از مو و ناخن (هر دو ) را کوتاه کنند." سؤال این است که این احتیاط واجب است یا مستحب؟
✅ جواب: احتیاط مستحب است.
🔶 ملاحظه: ششمین عمل واجب حج و سوّمین عمل از اعمال منا، تقصیر (کوتاه کردن مو) یا حلق (تراشیدن سر) است.
#احکام_حج #تقصیر_زنان
🆔 @leader_ahkam
📚 شرط غسل برای نماز ذی قعده
💠 سوال: آیا نمازی که در یکشنبه ماه ذیقعده روایت شده است را میتوان بدون غسل انجام داد؟ به عبارت دیگر آیا غسل شرط صحت این نماز است؟
✅ جواب: این نماز را بدون غسل هم میتوان بجا آورد. غسل در اينگونه عبادات مستحبى شرط کمال است نه شرط صحت.
#نماز_مستحبی #نماز_ذی_قعده
🆔 @leader_ahkam
📚 حکم نماز و روزه در وطن اصلی با وجود زندگی در محل دیگر
💠 سؤال: زنی که به دلیل ازدواج و تبعیت از شوهر از وطن اصلی خود کوچ کرده و در شهر دیگری ساکن شده است:
۱ـ زمانی که برای دیدار پدر و مادر به وطن اصلی میرود، نماز و روزه اش چه حکمی دارد؟
۲ـ با توجه به این که بدون قصد اعراض از وطن خارج شده و چند سالی گذشته است؛ آیا حکمِ وطن، باقی است؟
✅ جواب: به طور کلی زنی که به تبع شوهر در غیر وطن اصلی زندگی میکند و قصد اعراض از وطن نکرده است، چنانچه علم یا اطمینان ندارد که تا آخر عمر به وطن برنمیگردد بلکه احتمال میدهد هر چند پس از طلاق یا مرگ همسر که به آنجا برگردد، حکم وطن باقی بوده و نماز تمام است اما اگر تصمیم دارد یا میداند که در هر صورت به وطن برنمیگردد یا مدت زیادی (مثلا چهل، پنجاه سال) گذشته و در این مدت به ذهنش هم نیامده به آن جا برگردد، اعراض محقق شده و آنجا وطن او محسوب نمیشود و نماز شکسته است و روزه صحیح نیست.
#احکام_وطن #اعراض_از_وطن
🆔 @leader_ahkam
📚 سفرهای شغلی
💠 سؤال: معلمی هستم که با توجه به کثرت سفر برای تدریس، نمازم را کامل می خوانم و روزهام را میگیرم، اگر برای غیر درس، مثلا برای مداحی مجبور به سفر باشم، وظیفهام نسبت به نماز و روزه چیست؟
✅ جواب: اگر مداحی عرفا حرفه و شغل شما باشد (هر چند بدون اجرت)، در این سفر نیز نماز تمام بوده و روزه صحیح است و گرنه سفر شغلی نیست و حکم مسافر را دارید.
#احکام_سفر #سفر_شغلی
🆔 @leader_ahkam