📚احکام نموداري طهارت (غسل)
🔘 تعریف غسل:
غسل به معنای شستن همۀ بدن ـ از سر تا پا ـ است و در شرع مقدس در مواردی واجب و در مواردی مستحب است.
✳️ غسلهای واجب
1.جنابت
الف: آميزش جنسی: در صورت نزدیکی با همسر، اگر حداقل به اندازۀّ ختنهگاه دخول ــ در قُبُل (فرج) باشد یا در دُبُر (مخرج) ــ انجام شود،، حتّی اگر مَنی خارج نشود، هر دو جُنُب میشوند.
ب: خروج منی: با خروج منی، غسل لازم می شود و فرقی ندارد که خارج شدن منی در خواب باشد یا در بيداری، عمداً باشد یا بیاختيار.
2.حیض
یکی از خون های که از زن خارج می شود حیض است، که زن پس از پاک شدن از حیض، باید برای کارهایی که نیاز به طهارت دارد، غسل کند.
3.نفاس
از وقتی که اوّلین جزء بچّه از شکم مادر بیرون میآید، خونی که زن میبیند، اگر پیش از ده روز یا آخر ده روز قطع شود، خون «نِفاس» است و زن باید ــ طبق احکام آن ــ برای کارهایی که نیاز به طهارت دارد، غسل کند.
4.استحاضه
یکی از خونهایی که از زن خارج میشود، «اِسْتِحاضه» است، اگر استحاضه متوسطه و یا کثیره باشد، غسل لازم است.
5.مسّ میت
اگر کسی بدن مردهای را که سرد شده ــ قبل از غسل میت ــ، لمس کند، یا جایی از بدن خود را به هر جایی از بدن او برساند، باید برای نماز و مانند آن غسل کند.
6.غسل میت
واجب است مسلمانی را که از دنیا رفته است، غسل میت بدهند.
✅ نحوۀ انجام غُسل:
الف: غُسل ترتیبی
در غسل ترتیبی باید ابتدا سر و گردن را بشويد، و بعد بقيهی بدن را؛ و احتياط واجب آن است که پس از سر و گردن، تمام نيمه راست بدن از سر تا پا، را بشويد و در آخر تمام نيمهی چپ بدن از سر تا پا را.
ب: غُسل اِرتماسی
تمام بدن را يکباره در آب فرو ببرد، به طورى که آب به همه جای بدن برسد.
⁉️ چند تفاوت وضو و غسل
*موالات (پی درپی بودن ) درغسل شرط نیست؛ یعنی می توان سر و گردن و سمت راست و چپ را با فاصله زمانی از یکدیگر شُست؛ مثلا اگر صبح سر و گردن را بشوید و هنگام ظهر بقیه بدن را بشوید غسل صحیح است؛ ولی در وضو موالات واجب است؛ یعنی نباید بین کارهای وضو به قدری فاصله شود که اعضای قبلی خشک شود.
*درغسل لازم نیست بدن قبل از غسل، خشک باشد، اما در وضو قسمت هایی که باید مسح شود ـ سر و پا ـ باید یا کاملا خشک باشد یا رطوبت به قدری کم باشد که رطوبت دست بر آن غلبه کند.
*در وضو، اعضاء باید از بالا به پایین شسته شوند، ولی در غسل اگر از پایین به بالا هم شسته شوند، اشکال ندارد.
*اگر در حال وضو گرفتن حدث اصغر (مانند بول و باد معده) اتفاق بیفتد، وضو باطل می شود، ولي اگر در حال غسل اتفاق بیفتد، به صحّت غسل ضرر نمیزند و لازم نيست غسل را از نو شروع کند، ولی پس از غسل ـ هر چند غسل جنابت باشد ـ باید برای نماز و کارهایی که طهارت لازم دارند، وضو گرفته شود.
🆔 @leader_ahkam
🔘 دیه سقط جنین
🔴 سؤال: شخصی به علت عدم تمایل به بچه دار شدن، اقدام به #سقط_جنین کرده است؛ برای جبران گناه چه کاری باید انجام دهد؟
☑️ جواب: سقط جنین حرام است و توبۀ جدى از آن لازم است و كسى كه #مباشر_در_سقط بوده است باید دیه پرداخت کند و ديه به #وارث_جنين با رعايت طبقات ارث پرداخت مىشود، ولى وارثى كه مباشر در سقط جنين بوده است، از دیه سهمی ندارد.
#احکام_ديات #دیه_سقط_جنين
🆔 @leader_ahkam
⛔️ استفاده بدون اجازه از اینترنت دیگران
📶 سؤال: با استفاده از تلفن همراه، #اینترنت ديگران را #هک مي کردم و از اینترنت آنها بدون اجازه استفاده مینمودم، اکنون چه وظيفهاي دارم؟ متاسفانه برخی از آنها را نمی شناسم.
✅ جواب: باید توبه کنید و به تعدادی از #صاحبان_اینترنت که می شناسید و دسترسی دارید، #هزینه_اینترنت مصرفی را برسانید یا رضایت ایشان را کسب کنید و مقداری که صاحبانشان را نمی شناسید یا دسترسی ندارید، از طرف صاحبانش به #فقیر #صدقه بدهید.
#احکام_حق_الناس #استفاده_اینترنت_دیگران #احکام_غصب
@leader_ahkam
📚 احکام نموداري طهارت (تيمم)
✳️ تعريف تيمم: عملی عبادی است که در مواردی به جای وضو یا غسل، واجب میشود.
🔘 نحوۀ انجام تيمم:
1. نيّت کردن 2. زدن کف هر دو دست ـ با هم ـ بر چيزى که تيمّم با آن صحیح است 3. کشیدن کف هر دو دست را به تمام پيشانی و دو طرف آن، از جائی که موی سر میرويد تا ابروها و بالای بينی، 4. کشیدن کف دست چپ بر تمام پشت دست راست و کف دست راست بر تمام پشت دست چپ 5. بنابر احتياط واجب یک بار ديگر دستها را بر چیزی که تیمم با آن صحیح است بزند و کف دست چپ را بر پشت دست راست و کف دست راست را بر پشت دست چپ بکشد.
(نحوۀ تیمم در وضو و غسل تفاوت ندارد)
🔄 موارد جایگزینی تیمّم بجای وضو یا غسل:
*نبود آب: تهیّۀ آب برای وضو یا غسل ممکن نباشد.
*در دسترس نبودن آب: در صورتی که آب وجود دارد، امّا به سبب پیری و ناتوانی جسمی یا ترس از دزد و جانور و مانند اینها یا نداشتن وسیله، دسترسی به آب ممکن نباشد.
*زیان داشتن: آب برای سلامتی او ضرر داشته باشد.
*ترس از تشنگی: میترسد اگر آب را مصرف کند، خود يا کسانش يا کسی که حفظ جانش بر او لازم است در تشنگی بمانند.
*تطهیر بدن یا لباس: بدن يا لباس نجس است و آب موجود برای یکی از وضو یا تطهیر کافی است، در این صورت باید تیمم کند و برای نماز، لباس یا بدن را تطهیر کند.
*عدم جواز استفاده ازآب یا ظرف: استفاده از آب يا ظرف آن حرام باشد، مثل آنکه غصبی باشد.
*تنگی وقت نماز: وقت نماز تنگ باشد و وضو و غسل موجب شود که همۀ نماز يا قسمتی از آن در خارج وقت واقع شود.
✅ چیزهایی که تیمم بر آن...
الف: صحيح است:
☑️ هرآنچه که از زمين محسوب مي شود، مانند:
1.خاک، شن، ريگ، کلوخ (خاکهاي به هم چسبيده)
2. سنگ و مانند آن، حتی مثل سنگ مرمر، موزائیک و سیمان.
3. گچ، آهک پخته، آجر و امثال آن.
❇️ نکته: اگر چيزهائی که گفته شد موجود نباشد، بايد با گرد و غباری که بر روی فرش و لباس و امثال آن نشسته است تيمّم کند و اگر اینها نيز پيدا نشود، اگر گِل در دسترس باشد، بايد با آن تيمم کند.
ب: صحيح نيست:
⛔️هر آنچه که از زمين محسوب نميشود مانند طلا و نقره و همچنين چوب و برگ درختان صحيح نيست.
شرایط چیزهایی که تیمم بر آن صحیح است:
الف: غصبی نباشد.
ب: پاک باشد.
نکته: چيزهايی که وضو را باطل میکند، تيمّم بدل از وضو را هم باطل میکند و چيزهائی که غسل را باطل میکند تيمّم بدل از غسل را هم باطل می کند.
🆔 @leader_ahkam