📍"ممکن است به انتقاد بسنده نکنیم"
اعتراف خطرناک حجاریان؛ باهنر درست گفته بود!
🔸سعید حجاریان، تئوریسین طرح تحریمی "مشارکت مشروط" در قبال انتخابات و بانی اصلی تحریم انتخابات که جبهه اصلاحات را نیز به اطاعت از خود واداشت؛ به تازگی در اظهاراتی انتخاباتی پیرامون پساتحریم انتخابات گفته است: اگر زورمان رسید و توانستیم با اصول و برنامه وارد انتخابات شویم، سیاستورزی انتخاباتی میکنیم در غیر این صورت بهصورت تماموقت از صدر تا ذیل، یعنی از بانیان از حذف اراده مردم تا خروجیهای استصواب را نقد فنی و کارشناسی میکنیم. اما ممکن است به نقد کارشناسی هم بسنده نشود. من قبلتر گفتهام میان انتخابات و خیابان منازل زیادی است از جمله نافرمانی مدنی. شکلهای خفیف نافرمانی مدنی میتواند حکومت را سر عقل بیاورد، چون لزوما تصمیمهای سیاستی فعلی برآمده از عقل نیستند.
🔸به گزارش اعتمادآنلاین، او همچنین اظهار میکند: در تهران لیست دادن صحیح نبود و جبهه اصلاحات هم کار درستی انجام داد و اطلاعیهای در این رابطه صادر کرد. درباره رای دادن یا ندادن هم معتقدم این کار جنبه شخصی دارد و به صلاحدید افراد بستگی دارد، ولی طبعا اگر شخصی واجد صلاحیت باشد، میتواند بر رای دادن یا رای ندادن مردم تاثیر بگذارد. مثلا تصمیم من برای این انتخابات رای ندادن است حالا اگر چهار نفر من را قبول دارند، به این ترتیب ۵ نفر از مشارکتکنندگان کم میشود! ببینید! واقعیت این است رای دادن در انتخابات امسال تفاوت زیادی با رای ندادن ندارد؛ مثل این است که یک تکه کاغذ را داخل جیبهای یک شلوار شش جیب جابهجا کنیم.
🔺سبب خوشوقتی است که آقای حجاریان؛ از پس چندین سال کتمان و عملیات فریب و ضد اطلاعات و غیره اما اینهمه کتوم بودن را طاقت نیاورد و به تحلیل مشرق اذعان کرد که بانیان تحریم از پس تحریم انتخابات به نافرمانی مدنی یا همان "گزینه خیابان" میاندیشند.
🔺تحلیلی که بعدها محمدرضا باهنر نیز به آن اشاره کرد اما حجاریان با ادبیاتی شداد و غلاظ به انکار مسئله پرداخت!
🔺دقت شود که حجاریان همچنانکه به تحریم انتخابات صفت مشارکت مشروط را اطلاق کرد؛ اکنون نیز برای گزینه خیابان از عبارت "نافرمانی مدنی" استفاده میکند. و گرنه کیست که نداند نافرمانی مدنی به رفتارهای در پستو اطلاق نمیشود. لذا نمیتوان خشونت خیابانی را در پشت عبارتهایی مثل نافرمانی مدنی پنهان کرد.
🔺اعتراف مهم حجاریان ثابت میکند که چرا مقام معظم رهبری درباره مخالفان انتخابات با شدت صحبت کردند و آنها را "مخالف اسلام و نظام" لقب دادند.
🔺این اعتراف همچنین نشان میدهد که چرا برخورد تبیینی_امنیتی در قبال تحریم انتخابات و بانیان آن یک ضرورت است؟ ضرورتی که البته در تأخیر قرار دارد.
🔺و اما ماجرای دستمال و شلوار شش جیب!
آقای حجاریان باید بداند که وضعیت اصلاحطلبان هرگز بدتر از سال ۹۲ نیست که هیچ نامزدی در انتخابات نداشتند فلذا از نامزد نزدیک یعنی شیخ حسن روحانی حمایت کردند.
🔺پر واضح است که اکنون به سمت آن سیاست درست نمیروند چون قصد خیابان و عبور از انتقاد کردهاند.
🔺درباره کنایه دستمال و شلوار شش جیب هم حجاریان باید این پاسخ را بشنود که نظامیان قدیمی همواره یک دستمال در یکی از جیبهای شلوار نظامی خود نگه میداشتند. اینکه آنها این دستمال را در کدام جیب قرار میدادند لزوما مهم نبود اما چون وجود دستمال از اهمیت بسزایی برخوردار بود نسبت به آن اهتمام وجود داشت.
🔺پس حتی در بدترین و سختترین حالتها نیز نمیتوان و نباید از صندوق رأی عبور کرد زیرا همانطور که حجاریان هم بالاخره اذعان کرده است؛ در پسا تحریم انتخابات هیچ چیزی جز "گزینه خیابان" وجود ندارد.
🔺گفتنیست، به تازگی ۱۱۰ تن از اصلاحطلبان نجیب در بیانیهای سرگشاده؛ تئوری تحریم انتخابات را نقد کرده و بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تأکید کردهاند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰مجلس انقلابی
🔹پاسخ #حکیم_انقلاب به دانشجویی که گفته بود: «معظّمٌله در نشست تصویری با نمایندگان یازدهمین دورهی مجلس شورای اسلامی در ۱۳۹۹/۴/۲۲، این مجلس را یکی از انقلابیترین مجالس دوران انقلاب نامیده بودند.» و خواستار پس گرفتن این تعریف بود. فرمودند:
📍«صحبت مجلس شد و اعتراض به مجلس و درخواست از من که عنوان انقلابیگری را از این مجلس پس بگیرم. خب [نمایندگان] این مجلس، خیلیهایشان همین جوانهای دیروز در جایگاه شما هستند؛ یعنی خیلیشان جوانهایی هستند که چند سال قبل از این مثل شما میآمدند میایستادند، انتقاد میکردند، حرف میزدند، اشکال میکردند؛ انقلابیاند، این جور نیست که انقلابی نباشند. من البتّه یکایک را که نمیشناسم، [بلکه] روی مجموعه قضاوت میکنم؛ مجموعه بد نیست، خوب است؛ هم در دولت، هم در مجلس و در بعضی از بخشهای دیگر، مجموعه خوب است. حالا ممکن است بر بعضیها یک اشکالاتی وارد باشد.
🦚بیانات حکیم در دیدار جمعی از دانشجویان، 6 اردیبهشت 1401
#انقلابیگری
#افراط_گرایی
#انقلابیون_بدلی
#عقلانیت
#مجلس_انقلابی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 مخرج مشترک با دشمن
🔻در مطالبهگریها ــ که من به شما توصیهی مطالبهگری میکنم ــ مراقبت کنید دشمن نتواند از مطالبهی بحقّ شما سوء استفاده کند؛
🔻هم در صورتبندی مسئله، هم در راه حلّی که ارائه میدهید، سعی کنید با دشمن وجه مشترک و مانند اینها پیدا نکنید؛ مخرج مشترک پیدا نکنید با دشمن؛
🔻[چون] او هم موضوعات را مطرح میکند دیگر، او هم مشکلات را مطرح میکند، هم صورت مسئله را او مطرح میکند، هم بهاصطلاح علاج را و نتیجهگیری را مطرح میکند.
🔻شما صورت مسئلهتان هم با او باید فرق داشته باشد، نتیجهگیریتان هم با او باید بکلّی فرق داشته باشد، چون او دشمن است دیگر، او مُغرض است و از روی خیرخواهی انجام نمیدهد کار را.
🦚بیانات حکیم در دیدار جمعی از دانشجویان، 6 اردیبهشت 1401
#انقلابیگری
#افراط_گرایی
#انقلابیون_بدلی
#عقلانیت
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
sandogh.pdf
6.26M
🔰 صندوق سرنوشت
🔹پاسخ به برخی سوالات در مورد انتخابات مجلس در کلام #حکیم_انقلاب💚
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 مساله اول در انتخابات چیست؟
🔻 همه باید اصرار داشته باشید که در انتخابات شرکت کنید.
🔻 به نظر من مسئله ی اول در انتخابات، مسئله ی انتخاب این شخص یا آن شخص نیست؛ مسئله ی اول، مسئله ی حضور شماست.
🔹 حضور شماست که :
🔻 نظام را تحکیم میکند،
🔻 پایه های نظام را مستحکم میکند،
🔻 آبروی ملت ایران را زیاد میکند،
🔻 استقامت کشور را در مقابل دشمنیها زیاد میکند و
🔻 دشمن را از طمع ورزیدن به کشور و از فکر ضربه زدن و توسعه و فساد و فتنه منصرف میکند.
🔹این یک مسئله ی بسیار مهم است؛ پس مسئله ی اول، شرکت در انتخابات است.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در جمع مردم استان کردستان در میدان آزادی سنندج 22- 2- 88
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 آیا انتخابات جمهوری اسلامی همواره سالم بوده است؟!
🔻انتخابات در دوره های گذشته سالم بوده. در مواردی که شبهاتی پیش می آمد، ما فرستادیم تحقیق کردند، دنبال کردند.
🔻در یکی از مجالس گذشته شایعاتی پیدا شد، بعضیها دلایلی آوردند، حرفهایی زدند که انتخابات ناسالم است؛ توقع داشتند که در برخی از شهرهای مهم از جمله تهران، انتخابات ابطال شود. ما افراد وارد و مطلعی را فرستادیم تحقیق کردند، مطالعه کردند؛ دیدند نه، خدشه در انتخابات نیست.
🔻در بین هزارها صندوق ممکن است در دو تا، پنج تا صندوق خدشه هایی به وجود بیاید. این، انتخابات را خراب نمیکند.
🔻این هم مال بعضی از اوقات بوده است. گاهی یک گروهی، یک جناحی - از این جناحهای معمولی کشور که شماها این جناحبندی ها را میشناسید - که بر سر کار بودند، نتیجه ی انتخابات به ضرر آنها و به نفع جناح مقابل شده؛ مکرر این اتفاق افتاده. چطور این انتخابات را کسی ممکن است زیر سؤال ببرد؟
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار جمعی از معلمان، پرستاران و کارگران، 9 اردیبهشت 1388
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 اهانت، تخریب و بدگویی را کنار بگذارید!
🔹آن کسانی هم که دستی در تبلیغات دارند:
🔻فضای سیاسی کشور را آشفته نکنند؛
🔻بدگویی از این،
🔻اهانت به آن،
🔻معارضهی جناحهای سیاسی با هم.
🔻مردم چه تقصیری کردهاند که بایستی ذهن آنها به خاطر انگیزههای مختلف سیاسی اشخاص و گروهها و جناحها و مجموعهها، آشفته و مغشوش شود!؟
🔻 اینها بگذارند فضای انتخابات سالم باشد.
🔻البته هرکس حق دارد از خود و نامزد انتخاباتی خود دفاع و حمایت کند؛ این مانعی ندارد.
🔻تبلیغات در حد متعارف و بدون اسراف و زیادهروی، خیلی خوب است؛
🔻اما اهانت، تخریب و بدگویی - اینکارهایی که جزو رسوم زشت بعضی از کشورهای غربی است - را کنار بگذارند؛
🔻بگذارند مردم در یک فضای آرام، با تشخیص، با بصیرت و بدون سراسیمگی انتخاب کنند.
🦚 #حکیم_انقلاب در خطبههای نماز عید سعید فطر 2 آبان 1385
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 روزنامه سازندگی و دفاع از 110 اصلاح طلب
🔻بررسی مطالب مطرح شده از طیف های مختلف جریان اصلاحات پس از بیانیه ۱۱۰ فعال سیاسی اصلاح طلب جهت شرکت در انتخابات بیانگر آن است که مباحث تند و تحکم آمیزی از سوی اصلاح طلبان تحریمی نسبت به طیف اصلاح طلبان مشارکت جو شکل گرفته است، در آن سو جریان مشارکتو نیز سعی دارد با بیان دلایل دقیق به رادیکالها پاسخ منطقی بدهد.
🔻روزنامه سازندگی ارگان رسانهای حزب کارگزاران که مدافع مشارکت و دادن لیست انتخاباتی است، در شماره امروز خود به تحلیل بیانیه ۱۱۰ نفره اصلاحطلبان پرداخته و نوشته است:
🔻هرگاه که چاقوی تحریم تیز شد، مردم شکست خوردند، رفتارهای انتخاباتی اصلاح طلبان طی دهه های گذشته را شامل اصلاح طلبی، تحریم طلبی و خیابان ارزیابی کرده و می نویسد، اکنون دوباره سر خط قرار گرفتهایم. با این تفاوت که همه راهها را رفته و نتایج آن را نیز دیدهایم. خیابان حاصلی نداشت جز خونریزی و مهاجرت. تحریم نتیجهای نداشت جز تورم و گرانی و خالصسازی و تنها راهی که کمترین هزینه و بیشترین ثمر را داشت، اصلاحات است.
🔻این رسانه در ادامه انتخاب و اتخاذ راه اصلاحات را به منزله بیخطا بودن آن ندانسته و از منفعت طلبی برخی اصلاح طلبان گلایه کرده و می نویسد، برخی از اصلاحطلبان، منفعتطلب شدند. برخی از این افراد چه در روزی که بر سر کار بودند و چه اکنون که کنج عافیت را انتخاب کردهاند، منفعتطلب شدهاند. منفعتطلبی، گاه در حفظ ثروت و کسبوکار آنها تجلی پیدا میکند، گاه در اتخاذ تصمیمات شاذی، چون تحریم یا عدم شرکت در انتخابات. اساساً عدهای دیگر دنبال دردسر نیستند. سیاست تماماً دردسر است. هر قدمی که به جلو برمیدارید، باید آماده باشید، هزینه آن را هم بدهید. اما عدهای کنج عافیت را اختیار کرده و بیهزینهترین روش که یکی از آنها همین عدم مشارکت در انتخابات است را انتخاب کردهاند.
🔻سازندگی در ادامه این گزارش قابل توجه نوشته است: کسی که از چیزی حمایت نمیکند، به کسی هم پاسخگو نخواهد بود، کار هر فرد اصلاحطلب و کنشگر سیاسی این است که برای صندوق و فرستادن یک فرد با کیفیت به مجلس یا دولت بیشترین تلاش را انجام دهد، اصلاحطلبان از اینرو در سالهای گذشته اشتباه کردند که افراد بسیاری را به دولت و مجلس رساندند اما آنها را در همان ابتدای مسیر رها کردند و حاضر نشدند، آنها را پاسخگو کنند یا آنهایی که به دولت و مجلس و شورای شهر رفتند، حاضر نشدند شفاف باشند و پاسخگوی کسانی که به آنها رای داده یا برای آنها رای جمع کرده بودند، باشند.
🔻این روزنامه اصلاح طلب اما در خاتمه می نویسد، در سال ۱۳۸۴، محمود احمدینژاد جریان مرده اصولگرایی را زنده و احیا کرد، در سال ۱۳۷۴ نیز اقلیتی قوی در مجلس پنجم، زمینهساز دوم خرداد ۷۶ شوند و شورونشاط را به کشور برگردانند. هیچ امری در سیاست غیرممکن نیست به شرط آنکه پاشنهها را برای افراد با کیفیت و فرستادن آنها به مجلس ور کشید.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰روزنامه آرمان امروز نیز درباره لیست اصلاحطلبان در انتخابات نوشته است:
🔻ائتلاف اصلاحطلبان، اصولگراها و اعتدالیها از ماههای ابتدایی سال جاری قابل حدس زدن بود و حالا با نزدیک شدن به روز انتخابات این احتمال در حال پر رنگتر شدن است.
🔻در این مورد «جواد هروی»، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در مورد ائتلاف و برنامههای انتخاباتی این حزب گفت: «در حزب اعتدال و توسعه جهت تکمیل لیستهای خود در تهران و سایر استانهای کشور رایزنی با سایر احزاب را شروع کردیم و این رایزنیها تاکنون موفق بوده و توانستیم به رشته وحدت کاندیداها در ارائه لیست دست پیدا کنیم که انشالله در روزهای آینده لیست خود را چه در تهران به صورت لیست کامل ۳۰ نفره و چه در استانهای دیگر به صورت ائتلافی اعلام خواهیم کرد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 مهدی شیرزاد: سیلی سخت به حاکمیت با مشارکت کم در انتخابات خیال باطل است
🔹مهدی شیرزاد، فعال سیاسی اصلاحطلب و میانهرو را نسبت به جبهه اصلاحات، تحریمکنندگان انتخابات و شورای نگهبان مطرح کرد.
بخش اصلی حرفهای شیرزاد در مورد اهمیت حق رای است؛ حقی که آن را میراثی ۱۲۰ ساله و خونین میداند. او همچنین خطاب به تحریمکنندگان انتخابات هشدار میدهد که آنان که شرایط را به اینجا رساندهاند اساسا هدف اصلیشان حذف صندوق رای است. به گفتهی شیرزاد کسانی که فکر میکنند با مشارکت کم حکومت سیلی خواهد خورد در خواب و خیالند!
این فعال سیاسی با تاسف و زبانی تمثیلی میگوید شورای نگهبان جای مقام داوری حالا در مقام یکی از بازیکنان جریانی خاص است. او همچنین در مورد جبهه اصلاحات به جریان خالصساز این جبهه و تقسیم نادرست اصلاحطلبان به اصلی و بدلی اشاره میکند.
💢متن کامل را اینجا بخوانید:
https://ensafnews.com/491027/
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰کواکبیان: از نامزدها در شهرستانها حمایت میکنیم
🔹دبیرکل مردم سالاری: شورای نگهبان میگفت که میخواهد انتخابات رقابتیتر باشد، اما در حال حاضر باید افراد را با ذره بین پیدا کرد.
🔹با این وجود، از نامزدها در شهرستانها حمایت میکنیم؛ زیرا معتقدیم که اگر یک اقلیت معتدل در مجلس باشد، بهتر از این وضعیت است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402