#تازه_های_نشر
پژوهشی در هنجارپذیری حجاب دختران/ تالیف سیدمحسن میرسندسی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1401/ 343 صفحه.
در این پژوهش تلاش شده است پدیده هنجارگریزی و انتخاب نوع حجاب در میان دخترانی که دارای مادرانی با رعایت کامل حجاب بوده اند، از منظر فرآیند اجتماعی شدن آن، مورد بررسی و فهم قرار گیرد.
دلیل انتخاب این محدوده برای تحقیق، انتظاری است که به طور طبیعی برای بازتولید این هنجار و الگوی رفتار دینی در محیط تربیتی خانواده برای آن وجود دارد.
اصل مسئله این تحقیق، تبیین پذیرش یا رد حجاب از سوی دخترانی است که دارای مادرانی معتقد و مقید به رعایت این دستور دینی هستند.
از اهداف این پژوهش می توان به، توجه به وجوه اجتماعی و جامعه شناختی حجاب و دستیابی به برساخت های اجتماعی در موضوع حجاب و تحلیل تأثیر آنها بر رفتار و انتخاب افراد مورد مطالعه اشاره کرد.
#حجاب_در_ایران
#حجاب_دختران
🆔 @libisca
انا لله و انا الیه راجعون
حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای آزرم
رئیس محترم اداره کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
بانهایت تاثر و تاسف فراوان در گذشت مادر گرامی و مومنه جنابعالی را به شما و خانواده محترم تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای آن بانوی سفر کرده علو درجات، رحمت و مغفرت الهی و برای بازماندگان آن مرحومه، صبر جمیل و اجر جزیل خواهانیم.
همکاران اداره کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه
مرکز بینالمللی نشر اسراء منتشر کرد:
تسنیم: تفسیر قرآن کریم/ جلد 63
سلونی قبل ان تفقدونی/ جلد 4
عقلانیت شهود/ جلد 5
🆔 @libisca
#همایش
دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میکند:
همایش بینالمللی "معارف نبوی و چالشهای جهان امروز"
مهلت ارسال مقالات: 15 مهرماه 1401.
تاریخ برگزاری: 8 و 9 آبان 1401.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت همایش مراجعه نمایند: https://pkctw.atu.ac.ir
🆔 @libisca
انا لله و انا الیه راجعون
فاضل ارجمند جناب آقای ضیایی دشتی
کارشناس محترم تامین منابع اداره کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه
بانهایت تاثر و تاسف فراوان در گذشت مادر گرامی و مومنه جنابعالی را به شما و خانواده محترم تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای آن بانوی سفر کرده علو درجات، رحمت و مغفرت الهی و برای بازماندگان آن مرحومه، صبر جمیل و اجر جزیل خواهانیم.
همکاران اداره کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه
#دسترسی_به_منابع_علمی
کتابخانه دیجیتال عربی (مکتبه نور) با دسترسی به متن منابع و امکان دانلود.
کتابخانه دیجیتال نور بوک (مکتبه نور) با مدیریت تعدادی از کشورهای عربی، هم اکنون شامل بیش از 800 هزار جلد کتاب بوده که حوزههای علمی متنوعی از جمله علوم انسانی و اسلامی را پوشش میدهد و دسترسی تمام متن به اکثر این منابع را فراهم آورده است.
لینک ورود به کتابخانه دیجیتال نور بوک: www.noor-book.com
@libisca
#جشنوار_بین_المللی_فارابی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار میکنند:
#چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی، ویژه علوم انسانی و اسلامی
#آثار مورد پذیرش جشنواره همچون ادوار گذشته، در چهار قالب اصلی شامل «کتاب پژوهشی» (نسخه فیزیکی/ فایل الکترونیک)، «گزارش اختتامیافته پژوهش» (طرح پژوهشی)، «رساله دکتری» و «پایاننامه کارشناسی ارشد» است. افزون بر اینها، در دوره چهاردهم، قالب «مقاله پژوهشی در موضوع علوم انسانی اسلامی» (منتشرشده در مجلات علمی موردتأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حوزههای علمیه) نیز مورد پذیرش است.
#آثاری که از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان اسفند ۱۴۰۰ منتشر و یا پایان یافتهاند، میتوانند در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
#زمان ارسال آثار: 27 شهریور تا 10 آبان 1401.
تمامی پژوهشگران حوزه علوم انسانی و اسلامی میتوانند با مراجعه به سامانه جشنواره فارابی به نشانی www.farabiaward.ir از بیست و هفتم شهریورماه تا دهم آبانماه سال ۱۴۰۱، آثار علمی خود را ثبت کنند.
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
تجلی انسان در قرآن: تفسیر سوره انسان/ تالیف علی کریمی جهرمی/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1401/ 304 صفحه.
سوره انسان از جمله سوره های با عظمت قرآن است که مفاهیم بلندی در پاسخ به شبهه افکنان درباره جبر و اختیار، سودمندی دین در شکل دادن به شخصیت آدمی، فضیلت پیامبر و اهل بیت مطهرش(ع) و خلقت بهشت و جهنم و ثواب و عقاب بیان کرده است و هر انسان منصفی را به تأمل در آنها فرا می خواند.
کتاب حاضر قسمتی مهم از معارف و اصول عقاید اسلامی و نیز بخش چشمگیری از اخلاق فاضله انسانی و زوایای از تاریخ اسلام را روشن می کند.
#سوره_انسان
#تفاسیر_شیعه
#سوره_دهر
#تفسیر_قرآن
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
برزخ در نگاه عقل و دین/ تالیف محمدباقر شریعتی سبزواری/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1401/ 128 صفحه.
اثر پیش رو مجموعه استدلال های موجود در کتاب های دینی و پژوهش های کتابخانه ای و علمی درباره حیات پس از مرگ را بررسی و با توجه به میراث اصیل دین اسلام، آن ها را ارزیابی می کند.
این اثر در سه فصل تألیف شده است:
در فصل اول این اثر که با عنوان «چیستی مرگ و برزخ» نگارش یافته، پس از بیان مبحثی با عنوان تشییع ملائکه از مؤمنان، به روح و وضعیت آن پس از مرگ می پردازد و همچنین زندگی برزخی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در پایان به برزخ در فرهنگ های دیگر اشاره دارد.
نویسنده در دومین فصل از این کتاب به دلایل وجود عالم برزخ پرداخته است.
سومین فصل، به «ماهیت عالم برزخ» اختصاص یافته، ضمن بیان فلسفه وجودی برزخ، حوادث شب قبر و فشار قبر و سؤال آن مورد بررسی قرار گرفته و بر همگانی نبودن بازپرسی تأکید شده است؛ در این فصل، همچنین پاسخی فلسفی به حیات قبر داده شده و در ادامه نیز حکمت تلقین مُرده، نماز میت، نقش اجتماعی مراسم تلقین، جایگاه عالم برزخ و جایگاه ارواح در برزخ تشریح شده است.
#برزخ
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
چراغ روشنیبخش: جستاری بر مشی سیاسی علامه طباطبایی/ تالیف محمد جعفربگلو/ انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 228 صفحه.
این کتاب بر آن است تا ضمن مروری بر حیات علمی آیتالله سید محمدحسین طباطبایی، مشی سیاسی و اجتماعی صاحب المیزان و نسبت ایشان با انقلاب اسلامی را مورد مداقه قرار دهد.
کتاب پیشرو مشتمل بر سه فصل است:
فصل نخست نگاهی به حیات علمی علامه سید محمدحسین طباطبایی دارد؛
فصل دوم، مشی سیاسی و اجتماعی صاحب المیزان را بررسی میکند. مقابله با آموزههای مارکسیستی، مواجهه با رژیم پهلوی، همراهی با نهضت اسلامی و گذری بر دیدگاهها و آرا علامه طباطبایی از مباحث این فصل است.
در این فصل همچنین ذیل گفتاری با عنوان «پاسخ به یک شبهه» به شبههای که درباره مخالفت علامه طباطبایی با انقلاب اسلامی مطرح شده است پاسخ داده میشود.
فصل سوم و پایانی نیز به رحلت علامه و واکنشهای افراد مختلف به درگذشت ایشان اشاره دارد.
#علامه_محمدحسین_طباطبایی
#انقلاب_اسلامی_ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
کلام و اخلاق در اندیشه سید مرتضی/ تالیف وحید پاشایی/ انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب (قم)/ چاپ اول: 1401/ 254 صفحه.
واکاوی مبانی نظری اخلاق به منظور دست یافتن به تفکری اخلاقی امری ضروری است که این نوشتار با تکیه بر اندیشه های کلامی سیدمرتضی علم الهدی(ره) از عقل گرایان به نام شیعه، با تبیین مبانی کلامی اخلاق راه را برای تدوین مبانی کلانتری همچون مبانی هستی شناسانه، معرفتشناسانه و معناشناسانه هموار کرده و به تشکیل یک نظام یکپارچه اخلاقی کمک می کند. مبانی معرفتشناختی، مبانی خدا شناختی با تکیه بر صفات و افعال الهی، مبانی انسانشناختی و مبانی جهانشناختی مرزهای گستردگی کلام در اخلاق را مشخص کرده و در راستای ارائه نظریه هنجاری، فرا اخلاقی و نظامی کلی در اخلاق نقش آفرین هستند.
#نظر_سیدمرتضی_درباره_اخلاق
#کلام_شیعه_امامیه
#اخلاق_اسلامی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
دینِ تلویزیون: نظام تولید برنامههای دینی تلویزیون در سازمان صداوسیما/ تالیف بشیر معتمدی/ انتشارات آرما (اصفهان)/ چاپ اول: 1401/ 372 صفحه.
کتاب حاضر تلاش دارد تا از منظر نظام تولید به ارزیابی برنامههای دینی تلویزیون بپردازد. هدف این تحقیق در شکل تبیینی، شناسایی و تحلیل نیروها و شبکههایی است که در تولید تلویزیونی مؤثرند و در شکل توصیفی، مستندسازی روند برنامهسازی تا سیاستگذاری تولید است.
#برنامه_های_مذهبی_تلویزیون
#برنامه_های_مذهبی_صدا_و_سیما
#برنامه_های_اسلامی
#برنامه_های_دینی
#جمهوری_اسلامی_ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
جامعهشناسی امر دینی در ایران معاصر/ به قلم جمعی از نویسندگان؛ به کوشش گروه جامعه شناسی دین انجمن جامعه شناسی ایران/ انتشارات آرما (اصفهان)/ چاپ اول: 1401/ 401 صفحه.
این کتاب شامل مجموعه مقالههایی در حوزه جامعهشناسی امر دینی در ایران معاصر است. برخی از مقالات موجود در اثر حاضر عبارت از:
پارادوکسهای جامعهشناسی دین و دلالتهای نظریات جهانیان برای توضیح امر دینی در ایران به قلم مقصود فراستخواه/ خوانش ایرانی توسعه پسااستعمارگرا: پارادوکس خویشتنگرایی دینی و غربگرایی در جریان روشنفکری دوم به قلم نرگس سوری/ تعامل و تقابل دین عامه و نهاد دین به قلم سمانه سهرابی/ تکفیر، سلاحی برای انحصاریسازی قلمرو دینی به قلم حسن محدثی گیلوایی/ دین و خشونت در ایران پساانقلابی به قلم محمدرضا پویافر/ دین شادمانه محملی برای امید اجتماعی به قلم محمدباقر تاجالدین/ روند تحول مناسبتهای مذهبی ثبتشده در تقویم به قلم زهره سروشفر/ همارزی روانشناسی و جامعهشناسی در سنجش دینداری به قلم محمدرضا طالبان/ ...
#دین_و_جامعه_شناسی
#تفکر_دینی
#اسلام
#ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
دین در ساحت روشنفکری: نقد و بررسی آراء روشنفکران دینی معاصر/ تالیف عبدالرحیم گواهی/ نشر ادیان (قم)/ چاپ اول: 1401/ 467 صفحه
این کتاب منعکس کننده نظریات خاص و ویژه برخی از روشنفکران دینی همچون سروش، ملکیان، محمد مجتهد شبستری، بازرگان، دینانی و دیگر روشنفکران دینی زمان معاصر در خصوص مسائل متعددی میباشد که نویسنده تلاش کرده است به آنها پاسخ دهد. مطالب مطرح شده در این کتاب عموما جهت پاسخ به یک مسأله یا ابهام تدوین شده است، مسائل و ابهاماتی که در این کتاب به آنها پرداخت شده است عموما مطالبی هستند که از زبان برخی از روشنفکران دینی عصر معاصر مطرح شده اند.
#روشنفکران_دینی
#فلسفه_دین
#اسلام
#ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
افسانه استبدادپذیری ایرانیان: بررسی و نقد انگاره استبداد در ایران/ تالیف مظفر نامدار و جواد نظریمقدم/ انتشارات کانون اندیشه جوان (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 192 صفحه.
این اثر پژوهشی، متون و رویکردهایی که در چارچوب کلان نظریه استبداد شرقی به تحلیل تاریخ و جامعه ایرانی پرداختند و بر حاکمیت استبداد مطلقه و استبدادمداری جامعه ایرانی در طول تاریخ تأکید دارند و ایران و ایرانی را همواره استبدادی و استبدادزده تلقی میکنند به نقد میکشد.
#استبداد_در_ایران
#جامعه_شناسی_سیاسی_ایران
#اوضاع_اجتماعی_ایران
#تاریخ_ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
ریشهها و پیامدهای احتیاط در اجتهاد و افتاء: گفتوگو با جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه/ تالیف سعید ضیائیفر/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1401/ 321 صفحه.
در این اثر، ضمن بررسی تأثیرات احتیاط در دوره اخباری ها، قبل و بعد از آنان، تلاش شده تا تطورات احتیاط در ادوار گوناگون نشان داده شود، علل و عوامل احتیاط شناسایی گردد و بازتاب پیدا و پنهان آن واکاوی شود و در یک کلام، علم فقه از منظر احتیاط گرایی تا حدی آسیب شناسی شود که فقیه از بازتاب های مثبت آن استفاده کند و از بازتاب های منفی آن در امان بماند.
#احتیاط_در_فقه
#فروع_دین
#فتوا
#اجتهاد
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
شیعه در دوره امام باقر (ع)/ تالیف سید قاسم رزاقیموسوی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1401/ 390 صفحه.
پژوهش حاضر در صدد بررسی وضعیت شیعه در دوران امامت امام باقر(ع) (95ق-114ق) در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی، اقتصادی و ارائه تصویری جامع از وضعیت شیعه در این دوره زمانی در مناطق شیعه نشین عراق، حجاز، یمن، مناطقی از ایران به ویژه خراسان و قم است. این دوره به لحاظ فرهنگی و اجتماعی از اهمیت خاص برخوردار است و مقطع مهمی برای تاریخ تشیع به شمار می آید.
این نوشتار با تأکید بیشتر بر بررسی وضعیت شیعیان پیرو امام باقر (ع) که خط فکری و مشی سیاسی خود را بر اساس نظر آن حضرت قرار دادند، به حیات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی سایر گروه های شیعی پرداخته است.
#امام_باقر_ع
#فعالیت_های_سیاسی_شیعیان
#فعالیت_های_اجتماعی_شیعیان
#وضعیت_اجتماعی_شیعیان
#امامان_شیعه
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
مدل های اخلاق کاربردی (پژوهشی روششناختی)/ تالیف محمدتقی اسلامی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1401/ 432 صفحه.
این کتاب در واقع به واکاوی روشهای توجیه در اخلاق کاربردی میپردازد و مأموریتی روششناسانه دارد. بحث محوری در این پژوهش رسیدگی به پرسشهایی است که دریابد روشهای مطرح در اخلاق کاربردی معاصر با چه نقدهایی روبهرو هستند؛ و در این میان بر مبنای فرهنگ بومی اسلامی ما، روش صحیحی که در سطح جهانی قابل عرضه باشد کدام است؟ مدلهای مواجهه با نظریههای اخلاقی، به هنگام چالش این نظریهها با معضلات، دوراهیها یا معمّاهای اخلاقی نیز از محورهای پژوهش حاضر میباشد.
#اخلاق_کاربردی
#اخلاق_عملی
#روش_شناسی_اخلاق_کاربردی
🆔 @libisca
#فراخوان_مقاله_مجله
دوفصلنامه علمی-پژوهشی "مطالعات حکمت عملی" انتشارات موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران فراخوان مقاله داد.
مزایا:
#برخورداری مقالات از اعتبار علمی پژوهشی.
#تقدیر مالی از نویسندگان مقالات بر اساس کیفیت آنها (20 تا 30 میلیون ریال)
علاقهمندان جهت ارسال مقالات خود میتوانند به وبسایت مجله مراجعه نمایند: www.practicalwisdom.ir
🆔 @libisca
#همایش
بنیاد نخبگان استان مازندران با همکاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران و دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار میکند:
همایش ملی علامه ذوالفنون حسن حسنزاده آملی (ره)
#مهلت ارسال چکیده مقالات: 10 آبان 1401.
#مهلت ارسال اصل مقالات: 10 دی ماه 1401.
#زمان برگزاری همایش: بهمن ماه 1401.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت همایش مراجعه نمایند: https://allameh.congressapp.ir/index.php
🆔 @libisca
فهرست مقالات شماره 49 (پاییز 1401) فصلنامه پژوهشهای اخلاقی/ انتشارات انجمن معارف اسلامی ایران/ دسترسی به مقالات: http://akhlagh.saminatech.ir/Issue/4239
1 - تبیینی از اعتبارسنجی در اندیشه اسلامی: میان کنشی فقهی اخلاقی
طاهره پورنعمتی شمس اباد مریم شهریور
2 - واکاوی اصول تعلیم وتربیت اسلامی در اندیشه های عرفانی امام خمینی(ره)
جمشيد صدري هاتف سياهكوهيان سید حجت مهدوی سعیدی احيا دكمايي
3 - رویکردهای اخلاقی در تعیین دیه وارث با تکیه بر اولویتهای پزشکی
نرگس دهقان محمد رسول آهنگران مریم نقدی دو رباطی کریم صالحی
4 - نقد ادله فمینیستی بر «آزادی سقط جنین به دلیل حقوق اخلاقی مادر و جنین » بر اساس روش شناسی بنیادین در فلسفه اخلاق
نرجس رودگر زینب کبیری
5 - کارکردهای نکاح موقت در سلامت اخلاقی جامعه
جهانبخش غدیری
6 - تعامل و تقابل فرهنگی و اجتماعی مسلمانان با مسیحیان در اندلس
مسعود فرشیدنیا زهرا حامدی مجتبی خلیفه
7 - تحلیل فضایل و توانمندیهای لیلی در منظومه لیلی و مجنون نظامی از دیدگاه روانشناسی مثبتنگر
نرگس کشاورزی کبری نودهی
8 - بررسی دوگانگی رفتاری و تبعیض اجتماعی دولت شوروی در واقعه پناهندگی فرقه دموکرات در سال 1325
قادر کیانی
9 - بررسی لوازم اخلاقی و رعایت حقوق شهروندی متهم در مرحله دستگیری
عباس گوهری عباس تدین عبدالجبار زرگوشی نسب
10 - تحلیل مبانی فقهی ساحتهای ششگانۀ تربیتی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
حسن محمدپور محسن ملک افضلی علی همت بناری
11 - برابری در آراء و نظرات شورای نگهبان با تاکید بر کرامت انسانی
مهدی مفتاحی سیدمحمدصادق احمدی قدرت الله نوروزی باغکمه
12 - بازپژوهی سویههاي تربيت معنوي سبک زندگي اسلامي
سید محمد نورالهی محمد علی رضائی اصفهانی محمود قیوم زاده
13 - بررسی آثار اخلاقی و اجتماعی نکاح منقطع در فقه عامه
عبدالحمید نوردی ابوالقاسم عاصی مذنب احمد صادقیان
🆔 @libisca