#تازه_های_نشر
ظرفیت حقوق در تحکیم خانواده/ تالیف فرج الله هدایتنیا/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1398/ 360 صفحه.
هرچند اخلاق از ظرفیت نسبتاً بالایی در مدیریت و مهار مشکلات خانواده برخوردار است، در عین حال به تنهایی نمیتواند خانواده را اداره نماید و به حقوق نیازمند است. به همین دلیل اصل دهم قانون اساسی بر لزوم پاسداری از قداست خانواده و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی تأکید کرده است. فقه و حقوق اسلامی از ظرفیت مطلوبی در تحکیم خانواده برخوردار است. حقوق میتواند برای پیشگیری از مشکلات خانواده راهحلهای مؤثری ارائه نماید و مودت و رحمت میان زوجین را حفظ نماید. همچنین میتواند برخی مشکلات موجود در روابط همسران را مدیریت کرده و برای آن راهکار ارائه کند. شناسایی مشکلات و آسیبهای خانواده و ریشهیابی آن و نیز معرفی راه حلهای دانش حقوق در تقویت و تحکیم خانواده موضوع کتابی است که با عنوان «ظرفیت حقوق در تحکیم خانواده» به ثمر نشسته است.
#حقوق_خانواده
#زناشویی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
مجموعه مقالات همایش ملی معنویت های نوظهور/ به کوشش هادی وکیلی و احمد شاکرنژاد/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1398/ 400 صفحه.
چیستی معنویتهای نوظهور و شاخصههای ارزیابی آن، موضوعی مهم و پیچیده است تا آنجا که دیدگاههای متفاوت و گاه متضادی دراینباره ابراز شده است. مجموعه مقالات حاضر در چارچوب برگزاری «همایش ملی معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها» فراهم شده که میکوشد دستاوردهای پژوهشی پژوهشگران عرصهٔ معنویتهای نوظهور را به دور از تعصبات ناپسند و نامعقول در اختیار پژوهشگران این عرصه بهویژه دانشجویان و طلاب قرار دهد.
#معنویت_های_نوظهور
#معنویت
#عرفان
🆔 @libisca
اولین جلسه دورههای آموزش مالکیت فکری با عنوان «مبانی مالکیت فکری در صنایع فرهنگی» با حضور معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری، به میزبانی دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی و دکتر حکمتنیا معاون وزارت دادگستری برگزار میشود.
تاریخ برگزاری: روز دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱ تا ۱۳.
نحوه برگزاری: به صورت مجازی از طریق سامانه Skyroom
علاقهمندان به این حوزه میتوانند از طریق لینک https://www.skyroom.online/ch/iccip/vezarat-dadgostary و با نام کاربری مهمان در این جلسه حضور یابند.
🆔 @libisca
#فراخوان مقاله علمی پژوهشی
فصلنامه علمی - پژوهشی «پژوهشنامه علوم سیاسی» متعلق به انجمن علوم سیاسی ایران در نظر دارد دو شماره آتی خود را به موضوع «بحران کرونا و سیاست در ایران» اختصاص دهد. با توجه به اهمیت و اولویت این موضوع از همه دانشگاهیان و پژوهشگران کشور دعوت میشود مقالههای علمی-پژوهشی خود را با رعایت استانداردهای پژوهشی حداکثر تا پایان #تیر_ماه ۱۳۹۹ به سامانه پژوهشنامه به آدرس http://www.ipsajournal.ir ارسال کنند.
محورهای پیشنهادی برای مقالات:
*تأثیر بحران کرونا بر روابط دولت و جامعه در ایران
*تعاملات نهاد دین و سیاست در ایران عصر کرونا
*وضعیت سنجی و طیف سنجی مواضع و عملکرد نیروهای سیاسی در قبال بحران کرونا در ایران
*حکمرانی خوب وسیاست ورزی در ایران عصر کرونا؛ شفافیت، مسئولیت پذیری و پاسخگویی
*نقش و عملکرد نهادهای مدنی در ایران در مقابله با ویروس کرونا
*اندیشه ورزی و ادبیات سیاسی در ایران عصر کرونا
*زنان و سیاست ورزی در عصر کرونا؛ بررسی تطبیقی تجربههای جهانی- ایرانی
*بررسی تطبیقی سیاست گذاری مواجهه با گسترش ویروس کرونا در ایران و کشورهای منتخب؛ توفیقها و ناکامیها
*دیپلماسی عمومی در عصر کرونا؛ از دیپلماسی سلامت تا دیپلماسی رسانهای و آکادمیک در ایران
*تعاملات ایران و نهادهای بین المللی در مقابله با بیماری کوید ۱۹
* سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در عصر کرونا
و ...
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
جامعهشناسی فرهنگ: نظریهای دربارۀ رابطۀ اندیشه و ساختار اجتماعی/ تالیف روبرت وسنو؛ ترجمه مصطفی مهرآیین/ انتشارات کرگدن (تهران)/ چاپ اول: 1399/ 279 صفحه.
چه شرایط تاریخیای زمینهساز شکلگیری اندیشهای نو در جامعه میشود و چه عواملی فرم، محتوا و جهتگیری این اندیشه را شکل میدهد. مولف در پژوهش خود در پی پاسخ گفتن به سه پرسش بنیادی دربارۀ جنبشهای ایدئولوژیک اصلاح دینی، روشنگری و سوسیالیسم اروپایی است: چه شرایطی زمینهساز شکلگیری این جنبشهای ایدئولوژیک در تاریخ تحول سرمایهداری اروپا شد؟ چه عواملی منابع و فضای اجتماعی لازم برای تولید و رشد این گفتمانهای فرهنگی را فراهم آورد؟ و چه عواملی ساختار درونی و محتوای این گفتمانها را تعیین کرد؟ آنچه پژوهش وسنو را از پژوهشهای پیشین متمایز میکند این است که او پاسخش را مبتنی بر دریافتی تازه از فرهنگ (دریافت «عینی» از فرهنگ و ایدئولوژی) و ساختار اجتماعی (ساختار بهعنوان «بانک یا ذخیرۀ منابع») مطرح میکند. او در تقابل با سه نظریۀ تطابق فرهنگی، مشروعیت طبقاتی و محرومیت نسبی و با به چالش کشیدن مفروضات «ذهنگرایانه» آنها، رویکردی تازه به مکانیسمهای رابط میان اندیشه و ساختار اجتماعی عرضه میکند.
#فرهنگ
#ساختار_اجتماعی
#دین_و_جامعه_شناسی
#مطالعات_فرهنگی
#جامعه_شناسی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
امنیت متعالیه/ تالیف نجف لکزایی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1398/ 484 صفحه.
بحث اصلی اثر حاضر تشریح ویژگیها و توضیح مبانی نظری دیدگاه اسلامی امنیت در قالب نظریه امنیت متعالیه است.
در نوشته حاضر با رویکرد نظریه پردازی و روش استنباطی استنادی، مبانی مفهومی و نظری نظریه اسلامی امنیت به بحث گذاشته میشود. ظرفیت سنجی منابع، متون و آثار علمای اسلامی برای ارائه نظریه اسلامی امنیت و پاسخ به پرسشهای اصلی نظریه امنیت با رویکرد اسلامی و طرح ویژگیهای نظریه امنیت متعالیه در محورهای مفهوم، ابعاد، سطوح، مرجع، دوست و دشمن، روش تحصیل و راهکارهای استراتژیک امنیت از دیگر مباحثی است که در این کتاب پی گرفته شده است. اصطلاح متعالیه به مبنای فلسفی این نظریه و نگاه توحیدی در آیه «تعالوا الی کلمة سواء» اشاره دارد.
#امنیت_ملی_در_اسلام
#امنیت_داخلی
#امنیت_ملی_در_قرآن
#اسلام_و_سیاست
#نظریه_امنیت_متعالیه
🆔 @libisca
#نمایشگاه_مجازی_آثار_حقوقی
انتشارات مجد آثار حقوقی از همه ناشران معتبر را با تخفیف ویژه عرضه می کند.
زمان برگزاری: یکم تا هفتم تیرماه 1399
علاقه مندان جهت خرید و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس majdpub.ir مراجعه و یا با شماره تلفن 02166412078 تماس حاصل فرمایند.
🆔 @libisca
آخرین شماره دوفصلنامه علمی پژوهشی مطالعات قرآن و حدیث/ بهار و تابستان 99/ انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)/ دسترسی به مقالات: http://qhs.journals.isu.ac.ir/issue_567_589.html
🆔 @libisca
فهرست مقالات آخرین شماره دوفصلنامه علمی پژوهشی مطالعات قرآن و حدیث/ بهار و تابستان 99/ انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)
1. ارزیابی و نقد پنداره وجود آیات مخالف علم و مطابق با باورداشت مخاطبان عصر نزول
محمد رضا خانی؛ سید حمید جزائری؛ رحمان عشریه
2. اعتبارسنجی حدیث دالّ بر تطابق آیۀ «کهیعص» با واقعۀ عاشورا
شادی نفیسی؛ شیوا تجار
3. بررسی ساختارشناسانه و تحلیل آماری فواصل قرآنی
علی اصغر آخوندی؛ محمدرضا ربیعی
4. تحلیل عوامل شکوفایی تفسیر وجودی در دوره معاصر
مریم امینی؛ حمید حمیدیان؛ احمد زارع زردینی؛ فخرالسادات علوی
5. تحلیل گفتمان آیه تبلیغ در خطبه غدیر به روش عملیاتی تحلیل گفتمان پدام
حسن بشیر؛ محسن رجبی؛ مرضیه تالی طبسی
6. تحلیل معنایی «أسند عنه» و امکان سنجی دلالت آن بر اعتبار راوی
سید محمد صادق موسوی؛ مرتضی چیت سازیان؛ سید ابوالقاسم نقیبی؛ جواد سلطانی فرد
7. ساختار تعاملات مدیریتی حاکمان از رهگذر تحلیل محتوای نامه 53 نهج البلاغه
بهاره اولادقباد؛ فتحیه فتاحی زاده؛ مرضیه محصص
8. عوامل ایجاد اختلاف نسخه در میان اصول و مصنّفات متقدّم امامیه
وحید صفا
9. عوامل بیگانگی اجتماعی میان امام علی(ع) و مردم زمانه در نهج البلاغه
صحبت اله حسنوند
10. کارکرد عناصر انسجام غیر ساختاری در دعای هجدهم صحیفه سجادیه
محمدحسن امرائی؛ علیرضا کاههء؛ یوسف محمدی سلیمانی
11. معناشناسی ساختگرای مفهوم «سیّئه» در قرآن کریم
فاطمه عشقی؛ محمدعلی خوانین زاده؛ فاطمه سادات تهامی
12. واکاوی روایات مناقشهبرانگیز زنان در تفسیر آیه14 آل عمران
سید مهدی لطفی
🆔 @libisca
#نظام_جدید_رتبه_بندی_دانشگاه_ها
به گفته دکتر جعفر مهراد استاد دانشگاه شیراز و موسس ISC : از منظر رتبه بندی، از سال ۲۰۰۳ میلادی به بعد نظام های مختلفی تاسیس شده است که هر کدام دانشگاه های جهان را بر اساس معیار ها و شاخص های مخصوص به خود رتبه بندی می کنند. در این بین، نظام های شانگهای، تایمز، کیواس و لایدن با کمتر از دو دهه فعالیت نسبت به سایر نظام های موجود موفق تر بوده و از این رو نظر برنامه ریزان آموزش عالی، سیاست گذاران علم و تکنولوژی و دانشجویان کشور های مختلف جهان را بیشتر به خود جلب کرده اند. اخیرا، رتبه بندی جدیدی پا به عرصه فعالیت گذاشته است که دانشگاه های جهان را بر خلاف رتبه بندیهای متداول که از شاخص های کمی استفاده می کنند، این رتبه بندی با تکیه بر چهار شاخص عمده که بر کیفیت دلالت دارد می کوشد دانشگاه های نوآور جهان را که برای نسل جوان دانشجو حائز اهمیت است رتبه بندی کند. نام این رتبه بندی
World University with Real Impact(WURI)
است و هدف آن شناسایی دانشگاه های نوآوری است که جهان را برای انقلاب صنعتی چهارم با استفاده از آموزش های نوین و کارهای بزرگ تحقیقاتی آماده می کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: در نظام WURI نخستین رتبه بندی دانشگاه های نوآور جهان، ابتدا ۵۰ دانشگاه برتر و سپس ۵۰ دانشگاه برتر بعدی در هر یک از شاخص های چهارگانه زیر رتبهبندی شده است: تقاضاهای صنعتی، روح کارآفرینی، ارزشهای اخلاقی و جابه جایی دانشجویی و دسترسپذیری.
🆔 @libisca
#نمایشگاه_کتاب_فرانکفورت_2020
فراخوان مشارکت و معرفی آثار در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ۲۰۲۰
موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران طی فراخوانی از ناشران، تشکلهای صنفی نشر، نهادها، مؤسسات و آژانسهای ادبی سراسر کشور برای ثبتنام بهمنظور مشارکت در هفتادودومین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت و معرفی کتابهای خود (عرضه در غرفه ملّی ایران مطابق روال سالهای گذشته و یا عرضه در بستر تعبیهشده در فضای مجازی توسط نمایشگاه فرانکفورت) دعوت به عمل آورد.
در متن این فراخوان آمده است:
با توجه به اطلاعیه نمایشگاه کتاب فرانکفورت، هفتادودومین دوره این نمایشگاه (۲۳ تا ۲۷ مهر ۱۳۹۹- ۱۴ تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰) در دو بخش حضوری و مجازی، با رعایت الزامات بهداشتی و تدابیر ویژه برگزار خواهد شد. از تمامی ناشران فعال، تشکلهای صنفی نشر، نهادها، مؤسسات و آژانسهای ادبی سراسر کشور برای ثبتنام بهمنظور مشارکت در این رویداد فرهنگی و معرفی کتابهای خود (عرضه در غرفه ملّی ایران مطابق روال سالهای گذشته و یا عرضه در بستر تعبیهشده در فضای مجازی توسط نمایشگاه فرانکفورت) دعوت به عمل میآید.
بر این اساس، متقاضیان میتوانند حداکثر تا تاریخ 99/4/17 با مراجعه به وبگاه مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران (www.icfi.ir) نسبت به ثبتنام برای مشارکت و حضور اقدام نمایند.
علاقهمندان به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس ذیل مراجعه فرمایند: https://www.icfi.ir/news/5ef2fbff270000b735f3ea3f
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
نقش پیشدانستهها و علایق مفسر در تفسیر قرآن/ تالیف علی اوسطباقری/ انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)/ چاپ اول: 1399/ 332 صفحه.
بیتردید دانستههای پیشین و علایق مفسران متفاوت، و در تفسیر قرآن موثر است. این تاثیر اگر به تفسیر بهرای و تحمیل بر قرآن نینجامد نه تنها اشکال ندارد، بلکه دخالت دادن برخی پیشدانستهها در تفسیر ضروری است.
این کتاب وجوه روا و ناروای تاثیر پیشدانستهها و علایق مفسر در تفسیر را، با لحاظ روش صحیح تفسیر قرآن، روشن ساخته و آسیبهایی را که ممکن است از این رهگذر متوجه مفسر شود شناسانده است.
#فن_تفسیر
#مفسران
#تفسیر_قرآن
🆔 @libisca