فروش قرآن قدیمی ایرانی به قیمت ۷میلیون پوند
به گزارش ایرنا یک نسخه قرآن عتیقه ایرانی متعلق به دوره حکمرانی تیموریان یا آققویونلوها، در یک حراجی به قیمت استثنایی ۷ میلیون پوند به فروش رفت.
این قرآن عتیقه ایرانی متعلق به قرن پانزدهم میلادی در حراجی کریستیز لندن به قیمت ۷ میلیون و ۱۶ هزار و ۲۵۰ پوند فروخته شد. متن این قرآن نایاب روی صفحاتی طلاکوب شده متعلق به دوره حکمرانی سلسله مینگ در چین، در رنگهای سرمهای، فیروزهای، ارغوانی روشن، سبز، نارنجی و کرم حک شده است.
حکاکی عنوان سورهها با طلا در کنار خطاطی و صفحهآرایی زیبا و درجه یک، این قرآن نفیس را به یکی از آثار استثنایی و منحصربهفرد مزایده «هنر دنیای اسلام و هند» کریستیز تبدیل کرده بود.
براساس پیشبینیهای اولیه انتظار میرفت این کتاب با قیمتی بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار پوند به فروش برسد اما در کمال شگفتی، قیمتهای پیشنهادی از مرز ۷ میلیون پوند نیز عبور کرد.
جزئیاتی از هویت خریدار این اثر منتشر نشده است.
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
ترامپ/ تالیف آلن بدیو؛ ترجمهی مریم هاشمیان؛ ویراستار حسن مرتضوی/نشر چشمه با همکاری نشر چرخ (تهران)/ 1399/ 68 صفحه.
آلن بدیو فیلسوف مشهور فرانسوی با انتشار کتابی با عنوان “ترامپ”، ظهور فردی مانند وی را در جایگاه رئیس جمهوری آمریکا حاصل فاشیسم دموکراتیک میداند و وضعیت کنونی در کاخ سفید را نشانهای از سقوط اندیشه سرمایهداری ارزیابی میکند. کتاب ۱۰۴ صفحهای بدیو در نقد آمریکای عصر ترامپ نیز جریان فکری موثری را در زمینه بازنگری در کارایی اندیشه سیاسی لیبرالیستی ایجاد کرده است. بدیو در کتاب جدیدش، ترامپ را “یک نشانه بیماری نفرتانگیز شرایط جهانی، نهفقط برای آمریکا بلکه برای سراسر جهان” میداند. از نگاه فیلسوف منتقد نظام کاپیتالیستی، این مسئله به از هم گسستگی الیگارشی سیاسی سنتی انجامید که نتیجه آن ظهور جریانی است که بدیو آن را “فاشیسم دموکراتیک” مینامد. به بیان این فیلسوف فرانسوی، نداشتن انتخاب سیاسی واقعی در جامعه به انشقاق اجتماعی میانجامد و ترس نسبت به آینده و احساس عمومی ازهمپاشیدگی در بین طبقه متوسط و محرومین ایجاد میکند. بدین ترتیب بدیو به انتقاد از شیوه انتخاباتی و نظام دموکراتیک با تعریف فعلی آن میپردازد که محصول آن ظهور افرادی مانند ترامپ در آمریکا و بولسونارو در برزیل است. بهطور خلاصه، این فیلسوف فرانسوی در اثر جدیدش سقوط ساختار سیاسی سنتی در غرب، از هم گسستگی درونی جوامع غربی و نبود آلترناتیو سیاسی را دلایل اصلی ظهور پدیده ترامپ میداند.
#ترامپ
#سرمایه_داری
#جامعه_شناسی_سیاسی
#فاشیسم_دموکراتیک
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
مدرنیته و دیگری آن: مواجههای انتقادی با تفسیر هابرماس از مدرنیته به مثابه پروژهای ناتمام/ تالیف حسین مصباحیان/ نشر آگه (تهران)/ چاپ اول: 1398/ 380 صفحه.
مدرنیته و دیگری آن در دفاع از دیدگاهی نوشته شده که معتقد است سنت را اصولا نمی توان در مقابل مدرنیته نهاد، چراکه مدرنیته ی غربی خود سنتی است نو که از تجدّد سنت کهن سر برآورده است، فرآیندی که در بسیاری از فرهنگ های غیرغربی یا اصولا آغاز نشده است و یا به سرانجام خود نرسیده است. از این رو، کتاب می کوشد تا «پروژه ی تجدّد سنّت» و به تبع آن «تنوع مدرنیته ها» را در برابر «پروژه ی ناتمام مدرنیته» هابرماس و به تبع آن ادعای او مبنی بر همه شمولی مدرنیته ی تک صدا قرار دهد و نشان دهد که امروزه، در وضعیت پساپست مدرن، همه شمولی دچار تردیدی جدی شده است و این تردید فلسفی نه تنها شامل سوبژکتیویته به مثابه ستون فلسفی مدرنیته، بلکه حتی شامل انسانی ترین نتایج آن هم شده است. از این رو، ضرورت دارد که «دیگری» مدرنیته غربی خود را از حاشیه به متن بکشاند و در جهت به رسمیت شناختن خویش، پروژه ی تجدّد سنت خود را با رویکردی نوین از سر گیرد.
#مدرنیته
#تجدد
#هابرماس
#فراتجدد
#پست_مدرنیسم
#پسا_پست_مدرنیسم
🆔 @libisca
#معرفی_پایگاه_های_استنادی
بخش اول: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC): سامانه نشریات علمی جهان اسلام
سامانه نشریات علمی جهان اسلام (JCR) بخشی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است که به ارزیابی و رتبهبندی نشریات معتبر میپردازد. روش کمی مورد استفاده، مبتنی بر میزان استفاده نویسندگان و مجموعه مقالات آنها، بنیانگذاری شده است. این سامانه به نشانی https://jcr.isc.gov.ir/main.aspx به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی در دسترس است. در این صفحه اطلاعات وابسته به کلیه نشریات موجود در پایگاه بر حسب سال استناد نمایش داده میشود. این اطلاعات به ترتیب نمایش عبارتند از ردیف، عنوان، سال استناد، ضریب تأثیر، شاخص آنی، استناد تجمعی، تعداد مقالات و دستهبندی نشریات. البته با کلیک کردن بر روی هر سرستون (مثلا ضریب تاثیر)، اطلاعات نمایش داده شده نیز متناسب با آن تغییر مینماید.
🆔 @libisca
#تعریف_ضریب_تاثیر_مجله
ضریب تاثیر (Impact Factor) یک شاخص کمی است که برای ارزیابی، مقایسه و رتبهبندی نشریات علمی در رشتههای مختلف در سطح ملی یا برای مقایسه مجلهها در سطح بینالمللی به کار گرفته میشود. در محاسبه ضریب تاثیر مجله، یک دوره زمانی دو ساله مد نظر است. به عبارت دیگر برای هر سال معین، ضریب تأثیر یک مجله، تعداد ارجاعات داده شده در همان سال معین به هر مقالهٔ منتشره در آن مجله در طی دو سال متوالی قبلی میباشد. برای مثال اگر در سال 98 جمعاً 60 ارجاع به مقالههای سالهای 97 و 96 آن مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 96 تعداد 30 مقاله و در سال 97 تعداد 29 مقاله چاپ شده باشد، ضریب تاثیر آن مجله در سال 98 از تقسیم 60 بر (29+30=59) به دست میآید که 1/01 است؛ یعنی بهطور متوسط هر مقالهٔ آن نشریه 1/01 مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفتهاست.
🆔 @libisca
#تازه_های_مجلات
آخرین شماره فصلنامه فرهنگ مشاوره و رواندرمانی/ تابستان 99/ انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی/ دسترسی به متن مقالات: http://qccpc.atu.ac.ir/issue_1950_1955.html
🆔 @libisca
فهرست مطالب آخرین شماره فصلنامه فرهنگ مشاوره و رواندرمانی/ تابستان 99/ انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی
1. تدوین مدل پیامدهای روانشناختی اضطراب ناشی از ایپدمی کروناویروس و بررسی نقش میانجیگری سلامت معنوی
کامران شیوندی؛ فضل الله حسنوند
2. مدل مفهومی فرآیندی مرکزیت بخشی نابهنجار به خود در منابع اسلامی
مجتبی حافظی؛ حمید رفیعی هنر؛ عباس آینه چی
3. موسیقی قرآن: راهبردی اثربخش در کاهش علائم افسردگی و افزایش خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان خوابگاهی
رضا میرعرب رضی؛ مریم طالبی؛ علیرضا بادله
4. مطالعهای اکتشافی درباره رابطه فراشناخت دینی با افسردگی و افکار خودکشی
محمدحسین سالاری فر؛ منصور صالحی؛ زینب سیار فرد
5. پیش بینی گرایش به طلاق بر اساس دلزدگی زناشویی و تحمل پریشانی با میانجیگری احساس تنهایی در زنان متقاضی طلاق
عبدالباسط محمودپور؛ طاهره شیری؛ کیومرث فرحبخش؛ شادی ذوالفقاری
6. مدلهای نظام راهنمایی مورد نیاز تحول بنیادین آموزش و پرورش
محمدرضا تمسکی
7. مقایسه اثربخشی زوج درمانی مسئله محورجنسی مبتنی بر رویکرد اسلامی و زوج درمانی تلفیقی فراشناختی- فراهیجانی بر تعهد زناشویی
شرمین رحمانی؛ محمود گودرزی؛ مدبر آراسته
8. تاثیر آموزش تنظیم هیجان به روش گراس برتکانشگری دانشجویان سیگاری
محمد عسگری؛ اعظم متینی
9. مقایسه شفافیت خودپنداره، نقش جنسیتی و بلوغ عاطفی در فرزندان با و بدون تجربه طلاق والدین
علی قره داغی؛ فریبا مبینی کشه
10. صمیمت زناشویی: نقش تعیینکننده تمایزیافتگی خود و نیاز به امنیت در زنان متأهل غیر بالینی
فاطمه باقری؛ سیدعلی کیمیایی؛ حسین کارشکی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
حقوق ارتباطات و تعامل آن با دین و اخلاق/ تالیف محسن اسماعیلی/ انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)/ چاپ اول: 1399/ 232 صفحه.
اثر حاضر شامل 7 فصل به شرح ذیل می باشد:
فصل 1. حقوق و رسانه: به تعریف این رشته و تبیین پایههای آن میپردازد.
فصل 2. دین و رسانه: دین از نگاه رسانه و رسانه از نگاه دین بیانگر کنش متقابل این دو مقوله بوده و پس از آن تاثیر دین بر پیامهای رسانهای در دو قالب حقوقی و اخلاقی بیان میگردد.
فصل 3. اخلاق و رسانه: ضمن تعریف اخلاق رسانهای و تبیین هدف و کارکرد آن لزوم اجتناب از خلط میان قواعد حقوقی ودستورهای اخلاقی مورد تاکید قرار میگیرد.
فصل 4. فهرستی از نظامنامههای اخلاقی در جهان: به مروری بر قدیمیترین تلاشها برای تدوین و شفافسازی بایدها و نبایدهای اخلاق در حرفه روزنامهنگاری به معنای عام آن میپردازد.
فصل 5. مطالعه موردی؛ تبلیغات بازرگانی در پرتو حقوق و اخلاق: در پی آن است که مباحث نظری انجام شده در فصلهای پیشین را با تطبیق عملی در یکی از مهمترین و جدیدترین فعالیتهای ارتباطی در معرض سنجش قرار دهد.
فصل 6. اصل آزادی ارتباطات و اطلاعات از دیدگاه اسلام: این اصل زیربنای تمام اصول و قواعد حاکم بر فعالیتهای ارتباطی و رسانهای به شمار میرود، ضمن آنکه محل تلاقی هر سه مقوله حقوق، دین، و اخلاق است.
فصل 7. تعامل رسانه و دین؛ بازخوانی دو نمونه: به بازخوانی دو نمونه عملی و نظری از تعامل رسانه، دین و اخلاق اختصاص یافته است. یکی شیخ فضلالله نوری و دیگری امام موسی صدر.
#رسانه_های_گروهی
#حقوق_ارتباطات
#اخلاق_در_رسانه_های_گروهی
#دین_در_رسانه_های_گروهی
🆔 @libis
#تازه_های_نشر
جایگاه قواعد استظهار در حل مسائل مستحدثه/ تالیف رضا اسلامی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ 1398/ 608 صفحه.
قواعد استظهار مجموعهای از قواعد اصولی است که با تشخیص ظهور تاسیس میشود و در راه کشف بسیاری از احکام شرعی از نصوص دینی موجود در قرآن و سنت به کار گرفته میشود.
در کتاب حاضر، مجموعه این قواعد در دو بخش ظهورات اولی و ظهورات ثانوی بحث شده است. در بخش اول، مباحث قرینهشناسی جایگاه ویژهای دارد و میتوان از اصالت و تبعیت در نظام قراین در این بخش سخن گفت.
بحث از قواعد استظهار در حل مسائل نوپیدای فقهی و معرفی توانمندی فقه برای پاسخگویی در رشته مطالعات فقهی ضروری است.
#استظهار
#مسائل_مستحدثه
#مسائل_جدید_فقهی
#اصول_فقه
🆔 @libisca
#دسترسی_رایگان_به_نسخ_خطی_دانشگاه_تهران
کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تصاویر تمامی نسخه های خطی خود (12950 نسخه خطی) را که در وبسایت کتابخانه دیجیتال قرار دارد، به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار داده است.
این تصمیم مطابق مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه بوده و محدودیت زمانی ندارد و برای همیشه خواهد بود.
بدین ترتیب تمامی تصاویر نسخ خطی که در حال حاضر 12950 نسخه است، در کتابخانه دیجیتال این کتابخانه http://utdlib.ut.ac.ir قابل دسترسی است.
📜شرایط استفاده:
متقاضیان می توانند با ثبت نام و احراز هویت، بر اساس راهنمایی که هم در وبسایت و هم در ذیل این خبر آمده، نسخه های درخواستی را بر اساس جستجوی شماره نسخه، دریافت کنند.
راهنمای ثبت نام: http://utdlib.ut.ac.ir/Info/Introduce
🆔 @libisca
#نشست_علمی
نشست "الزامات سیاستهای هویتی در جمهوری اسلامی ایران" برگزار میشود.
گروه سیاسی پژوهشکده تحقیقات راهبردی در قالب سلسله نشستهای راهبرد ایرانی نشست «الزامات سیاستهای هویتی در جمهوری اسلامی ایران» را برگزار میکند.
بیژن عبدالکریمی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، موسی نجفی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و حمید هوشنگی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) سخنرانان این نشست هستند.
زمان برگزاری: چهارشنبه 18 تیرماه 1399؛ ساعت: 15 الی 17.
نحوه برگزاری:
1.مجازی: پخش زنده از اینستاگرام پژوهشکده تحقیقات راهبردی به آدرس instagram.com/isr_acir
2.حضوری: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان آیت الله طالقانی، نرسیده به پل حافظ، پلاک ۳۷۶، پژوهشکده تحقیقات راهبردی، سالن اجتماعات.
ورود برای عموم علاقهمندان آزاد میباشد.
🆔 @libisca
#معرفی_پایگاه_های_استنادی
بخش اول: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام: نمایه استنادی علوم ایران
نمایه استنادی علوم ایران که از آن به نام "نمایه استنادی علوم جهان اسلام" نیز یاد میشود، با نمایهسازی مقالات مجلات ایران و کشورهای اسلامی، امکان ارزیابی استنادی این مقالات را فراهم میکند. این نمایه که بخشی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) میباشد، هم اکنون، امکان جستجوی مقالات و مشاهده استنادهای 3580 عنوان مجله فارسی، عربی، انگلیسی، و فرانسوی از سال 1378 به بعد در این پایگاه را فراهم میآورد. کاربر بعد از مشاهده نتایج جستجو می تواند نتایج را بر اساس ربط مقالات، جدیدترین و قدیمی ترین مقالات، پراستنادترین مقالات، و تعداد ارجاعات مرتب نماید.
آدرس دسترسی به نمایه استنادی علوم ایران: https://sci.isc.gov.ir/advancedSearch.aspx
🆔 @libisca
🏷
نمایی از پایگاه نمایه استنادی علوم ایران بعد از جستجوی مقالات
🆔 @libisca
#نشست_نقد_کتاب
کتاب هرم هستی؛ تأملی هیدگری در نظرگاه ابنسینا و طلایهداران عرفان خراسان نقد میشود
هرم هستی : تاملی هیدگری در نظرگاه ابنسینا و طلایهداران عرفان خراسان/ تالیف مجتبی اعتمادینیا/ نشر آنسو (تهران)/ چاپ اول: 1398/ 344 صفحه.
اثر حاضر میکوشد با نگاهی انتقادی به نحوه تلقی سلسلهمراتبی از وجود نزد ابنسینا، قابلیتهای بیبدیل عرفان حوزه خراسان را در پیریزی طرحی اصیل از وجود واکاوی نماید. مؤلف در این اثر نشان میدهد که تفکر فلسفی به معنای متعارف آن، تنها یکی از راههای تأمل در باب هستی و حقیقت آن است، حال آنکه اقبال شاعرانه به هستی و حقیقت آن که میراث عرفانی حوزه خراسان یکی از مصادیق آن بهشمار میرود نیز یکی دیگر از راههای بدیل در این مسیر است. این پژوهش از آن رو که از منظر نقد وجودشناختی فیلسوفی غربی در پی بازاندیشی، آسیبشناسی و استعدادسنجی تلقیهای گونهگون از سلسلهمراتب هستی در سپهر تفکر اسلامی ـ ایرانی است، بسترسازی برای گفتگویی بنیادین و مکالمهای فرهنگی میان سنت اندیشه غربی و اسلامی را نیز به عنوان هدفی کاربردی مد نظر قرار داده است.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه ۲۴ تیر ماه ساعت ۱۵ به نقد و بررسی کتاب فوق اختصاص دارد که با حضور احمدعلی حیدری، علیاصغر مصلح و مجتبی اعتمادینیا در مرکز فرهنگی شهرکتاب به صورت مجازی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند این نشست را از اینستاگرام این مرکز به نشانی Instagram/bookcityculturalcenter به صورت زنده پیگیری کنند.
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
نسبت مرجعیت دینی با نهاد ولایت فقیه/ تالیف عبدالوهاب فراتی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1398/ 256 صفحه.
بی تردید همه فقهای شیعه در عصر غیبت دارای اقتداری شرعی اند و می توانند در حوزه های متعددی تصرف کنند؛ اما آنگاه که یکی از میان آنان، ولایت بر امور نوعیه را بر عهده گیرد و از اقتداری سیاسی برخوردار شود، عملا بسیاری از آنان دچار تزاحم ولایات میشوند. حال اینکه ماهیت این تزاحم ها چیست و چگونه می توان الگویی جهت حل یا کاهش پیامدهای منفی آنها ترسیم کرد، پرسشهای مهمی اند که این اثر می کوشد با توجه به نظریههای فقهی و نیز تجارب جمهوری اسلامی پاسخگو به آنها باشد.
بر این اساس، فصول کتاب حاضر شامل موارد ذیل میگردد:
1. کلیات و تمهیدات نظری؛
2. تحریر محل نزاع؛
3. الگوی تاریخی تعامل رهبری با مرجعیت دینی؛
4. تأملی بر نظریه ها و الگوهای پیشنهادی؛
5. متغیرها و الزامات الگوی تعامل ولی فقیه و مرجعیت دینی؛
6. سازماندهی نهاد ولایت فقیه و نهاد مرجعیت.
#ولایت_فقیه
#مرجعیت_دینی
#فقه_شیعه
#تزاحم_ولایات
#جمهوری_اسلامی_ایران
🆔 @libisca
آخرین شماره فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات/ بهار 1399/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات/ دسترسی به متن مقالات: http://www.jccs.ir/issue_14340_14341.html
🆔 @libisca
فهرست مقالات آخرین شماره فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات/ بهار 1399/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات/ دسترسی به متن مقالات: http://www.jccs.ir/issue_14340_14341.html
1. نظام رسانهای ایران: جانشینی ناکامل رسانههای نوین و از جا دررفتگی شبکۀ رسانهها
سوسن باستانی؛ هادی خانیکی؛ سعید ارکانزاده یزدی
2. مطالعه جنبههای روانشناختی ـ جامعهشناختی کاربری فیسبوک بین کاربران ایرانی و عوامل تأثیرگذار بر آنها
حسین کرمانی
3. جوهرزدایی: تقلیل دین به عرفانهای نوظهور (مطالعه موردی: تحلیل گفتمان انتقادی برنامههای پرگار از شبکه بیبیسی فارسی)
عارف دانیالی؛ خدیجه آقائی
4. بازنمایی گفتمانهای خانواده در مجلات عامهپسند ایرانی
امیر رستگار خالد؛ ابوالفضل اقبالی؛ عاطفه خالقی
5. ارزیابی گذران اوقات فراغت در رسانههای اجتماعی
مرضیه خلقتی
6. بررسی تحولات هویت جوانان ایرانی ( ۱۳۹۴- ۱۳۵۳)
محید فولادیان؛ حسن رضایی بحرآباد؛ محسن سوهانیان حقیقی
7. معرفی زباهنگ مرگمحوری و شادیگریزی از طریق تفحص در گفتمانشناسی «مرگ» در زبان فارسی
رضا پیشقدم؛ آیدا فیروزیان پوراصفهانی؛ آیلین فیروزیان پوراصفهانی
8. پیوندسازی ژانری، امر هنجارمند و هنجارگریز فرهنگی در سینمای کمدی ایران (موردکاوی فیلمهای پرفروش کمدی در بازه زمانی 1362-1392)
سید علی روحانی؛ وحیداله موسوی
9. فرافیلم و نسبت «خود» و «دیگری» در سینمای عبّاس کیارستمی
جلال نصیری هانیس؛ نادر شایگان فر؛ احمد الستی
10. شناخت رابطۀ بین فردگرایی و محرومیت نسبی با بیتفاوتی اجتماعی (مورد مطالعه: جوانان شهر کرمانشاه)
محسن صفاریان؛ عبدالرضا ادهمی؛ علی مرادی
🆔 @libisca
#آیین_رونمایی
آیین رونمایی از مجموعه 7 جلدی تازه های نشر در حوزه عفاف و حجاب
آیین رونمایی از مجموعه 7 جلدی تازه های نشر در حوزه عفاف و حجاب، به مناسبت گرامیداشت هفته عفاف و حجاب با حضور ناشران، مولفین و جمعی از اهالی اصحاب فرهنگ در فرهنگسرای خانواده برگزار می شود.
این مجموعه 7 جلدی شامل کتاب های ذیل میباشد:
1. حجاب در صدر اسلام نوشته محمدرضا شاهسنائی؛
2. حجاب اجباری آری یا نه؟ نوشته جواد ایروانی؛
3. رضاخان و واقعه مسجد گوهرشاد نوشته علی اصغر سلیمانی؛
4. سیر جاودانگی نوشته سیدجمال موسوی اردی؛
5. مبانی فقهی نهادینه سازی شعائر دینی (مطالعه موردی حجاب در جمهوری اسلامی ایران) تالیف مهران شباهنگ؛
6. مساله حجاب در جمهوری اسلامی ایران تالیف علی غلامی؛
7. مساله حجاب در غرب تالیف علی غلامی.
زمان: سه شنبه 24 تیرماه 1399 ساعت 14.
مکان: تهران، خیابان سید جمالالدین اسدآبادی، خیابان 21، بوستان شفق، فرهنگسرای خانواده.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره گویای 88881879 021 تماس حاصل فرمایند.
🆔 @libisca
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰نشست علمی نقد کتاب "قواعد استنباط احکام از قرآن کریم در سنت اهل بیت(ع)"
💠ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین سید جعفر صادقی فدکی
💠ناقد: حجت الاسلام والمسلمین عباس کوثری
💠دبیر علمی: حجت الاسلام والمسلمین محمد علی محمدی
🔶زمان: پنجشنبه 99/4/26 ساعت10 الی 12
🔶مکان: ابتدای خیابان معلم، تالار شیخ طبرسی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
لینک حضور در نشست علمی بصورت مجازی:
🌐 http://dte.bz/quran1
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
🆔 @MaarefQuran
#معرفی_پایگاه_های_استنادی
بخش اول: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام: رصدخانه علم جهان اسلام
رصدخانه علم جهان اسلام بخشی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) است که شامل یک نقشه جغرافیایی مربوط به آمار تولیدات و رتبه های علمی از کل کشورهای جهان میباشد. در این نقشه با کلیک کردن بر روی ناحیه جغرافیایی هر کشور، اطلاعاتی مانند تعداد تولیدات علمی، درصد تولیدات علمی آن کشور نسبت به جهان و منطقه، رتبه علمی آن کشور در جهان و منطقه قابل مشاهده است. اطلاعات این بخش از پایگاه، مستخرج از پایگاه ISI در یک سال مشخص میباشد. در حال حاضر، اطلاعات مربوط به سال 2017 بر روی این نقشه قابل رویت است.
آدرس دسترسی به رصدخانه علم جهان اسلام: https://maps.isc.gov.ir
🆔 @libisca
🏷
نمونهای از نمایش اطلاعات مربوط به آمار تولیدات علمی کشور ایران در رصدخانه علم جهان اسلام در سال 2017
🆔 @libisca
🏷
نمایش نموداری مربوط به آمار تولیدات علمی ایران در سالهای مختلف و مقایسه آن با کشورهای منطقه در سال 2017 در رصدخانه علم جهان اسلام
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
فهم قرآن حکیم : تفسیر سورههای قرآن بر اساس ترتیب نزول/ تالیف محمدعابد الجابری؛ ترجمه محسن آرمین/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1399/ 2 جلد.
از نظر محمد الجابری قرآن بهمثابه وحی الهی محصول یک فرایند است؛ فرایندی که مراحل و فراز و نشیبهای دعوت محمدی در دورههای مکه و مدینه آن را شکل داده است. درنتیجه، هرگونه فهمی از قرآن باید بر اساس همین واقعیت انجام پذیرد. او در کتاب رهیافتی به قرآن کریم با ارائهی چنین تعریفی از قرآن، روش پیشنهادی خود برای فهم این کتاب را به دست میدهد. به باور او، برای فهم قرآن تنها توجه به روایاتِ اسباب نزول بهمثابه گزارشهای تاریخی از سبب نزول این آیه یا آن سوره کفایت نمیکند، بلکه باید قرآن در متن جریان دعوت نبوی در طول بیستوسه سال با همهی فراز و نشیبها و چالشهایی که دعوت محمدی با آن روبهرو بوده فهم شود. فهم قرآن حکیم در واقع نمونهی عملی کاربستِ این روش در فهم معانی قرآن است. او همهجا به اصلِ معناکردن قرآن «معاصر با خود» و فهم قرآن «معاصر با ما» پایبند است و از میان این دو، بر بخش نخست تأکید ویژه دارد. به این ترتیب، فهم قرآن حکیم یک تجربهی نوین در تفسیر قرآن کریم است که افق جدید را در حوزهی تفسیر به روی قرآنپژوهان میگشاید و آنان را به نگرش به قرآن از منظری متفاوت فرا میخواند که در پرتو آن پارهای از معانی و دقایق ناپیدای قرآن ظاهر و یا دستکم دستیافتنیتر و شفافتر میشوند. او کتاب خود را کاری موفق در «قرائت قرآن از طریق سیره، و قرائت سیره از طریق قرآن» میداند.
#تفسیر_قرآن
#شان_نزول
#ترتیب_نزول
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
تربیت برای پرسیدن : درآمدی بر نظریه تربیتی پرسش محور/ تالیف نامدار ابراهیمی و محمود مهرمحمدی/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1399/ 311 صفحه.
آنچه بهگستردگی دربارهی موضوع پرسشگری گفته شده، بر این متمرکز بوده است که معلمان چگونه میپرسند و دانشآموزان چگونه به آنها پاسخ میدهند. چیزی که اغلب در این میان نادیده گرفته میشود، پرسشگری دانشآموزان است؛ اینکه پرسشگری فینفسه هدفِ تربیتی ارزشمندی است.
ایدهای که در این کتاب تبیین شده است ناظر به یک نظریهی تربیتی است که در آن پرسشگری، قابلیت و ظرفیتِ فاخری است که دانشآموزان در فرایند تربیت کسب میکنند. از منظر این نظریه، تربیت به معنای پرکردن حافظهی کودکان با مجموعهای از معلومات و اطلاعات نیست، بکه بارآوردن افرادی با ذهن پرسشگر و جستوجوگر است. پرسیدن ویژگیِ مهم کودکان است. نباید اجازه داد این ویژگی در سایهی رویکرد سنتی حاکم بر مدارس، شفافیت و درخشندگی خود را از دست بدهد، بلکه باید کوشید پرسشگری کودکی به پرسشگری بزرگسالی تحول یابد. اگر کودکان فرصت آموختن پرسشگری را در کودکی از دست بدهند، در بزرگسالی افرادی رام و خالی از پرسش خواهند بود.
#پرسشگری
#نظریه_سوال_پاسخ
#یادگیری_مساله_محور
#حل_مساله_در_کودکان
#کنجکاوی_در_کودکان
#شناخت_در_کودکان
#تفکر_انتقادی_در_کودکان
#آموزش_و_پرورش_در_ایران
🆔 @libisca