بسمالله الرحمن الرحیم
وَٱصۡبِرۡ نَفۡسَكَ مَعَ ٱلَّذِينَ يَدۡعُونَ رَبَّهُم بِٱلۡغَدَوٰةِ وَٱلۡعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجۡهَهُۥۖ وَلَا تَعۡدُ عَيۡنَاكَ عَنۡهُمۡ تُرِيدُ زِينَةَ ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَاۖ وَلَا تُطِعۡ مَنۡ أَغۡفَلۡنَا قَلۡبَهُۥ عَن ذِكۡرِنَا وَٱتَّبَعَ هَوَىٰهُ وَكَانَ أَمۡرُهُۥ فُرُطٗا. کهف ۱۸
🔺خداوند سبحان را شاکرم که بار دیگر توفیق جلب رای مردم عزیز را جهت خدمت بیمنت و نوکرانه به این کشور و ملت مظلوم و مقتدر در مسیر اعتلای اسلام ناب به بنده حقیرش عنایت فرمود و از همو استمداد میطلبم: قو علی خدمتک جوارحی.
🔺در اولین روز از عمر مجلس دوازدهم با توسل از ائمه اطهار با خود عهد میبندم که ساعتی را در خانه ملت برای منافع شخصی و گروهی اتلاف نسازم و با اتخاذ رویکرد مردمیسازی حکمرانی بویژه در عرصه اقتصاد و تولید، تمام هم و غم خود را در قالب وظایف نمایندگی (تقنین، نظارت و میانجیگری) برای ریلگذاری "رهبری مردم" در تمام شئون کشور و جامعه مصروف دارم.
🔺در مجلس دوازدهم همچون رویه خود در مجلس قبل و نیز تاکید رهبر عزیز انقلاب در پیام افتتاحیه، از مسابقات سیاسی و مجادلات رسانهای و کشمکشهای محفلی و باندی پرهیز خواهم داشت و شفافیت در اموال و آرا و رفتارها و سکنات را سرلوحه عمل قرار میدهم.
🔺دست یاری به سوی ملت شریف و نخبگان و فعالان اجتماعی جهت مشارکت و همیاری با وکیل و خادم خودشان دراز میکنم.
هوالعزیز
روحالله ایزدخواه
۷ خرداد ۱۴۰۳
@dr_izadkhah
🔻در راستای آشنایی با مراکز اقتصادی کشور این هفته به همایش تخصصی سیاستهای پولی و ارزی آمدم؛ در ادامه با فضای بانک مرکزی آشنا خواهیم شد؛ در این باره نکاتی خواهم نوشت.
✍#محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعلام نامزدی برای نایب رییسی مجلس
اولویتهایی برای تحول مجلس وجود دارد که تکلیف میکند ....
اهل لابی و رایزنی محفلی با نمایندگان نیستم. چون تشخیص نمایندگان، محور است نه زدوبندهای سیاسی.
#روحالله_ایزدخواه
@dr_izadkhah
🔻هیئت رئیسه #مجلس_دوازدهم مشخص شد. وزن افراد و سطح تحلیل مدعيان نیز مشخص شد. مشخص شد نمیشود صرفا با عملیات رسانه ای در داخل مجلس اثر کرد. سهم لابی و نفوذ شخصیت ها نیز بیش از فالوور است. آرا نشان داد در مجلس فعلی سهم افراد بیش از جریان هاست. منتقدان رئیس مجلس بزرگترین اقلیت مجلس خواهند بود.اکثر نمایندگان مولف مجلس از این طیف خواهد بود.نمایندگان اعتدالی سهمشان جدی تر از مجلس قبل است. در این تکثر گسترده #نماینده_موفق کسی است دچار روزمرگی و حواشی مجلس نشود؛ چند پروژه را انتخاب کند و در زمان های مختلف با اقناع افراد طرح های تحولی را جلو ببرد
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
📿رجال مذهبی از دید شورای نگهبان!
درابلاغ جدیدش رجال مذهبی را چنین تعریف کرده است:"رجالی هستند که آگاهی لازم به دین اسلام و مذهب تشیع داشته و تدین و تقیدشان به انجام شعائر و مناسک دینی در زندگی فردی و اجتماعی از برجستگی ویژه ای برخوردار باشد به گونه ای که در میان مردم به این خصوصیت شناخته و مشهور باشند"(ماده۱ بند۱)
در ماده۲ هم معیار ارزیابی را "فعالیت های مذهبی" "از قبیل مکتوبات، سخنرانی ها و اعلام مواضع" شمرده است.
⬅️خلاصه اینکه: رجال مذهبی(مناسب ریاست جمهوری) بنظر این شورا:
۱.در ساحت نظری: داشتن آگاهی های مذهبی است که در مکتوبات و سخنرانی ها و اعلام مواضع بروز می کند.
۲.در ساحت عملی: تقید به شعائر و مناسک دینی در زندگی فردی و اجتماعی است به گونه ای که در میان مردم به اینها مشهور باشد!
البته این تعریف مکنون همه این سالها از رجل مذهبی بوده که الان اعلان شده است.
❓آیا خود مذهب و مفسر بی نظیر آن دردوره معاصر -یعنی امام خمینی- همین تفسیر را دارد؟!
❓تعریف به تقید به مناسک و شعائر و اشتهار به آنها برای مذهبی بودن کافیست؟! این تراز مذهبی است که انقلاب، زنده اش کرد؟!
❗️مناسک و شعائر، تعریف و مصادیق روشنی دارند. عدالتخواهی، مواسات و همدردی با مردم، مساوات و شراکت در درد مردم و مانند اینها در تعاریف سنتی و متداول نه مناسکند و نه شعائر!
❓اما آیا بدون اینها فرد نسبت صدق با مذهب دارد؟!
❓آیا مسأله دهه های اخیر ما کاهش مناسک و شعائر در رجال سیاسی است یا فاصله طبقاتی با مردم و به تعبیر روایات "تجبّر" و"غمص الناس"[=مردم را چیزی حساب نکردن]؟!
❗️با همین تعریف است که تایید مکرر مرفهین با تظاهر به اشرافیت و خوی بالانشینی، خلاف معیار تلقی نشده است؛ چون تألیفات مذهبی دارند، احیانا جلسه روضه دارند و بعضا در جمعه و عید فطر به نماز مسلمین حاضر میشوند!
🔅تفسیر امام خمینی:
امام بعض تجملات کاخهای موجود را از محرمات و کاخ نشینی را ناسازگار با ادعای مسلمانی می دید:
"این تزییناتی که الان در این کاخ ها موجود است علاوه بر اینکه بسیاری اش یا بعضی اش از محرمات است و حتما باید دولت توجه کند به آن؛ دولتی که می گوید اسلامی است -وهستند- نباید تحت تاثیر واقع بشود و هرطوری سابق بوده... حالا هم همان فرم باشد پس شما چکاره اید؟! تو که می گویی مسلمان هستم!"(۵۷/۱۲/۱۵)(دقت کنید)
🔺امام خوی کاخ نشینی را موجب انحطاط فرد می دانست:"آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد،آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم...آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند پیدا میشود!"(۶۲/۱/۱)
❓چگونه عامل انحطاط فرد و مرتبطین، نزد شورای نگهبان مخل به رجل مذهبی بودن تلقی نشده است؟!
❗️مسأله این دهه های ج.ا اشرافیت مذهبی است که موجب انحطاط شده است و متاسفانه هیچ جایی در تعریف شورای نگهبان ندارد!
🔸امام شاید به این روایات نظر داشت:
*امیرالمومنین در مذمت والی اش که فقط یک بار بر سفره رنگین اشراف نشسته بود نوشت:"هیهات که هوای نفس برمن چیره شود و آزمندیم مرا به انتخاب طعام های لذیذ بکشد در حالیکه که شاید در حجاز و یمامه کسی باشد که هیچ امیدی به یک قرص نان ندارد و طعم سیری را نچشیده باشد.چگونه شب را با شکم سیر بخوابم در حالیکه در اطرافم شکم های گرسنه و جگرهای تشنه باشد...آیا به این خشنود باشم که امیر مومنانم خوانند، ولی در سختی های روزگار شریک مردم نباشم؟!"(نامه ۴۵)
*وقتی شهروند معمولی(عاصم بن زیاد) را به استفاده از حلالها و طیبات سفارش کرد، درباره مثل خود فرمود:"خداوند بر پیشوایان عادل واجب کرده که زندگی خود را در سطح مردم ضعیف و تهیدست قرار دهند،تا فقر مستمندان آنان را دچار اندوهی هلاکتبار نکند"(خطبه۲۰۹)
❓چرا این معیار های محکم، مستحبی و به انتخاب مردم گذاشته شده اما مکتوبات و سخنرانی ها نشانه رجل مذهبی بودن قلمداد شده است؟!
🔺امام برای شرایط اعضای شورای انقلاب از این هم بالاتر رفته است. به آیت الله نوری همدانی از جمله شرایط می نویسد:
"۵.از سرمایه داران و معروف به سرمایه داری نباشند"!(آذر۵۷/صحیفه امام ج۵ص۱۵۱)
احتمالا اینجا هم نظر مبارکشان به مثل این روایات بوده است:
*امام باقر(ع):"از شیعیان ما نیست کسی که ۱۰۰هزار، نه ۵۰هزار، نه ۴۰هزار[درهم] جمع کند..."(سرائر ج۳ص۵۶۵)
*امام صادق(ع):"مال ۴۰۰۰درهم است،۱۲۰۰۰درهم کنز وگنج است. ۲۰هزار از حلال جمع نمیشود. صاحب ۳۰هزار، هلاک شده و از شیعیان ما نیست کسی که ۱۰۰هزاردرهم جمع کند"(تحف العقول ص۳۷۷)
این روایات را اقلا در انباشت ثروت نه ثروت در گردش و تولید ملاحظه کنید. سالهاست کسی جرات خواندن این روایات را ندارد!
❗️اینها را در رجل مذهبی لحاظ نکردیم که کاندیدهای میلیارد دار خلاف معیار دانسته نشدند!
#اشرافیت_مذهبی
📝محسن قنبریان ۱۴۰۰/۲/۱۹
☑️ @m_ghanbarian
🔻امروز با جمعی از دوستان دیداری با #دکتر_جلیلی داشتیم. خودم را که معرفی کردم گفت: پس همشهری هستیم. گفتم از روستایی هستم که پدرش همان حوالی سالها معلم بوده، می شناخت! نوبت به من که رسید گفتم: حالا که همشهری هستیم(دکتر جلیلی متولد خراسان جنوبی است و سالها پدرش در شهرستان قاین معلم بوده است) میخواهم انتقادی و صریح تر صحبت کنم :)) نقدها و پیشنهادهایم را گفتم، استقبال کرد و نوشت و راهکارهای بیشتری خواست؛ قرار شد برایش بنویسم. برآیند جلسه از نظر من این بود، او را برای این مسیر بسیار مصمم یافتم پس
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🖋 یادداشت شما
✍🏻محمد امین رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
➖➖➖➖
#جمهوریت
#مدرسه_معلمان_انقلاب
📲با ما همراه باشید:
بله | ایتا | اینستاگرام
🔻رهبر انقلاب خطاب به جوانان حامی فلسطین در دانشگاه های آمریکا:
شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید!۱۴۰۳/۰۳/۰۹
🔻رهبرانقلاب: بدحجابی یا ضعف حجاب درست نیست امّا این موجب نمیشود که ما این [افراد] را از حوزهی دین و انقلاب و مانند اینها خارج بکنیم و خارج بدانیم.۱۴۰۱/۱۰/۱۴
🔹ما با منطق و برداشتی از دین طرفیم که دانشجوی خارجی و شهروند داخلی که بعضی احکام را هم در ظاهر عمل نکردند را متعلق به جبهه انقلاب و مقاومت میداند! چقدر این نگاه موجب توسعه جبهه انقلاب و همدلی اجتماعی میشود. این را مقایسه کنید با منطق افرادی که این روزها در ایتا هم خیلی رواج دارد، آنقدر مرزها را باریک و دایره را ضیق میکنند که تهش جز رهبرانقلاب و خودشان کسی انقلابی نمی ماند. گسست اجتماعی محصول طبیعی این وضعیت است. ما با دو نوع منطق و برداشت از دین و نه صرفا تاکتیک و راهبرد در مواجهه با پدیده های اجتماعی طرفیم. تقویت ولایت طرفینی پشتوانه معرفتی رویکرد اول است.
✍#محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
@m_amin_rezai
🔹مانیفست سیاسی
🔻من مثل بعضی بچه های انقلابی نیستم با شور و احساس وارد انتخابات شوم، در ایام انتخابات کلا احساسم را کنار میگذارم و با عقلم تصمیم میگیرم لذا اکثر نظر سنجی ها را می بینم، تحلیلهای آدم های جدی را میخوانم، حرفها و کنشها را جدی پیگیرم؛ همه وسواس ها بخاطر این است تا به #تحلیل دقیق تری برسم.
همه این ها اما باعث نمیشود گفتمان م را کنار بگذارم. #گفتمان_انقلاب همیشه برای من اصالت داشته، سیاست عالم واقعیتها و معامله است اما من سر گفتمان و آرمان ها هرگز معامله نمیکنم. ما به خمینی ره متعهدیم که هیچ زمان آرمان فروشی نکنیم.
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔻سعید جلیلی و علی لاریجانی ثبت نام کردند؛ این همه بازی نیست! این انتخابات شگفتی هایی بیش از این نیز خواهد داشت. منتظر باشید...
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
جناب آیت الله اعرافی
سلام علیکم
🔻به عنوان یک طلبه انقلابی که همیشه به شمابه عنوان یک اندیشمند پخته نگاه کرده میگویم: این درخواستها برای حضور شما در انتخابات پوست موزی است که میخواهند زیر پای شما بگذارند. اصولگرایان قصد کردند شما را مصرف کنند؛ امیداورم بازیگر این بازی نشوید.
و من الله توفیق
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
هدایت شده از ابتدا (نوشته های روح الله رشیدی)
@ebteda_ir
🔺
انتخابات، میدان #رقابت_ایدهها برای چگونگی مواجهه با مسائل اساسی کشور است.
در فقدان ایده، مشاورانِ #جنگ_روانی و متخصصانِ #لفاظی (رتوریک!) و توئیتسازان، پرکار میشوند.
بازیگرانِ چنین میدانی، زبان مردم را گم میکنند و ساعتها در کلاسهای خصوصی #زبان_بدن وقت میگذرانند.
آنگاه، افراد، هرچه لفاظتر و بازیگرتر، پربحثتر و برجستهتر!
☑️از عذابی میترسم که در قیامت گفته شود چون مرگ و رنج بچه های #غزه و #رفح برایتان عادی شده بود
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
✅ نشست شورای اقتصاد مقاومتی قرارگاه احیای دولت اسلامی برگزار شد
💠 جلسه شورای اقتصاد مقاومتی قرارگاه احیای دولت اسلامی با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاد ولی الله لونی دبیر شورای عالی اقتصاد مقاومتی و جمعی از اقتصاد دانان و اساتید دانشگاه در ستاد امربه معروف و نهی از منکر کشور برگزار شد.
🔹 در این جلسه، تشکیل فراکسیون اقتصاد مقاومتی در مجلس شورای اسلامی و بحث تثبیت نرخ ارز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔸 جلسات شورای اقتصادی قرارگاه احیای دولت اسلامی با هدف بررسی آسیبها و چالشهای ساختاری در اقتصاد ایران و تغییر وضعیت اقتصادی کشور به نفع مردم، به صورت ماهانه و به میزبانی این قرارگاه برگزار میگردد.
💢 گفتنی است؛ ستاد امر به معروف در رویکرد جدید با تشکیل قرارگاه ملی احیای دولت اسلامی، پیگیری و تمرکز بر حل مسائل حیاتی و اصلاح ساختارهای کلان نظام با تکیه بر الگوهای اسلامی را در دستور کار قرار داده است.
💠 ستاد امر به معروف و نهی از منکر:
🆔 @Setadeabm
🔻ترکیب رای سلبی بالا و عدم اقبال در بین توده موجب میشود بعضی ها همه عقل خود را به مشاوران رسانه و رتوریک بدهند.
انتخابات محل تضارب پیرامون برنامه ها و کارنامه هاست. آنچه اصالت دارد اینجاست؛ جامعه ایران نیز نسبت به قبل کمتر تحت تاثیر تکنیک های منسوخ قرار میگیرد.
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔻در انتخابات ۹۶ معتقد بودم به دلایل مختلف آقای رئیسی در انتخابات شکست میخورد. علاوه بر نداشتن برنامه منسجم، با اینکه اجمالا شناخته شده بودند اما زمان کافی برای خلق رای نداشتند. سیر تدریجی نظر سنجی ها همه این را تایید کرد و از ۱۶٪ نهایتا به ۳۸٪رسید وشکست...
آیت الله #اعرافی علاوه نداشتن برنامه منسجم، جامعه نیز به مراتب کمتر از آقای رئیسی ایشان را میشناسد و زمان برای خلق رای نیز کمتر است. کرختی جامعه نیز بیشتر شده، این چهار دلیل و دلایل بیش از این نیز برای عدم حضور هست. باید بدانیم انتخابات میدان واقعیت هاست، بر اساس احساس و میل ما جلو نمیرود
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
هدایت شده از محسن قنبریان
💢 نامسأله گی کاندیدای مجتهد!
(مجتهدِ نظری یا جامعِ عملی خلوص و وحدت؟!)
❓آیا #مساله_واقعی میدان ریاست جمهوری۱۴۰۳، مجتهدِ فقه نظام بودن یا نبودن است؟!
یا خلأ کسی که بتواند #جامع نیروهای درون نظام در راستای جمع بین دوگانه سخت: وحدت و خلوص۱ باشد؟! که نه دولت را سهامی و چندپاره کند و به نام وحدت، راهبری در مسیر انقلاب و آرمانهایش را گم کند و نه صرفا با خلوص گرایی توان و مقبولیت کار با بخشی از نیروهای انقلاب -به زعمش خالص تر- را داشته و به #امر_ملی ضربه بزند!
اینها (مجتهدِ فقه نظام / جامع ظرفیت ها و فعلیت های نظام) دو حد وسط متفاوتند و هریک به سمتی می برند.
حتی اگر "از قضا" بر یک معمم بنشینند اما "لزوما" شرط دومی، معمم بودن نیست.
می توانم درک کنم که طرح کنندگان این پیشنهاد، حتی رئیس جمهور شهید را دیده اند که جمع کننده بوده اما نسخه های دیگری هم به او در اقتصاد و... تحمیل شده است لذا در اینباره از او بیشتر را خواسته اند.
❗️ بنظر حقیر -اقلا در مقطع کنونی- دومی مساله ماست و نباید با صورت اولی صورت بندی شود!
حتی اگر منصب ریاست جمهوری -به تعبیر رهبر انقلاب- جای مطهری ها باشد، اقلا در مقطع کنونی آیین نامه شورای نگهبان نه او را، که حتی رجایی و خامنه ایِ سال۶۰ را هم طبق ضوابطش تایید صلاحیت نمی کند! فعلا -درست یا غلط- قرار است بروکراسی از خود ارتزاق کند و نصاب های اجرایی و بروکرات بودن بر مطهری بودن چربیده است.
از آنسو، مجتهدان فقه نظام -که حتی کارنامه اجرایی هم داشته باشند- فقط اگر جامع آن ظرفیت ها و فعلیت ها شوند، مفیدند نه صرفا مجتهد فقه نظام بودن!(پس از حد وسط اصلی سخن بگوییم نه عوارض دیگر)
ای بسا صاحب نظر شدن در عرصه ای از نظامات -بخصوص وقتی به کلمه #اجتهاد_شرعی هم تیک بخورد- راه بر نظرات دیگر که بسا در همان مسیر انقلاب و آرمان هایش، صائب تر یا کارآمدترند ببندد و مخل به جهت جامع بودن گردد!
وای اگر یافته های اجتهادی فقه نظامشان مثلا "جمهوریت" اش کمتر از استاندارد امام و قانون اساسی باشد! یا مثلا در مساله اساسی کشور -یعنی "اقتصاد"- فقه نظامش به بار ننشسته باشد!
آنوقت قاتق نان، قاتل جان میشود!
اینکه الان چند مجتهد فقه نظام داریم که در "همه مسائل اساسی کشور" مطابق با استانداردهای قانون اساسی به نظام رسیده و شخصیت اجرایی مورد تایید شورای نگهبان هم داشته باشد را بیشتر از قبیل "قصد و عدم وقوع" می بینم!
بهشتی در این مقیاس -به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی- تکرار نشده است! ۲
نمی دانم چرا بجای خواستن رئیس جمهوری که قانون اساسی را #متناظر_و_بدون_تنازل اجرا کند دائم دنبال اختراع چرخی هستیم که در فرآیند حکمرانی از مجامع تصمیم سازی متعددی باید بگذرد و به یک فرد منحصر نیست؟!
اما آن نگرانی که برخی، جامع کامل بین وحدت و خلوص نبوده یا نیستند؛ هم دغدغه درست و بجایی است که البته حلش منحصر به مجتهد فقه نظام نیست.
جمع کننده ای مثل #رئیس_جمهور_شهید به شرط اطلاع کامل از مکتب و رویکردهای اساسی انقلاب و قانون اساسی به اقتصاد و فرهنگ و سیاست، هم می تواند "خلوص انقلابی" را حفاظت و هم به سمت وحدت و "ملی ماندن امر ملی" راهبری کند.
بگردیم همچین کسی را بیابیم یا با تغییر رویه ها -ولو به شکل نسبی- بسازیم!
هنوز به حسب نظر سنجی ها میزان مشارکت زیر۵۰٪ است!۳
"امر ملی" با حماسه ملی رقم می خورد؛ "حماسه ملی" ، "رقابتِ" جمع کننده های نیروها و ظرفیت های کشور را می خواهد.
...........................
۱. ر.ک: رهبر انقلاب اسلامی۸۹/۵/۳۱
۲. https://eitaa.com/m_ghanbarian/4170
۳. https://eitaa.com/rushdisu/1797
* این یادداشت له یا علیه هیچ کاندید معلوم یا احتمالی نوشته نشده است.
#انتخابات
📝 محسن قنبریان ۱۲خرداد۱۴۰۳
☑️ @m_ghanbarian
🔻تا اینجا آقای جلیلی و لاریجانی همچنان اضلاع اصلی انتخابات هستند، آقای احمدی نژاد ضلع سوم این بازی است که خیلی بعید است تایید صلاحیت شود. آقایان زاکانی و اسماعیلی بیشتر در دفاع از کارنامه دولت و نقد رقبا در میدان حاضر شدند تا یک گزینه مستقل جدی، یک عده هم صرفا آمده اند که آمده باشند، تایید یا ردشان هر دو برایشان عایدی سیاسی دارد. با همه این شلوغ بازی ها این بازی هنوز هم گزینه های بیشتر می طلبد :)
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔻این پیام یعنی فردا(روز آخر) همه میتوانندثبت نام کنند و ثبت نام میکنند. مگر کسی شخصا به جمع بندی نرسد...
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai