27.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا طرح مجلس در صورت عدم اصلاح نمیتواند بازدارندگی ایجاد کند؟
گفتگو با برنامه پرونده ویژه
چرا طرح مجلس درباره موضوع هستهای باید اصلاح شود؟
مجلس شورای اسلامی در پاسخ به ترور شهید فخری زاده طرحی را به عنوان «اقدام راهبردی لغو تحریم ها» مصوب کرده است، که این طرح در یک ماه پیش به عنوان پاسخ به فعال کردن مکانیزم ماشه توسط آمریکا تهیه و یک فوریت آن تصویب شده بود و تنها در مقطع کنونی یک فوریت آن به دو فوریت تبدیل شده است.
هر چند که این طرح در همان زمان نیز پاسخ مناسبی به اقدام آمریکا نبود و در وقت مناسب به تصویب نرسید و طرحی ابتر ماند.
اما ایراد این طرح زمانی بزرگ تر خواهد شد که بخواهد به عنوان پاسخ به ترور شهید خلیل زاده مطرح شود. برای تبیین این ایراد و ارائه پیشنهاد لازم است مقدماتی بیان شود.
این ترور در یک لایه، جنبه امنیتی دارد و در حوزهای است که باید نهادهای امنیتی به آن توجه کنند. تسلط اطلاعاتی، حفرههای اطلاعاتی و درز اطلاعاتی مواردی است که سبب میشود امنیت دانشمندان، مراکز و فعالیتهای هستهای کشورمان به خطر بیفتد.
چندی پیش حادثه نظنز رخ داد که نشان میدهد حوزه هستهای مقداری از نظر امنیتی دچار مشکل شده است. باید گفت یکی از مهمترین حفرههای امنیتی برنامه هستهای کشورمان، موضوع همکاری با بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و این همکاری بیسابقهای که جمهوری اسلامی ایران با آژانس دارد، سبب میشود اطلاعات بسیاری بهوسیله بازرسیها و اطلاعاتی که آژانس در اختیار دارد، در اختیار سرویسهای غربی قرار بگیرد.
ترور شهید فخریزاده لایه راهبردی نیز دارد و آن ادراکی است که رژیم صهیونیستی و سرویسهای غربی از جمهوری اسلامی ایران به دست آوردهاند. به نظر میآید بعد از واکنش مناسب نشان ندادن جمهوری اسلامی ایران به فعال کردن مکانیسم ماشه بهوسیله آمریکا، این جمعبندی در اذهان تصمیمگیران غربی و صهیونیستی ایجاد شده است که ایران تا زمان استقرار جو بایدن و موضوعاتی که بهعنوان بازگشت به برجام مطرح است، کنشی انجام نخواهد داد که به برهم خوردن فضا منجر شود و فضا را بیشتر تحت تأثیر قرار دهد. البته صحبتها و موضوعاتی نیز که بهوسیله مسئولان ایرانی مطرح شده بر این وضعیت صحه میگذارد.
«بنیاد دفاع از دموکراسی» حدود سه ماه پیش گزارشی تهیه و به سرویسهای غربی بهویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی پیشنهاد میکند که میتوانند در ضربه زدن به برنامه هستهای ایران فعال باشند. این وضعیت اگر تغییر نکند، یعنی اگر معادلهای که در ذهن دشمنان جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است تغییر نکند، باید منتظر اتفاقات دیگری از این جنس باشیم.
سؤالی که مطرح میشود، این است که چرا و چگونه میتوان ذهنیت مذکور را تغییر داد؟ مهمترین نکته در لایه راهبردی، کاهش تعهدات جمهوری اسلامی ایران در برجام و کاهش همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است، زیرا این همکاری سبب ناامنتر شدن فضای فعالیتهای هستهای ایران شده است؛ چه اینکه گزارشهای آژانس در اختیار آمریکاییها قرار میگیرد و حتی شواهد فراوانی وجود دارد که نشان میدهد اندیشکدههای آمریکایی به گزارشهای محرمانه آژانس دسترسی دارند.
علاوه بر این، همکاری ایران با آژانس برای کشورمان فایدهای نداشته است و به نظر میآید اگر ایران در مقطع کنونی کنشی انجام ندهد و رویکرد «صبر راهبردی» یا بیعملی حاکم باشد، ضربات بعدی را احتمالاً سنگینتر خواهیم خورد.
در چند ساعت اخیر پس از ترور دانشمند هستهای کشورمان تحلیلهایی را مشاهده میکنیم که معتقدند اقدام اسرائیل برای این است که مانع بازگشت آمریکا به برجام و مانع ارتباط مستقیم آمریکا و ایران شود. این خط و تحلیل قدیمی است و در یک سال گذشته بسیار شنیده شده که آمریکا یا ترامپ میخواهد برجام را برهم بزند و جمهوری اسلامی ایران نباید اقدامی انجام دهد که بازی ترامپ کامل شود.
متأسفانه این تحلیل سبب شده است صبر راهبردی یا بهعبارت دیگر بیعملی، سیاست ایران در مواجهه با موضوع هستهای، پرونده هستهای و توافق برجام باشد.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که در برنامههای جو بایدن غیر از شعار بازگشت به برجام هیچ برنامه عملی برای بازگشت به توافق هستهای وجود ندارد و این موضوع بارها بهوسیله گروههای مختلف، مراکز فکری مختلف و مشاوران بایدن مطرح شده است و در روزهای اخیر نیز باراک اوباما و اروپاییها بارها درباره این موضوع صحبت کردهاند.
بهنظر میآید اینکه اروپاییها بلافاصله چنین تحلیلی ارائه میکنند، حاکی از آن است که میخواهند نقش قدیمی خود را برای نگه داشتن ایران در معاهده و کنش نشان ندادن متناسب با حادثه ترور ایفا کنند.
با نکات بیان شده در بالا باید به طور شفاف گفت که طرح فعلی مجلس و زمان بندی که برای آن در نظر گرفته شده است نمیتواند تغییری در فضای راهبردی ایجاد کند. و محاسبات طرف های مقابل یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی را تغییر دهد...
در این طرح همان فرمولی که دولت در کاهش تعهدات هستهای دنبال کرده است پیاده شده و مسئله مهم و حیاتی بازرسی ها و نظارت های آژانس به آینده موکول شده، آینده ای که با توجه به برنامه آمریکا برای مهار ایران بعید به نظر می رسد محقق شود.
باید تصریح کرد که تا زمانی که بازرسی ها و نظارت های برجامی وجود دارد اقدامات هستهای ایران نمیتواند بازدارندگی ایجاد کند و معادله را تغییر دهد و هر گونه اقدامات عملیاتی صرفاً از دست دادن زمان است.
طرح با زمانبندی رایگان ارائه شده پیام مذاکره مخابره میکند و این پیام به معنای ضعف طرف ایرانی است لذا اگر قرار نیست اصلاح شود بهتر است که تصویب نشود.
فرمول پیشنهادی ما این است که قطع همکاری با آژانس و اخراج بازرسان آژانس بلافاصله بعد از تصویب قانون انجام شود و برای بازگشت بازرسان آژانس شروط مشخص و گام به گام در نظر گرفته شود این بسیار عقلانی تر و منطقی تر می باشد.
#مسعود_براتی
#ظریف درباره #خسارت محض دروغ گفت!
صحبت آقای ظریف در مصاحبه با انتخاب را ببینید:
انتخاب: برجام از سوی مقام معظم رهبری مورد تایید قرار گرفت اما ایشان تعابیری همچون خسارت محض و دیگر الفاظ را در قبال آن بهکار بردند. نظرتان در این باره چیست؟
اگر فرمایشات مقام معظم رهبری را با دقت مورد تامل قرار دهیم متوجه خواهیم شد که ایشان میفرمایند اگر این چنین باشد، خسارت محض است.
اما صحبتهای رهبر انقلاب که مربوط به ۹۵/۱/۱ است در ادامه ببینید:
آمریکاییها گفتهاند که ما تحریمها را برمیداریم و روی کاغذ هم برداشتند امّا از طرق دیگر جوری عمل میکنند که اثر رفع تحریمها مطلقاً بهوجود نیاید و تحقّق پیدا نکند. بنابراین، کسانی که امید میبندند به اینکه بنشینیم با آمریکا در فلان مسئله مذاکره کنیم و به یک نقطهی توافقی برسیم -یعنی ما یک تعهّدی بکنیم، طرف مقابل هم یک تعهّدی بکند- از این غفلت میکنند که ما ناگزیر باید به همهی تعهّدهای خود عمل کنیم [امّا] طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوههای مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز میزند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمیکند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم میبینیم؛ یعنی خسارت محض.
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=32695
آقای ظریف هنوز متن برجام را نخوانده است!
در مصاحبه انتخاباتی آقای ظریف مدعی است که کلمه ساسپند (تعلیق) مربوط به یک پاورقی!!!! است که روز آخر به برجام اضافه شده است. (احتمالا منظورشان غیرمهم بودن این مساله است).
منظور آقای ظریف ضمیمه پنجم برجام است که برنامه اجرایی برجام (زمانبندی و کیفیت اجرا) را مشخص میکند. این ضمیمه اهمیتش در تعیین توازن یا عدم توازن توافق است. به دلیل اهمیت همین ضمیمه بود که در زمان برجام به دوستان میگفتم، برجام را از آخر بخوانید نه از اول.
حالا مشخص شد که آقای ظریف کلا توجهی به این ضمیمه مهم نکرده است.
خب معمای وضعیت ما در برجام حل شد.
طرحی که تصویب شد خیلی بهتر از طرح قبلی بود از نظر زمانبندی. بهتر بود بلافاصله باشد، اما یک ماه با شرط روشن بهتر از سه ماه با شروط مبهم است.
باید مرجع اعلام تحقق شرط هم خود مجلس باشد بر اساس گزارش دولت.
خدا قوت به نمایندگان
#مجلس_انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اگر مذاکره نکنیم بدبخت میشویم!
مشاور رئیس جمهور هم تحریم را فرصت میداند.
👈 مسعود براتی کارشناس و مجری برنامه "عیار" شبکه افق میگوید پدیده اجتماعی کردن مذاکره در حال اجرا شدن است، میخواهند این مسئله را که در حوزه سیاست خارجی است، اجتماعی کنند و بگویند اگر مذاکره نکنیم حتما بدبخت میشویم
صوت جلسه مجلس را گوش دادم.
تحلیلم این است که یک هماهنگی میان هیئت رئیسه، کمیسیون امنیت و شورای نگهبان بوده برای بازگشت طرح و تغییر اصلیترین بخش آن.
باید منتظر شفاف شدن بیشتر موضوع بمانیم.در هر صورت طرح از خاصیت افتاد.
این یک همراهی و هماهنگی بزرگ مجلس با دولت و جریان مذاکره است.
اما باور دارم خون شهید با کسی تعارف ندارد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوباره و دوباره و دوباره موضوع FATF مطرح شده است. از حرفهای خانم جنیدی مشخص است که دولت عزمش جزم کرده که کار FATF را تمام کند.
در گزارش شورای آتلانتیک که دو هفته پیش منتشر شد، صریحا حل مسأله FATF را پیش شرط تعاملات جدید آمریکا با ایران بیان کرده است.
علیای حال باید خودمان را برای دور جدید مباحثه و گفتگو درباره FATF آماده کنیم.
با دوستان در آماده باش تصمیم گرفتیم ویدئوهایی آموزشی و تبیینی درباره این موضوع آماده و در اختیار مخاطبان قرار بدهیم.
امیدوارم مفید باشد. این ویدیوها بر اساس گزارش منتشر شده در سال ۹۶ است با عنوان «نگاهی تحلیلی به تعامل ایران و گروه ویژه اقدام مالی» که میتوانید از کانال تلگرام و ایتای من دانلود کنید.
با نظراتتون ما را همراهی کنید.
fatf-2(1).pdf
870.1K
گزارش نگاهی تحلیلی به تعامل میان ایران و گروه ویژه اقدام مالی(FATF)
منتشر شده در بهمن ماه ۹۶
گام به گام نقشههای طراحی شده برای #فریب مردم ایران را پیاده میکنند.
برای فهم بهتر از آینده حتما گزارش اخیر شورای آتلانتیک را بخوانید. خصوصا هفت توصیه که درباره توافق هستهای نوشتهاند.
فایل گزارش را در کانال تلگرام و ایتا میذارم.
دیگه خیلی روشن شده که اروپا هیچ استقلال عمل و نظری از آمریکا نداره. الان هم به دستور آمریکا صرفا #دلالی تعامل ایران و آمریکا را انجام میده تا به قول خودشان توافق را زنده نگه دارد.
#برجام
Transatlantic-Strategy-Iran-IB.pdf
656.1K
گزارش #شورای_آتلانتیک با عنوان تجدید راهبرد فراآتلانتیکی با ایران
در این گزارش هفت پیشنهاد برای اروپا و آمریکا برای فریب مردم ایران در موضوع مذاکره ارایه شده است. این پیشنهادها گام به گام در حال اجرایی شدن است.
#ادراک ایجاد شده برای دشمن خطرش از #ترور بیشتر است، چون بستر تهاجمات بیشتر میشود.
ایران باید این ادراک را تغییر دهد. #هزینه آن کمتر از هزینه عدم تغییر آن خواهد بود.
🔺پینوشت: ابرامز گفته ایران تا استقرار بایدن پاسخ ترور شهید فخری زاده را نمیدهد.
https://www.reuters.com/article/iran-nuclear-usa-int-idUSKBN28D33G
26.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیاست اعلامی و اعمالی بایدن برای ایران چیست؟
ارایه برنامه ثریا مورخ ۱۶ آذر ۱۳۹۹
اگر برخی توهم دارند که قرار است بایدن به برجام برگردد و آنها نفت بفروشند و ... این ارایه را ببینند.
#برجام
#ثریا
#بایدن
#مسعودبراتی
سیاست بایدن در قبال ایران- برنامه ثریا- ۱۶ آذر ۹۹.ppsx
5.81M
👆👆👆
فایل ارایه سیاست بایدن در قبال ایران.
سه شنبه شب با موضوع گرانی مرغ در خدمت آقای دکتر #ساداتینژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بودیم. صحبت آقای دکتر صحبت آشنایی بود که این روزها همه کارشناسان بیان میکنند، گفته میشود از ۴۲۰۰ تومانی سبب بروز مشکلات شده است. و این ارز باید حذف شود و حمایت از انتهای زنجیره یعنی #مردم انجام شود. ولی خب مردم هم تجربه دو سال گذشته را در ذهن دارند که با حذف ارز دولتی از اقلام مختلف میزان یارانه آنها اضافه نشد و پولی دست آنها را نگرفت. لذا طبیعی است که مردم این حرفها را به راحتی باور نکنند.
اما این یک واقعیت است که این ارز سبب تقویت گروهی شده است که آقای ترکان در برنامه قبلی از آن ها به عنوان #بورژوازی_تجاری یاد کرد. این گروه علاوه بر ایجاد انحصار در واردات مانع تحقق برنامههای #خودکفایی در داخل میشوند.
جالب این بود که بر اساس صحبت های آقای دکتر ساداتی نژاد دولت اصرار بسیار زیاد بر تشکیل وزارت بازرگانی دارد و همین اصرار که از سمت آقای #روحانی است سبب شده تا دولت خلاف قانون «تمرکز اختیارات در بخش کشاورزی» تصمیمگیری کند و علی رغم پیگیری مجلس، هنوز این تخلف ادامه دارد. شکایتی نیز در مجلس از دولت مطرح شده و اگر هیئت رئیسه بخواهد در هفته آینده نتیجه این شکایت قرائت خواهد شد امیدواریم این اتفاق رخ دهد. این قانون زیربنای تحقق خودکفایی در کشاورزی است. ما هم تلاش میکنیم این موضوع را پیگیری کنیم و به بازگشت کشور به ریل خودکفایی کمک کنیم.
ما را با نظرات خودتان یاری کنید تا انشالله #عیار گام به گام بهتر شود.
#مسعودبراتی
#عیار
خانم جنیدی بعد از آنکه در ۲۲ آبان درباره لوایح مرتبط با FATF به سفیر نروژ پاسخ داد که «بحت و بررسی ها در جریان است»، امروز در روزنامه ایران خبر داده است که با اجازه رهبر معظم انقلاب بررسی این لوایح در مجمع تمدید شده است.
دلیل پیگیری دولت روشن است. شورای آتلانتیک در گزارش ماه پیش خود گفته بود که تکمیل برنامه اقدام FATF باید پیش شرط آمریکا و اروپا برای ایران باشد. پیش شرطی که دولت روحانی تمام تلاش خود را برای تحقق آن خواهد کرد. امتیازی که قرار نیست چیزی ما به ازای آن دریافت شود.
#FATF
#جنیدی
#مسعودبراتی
#مجمع_تشخیص_مصلحت_نظام
راهبرد اصولی همین است. روی آن چیزی که تحت اراده خودمان هست، باید برنامه ریزی و تمرکز کنیم. بخش زیادی از #تحریمها را میشود خنثی و بی اثر کرد. راه کارهای کارشناسی وجود دارد.
مذاکره برای رفع #تحریم، راهبردی شکست خورده و تجربه شده است.
#مسعودبراتی
🔺️مجمع تشخیص مصلحت نظام: رهبر انقلاب صرفا با تمدید زمان بررسی FATF موافقت کردهاند
اطلاعیه روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹همانگونه که دبیر محترم مجمع درحاشیه جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام(۹۹/۹/۱۹)، در جمع خبرنگاران اعلام کردند، ریاست محترم جمهوری طی نامه ای به محضر مقام معظم رهبری ضمن درخواست تمدید زمان بررسی لوایح "پالرمو" و "سی اف تی" مربوط به پیوستنجمهوری اسلامی ایران به گروه اقدام مالی (FATF) در مجمع تشخیص مصلحت نظام ، از معظم له درخواست کردهاند که مجمع، با اضافه کردن تحفّظ جدید، شرایط الحاق به اینمعاهدات را فراهمکند.
🔹رهبر معظم انقلاب در پاسخ به دو درخواست مذکور، صرفا با تمدید زمان بررسی این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت فرمودهاند. /ایسنا
@khabarfouri
یکی از مصادیق حرفهای #تحریف همین کار روزنامه #دنیای_اقتصاد است. این روزنامه در سرمقاله امروز خودش به قلم شخصی به نام علی احمدی (احتمال میدهم این فرد وجود خارجی نداشته باشد، بر اساس تجربیات قبلی) مطرح کرده که موضوع FATF باید به موضوعی برای گفتگوی ملی تبدیل شود. بعد در مقاله توضیح داده (نقل به مضمون) که ایراد کار به این موضوع برمیگردد که از ابتدا موضوع مقابله با پولشویی و موارد مرتبط توسط قانونگذار در سال ۸۶ در حوزه دولت (قوه مجریه) دیده شده است و همین مساله سبب شده که سایر نهادهای قدرت در کشور نسبت به این موضوع حساس شوند (به عبارتی حسادت کنند) و در نهایت این همه مشکل ایجاد بشود. در حالیکه مبارزه با پولشویی باید به یک مساله ملی تبدیل شود.
چرا این حرف تحریفه؟ چون مشکل اصلی FATF که در حال حاضر هم مهمترین مانع تصویب دو لایحه پیوستن به معاهدات پالرمو و مبارزه با تامین مالی تروریسم است، موضوع نبودن سایر نهادهای قدرت در این حوزه نیست. اتفاقا بعد از اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در سال ۹۷، تمام نهادهای اصلی در شورای عالی مبارزه با پولشویی حضور دارند. لذا این مدل آدرس دادن مصداق تحریف است.
مشکل اصلی که مجمع تشخیص مصحلت نظام نگران کرد و نتوانست علیرغم تمام شانتاژهای رسانهای جریان غربگرا، آن را نادیده بگیرد، ایجاد اشراف اطلاعاتی برای دشمن است. روزنامه دنیای اقتصاد تلاش میکند با ارایه روایت و تحلیل غلط از واقعیت، ذهنها را از مشکل اصلی منحرف کند. اتفاقا آنچه که باید مورد گفتگوی ملی قرار بگیرد، بی حسی برخی افراد و جریانها نسبت به ایجاد سلطه اطلاعاتی برای نظام سلطه است. چیزی که از اصول اولیه انقلاب اسلامی است.
با بیانیه دیروز مجمع رسوایی جدیدی برای جریان غربگرا که میشود گفت همان جریان تحریف هم هست، رخ داد. البته بیشتر از همه برای خانم دکتر جنیدی بد شد که به راحتی واقعیت اجازه رهبر معظم انقلاب را تحریف کردند.
#مسعودبراتی
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3722357