مادر خوب
سوال 👇👇 ❓ ما قبول داریم که بچه نباید تو پَرِ قو بزرگ بشه و هر چی میخواد داشته باشه ولی با بچهها چی
موانع رشد رو یادتونه چیا بودن؟! چه سؤالیه! تابلوئه که هیچ کی یادش نیست 😂
گفتیم اینان:
۱. نظافت
۲. نظم
۳. رفاه
۴. آموزش
۵. ادب
۶. فقر مطلق!
چهار تای اول رو تا یه حدی گفتیم پس بریم سراغ پنجمین #مانع_رشد یعنی ادب! واقعاً ادب داشتن مانع رشده؟ یعنی بچه بیادب باشه خوبه؟ 🤔
توی عرف به کسی که حرف بد نمیزنه و به بزرگترا احترام میگذاره میگن مؤدب! اما مؤدب بودن محدود به همین دو تا کاره؟
ببینید جمع #ادب میشه آداب و اصولاً به کسی که آداب بیشتری رو رعایت میکنه باید بگیم مؤدب. مثلاً غذا خوردن آدابی داره مثل شستن دستا، دعای قبل و بعد از غذا، ساکت بودن سر سفره، نگاه کردن به غذای خودمون نه بقیه، آرام خوردن، زیاد جویدن و ...! همین طور مهمونی رفتن، گفتگو کردن، مراسمات، سر کلاس بودن، نماز خوندن، با بزرگترا نشست و برخواست کردن، دستشویی و حمام رفتن و هر چیزی آداب مخصوص به خودش رو داره.
خیلی از ماها هم داریم بخش زیادی از این آداب رو رعایت میکنیم و اصلاً عدم رعایتش اذیتمون میکنه. خب ما اینها رو به تدریج یاد گرفتیم و طبیعتاً از یه سنی کمیت و کیفیت ادب ما با یه شیب خیلی زیاد صعودی شده. (آقا باشه، اینا چه ربطی به کودک داره؟!! 😏)
به نظرتون برای بچه پنج ساله زشته که توی جمع میاد به بقیه سلام نکنه؟ زشته دست توی دماغش بکنه؟ زشته که با پای راست وارد دستشویی بشه؟ زشته که لباسش رو در یک جایی که در معرض دید بقیه هست عوض کنه؟ زشته زبونش رو در بیاره؟ و ...
هیچ کدوم از اینها برای بچه زشت نیست گرچه خوشایند هم نیست! ببینید قرار نیست ما بچهها رو بیادب بار بیاریم، ابداً! اما قرار هم نیست رعایت آداب رو به بچه چهار ساله گوشزد کنیم و وقتی رعایت نکرد اعصابمون بریزه به هم! و ما از ترس اینکه بقیه بگن «ببین چه پدر و مادری، هیچی به بچهشون یاد ندادن!» مدام به بچه فشار بیاریم و نگذاریم بچگیش رو بکنه!
ببینید اینکه یه بچهای توی زیر هفت سال مؤدب باشه خیلی هم چیز خوبی هست و اصولا وظیفه داریم فضای رشد کودک رو طیب و پاک نگه داریم اما مؤدب شدن اون بچه باید از طریق مشاهده رفتار ما باشه نه از طریق مدام گفتن، گوشزد کردن و گیر دادن و فشار آوردن به بچه!
چرا به بچهای که دوست نداره به بقیه دست بده اصرار میکنیم حتماً این کار رو بکنه؟ ما داریم با این کار به بچه میگیم به احساست اطمینان نکن و قدرت نه گفتن رو هم ازش میگیریم!
توی سه دوره تربیتی هم دوره دوم مربوط به ادبآموزی هست و نمیدونم چه اصراری هست ما همه کارها رو میخوایم تو هفت سال اول بکنیم! لطفاً بچهها رو نکشیم
#موانع_رشد
#ادب
#حمید_کثیری
❤️ @maadar_khoob
فرزندتون رو زود بزرگش نکنید
از جملاتی مثل «تو دیگه بزرگ شدی!»، «خانم شدی، آقا/ مرد شدی»، «این کار بچه کوچولوهاست، تو دیگه بچه نیستی» استفاده نکنید،
چرا که او را از دنیای کودکی، به دنیای بزرگسالی می برید و کودک دیگر از خود انتظار کودکی ندارد و این در حالی است که رفتار بزرگسالانه هم خارج از حد و توان اوست؛ بنابراین اعتماد به نفسش پایین می آید.
🆔 @Takrarnews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معما
کدام در را انتخاب می کنید؟
❤️ @maadar_khoob
#دكتر_هلاكويي
به بچه های اول سخت نگیرید....
والدین برای فرزند اولشان میخواهند تمام آرزوهایشان را پیاده کنند. میخواهند خوشتیپ ترین و لاکچری ترین بچه روی زمین باشد.
او را کلاسهای آموزشی فوق برنامه میفرستند و میخواهند در همه چیز اول باشد. او هم سعی میکند برای رضایت آنها، در مهمانیها هرچه که بلدست را رو کند و درس پس بدهد، شعر بخواند!
هرچه یاد گرفته، همه را بگوید. همیشه اول باشد!
برای همین فرزند اول یک انسان کمالگرا و خاص بار می آید.
ادامه دارد...
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#معما کدام در را انتخاب می کنید؟ ❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ #معما
♈️پاسخ معمای کدام در را انتخاب می کنید؟
❤️ @maadar_khoob
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▶️ #موشن_گرافیک / #در_جریان
🔸 وقتی رسانه ها در همه چیز ما موثر می شوند؛ حتی در تعداد بچه ها
❤️ @maadar_khoob