💕💕
به این علائم در شیر خواران حساس باشید
اگر کودکی تا سن ۸ ماهگی هنوز
غان و غون نمیکنه
به چشمهای شما نگاه نمیکنه
با دیدن مادرش عکس العملی نشون نمیده
با افراد نا آشنا اصلا غریبی نمیکنه تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران نداره.
ممکن است این کودک مبتلا به بیماری (اوتیسم)باشد.
لازم است برای بررسی دقیق تر ، به متخصص مراجعه کنید.
❤️ @maadar_khoob
کودکان پیش دبستانی ...
بطور کل می توان گفت این دوره یکی از دوره های حساس زندگی کودک و مقدمه ای برای ورود به دنیایی بزرگتر است. دادن تکالیف بیش از توان کودک برقرار نمودن انضباطی خشک، سیادت را از کودک می گیرد. اگر در این مرحله به فرمایش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله کودک را بزرگ بشماریم و اجازه دهیم مطابق میل خود به تفریح و سرگرمی بپردازد در دوره های بعدی هم حتماً کودکانی اطاعت پذیر خواهیم داشت.
❤️ @maadar_khoob
بازی راه رفتن با چشم بسته و حدس زدن جای اشیاء.
فواید:
1⃣پرورش دقت
2⃣تقویت حافظه
3⃣تصحیح اشتباهات حسی
4⃣تقویت تن آگاهی حسی
5⃣تقویت تمرکز کانونی
6⃣پرورش استحکام تعادلی
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معما پلیسی
قاتل چه کسی است؟
پاسخ تا دقایقی دیگر
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ #معما
پاسخ معمای قاتل کیست؟
❤️ @maadar_khoob
به فرزندتان نگوييد:
اگر تو یکبار دیگر آن کار را انجام بدهی..
او واژه های " اگر تو" را نمی شنود. او فقط این قسمت از حرف ما را می شنود که ( یکبار دیگر آن کار را انجام بده.) یعضی وقت ها کودک این گفته را این گونه تفسیر می کند: " مادر انتظار دارد که من یکبار دیگر این کار را انجام بدهم، وگرنه نا امید خواهد شد.
بعضي اوقات كودك تشويق خواهد شد كه اين كار را انجام بدهد تا والدينش را بياموزد. بعد از مدتي كودك مي آموزد كه اين كارها ارزش تنبيهات بعدي را دارد زيرا او ميتواند با انجام اين كارها والدينش را كنترل كند.
❤️ @maadar_khoob
هدایت شده از مادر خوب
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
ریشه خشم و عصبانیت کودکان
❤️ @maadar_khoob
یکی از چیزهایی که در از پوشک گرفتن خیلی مهمه و ما مادرها ذهنمون درگیر میشه اینه که چه موقعی بچه رو از پوشک بگیریم؟ یکی از مسائلی که اکثر مادرها با آن درگیرن اینه که بچه ها تقریباً در سن دوازده ماهگی ۱۳ ماهگی ۱۴ ماهگی شروع میکنن وقتی که پوشاک خودشان را خیس میکنن به پدر یا مادرشان میگن که پوشکم رو بکن، که خیس شده و من جیش کردم. این رو مادرها اشتباه میگیرن، که خب پس بچه من آمادگی داره که از پوشک بگیرمش و کنترل ادرارش رو به دست آورده. خیلیها در این مواقع بچه خودشان از پوشک میگیرن. این موقع موقع درستی نیست.
ما دو مرحله داریم برای از پوشک گرفتن. یه مرحله از پوشک گرفتن ، مقدمه مرحله اصلیه. تو این قسمت کودک ما درسته وقتی ادرار میکنه و یا پوشاکش خیس میکنه به ما اطلاع میدهد. اما این به این معنی نیست که کنترل ادرارش را به دست آورده، این به این معنی است که وقتی خودش را خیس کرد و کارش را کرد و تمام شد متوجه میشه من جیش کردم. این قسمت آگاهی کودکه یعنی آگاه میشه از کاری که کرده باخبر میشه از کاری که انجام داده. این به این معنی کنترل نیست. کنترل بعد از این مرحله اتفاق میافته. پس این مرحله پیش آگاهی برای از پوشک گرفتنه.
این به این معنی نیست که بچه من الان آماده از پوشک گرفتنه و من باید از پوشک بگیرمش. این نکته مهمیه و خیلی مادرها این را اشتباه می گیرن و ما شاهد این هستیم که خیلی از مامان ها تو این مرحله میان میگن بچه من وقتی پوشاکش رو خیس میکنه و یا مدفوع میکنه میاد به من میگه من را عوض کن و یا میره خودش پوشکش رو میاره و یا خودش میره توی دستشویی میشینه و میگه بچه من الان آماده است و من می خوام از پوشک بگیرمش.
پس باید بدونیم این مرحله مرحله پیش آمادگی و اصلا ربطی به کنترل ادرار ندارد این خبر دار می شه از کاری که انجام میده و این مرحله خیلی خوبیه و یکی از نشانه ها اینه که بچه داره روند طبیعی رشدش رو میگذرونه اتفاقا همین مرحله است. داره به ما اعلام میکنه که من دارم اون مرحله رشد خودم را به درستی طی می کنم. از همین موقع که این اتفاق می افته تا موقعی که کودک کنترل ادرارش رو به دست میاره باید عرض کنم که یه چیزی حدود ده دوازده ماه طول میکشه.
#پوشک_گرفتن {قسمت1}
❤️ @maadar_khoob
تفاوت والدینی که به فرزندشان آزادی میدهند با والدین بی بند و بار چیست؟
والدینی که به فرزندشان آزادی می دهند برای فرزندشان مرز می گذارند.
مرز آنجاست که اجازه نمی دهند فرزندشان به خود یا دیگری آسیب بزند یا به حقوق دیگری تجاوز کند.
اما والدین بی بند و بار یا از روش بی توجهی استفاده می کنند یا از کار فرزندشان استقبال می کنند.
دسته اول فرزندان با اعتماد به نفس بالا تربیت می کنند و گروه دوم فرزندان لوس.
❤️ @maadar_khoob
❌ به فرزندتان قولهای بیپایه ندهید:
قولهایی که میدانید از اساس امکان اجرای آن نیست را ندهید و همچنین از شکستن قول خود بپرهیزید و در صورت انجام آن، حتما برای فرزندتان توضیح دهید با این کار به او نشان میدهید که برایش ارزش قائل هستید.
اگر خواهان آن هستید که فرزندی با شخصیت و مثبت اندیش و محترم داشته باشید، حتما به این مورد عمل کنید.
در صورت تکرار شکستن قول و قرار، کودک کمکم میآموزد که به محیط اطراف خود و انسانها بیاعتماد شود و این مسئله در بزرگسالی به او لطمات جبران ناپذیری وارد میسازد.
❤️ @maadar_khoob
🕋نماز
💌 دخترم از من سؤالی پرسید که مگر خداوند به نماز خواندن ما نیاز دارد که ما باید هر روز نماز بخوانیم؟
↙️ من با استفاده از کتاب خداشناسی قرآنی کودکان به او جواب دادم:
اگر معلمهای تو به تو بگویند درسهایت را خوب بخوان، برای چیست؟ حتماٌ می گویی برای آن است که با سواد بشوم و آیندهی بهتری داشته باشم. بله دخترم اگر خدا هم از ما خواسته که نماز بخوانیم، خواندن آن به نفع خود ماست.
نماز، باعث نورانی شدن دل ما و پاک ماندن روح ما میگردد. نماز باعث میشود که ما در زندگی، آدمهایی خوب و مهربان و خوش اخلاق و امیدوار باشیم. خدا به نماز ما نیا زی ندارد. گلی که آب نخورد و نور نبیند، میخشکد و پژمرده میشود. روح آدم بی نماز هم سیاه میگردد و از لذت دوستی با خدا، محروم میشود.
❤️ @maadar_khoob
🔲جدول جایزه
📣 یکی از روش های مؤثر برای ایجاد عادت های خوب در بچه ها، استفاده از جدول جایزه است.
روی یک مقوای بزرگ یک جدول بکشید که حدود پنج تا ده ستون داشته باشه. بالای جدول کاری رو که قراره بچه انجام بده رو بنویسید یا نقاشی کنید. هر بار که بچه اون کار رو انجام داد یه برچسب توی جدول بچسبونید . وقتی که یک ردیف پر شد، می تونید به بچه یه جایزه بدید مثل رفتن به پارک، سینما یا رستوران و یا خریدن بازی کامپیوتری، کارتون یا اسباب بازی کوچک. بهتره این جایزه رو خود بچه از قبل انتخاب کنه.
➖این روش رو می تونید برای تشویق بچه به نشستن روی لگن، مسواک زدن، خوابیدن تو اتاق خودش، ترک شب ادراری و .... استفاده کنید.
این روش برای بچه های دو تا هفت سال استفاده كرد.
➖از هفت تا يازده سال ميتوانيد با ژتون يا تيله اين كار را انجام داد.
❤️ @maadar_khoob
مادران مستبد و پدران خشنی که میل دارند نوجوان بی چون و چرا دستورات آنها را اطاعت کنند،
همچنین آنهایی که اعتقاد دارند تا زمانی که فرزندانشان به حد کافیِ کافی بزرگ نشده اند حق تصمیم گیری ندارند؛
متاسفانه آخر و عاقبت بدی برای نوجوان خود تدارک می بینند،
نوجوانی با اعتماد به نفس پايين
كه قدرت تصميم گيری ندارد.
❤️ @maadar_khoob
چرا فرزندم شاد نیست؟
بدرفتاری با فرزند، طرد کردن او و غافل شدن از او گرچه خیلی شایع هستند ولی دلیل اصلی عدم شادی خانواده ها نیستند. بخش اعظم شاد نبودن خانواده ها حاصل عملکرد پدر و مادرهای خوش نیتی است که فرزندان خود را مجبور می کنند کاری را که دوست ندارند انجام بدهند. و فرزندان به خصوص نوجوان ترها برای دستیابی و رسیدن به آزادی در برابر تلاش های پدر و مادرشان مقاومت می کنند. سال ها بعد این اختلاف و تعارض بار دیگر نمایان می شود و آن وقتی است که کودکان دیروز، پدر و مادر سالخورده خود را به کارهایی وامی دارند که دوست ندارند انجام بدهند؛ مثل رانندگی نکردن، نقل مکان به خانه آنها و یا رفتن به خانه سالمندان.
چیزی که این تعارضات و اختلاف ها را وخیم تر می کند این است که پدر و مادرها و فرزندان همیشه در دنیای کیفی(تصوری که از همان ابتدا از یکدیگر در ذهن خود شکل داده اند) یکدیگر باقی می مانند. من جواب خوبی برای والدین سالخورده ندارم؛ شاید مسئله آنها بی جواب باشد. ولی هر چه سالمندان و فرزندان در زمانی که سالمندان هنوز روی پای خود ایستاده اند بهتر با هم کنار بیایند، این مشکل دیرتر پیش می آید.
اصل بدیهی نظریه انتخاب در فرزندپروری این است که اگر می خواهی فرزندت شاد، موفق و با تو صمیمی باشد، کاری نکن که فاصله بین تو و او زیاد شود. معنای این اصل بدیهی آن است که اگر می خواهید فرزندانتان با شما صمیمی بمانند از آنها انتقاد نکنید و آنها را تهدید، تحقیر، تنبیه یا تطمیع نکنید. هر چقدر سعی در کنترل کردن دیگران داشته باشید فاصله شما با آنها بیشتر می شود.
"کتاب نظریه انتخاب. اثر ویلیام گلاسر"
❤️ @maadar_khoob
برای کودک اسم نگذارید...
کودکتان را با واژههایی مثل «کدو» یا «لاکپشت» صدا میکنید و ایرادهای او را با نسبت دادنش به یک موجود زنده به رخش میکشید؟!
گذاشتن اسم بهدليل تحقیر یا نسبت دادن یک ویژگی ناپسند روی کودک، میتواند اثرات مخربی در شخصیت و رفتار کودک بگذارد. درست است که برخی از کارشناسان هم توصیه میکنند در یک رابطه صمیمی، یک اسم لطیف و عاشقانه را برای کودک انتخاب کنید و هر ازگاهی با آن واژه صدایش کنید اما اسمهای تحقیر کننده هرگز در این گروه جا نمیگیرد.
والدینی که خشونت کلامی را در رفتارشان بروز میدهند به جای انتقاد از کار کودک ویژگیهای او را به شکلی تحقیر کننده بیان میکنند و مثل یک برچسب آن را روی کودک میچسبانند.
مهم نیست که این واژهها با آرامش و خنده به زبان بيايد یا با یک لحن تند. این صفتها در هر شرایطی که ادا شوند، به ارتباط شما آسیب میرسانند.
اگر میخواهید دست از این خشونت بردارید در مورد ویژگیهای منفی کودکتان با او صحبت کنید و بهجای اسمگذاری روی او، با هم برای محو کردن این ویژگیها تلاش کنید.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
یکی از چیزهایی که در از پوشک گرفتن خیلی مهمه و ما مادرها ذهنمون درگیر میشه اینه که چه موقعی بچه رو ا
سن واقعی از پوشک گرفتن تقریباً دو سال و سه ماه، دو سال و ۴ ماه. یعنی اتمام و پایان دو سالگی باید اتفاق بیفته، یک تا دو ماه حتی تا ۳ ماه بگذره و ما اقدام کنیم به از پوشک گرفتن. پس این سن واقعی است و حتما این سن رو دقت کنید تا به بچه ها فشار نابجا ونا مناسب نیاریم. چون وقتی که خودمان عجله می کنیم برای پوشک گرفتن این پروسه رو به هم میزنیم. اصلاً طبیعی اینه که بچه ها تو سن دو سال نیم کنترل ادرار خودش را به صورت کامل به دست میاره، تازه همین هم سن همه بچه ها نیست. مثل راه رفتن مثل دندان دراوردن ما چطور الان همه به این نتیجه رسیدیم که درسته میگن بچه ها تا قبل از یکسالگی راه می روند ولی مثلاً ما بچههایی داریم به صورت موردی که در سن ۱۴ ماهگی راه می رن. ۱۵ ماهگی راه میرن. قبلش تو مرحله چهار دست و پا هستن. آیا ما به این بچهها فشار میاریم؟ هممون متفق القول هستیم که نباید به بچه فشار آورد.
این سن دو سال نیم که میگیم کنترل ادرار به دست میاد این هم به همان صورته. اگه بچه ای دو سال و ۷ ماه دو سال و هشت ماهش بود و هنوز کنترل ادرار شو به دست نیاورده ما هیچ اصرار و فشاری نباید بهش بیاریم که چرا این اتفاق نیفتاد. چرا چون سن کنترل ادرار برای هر کودک متفاوته. این را به عنوان یک قانون باید بپذیریم مثل راه رفتن مثل دندان درآوردن. آیا ما همه بچه ها توسن شش ماهگی دندان در میان ؟یا تو سن هفت ماهگی؟ نه. بر اساس ژنتیک، تغذیه و خیلی چیزهای دیگر ممکنه این تغییر کنه. بچه ای ممکن تو شش ماهگی دندون در بیاره و ممکنه بچه ای تو نه ماهگی یه یه دوتا دندون دربیاره و ما این را می پذیریم.
این هم که کنترل ادرار و اینکه حتماً تا سن دو سال نیمی بچه باید از پوشک گرفته بشه این یه قانونیه که ما خودمون میذاریم و یه قانون ذهنی از خودمانه و قانونی نیست که علم ثابت کرده باشه و یا عرف ویا کسی روش اصرارداشته باشه. ما توی این سنین یعنی تو سن دو سال و سه ماه دو سال و چهار ماه سعی میکنیم شروع کنیم که تا قبل از سن سه سالگی به امید خدا تمام بشه این پروسه و اصرار به عنوان قانون که باید حتماً این اتفاق بیفته رو کنار میذاریم.
#پوشک_گرفتن {قسمت2}
❤️ @maadar_khoob
⁉️چکار کنیم بچه حرف شنو باشه؟
✳️امروز مادر و کودک پنج ويژگي دستورات قابل اجرا رو بهتون میگه:
⁉️(چگونه بگوییم تابچه گوش کنه؟)
١-روشن✅
به جاي اينکه بگيم:
❌پسر خوبي باش واين قدر کار بدنکن
دقيقابگو چي کارکنه:
❌برو اتاقت رومرتب کن
✅برو اسباب بازي هات رو بريز تو سبد
❌بدو لباست رو عوض کن اين چيه پوشيدي
✅دقيقا بگو چي بپوشه
💁وقتي دقيقا مي گيم معمولا انجام ميشه!
٢-کوتاه✅
هرچه دستور طولاني تر احتمال اجرا کمتر و برعکس
❌قرار بود از بيرون مياي لباستو عوض کني
✅عزيزم لباس
❌باز ظرفت رو نبردي تو آشپزخونه
✅پسرم ظرفت
💁دوکلمه اي دستوربديم!
✳️نکته:
به هيچ وجه دستور اون قدرکوتاه نشه که بشه اسم بچه!
❌❌❌نيلووووفررررر
٣-دستورات قابل اجرا با توضيح اضافه همراه نيستند!✅
اسباب بازي ريخته:
❌نيم ساعت ديگه چک مي کنم جمع کرده باشي
✅عزيزم اسباب بازي
💁هرچه توضيح اضافه بيشتر
احتمال انجام کمتره و برعکس
۴-دستورات قابل اجرابراي انجام کارصادر ميشه نه براي انجام ندادن
❌به جاي اينکه بگيم نپر رو مبل
✅بپر بغل بابا
💁به لحاظ رواني ازچيزي که منع مي شيم تحريک مي شيم انجام بديم!
💁به جاي انجام نده و نکن بگو چي کارانجام بده
۵-پس از دستورات قابل اجرا هيجان ايجادنکنيد!!!
💁اول هيجان رو بديد
بعد دستوربديد:
❌❌بيااتاقت رو جمع کن مهمون داريم
✅✅دوستت داره مياد بدواتاقوجمع کنيم
نحوه صحیح دستور دادن:
1⃣روشن
2⃣کوتاه
3⃣بدون توضيح اضافه
4⃣دستوربراي انجام کار نه انجام ندادن
5⃣اول ايجادهيجان بعد دستور
❌✅❌✅❌✅❌
❤️ @maadar_khoob
اگر کودک شما بدغذاست ووزن نمی گیرد!
این غذاها را به رژیم او اضافه کنید:☺️☺️☺️
🍇برای تهیه کته برای کودکان کم وزن بهتر است از آب مرغ یا گوشت به جای آب استفاده شود .
🍊- يک يا دو خرما را پوست بكنيد، هسته اش را دربیاورید و خرما را درمقداری آب حل کنید و بعنوان دسر به شیرخوار دهيد .
🍋- مقداری آرد (برنج یا گندم ) را در روغن تفت دهيد به اندازه ای كه كمی به زردی بخورد و حالت خامی خود را از دست دهد مقدار کمی شكر حل شده و چند قطره گلاب را به آن اضافه كنيد (مانند حلوا) و آنرا بعنوان میان وعده به كودک خود بدهید استفاده كنيد.
❤️ @maadar_khoob
اگر بچه ها گمان کنند که به عنوان «بچه بد» دیده می شوند،
انگیزه شان را برای «بچه خوب» بودن از دست می دهند.
پس تا میتوانید برایش انگیزه ی خوب بودن ایجاد کنید.
❤️ @maadar_khoob
🔘تربیت کودک
✨ یکی از ریشههای اینکه آدم عیب خودش را نمیگیرد این است که در خانهای بزرگشده که خیلی عیبش را گرفتند، دیگر حاضر نیست عیب خودش را بگیرد همهجا میخواهد از خودش دفاع کند.
برخی #والدین خیلی عادت دارند بدیهای بچههایشان را میشمارند، این خیلی بد است.
💠 پدر و مادری که میتوانند از بچههایشان عیب نگیرند، یک روز در هفته را بگذارند بچهها هر کسی برود یکگوشهای عیبهای خودش را برای خودش بنویسد.
استاد #پناهیان
❤️ @maadar_khoob