#دعاخوانی
#دعا_و_نیایش
🔰بخشهایی از صحبتهای حجتالاسلام سید نزار موسوی در مورد دعاخوانی🔰
💠دعاخوانی به معنای انتخاب دعای مناسب در زمان مناسب، مکان مناسب و برای مردم مناسب است؛ این چهار کلمه خیلی مهم هستند. در ابتدا باید دعای مناسب را انتخاب کنیم. نمیشود هر جایی و هر زمانی، هر دعایی را خواند و باید دعا با زمان مناسبت داشته باشد.
❇️ مثلا نمیشود در ایام شبهای قدر دعایی که با این شبها مرتبط نیست خوانده شود و مکان باید مناسب باشد مثلا در روز عرفه باید دعای عرفه خوانده شود نه دعای دیگری.❇️
🔸 همچنین بعضی وقتها مردمی در مکانی هستند که اهل دعا خواندن نیستند و نمیشود برای آنها دعا خواند چون برخی از مجالس آماده برای دعاخوانی نیستند.
🔹به تعداد قاریان دعا، شیوه دعاخوانی وجود دارد اما شیوههای کلی شامل شیوه دعاخوانی به لهجه عربی، سبک زبان فارسی، سبک هندی، سبک خلیجی، سبک شام(سوریه و لبنان) و شیوه عراقی است.
─┅═𑁍᪥🏴᪥𑁍═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72_ir
#رسالت_مداحی
🔰مداحی فقط شعر و صداست؟!🔰
💠مداحی نمیتواند کار هرکس باشد، شاید عدهای بر این تصور باشند که این کار مسألهای ندارد، مقداری مقتل میخوانیم، مقداری شعر هم جمع آوری و حفظ میکنیم و نهایتاً یک صدایی هم بر روی آن تمرین می کنیم، آن وقت می رویم به مجلس عزا و انجام وظیفه می نماییم.
🔹 باید گفت خیر! چنین نیست زیرا انسان در تصورات و اوهامات نمی تواند سیر نموده و فعلی را صورت دهد، لهذا باید در بیداری و هوشیاری کامل و با ریاضت کشیدن و دنبال کسب علم دین، معارف، شناخت، اخلاق و محبت اهل بیت علیهم السلام در دل داشتن و خالصانه ادای وظیفه نمودن این مسیر را طی نماید.
🔸یک مداح خوب می تواند با دو خط شعر پرمغز و پرمحتوا که در عین حال سوزناک باشد، معنای حقیقی قیام اباعبدالله الحسین علیه السلام مظلومیت و شهادت آن بزرگوار را رسانده و مستمع را از حال طبیعی به فوق طبیعی و متعالی سوق دهد که در نهایت، اشک، این زیباترین عنصر لطیف از چشم دل سوختگان و شیفتگان امام شهیدان خارج می گردد.
❇️همین حالات، بالاترین و اوج به کمالات انسانی بعد از شناخت و معرفت واقعی پیدا کردن است، انشاء الله. زیرا در حدیث فرموده اند چشمی که برای امام حسین علیه السلام بگرید، روز قیامت گریان وارد محشر نخواهد شد.❇️
─┅═𑁍᪥🏴᪥𑁍═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72_ir
#توصیه_رهبری_به_مداحان
#اخلاق_مداحی
🔰ضرورت تاسیس تشکیلاتی برای منصب مداحی🔰
💠تعیین حدود و ثغور مداحی:
البته باید بتدریج طوری بشود که این سِمت مدّاحی - که واقعاً یک منصب است - حدود و ثغوری هم پیدا کند.
💠خصوصیات مداحی:
مداحی اهل بیت، خیلی بالاست. هم مقام بالا و هم تأثیر زیادی در جامعه و ذهن مردم دارد. باید بدانید که چه کسی مداح است، مقدّمات کار مداحی او چیست، چه قدر شعر میداند، چه قدر حفظ است و چه قدر میتواند بخواند؟ این خصوصیات را باید مرکزی عهدهدار شود. حالا نمیدانم این مراکز مرسوم باید این کار را بکنند یا خود شما به کیفیتی فکرش را میکنید. این چیزی است که دنیا و نیازهای جامعهی امروز، غیر از آن را بر نمیتابد و قبول نمیکند. باید این طور باشد.
❇️کسانی که رسماً این منصب را به عهده میگیرند و لباس مقدس ستایش اهل بیت(علیهمالسّلام) را بر تن میکنند و مردم، آنها را به این عنوان میشناسند، بایستی خصوصیاتی داشته باشند و مرکزی باشد که آنها را با این خصوصیات تشخیص بدهد و صحه بگذارد. ❇️
(۱۳۶۸/۱۰/۲۸)
🔸ادامه دارد...🔸
─┅═𑁍᪥🏴᪥𑁍═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72_ir
آموزش مداحی معنا 🎤
#رسالت_مداحی 💠در بررسی یک برنامه ی مداحی، بایستی به موارد زیر توجه خاصی داشت از جمله: ۱. سطح ادبی
#رسالت_مداحی
#فنون_مداحی
💠در هفته گذشته برای بررسی یک برنامه ی مداحی، توجه به مواردی را ذکر کردیم و حال ادامه این موارد:
(1-3) هنری بودن شعر:
🔸 محتوای شعر، بایستی در قالبی هنری ارائه شده باشد تا میزان تأثیرگذاری آن بر مستمع، عمیق و مداوم باشد.
(1-4) شورآفرینی:
🔹شعر بایستی دارای بار عاطفی قوی باشد تا مداح بتواند احساس مستمع را برانگیزد و باخود همراه کند. بنابراین انتخاب اشعار حماسی، حسی و عاطفی ـ که هر کدام به نحوی دل و جان مخاطب را به تحریک وامی دارند ـ می توانند برنامه مداح را پرشور و بانشاط بدارند.
(1-5) انتخاب شعر به اقتضای مجلس:
🔸معمولاً آنانی را که صرفاً در مداحی به تقلید می پردازند می توان از این منظر شناخت، چرا که براحتی در این مواقع ـ اصطلاحاً ـ مشت شان در پیش اهل فن باز می شود. وقتی مداح، از لحاظ شعری آگاهی لازم را نداشته، صرفاً به تقلید بپردازد، نمی تواند اقتضای مجلس را بشناسد و به میزان نیاز و خواسته مستمع، شعر را انتخاب و ارائه کند.
(1-6) درست خوانی شعر:
🔹 گاه مداح، شعر خوبی انتخاب می کند اما از عهدة خوب خواندن آن برنمی آید. پیاده کردن یک شعر، خوب نیاز به هنرها و شگردهای خاص مداحی دارد که بسیاری از هیأتی ها ـ گرچه خواننده و مداح نیستند ـ امّا براحتی می توانند میزان موفقیت مداح را در این باره، به صورت حسی درک کنند و میان ضعف ها و قوت ها تمایز ایجاد نمایند
─┅═𑁍᪥🏴᪥𑁍═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72_ir
ترنم ۲۸.mp3
22.74M
#شعرشناسی
🎵 #برنامه_ادبی_ترنم
#قسمت_بیست_و_هشتم_ترنم
(عنصر خیال (قسمت دوازدهم)_استعاره ۳)
❇️کسانی که مایلند نگاه جدیدی به بحث شعر داشته باشند و شعر مناسب اجرا در هیات رو بشناسند حتما این صوت ها رو دنبال کنند❇️
دسترسی به قسمتهای قبل با هشتک:
👈 #برنامه_ادبی_ترنم 👉
🎤با اجرای:
استاد سید محمد جواد شرافت
و
🎤افاضه:
استاد سید مهدی حسینی
─┅═𑁍᪥🏳᪥𑁍═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72_ir
#صداسازی
#شناخت_صدا
🔰اندام های واک ساز🔰
💠به طور کلی در حنجره واقع شدهاند. در این بخش محفظه ای به نام تیروئید قرار دارد که درون آن دو پرده ماهیچه ای بسیار ظریف به نام تارهای صوتی قرار دارند.
🔸 یک سر آنها به تیروئید وصل است و سر دیگر آنها به دو غضروف مثلثی شکل به نام «اری تی نوئید» متصل است.
🔹چرخش این دو غضروف حول قاعده خودشان باعث نزدیک شدن تارهای صوتی به یکدیگر یا دور شدن آنها از هم می شود و یک سری امواج صوتی تولید می کند. این امواج پس از عبور از حفرههای بینی، دهان و بینی، تولید صدا(واک) میکنند.
─┅═𑁍᪥🏳᪥𑁍═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72_ir