📘 کتاب تعقیب و آزار و هنر نوشتن؛ برگرفته از مقالات لئو اشتراوس درباره نسبت فلسفه و سیاست
💠 کتاب «تعقیب و آزار و هنر نوشتن» نوشته لئو اشتراوس بهتازگی با ترجمه یاشار جیرانی و شروین مقیمی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی اینکتاب سال 1988 توسط انتشارات دانشگاه شیکاگو منتشر شده است.
🔸 لئو اشتراوس نظریهپرداز یهودی آلمانیآمریکایی است که پس از مهاجرت به آمریکا در دانشگاه شیکاگو مشغول به تدریس در حوزه فلسفه سیاسی شد. وی در آثار مکتوب خود هم بیشتر به فلاسفه یونان باستان چون ارسطو و افلاطون پرداخت.
🔹 یکی از موضوعات مورد علاقه او ارتباط فلسفه و سیاست بود که موضوع اصلی کتاب «تعقیب و آزار هنر نوشتن» هم همین است. او در اینکتاب با نوشتن شرح بر اندیشههای ابنمیمون، یهودا هلوی و اسپینوزا در پی اینمساله است.
🔸کتاب پیشرو ۵ فصل یا مقاله دارد که عناوینشان به ترتیب عبارتند از : «مقدمه»، «تعقیب و آزار و هنر نوشتن»، «خصیصه نوشتاری راهنمای سرگشتگان»، «قانون عقل در کتاب الخزری» و «چگونه رساله الهیاتیسیاسی اسپینوزا را مطالعه کنیم؟»
📜 معرفی کتاب: B2n.ir/n61691
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_سیاسی
#فلسفه_علم_اجتماعی
#معرفی_کتاب
💻 آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ طرح پژوهشی «درآمدی بر طبیعیات مشائی»
💠 طرح پژوهشی «درآمدی بر طبیعیات مشائی» به کوشش حجتالاسلام محمد فخر روحانی پژوهشگر مرکز مطالعات عالی علم و فلسفه (معنا) در حال انجام است و در صدد است علاوه بر معرفی طبیعیات قدیم، ذهن مخاطب را با پارادایم حاکم بر طبیعیات آشنا کند و به تدریج آن را به سمت دغدغه های طبیعیات مشاء سوق دهد.
🔸 طبیعیات مشائی به عنوان بخشی از نظام حکمت نظری مشاء، در بردارنده مباحثی کلیدی در رابطه با بخش جسمانی هستی است، که از یک سو با بهرگیری از مبانی فلسفی انسجام قویمی با الهیات مشاء داشته و از سوی دیگر به مثابه پیش فرض مقدمه اثبات برخی آراء فلسفی واقع شده است.
🔹 یکی از ویژگیهای این اثر خصلت تطبیقی آن با فیزیک مدرن است. این ویژگی گاه اساسا با طرح بحث مبتنی بر انگاره های فیزیکی انجام می گیرد و گاه در قالب باکس های حاشیه متن مخاطب را به موارد مشابه در فیزیک رهنمون می کند.
📝معرفی طرح: B2n.ir/f14645
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فیزیک
#طرح_پژوهشی
💻 آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ دوره بدایة الحکمه
💠 مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات « دوره بدایة الحکمه » با تدریس استاد علی امینینژاد را با هدف آشنایی شرکت کنندگان با مباحث و ساختار کلان فلسفه اسلامی و نیز آشنایی با مسائل و سیر تاریخی حکت اسلامی و در راستای حمایت از تشکیل گروههای مباحثاتی برگزار میکند.
🔸 این دوره به صورت حضوری و برای طلاب برادر ساکن شهر مقدس قم برگزار خواهد شد و طلاب خواهر و طلابی که ساکن شهر قم نیستند صرفا می توانند به صورت مجازی در درس شرکت کنند، و نه در دوره.
🔹 حضور منظم در کلاسهای درس، پیگیری جدی فعالیتهای کلاس، شرکت در برنامهها و نشستهای علمی و همچنین استماع ۷ جلسه ابتدایی درس بدایة الحکمه استاد امینی نژاد تا حداکثر ۱۵ مهرماه از جمله شرایط شرکت در این دوره است.
🔸 این دوره از روز دوشنبه 3 مهرماه ۱۴۰۲ و از ساعت 10:15 تا 11:00 در مدرسه امام کاظم (ع) برگزار میگردد.
🔹 علاقهمندان میتوانند جهت ثبت نام در این دوره حداکثر تا تاریخ تا ۳۱ شهریورماه به وبگاه زیر مراجعه فرمایند:
🌐 LMS.Nafahat-Elearn.ir
🗞 همچنین اطلاعرسانیهای مربوط به درس این دوره در کانال دروس استاد امینینژاد در پیامرسان ایتا به نشانی ذیل انجام خواهد شد:
https://eitaa.com/dorous_ostad_amininejad
☎️ جهت ارتباط و دریافت پاسخ پرسشهای خود نسبت به این دوره میتوانید با آیدی زیر در پیامرسان ایتا تماس برقرار کنید:
@mohammad_bakhtiar
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_اسلامی
#رویداد_علمی
💻 آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
📘 کتاب نظریه کنش جان سرل
💠 کتاب نظریه کنش جان سرل اثر حجت الاسلام دکتر مهدی عبداللهی است که به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سال جاری به چاپ رسیده است.
🔸 جان سرل از بزرگترین و سرشناسترین فیلسوفان تحلیلی معاصر است که با پشت سر نهادن دو دورۀ فکری فلسفۀ ذهن و فلسفۀ زبان، وارد قلمرو فلسفۀ اجتماع شده و در پژوهشهای فلسفی خویش نظر به مبانى علوم اجتماعی دارد تا مسیری برای شکلگیری علوم اجتماعی بگشاید.
🔹 این پژوهش پس از تبیین مواجهۀ نقادانۀ سرل با نظریۀ کلاسیک تبیین علّی، مبانی وی در نظریۀ کنش را در کسوت مسائلی چون حیث التفاتی، گسست در کنش ارادی، واقعیتهای اعتباری و نفس تبیین کرده است.
🔸 کانون این پژوهش تصویر نظریۀ کنش سرل در قامت مسائلی چون انواع دلیل کنش، تصمیمگیری عقلانی، عقل نظری و عملی و مسلۀ مرکزی دلیل غیرتمایلی است. واپسین مرحلۀ این پژوهش بر رخنههای نظریۀ سرل روشنایی افکنده و کوشیده است برپایۀ فلسفۀ اسلامی راهی به حل مسئلۀ بگشاید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_علم_اجتماعی
#معرفی_کتاب
💻 آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ ابوالقاسم مسلمه بن احمد المجریطی
💠 ابوالقاسم مسلمة المجریطی دانشمند، شیمیدان، ریاضیدان و منجم مسلمان در سال ۳۳۸ هجری قمری در شهر مادرید اسپانیا (المجریط آندلس) به دنیا آمد. او یکی از نخستین کسانی است که راه تحقیق علمی و مخصوصا باب ریاضیات و کیمیا را به بخش غربی جهان اسلام گشوده است.
🔸 او از مادرید به قرطبه «کوردووا» رفت و در آنجا مدرسهای بنا کرد که در شکل دادن به آموزش کلی علوم اهمیت به سزایی داشت و پیشرفت چشمگیر دانش در آندلس و غرب جهان اسلام ناشی از تبادل اطلاعات علمی دانشآموختگان این مرکز با یکدیگر بود که منجر به ایجاد شبکه بههم پیوستهای از ارتباطهای علمی شد. چهرههایی چون ابن خلدون مورخ و الزهراوی پزشک از شاگردان همین مدرسه بودند.
🔹 او همچنین رسائل اخوان الصفا که دایرة المعارفی با صبغه فیثاغورسی بود و در همان اوایل در مشرق زمین رواج یافته بود را در آندلس نیز رایج کرد. بعضی نیز نگارش رساله آخر آن که خلاصه محتویات پنجاه و دو رساله کتاب است را به او نسبت داده اند.
🔸 با آنکه او تالیفاتی در نجوم و ریاضیات دارد و شرحی نیز بر زیج خوارزمی نوشته، آثار مهم او درباره کیمیا بوده است. رتبه الحکیم و غایة الحکیم دو اثر بسیار معروف کیمیای اسلامی است که به او نسبت داده شده است. کتاب غایة الحکیم تحت عنوان پیکاتریکس (Picatrix) به زبان لاتین ترجمه شده و یکی از تکیهگاه های ادبیات کیمیای مغرب زمین بوده است.
📝متن کامل : B2n.ir/u62206
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تاریخ_علم_دوره_اسلامی
#معرفی_دانشمندان
💻 آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @
✅ یادداشت «روش شناسی آینده پژوهی علوم انسانی اسلامی»
💠 این یادداشت به قلم حجتالاسلام والمسلمین دکتر رضاغلامی نگاشته شده و در شماره چهل و چهارم فصلنامه علوم انسانی اسلامی صدرا به چاپ رسیده است و محتوای آن برگرفته از ســخنرانی نویســنده در نشســت تخصصی آینده پژوهی علوم انســانی در هفتمین کنگره بین المللی علوم انســانی اسلامی است که مورخ 1401/12/14در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شده است.
🔸 نویسنده در این یادداشت به موضوع روش شناسی در آینده پژوهی علمی میپردازد و با بررسی و شرح روشهای مختلف درباره آینده پژوهی ، ترکیبی از روندپژوهی و سناریو نویسی را برای این یادداشت انتخاب میکند.
🔹 در ادامه با اتخاذ شاخص های روند پژوهی به شرح و بسط هریک از شاخصها و زیرشاخههای آنها میپردازد و در آخر سناریوهای عمده و آینده محتمل برای علوم انسانی اسلامی را شرح میدهد و در پایان توصیههایی برای رسیدن به حالت ایده آل ارائه مینماید.
📝متن کامل یادداشت: B2n.ir/h76229
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روش_شناسی_علم
#علوم_انسانی_اسلامی
#یادداشت
❇️ آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
💠 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ ثبتنام مقطع تمهیدی از دوره جامع حکمت و عرفان اسلامی
💠 مدرسه حکمةالرضا (مدرسه حکمت و عرفان اسلامی امام رضا(ع) ) مقطع تمهیدی از دوره جامع حکمت و عرفان اسلامی را تحت اشراف استاد معظم سید یدالله یزدانپناه برگزار میکند.
🔸 این دوره به صورت حضوری و ویژه برادران در شهر تهران برگزار خواهد شد و علاقهمندان میتوانند جهت ثبت نام در این دوره حداکثر تا تاریخ تا ۳۱ شهریورماه به آدرس زیر مراجعه فرمایند:
🌐 https://survey.porsline.ir/s/cXlRqk3
🗞 همچنین جهت مشاهده دفترچه راهنما و آشنایی با شرایط ثبت نام به لینک زیر مراجعه فرمایید:
🌐 https://eitaa.com/hekmatorreza/9
📞 جهت کسب اطلاع بیشتر و دریافت پاسخ پرسشهای خود به آیدی زیر در پیام رسان بله و ایتا پیام دهید :
🆔 @admin_hekmatorreza
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_اسلامی
#رویداد_علمی
💻 آدرس تارنمای ما:
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
❇️ برگزاری پیشنشستِ بینالمللی همایشِ «واقعگروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالشهای پیشروی آن»
💠 پیشنشستِ بینالمللی همایشِ «واقعگروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالشهای پیشروی آن»، با اهتمامِ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در روز یکشنبه 26 شهریورماه 1402، در دو پنلِ صبح و بعدازظهر و با سخنرانی جمعی از برجستهترین اساتیدِ داخلی و خارجی برگزار میگردد.
🔸 سخنران افتتاحیه: دکتر عسکر دیرباز
🔹 سخنرانان داخلی (پنل صبح):
✅ دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی
✅ دکتر حسن عبدی
✅ دکتر مهدی عبداللهی
🔸 سخنرانان خارجی (پنل بعد از ظهر):
✅Dimitri Gutas
✅Peter Adamson
✅Tommaso Alpina
🖥 علاقهمندان جهت شرکت در این پیش نشست به صورت مجازی میتوانند به آدرس زیر مراجعه نمایند:
🌐 https://www.skyroom.online/ch/irip/real
📜 لازم به ذکر است خود همایش ملی «واقعگروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالشهای پیشرو» در تاریخ 15 و 16 بهمنماه 1402 توسط مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و با همکاری و حمایت دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی، برگزار خواهد شد و علاقه مندان میتوانند جهت ارسال آثار به این همایش ملی، چکیده مقالات خود را حداکثر تا تاریخ 1402/06/31 در وبگاه https://er.irip.ac.ir ثبت نمایند.
📝 متن خبر و اطلاعات بیشتر درباره همایش :
B2n.ir/p68447
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_اسلامی
#رویداد_علمی
💻 آدرس تارنمای ما:
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ بریده کتاب
💠 فلسفی شدن کلام، از جهاتی موجب ارتقای آن میشود. بر پایه نظامهای مختلف فلسفی میتوان کلام فلسفی عرضه کرد. محقق طوسی از تلفیقی از دستگاههای مشایی و اشراقی برای این کار بهره برد.
🔸 اما میتوان کلام فلسفی کاملا مبتنی بر حکمت اشراقی سهروردی یا حکمت یمانی میرداماد تاسیس کرد. در این زمینه ظرفیتهای حکمت متعالیه صدرایی بسیار است.
🔹 امروز میتوان بر پایه حکمت متعالیه، کلامی فاخر عرضه کرد و از تواناییهای این حکمت برای تبیین و تثبیت آموزههای دینی در بخش معارف، به ویژه آموزههای ناب و پیچیده توحیدی و ولایی بهرههای فراوان برد.
📚برگرفته از کتاب «مختصات حکمت متعالیه» نوشته استاد سید یدالله یزدان پناه
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_اسلامی
#بریده_کتاب
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ عدم بحث تفصیلی غرب در فلسفه علوم انسانی، آنها را دچار مغالطات کرد
💠 حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی مصباح یزدی : ما در میان مبانی علوم یک دسته مبانی داریم که مشترک بین همه علوم هست، آنها را میشود یکجا بحث کرد یا در بین یک دسته خاصی از علوم مجموعهای از رشتههای علوم هستند که مبانی مشترکی دارند آنها را جدا بحث میکنند. [که] مبانی معرفت شناسی مشترک آنها را در «فلسفه علم» بحث میکنند.
🔸 ما فلسفههای مضاف را مقدمه اسلامی سازی علوم انسانی میدانیم نه خود اسلامی سازی اگر کسی ادعا بکند که صرفاً فلسفههای مضاف کافی هستند و اگر کسی فلسفههای مضاف را حل کرد اسلامی سازی علوم انسانی انجام شده و تمام شده این اشکال وارد بود که نه چنین چیزی نیست و مثلاً بخش نقلی آن هنوز مانده که بخش عمده کار هست، درحالیکه ما چنین ادعایی نداریم ما حتی خود حل مسائل فلسفههای مضاف را هم بخشی از اسلامیسازی نمیدانیم.
🔹 چون غربیها آگاهانه و تفصیلی [فلسفههای مضاف را] بحث نکردند، دچار خیلی از خبطها و مغالطات شدند که حالا ما باید بنشینیم یکی یکی آن اشتباهات را در بیاوریم و نقد بکنیم و به جای آن حرف صحیح بنشانیم. بنابراین اگر بخواهیم یک روند منطقی را طی بکنیم و از اساس شالوده یک بنا را بسازیم تا بعد بتوانیم یک کاخی روی این بنا کنیم که در مقابل زلزلههای فکری و اندیشهای هم تاب مقاومت داشته باشد باید از همین فلسفههای مضاف شروع کنیم.
📝متن کامل : B2n.ir/y22875
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_علم
#اسلامی_سازی_علوم
#مصاحبه
❇️ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
💠 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ طبقه بندی علوم با رویکرد اسلامی از نظر آیتالله محمدحسین ملکزاده
🔹 جلسه اول: تاریخچه طبقه بندی علوم بین دانشمندان اسلامی و غربی
🔸 جلسه دوم : توضیح و تبیین طبقه بندی علوم و معارف، طبق دیدگاه مختار
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#طبقه_بندی_علوم
#درسگفتار
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
موسسه مطالعات پژوهشی معنا
✅ طبقه بندی علوم با رویکرد اسلامی از نظر آیتالله محمدحسین ملکزاده 🔹 جلسه اول: تاریخچه طبقه بندی
جلسه اول.mp3
16.66M
🎙 جلسه اول: تاریخچه طبقه بندی علوم بین دانشمندان اسلامی و غربی