eitaa logo
معاونت دانشجویی و فرهنگی
282 دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
1.3هزار ویدیو
173 فایل
*کانال اطلاع رسانی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده معارف و انديشه اسلامی *اخبار و اطلاعیه‌های مهم دانشجویی و فرهنگی
مشاهده در ایتا
دانلود
💠 اندوه مقدس ▫️ جریان کربلا و سید الشهداء (سلام الله علیه) قسمت مهم این عزاداری ‌ها و اشک ‌ها به هر حال بر اساس است و کمتر کسی است که بتواند خودداری کند، اما فرمودند حیف این اشک است که شما آن را در حدّ و اینکه دلتان می ‌سوزد و مانند اینها خلاصه کنید، اینها امر عادی است، شما اگر بدانید جریان سیدالشهداء و عظمت اشک برای ایشان چیست ثواب بیشتری می ‌برید. ▫️ درباره ماه مبارک رمضان که آدم «ضیف الله» است مهمان خداست و این ماه عزیزترین ماه سال است، آمده است که «أَنْفَاسُكُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُكُمْ فِیهِ عِبَادَةٌ‏»؛ نَفَسی که می ‌کشید است یعنی مثل این است که دارید می‌ گویید «سُبْحَانَ اللَّهِ»، چون هستید و در مهمان‌ خانه ذات اقدس الهی هستید. جریان اندوه برای سیدالشهداء را در حدّ ضیافت خدا و مهمانی خدا شمردند؛ فرمود: «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیح»؛ آدم اگر بگوید «سبحان الله» ذکر است، اگر در ماه مبارک رمضان که روزه دارد نَفَس می ‌کشد، مثل این است که بگوید «سبحان الله»، اگر در عزای پسر پیغمبر یک آه بکشد، فرمود: «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تسبیح»؛ این مثل است، خب حیف است که ما این را کم بگیریم! بله گریه می ‌کنیم اما بدانیم برای چه کسی گریه می کنیم برای چه گریه می ‌کنیم. این خیلی مهم است؛ را بُرده در سطح ضیافت خدا! ▫️ اگر نَفَس ما که مهمان خدا هستیم عبادت است و نفس کسی که برای بن_علی آهی می ‌کشد هم‌ سطح آن است، حیف است که ما این عزاداری‌ ها را در همین سطح معمولی خلاصه کنیم! فرمود: «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَة»؛ سخن از مظلومیت و اسارت و مانند آن نیست، خیلی از افراد بودند که مظلومانه شهید شدند مظلومانه اسیر شدند، در صورتی که آدم برای آنها گریه بکند البته آن هم ثوابی دارد؛ اما آهی بکشد برای مظلومیت پسر پیغمبر این مثل است! ▫️ این را مرحوم مفید (رضوان الله تعالی علیه) نقل کرد «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ع قَالَ نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَةٌ وَ كِتْمَانُ سِرِّنَا جِهَادٌ فِی سَبِیلِ اللَّه ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع یجِبُ أَنْ یكْتَبَ هَذَا الْحَدِیثُ بِالذَّهَب»؛ خود حضرت فرمود لازم است این را با طلا بنویسید! که چه؟ «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ»؛ از بس این مقام نورانی است! ما چند نحو می‌توانیم عزاداری کنیم؛ هر مرحله آن؛ آن ، آن ، آن ، همه‌ آنها ثواب دارد، از آن مراحل شروع می ‌شود تا مرحله‌ای که انسان هم ‌سطح نَفَس روزه ‌دار نَفَس می ‌کشد!
🔰 آقای مهدی نصیری در کانال تلگرامی خود سخنی از امیرالمؤمنین(ع) را نقل کرده که در آن حضرت خطاب به خوارج می فرمایند: «ما آغازگر هیچ جنگی با شما نخواهیم بود، مگر آنکه شما جنگی را آغاز کنید.» و سپس بیانات رهبرانقلاب خطاب به پوتین که پیش دستی روسیه در شروع جنگ اوکراین را تأیید فرموده اند را در تضاد با این فرمایش امیرالمؤمنین (ع) دانسته اند. 🔰 آقای نصیری! جمله‌ای که شما به آن استناد جسته اید، مربوط به روش برخورد با مخالفان داخلی حکومت است که تا وقتی دست به سلاح نبردند و تهدیدات امنیتی ایجاد نکردند، حکومت اسلامی با آنها مدارا می کند؛ اما نحوه مواجهه با دشمن خارجی به‌گونه دیگری است. بعید است شما، که ظاهراً با قرآن و نهج البلاغه آشنا هستید، این جمله معروف امیرالمؤمنین (ع) در خطبه 27 نهج البلاغه خطاب به کوفیان را نشنیده باشید: 🔸«وَ قُلْتُ لَكُمُ اغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ يَغْزُوكُمْ فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي‏ عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا؛ و به شما گفتم به دشمن حمله کنید قبل از آنکه آنان به شما حمله کنند؛ پس به خدا سوگند هیچ قومی نیست که در درون خانه‌اش مورد تهاجم دشمن واقع شدند، مگر آنکه آن قوم ذلیل شدند.» (نهج البلاغه؛ خطبه 27) 🔰 آقای نصیری! هیچ حکومت عاقلی (چه مسلمان و چه غیرمسلمان) اجازه نمی‌دهد دشمن خارجی اش تا نزدیکی مرزهای کشورش نفوذ کند و پایگاه بزند و آنگاه منتظر حمله دشمن بماند، و او هیچ اقدامی نکند. 🔰 الحمدلله که مدیریت کلان کشور در دست حکیم عاقل و زیرکی مثل آیت‌الله خامنه‌ای است، نه ساده اندیشانی همچون شما.
💢 نهمین کرسی آزاداندیشی با عنوان "فعالیت‌های ناهماهنگ حوزه روانشناسی و مشاوره غربی اسلامی، علل و موانع" امروز دوشنبه ساعت ۱۰ برگزار خواهد شد. 🔸دسترسی از طریق آدرس زیر امکان پذیر است: https://vroom.ut.ac.ir/cul
💠 روز سوم ماه 1444 ▫️ وارث انبیاء
💠 وارث انبیاء ▫️ سرّ اینكه آنچه كار انبیاست در نهضت سالار شهیدان (سلام الله علیه) مشهود است، این است كه حسین ‌بن ‌علی وارث انبیاست. این همین مطلب را تأمین می ‌كند. ▫️ مهم‌ترین ارثی كه وجود مبارك (سلام الله علیه) از انبیای گذشته دارد، همان مسئله وارث آدم صفی بودن است؛ «صفوة»، برجستگی، طهارت و مانند آن را از ناحیه علم «اسماء» به دست آورده است. برجسته ‌ترین نكته آدم (سلام الله علیه) كه مورّث حسین ‌بن ‌علی (سلام الله علیهما) است، همین است كه او از علم «اسماء» طَرْفی بسته است: ﴿وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ كُلَّها﴾. این «اسماء» كه جمع محلاّ به الف و لام است، اسمای الهی است؛ جهان با اداره می ‌شود.
13.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌅 نماهنگ "حسین مولانا"| هنرنمایی دیگری از نوجوانان بحرینی در آغاز ماه محرم به سبک "سلام فرمانده" 📽️فیلمبرداری شده در حسینیه منطقه سهله بحرین.
*◾️مستبدینی که شیخ را به دار کشیدند و با طناب دار او عکس گرفتند، بعدها در تاریخ ایران ملقب به آزادی خواهان شدند‼️* ▪️١١مرداد سالگرد شهادت آیت‌الله شیخ فضل الله نوری
🏴 صدای آشنا ▫️ وجود مبارك در روز آن‌جا كه «وَ أَقْبَلَتِ السِّهَامُ مِنَ الْقَوْمِ كَأَنَّهَا الْقَطْر»، فرمود یاران من! «صَبرَاً بَنِی الكِرَام» شما ، «صَبرَاً بَنِی الكِرَام فَمَا المَوتُ إِلاّ قَنطَرَة»؛ مرگ، پلی است زیر پای شما, شما دارید از روی پل رد می ‌شوید، و زیر پایتان می ‌گذارید. اگر ما مرگ را زیر پا می ‌گذاریم، پس ما هستیم كه هستیم كه هستیم! یك موجود ابدی باید فكر ابدی داشته باشد؛ كه خود را به اِقبال و ادبار این و آن بفروشد! ▫️ وجود مبارك (سلام الله علیه) فرمود مردم بفهمند ما چه می ‌خواهیم بگوییم، قبول می ‌كنند: «فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛ ما حرفی می ‌زنیم كه از دل برآید، این حرف بیگانه نیست. الآن شما می ‌بینید این بچه ‌ها را كه می ‌برند مهد كودك، اینها مشغول بازی ‌اند؛ اگر كسی یكی از این بچه‌ ها را هر چه صدا بزند، چون او مشغول بازی است گوش نمی ‌دهد؛ اما مادرِ بچه وقتی آمد، صدا زد، این بچه می ‌فهمد فوراً بر می ‌گردد. حرف انبیا برای ما آشناست؛ ما یك وقت یك جا این حرف ‌ها را شنیدیم که این حرف‌ ها برای ما آشناست! همان ﴿فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾؛ این حرف ‌ها آشناست، لذا وجود مبارك امام رضا فرمود شما فقط بگویید بقیه ‌اش با خود مردم. ▫️ فرمود: «فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛ ، یك ‌جا اینها این حرف‌ها را شنیدند، با هم بودیم: ﴿وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنی‏ آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلی‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلی﴾، یك ‌جا ما با هم بودیم، این حرف ‌ها را هم شنیدیم، لذا بر می ‌گردند خوب گوش می ‌دهند. در تمام یا یا اندک چیزی كه دل نپذیرد، نیست؛ از ابدیت ما, از عظمت ما, از عقل ما, از عدل ما سخن می ‌گویند.
🏴در کربلا چه گذشت... ▪️پنجم محرم الحرام | بسته شدن مسیر کربلا ▪️عبیداللّه‏ بن زیاد در این روز دستور داد تا شخصی بنام "زجر بن قیس" بر سر راه کربلا بایستد و هر کسی را که قصد یاری امام حسین علیه السلام را داشته و بخواهد به سپاه امام ملحق شود، به قتل برساند. 🔺وقایع نگار روزانه محرم