✅ #نکته_اصولی
⏪ الشرط المسوق لتحقق الموضوع
👤 آیت الله ملک زاده
🔶 برای تعمیق و تدقیق مطلب باید گفت:
«هناک ارتباطان و تقییدان فی القضیة الشرطیة: الاول ارتباط بین الموضوع و الحکم؛ الثانی ارتباط بین الحکم المرتبط بالموضوع و الشرط»
در قضیه شرطیه دو نوع ارتباط و تقیید را میشود در نظر گرفت. در قسم دوم رابطه بین حکم و شرط است، البته حکمی که مرتبط با موضوع است، در حقیقت رابطه میان حکم و شرط میباشد.
🔶 به بیان دیگر میتوان گفت در جملۀ شرطیه دو نوع ارتباط وجود دارد، اول «بین الموضوع و الحکم» و دوم «بین الحکم و الشرط» که اگر این دو ارتباط به وحدت رسید و یکی شد یعنی ارتباط حکم و موضوع با ارتباط حکم و شرط یکی شدند، در این صورت قضیه شرطیه مفهوم ندارد. اما اگر این دو، مستقل و جدا از هم باقی ماندند قضیه شرطیه مفهوم دارد. در حقیقت اگر این دو ارتباط به وحدت برسند، تنها ظاهر قضیه، شرطیه است اما حقیقتا شرطیه نیست، لذا مفهوم هم ندارد.
🔶 باید توجه داشت که میتوان هر قضیۀ حملیهای را به نحو شرطیه بیان کرد، به طور مثال به جای «اکرم زیداً» گفت «اکرم ان کان زیداً». پس این نکته که رابطه میان شرط و موضوع تغایر و تباین باشد، نکته مهمی است که در غیر این صورت، قضیه شرطیه مفهوم ندارد.
🔶 «لاَ تُكْرِهُوا فَتَيَاتِكُمْ عَلَى الْبِغَاءِ إِنْ أَرَدْنَ تَحَصُّناً»
این آیه شریفه میگوید «اگر کنیزان جوان شما اراده تحصّن و عفت داشتند، ایشان را اکراه نکنید که به زنا بپردازند» که معمولا گفته میشود از این جهت مفهوم مخالف ندارد که ما بالضرورة می دانیم اکراه به زنا، چه شخص اراده به زنا داشته باشد و چه نداشته باشد، جایز نیست. لکن جواب اصحّ این است که بگوییم در واقع این آیه شریفه اصلا مفهوم ندارد، زیرا از قبیل سالبه بانتفاء موضوع میباشد.
🔶 اگر بخواهیم از این آیه شریفه مفهوم استفاده کنیم میشود «فاذا لم یرِدنَ التحصن فاکرهوهن علی البغاء او یجوز اکراههن علی البغاء» که سالبه بانتفاء موضوع است زیرا اگر این فتیات خودشان اراده تحصن نداشته باشند یعنی اراده بغاء دارند، وقتی خودشان اراده بغاء دارند، دیگر اکراه معنا ندارد و طلب الحاصل است. اکراه در جایی معنا دارد که شخص نمیخواهد ولی او را مجبور میکنند.
🗓 زمان: ۱ اسفند ۱۴۰۲
🕌 مکان: مدرسۀ آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی، مدرس ۱۱۳
💥 برگرفته از سال دوم از دوره سوم تدریس خارج اصول
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ #بیان_نکته
⏮ #ظهور_حضرت_حجت
🔵 آیا تا به حال در این #مدت_طولانی ۳۱۳ نفر در یک دوره برای #ظهور جمع نشده اند.
🔶 آیتالله ملک زاده
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
هدایت شده از بسیج مدرسه مبارکه رضویه
⚜ویژه برنامه ولادت حضرت حجت «عجلاللهتعالیفرجه»🌺
🔸سخنران:
آیتالله ملک زاده «حفظهالله»
🔸با نوای:
کربلایی امیرحسین آقایی
📅 زمان:
دوشنبه ۷ اسفند ماه، ساعت ۱۹:۱۰
شروع سخنرانی: ۱۹:۳۰
📍مکان:
مدرسه مبارکه رضویه،مدرس امام «رحمة اللهعلیه»
#ویژه_برنامه
#مراسم_هفتگی
✓هیئتحضرتقاسمبنالحسنعلیهالسلام
✓ بسیج مدرسه مبارکه رضویه🇮🇷
🆔 @basijerazavieh
✅ #نشست_علمی
⏪ بررسی روش #موضوع_شناسی و حل تزاحمات در #موضوعات_پیچیده_اجتماعی با تمرکز بر فضای سایبر
👤 آیت الله ملک زاده
🗓 زمان: سه شنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲
🕙 ساعت: ۱۶
🏫 مکان: خیابان ۱۹ دی (باجک)، بین کوچه ۳۸ و ۴۰، ساختمان فدک، موسسه شناخت.
💥 لینک پخش زنده نشست:
https://gharar.ir/r/4d3727da
✅ #سخنرانی
⏪ #شهید_صدر
🔶 ابداعات فکری و علمی؛ نوآوریها و آراء
🔹 همراه با افتتاح نمایشگاه آثار شهید صدر
👤 آیت الله ملک زاده
💥 سلسله نشستهای آشنایی با مرحوم شهید آیت الله سید محمد باقر صدر الگوی اجتهاد و جهاد در حوزههای علمیه
🗓 زمان: ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
🕌 مکان: قم، مدرسه علمیه شهیدین
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
آیتالله ملک زاده
✅ #نشست_علمی ⏪ بررسی روش #موضوع_شناسی و حل تزاحمات در #موضوعات_پیچیده_اجتماعی با تمرکز بر فضای سا
🔊 #اطلاعیه 🔊
✅ اطلاع دادند به دلیل تعطیلی مراکز آموزشی، این نشست به زمان دیگری موکول شد.
✅ برای انتخاب افراد شایسته از خدا کمک و هدایت بخواهید.
⏪ #انتخابات
🔶 در انتخابات شرکت کنید، انتخابات را متعلق به خودتان بدانید که متعلق به شماست و از خدا کمک و هدایت بخواهید که شما را هدایت کند به آنچه که درست و حق است و به کسی که شایسته است و بروید پای صندوق و رأی بدهید.
🔶 به حرف این کسانی که ترویج میکنند که فایدهای ندارد، نرویم، نمیرویم پای صندوق رأی اعتنا نکنید اینها دلسوز مردم نیستند کسی که دلسوز مردم است مردم را از رفتن پای صندوق منع نمیکند.
🔹 مقام معظم رهبری
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ شرکت در انتخابات یک وظیفه عقلی و شرعی
💥 بیانات آیت الله ملک زاده در آستانه انتخابات، در درس خارج اصول
🔶 #وجوب عقلی و شرعی شرکت در #انتخابات و انتخاب اصلح
🔶 اهمیت و جایگاه #مجلس_خبرگان رهبری.
🔶 شیوه تبلیغ و دعوت مردم به وسیله روحانيون و طلاب برای شرکت در انتخابات
🗓 زمان: ۹ اسنفد ۱۴۰۲
🕌 مکان: مدرسه آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ شرکت در انتخابات یک وظیفه عقلی و شرعی
💥 بیانات حضرت استاد ملک زاده، در آستانه انتخابات، در درس خارج اصول
🔶 انتخابات به شکل خاص برای طلبهها و اهل علم دارای یک نکتۀ ثبوتی و یک نکتۀ اثباتی میباشد.
🔶 نکته ثبوتی، در تشخیص وظیفۀ خودمان است. در اینجا به نظر میآید از واضحات است که شرکت در انتخابات عقلاً و شرعاً لازم است. یعنی اولا عقل سلیم، حُسن و انبغاء این عمل را درک میکند. چرا که اگر قرار باشد، مقدرات کلّی و امور مربوط به نظام اجتماعی و سیاسی ما، در اختیار عدهای قرار گیرد و این فرصت به ما داده شده که بهترین اشخاص را برای تصرف در مقدرات حال و آیندۀ خودمان تعیین کنیم، عقل سلیم حکم میکند، ما از این فرصت استفاده کنیم.
🔶 اکنون که در آستانۀ انتخابات ششمین دوره خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستیم، باید عرض کنم، مهمترین انتخابات حتی مهمتر از انتخابات ریاست جمهوری، مسأله خبرگان است. زیرا خبرگان وظیفۀ شناخت و معرفی ولی امر که دارای زعامت سیاسی و اجتماعی بر امت اسلامی است را دارند. یعنی از آنجا که عموم مردم توانایی تشخیص ملاکهای آن که مهمترین آنها اجتهاد است را ندارند، عدهای از اهل فن این تشخیص را میدهند و ولی امر را به مردم معرفی میکنند.
🔶 باید توجه داشت که خبرگان مقام ولایت امر را به کسی نمیدهد، بلکه این مقام، مقامی الهی است که از جانب شارع به فقیه منتقل شده است، و وظیفه خبرگان، تنها احراز این شرایط است. ملاحظه کنید که مقام ولایت امر مسلمین چه مقام بلند و عظیم القدری است و چگونه مقدرات کشور در حال حاضر و آینده، بلکه مقدرات شیعه امامیه در عصر غیبت، بلکه بالاتر به نوعی مقدرات امت اسلامی به تصمیمات ولی امر بستگی دارد. حتی میتوان گفت این مقام به جهت تاثیرات جهانی، به نحو برایندی بر سرنوشت بشر در عصر حاضر و آینده، یعنی آیندۀ تاریخ بشر اثرگذار است.
🔶 مقام ولایت امر به خصوص پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در شرایط کنونی ما، به گونهای است که نمیتوان ایران را از معادلات سیاسی نه تنها منطقه، بلکه از معادلات سیاسی جهانی حذف کرد. بلکه به نحو برایندی، روی مسائل کل کره زمین اثر میگذارد. این چیزی است که تحلیلگران غیر ایرانی در کشورهای مختلف به آن اذعان دارند. لذا عقل حکم میکند انسان در چنین انتخاباتی شرکت کند و امر معرفی چنین شخصیت عظیم القدری را به اصلح و احسن افراد بسپارد. درباره مجلس هم البته به اختلاف مرتبه، همین معنا را میتوان گفت.
🔶 به لحاظ شرعی نیز، به لحاظ حکم حکومی وقتی ولی امر، امر کرده که در انتخابات شرکت کنید، اساسا جای بحث دیگری باقی نمیماند. به لحاظ احکام ثانوی و احکام اولی نیز این مطلب، قابل اثبات است. گاهی گفته میشود اگر در انتخابات شرکت کنیم و انتخابات پرشور باشد، سببِ فلان اتفاق میشود که آن اتفاق سببِ اتفاق دیگری میشود و ... یعنی سلسله علل و اسبابی ذکر میکنند تا برسد به جایی که منجر به اقتدار و حفظ نظام یا منکوب شدن دشمنان شود. بنده عرض میکنم اینطور نیست و شرکت در انتخابات برای ما حالت مقدمۀ خارجیه را ندارد، بلکه جزء مقدمات داخلیه است. یعنی الان که در کشور ما مردم سالاری دینی برپا است، شرکت در انتخابات در حقیقت از مقومات حفظ نظام و از مقومات اقتدار نظام و از مقومات نابودی توطئههای دشمن بر علیه ما است. یعنی این دو امر با هم مساوق هستند.
🔶 نکتهای هم در مقام اثبات، یعنی جایی که طلاب به وظیفۀ جهاد تبیین به تبلیغ برای حضور در انتخابات دعوت میکنند، عرض کنیم. گاهی دیده میشود دعوت برخی از جهادگران، حالت التماسی پیدا میکند. در مقابل هم، مردم خود را برای رأی دادن، حالت طلبکار و منت گذار بر روحانیت میپندارند، که این صحیح نیست. بله، مردم باید بر مسئولین منّت بگذارند که آنها را انتخاب کردهاند، اما ما طلاب جزء مردم هستیم، نه مسئولین؛ ما باید به مردم بگوییم که شما میتوانید از این حق و امکانتان استفاده کنید و امورتان را به دست بهترین اشخاص بگذارید، تا بعد نیز نگویید چرا وضعیت اینگونه شد. این از جایگاه حق است. اما از جایگاه تکلیف نیز باید وظیفه عقلی و شرعی مردم را تبیین کنیم. واضح است که این بیان باید با کمال محبت و بیان زیبا و هنرمندانه باشد، اما نباید حالت التماس به خود بگیرد که گاهی اثر معکوس نیز دارد.
🗓 زمان: ۹ اسنفد ۱۴۰۲
🕌 مکان: مدرسه آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
آیتالله ملک زاده
⚜ویژه برنامه ولادت حضرت حجت «عجلاللهتعالیفرجه»🌺 🔸سخنران: آیتالله ملک زاده «حفظهالله» 🔸با نو
✅ #سخنرانی
👤 آیتالله ملک زاده
⏪ اهمّ وظایف منتظران #امام_زمان در عصر غیبت
🔹 معرفت
🔹 محبت
🔹 اطاعت
🔹 معرفی #مهدویت به دیگران
💥 به همراه مراسم عمامه گذاری
🗓 زمان: ۷ اسفند ۱۴۰۲
🕌 مکان: قم، مدرسه علمیه رضویه
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
آیتالله ملک زاده
✅ برای انتخاب افراد شایسته از خدا کمک و هدایت بخواهید. ⏪ #انتخابات 🔶 در انتخابات شرکت کنید، انتخاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ویژگیهای #اصلح از نظر مقام معظم رهبری
⏪ هرکسی این خصوصیات را داشته باشد اصلح است:
🔹 تقیّد جدّی به دین داشته باشد.
🔹 به دنبال استقلال کشور باشد.
🔹 به دنبال مبارزه با فساد باشد.
🔹 در پیگیری منافع ملی باشد.
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ #بیان_نکته
⏮ مرز #سیاه_نمایی علیه نظام و انتقاد؛
🔶 زیاده روی در #انتقاد علیه #جمهوری_اسلامی و نتیجه آن؛
👤 آیتالله ملک زاده
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی درگذشت آیت الله امامی کاشانی
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم بزرگوار مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ محمد امامی کاشانی رحمتاللهعلیه را به خاندان محترم و بازماندگان و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم.
این عالم متقی و خدوم در طول سالهای متمادی، چه پیش از پیروزی انقلاب در مجموعهی روحانیت مبارز و چه پس از آن در جایگاههای حساس مانند شورای نگهبان، مجلس خبرگان، امامت جمعهی تهران، سازمان تبلیغات اسلامی، مدرسه شهید مطهری منشاء خدمت به کشور و نظام جمهوری اسلامی بودهاند، و امید است این همه در نامهی حسنات ایشان مقبول درگاه الهی باشد. خداوند رحمت و مغفرت خود را شامل حال آن مرحوم فرماید.
سید علی خامنهای ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
🔊 #اطلاعیه 🔊
✅ آیت الله ملک زاده براى يك #سفر_علمى و سخنرانى در تعدادى از موسسات و مراكز مطالعاتى كشور عراق عازم #بغداد شد.
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ #ولایت_فقیه
⏮ ولایت مطلقه فقیه در آیات #قرآن_کریم
🔶 تبیین آیات شریفه ۴۴ تا ۴۸ سوره مبارکه مائده
🔹 قسمت #یک
👤 آیتالله ملکزاده
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9