1 14010927.mp3
6.69M
#مرکز_پژوهشی_مبنا #فقه_پویا
💠 برنامه فقه پویا
🔍 بررسی فقهی-حقوقی پیش نویس قانون #آزادی اعتراضات «برنامه اول»
🎙 دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا
🎙 حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی فر، پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا
⬅️ بررسی موضوع در #قانون اساسی و سیره معصومین(ع)، حق #اعتراض؛ حقی الهی و همگانی
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده
⬅️ تأسیس وزارت خانواده، موجب شکلگیری یک رویکرد سیستمی و ساختارمند برای حل معضلات #خانواده خواهدشد.
📚 کتاب تنخا
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #دیدار
🔍 بررسی و آسیب شناسی مسائل زکات در جهت تقویت و توسعه فریضه الهی در کشور
✅ تشکیل کارگروه بررسی و آسیبشناسیِ مسائل زکات و تدوین سند راهبردی آن توسط مرکز پژوهشی مبنا در جهت تقویت و توسعه فریضه الهی زکات در کشور
⬅️ حجتالاسلاموالمسلمین سید حسن ربانی نماینده ولیفقیه در وزارت #جهاد_کشاورزی و رئیس شورای مرکزی زکات به همراه حجتالاسلاموالمسلمین ارباب سليماني رئيس شوراي امربهمعروف و مسئول کانون فرهنگی مساجد در #وزارت_ارشاد و جناب آقای مسعودیان مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) و تعدادی از فرهیختگان و متصدیان امر زکات در کشور با حضور در #مرکز_پژوهشی_مبنا با آقای #دکتر_دشتی ریاست مرکز پژوهشی مبنا، دیدار کردند.
🔸 دکتر محمدتقی دشتی در این دیدار، اهمیت موضوع مسئله شناسی #زکات را یادآور شد و گفت: "در موردبحث زکات چند کار میتوان انجام داد. یکی اینکه ما وضعیت را بشناسیم که از ۱۰ سال یا ۲۰ سال گذشته تاکنون وضعیت این فریضه الهی در کشور چطور بوده و الآن چطور هست و آن گزارشهایی هم که زحمتکشیدهاند، آنالیز و تحلیل مضمون میگردد و نتایج آن مشخص میگردد. بعدازاین باید به سراغ آن سند تحولی که میفرمایید برویم و نقطه مطلوب، اهدافش، روشهایش، سیاستها، ملاحظات و همهی اینها ترسیم میگردد.
👈 در این جلسه مقرّر گردید جهت تحلیل بهتر از وضعیت موفقیت و یا عدم موفقیت زکات، دبیرخانه شورای زکات، کلیه مسائل و مشکلات زکات را توسط کارگروه مرکز پژوهشی مبنا پیگیری نماید و در گام بعدی پیشنهادات لازم برای تدوین سند #تحول زکات آماده گردد.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
#افق_مکث #مرکز_پژوهشی_مبنا
📌 ارتباط کاهش باروری و سالخوردگی جمعیت
⬅️ در برخی کشورها، از سویی توسعه اقتصادی #اجتماعی و در بعضی دیگر اجرای برنامه های تنظیم #خانواده در کنار بهبود شاخص های توسعه اقتصادی و اجتماعی عامل اصلی در کاهش باروری بوده است و از سوی دیگر بهبود شاخص های توسعه انسانی و همگرایی کشورها در کاهش موالید، باعث افزایش شاخص سالخوردگی گردیده است.
🔻 باروری و سالخوردگی #جمعیت در مقایسه ای که میان ایران با چند کشور آسیایی و آفریقایی انجام گرفته، نشان می دهد تا سال 2025، سه کشور تونس، ترکیه و #ایران به ترتیب وارد دوره سالخوردگی خواهد شد.
⭕️ طبق تحقیقی که در منطقه آسیا و اقیانوسیه انجام گرفت، کشورهایی که #باروری آنها با سرعت بیشتری کاهش یافته است، افزایش بیشتری در شمار افراد سالمند تجربه کرده اند.
🌐پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
#نمایشگاه #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰دیدار مسئولان و اساتید حوزه و دانشگاه ازغرفه مرکز پژوهشی مبنا
👈 اولین نمایشگاه تخصصی #پژوهشهای_فقهی_معاصر، با محوریت مسائل مستحدثه فقهی مانند فقه جامعه و فرهنگ، فقه کودک، فقه ثقلین، فقه سیاسی و فقه پزشکی در محل نمایشگاه تخصصی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برپا و پذیرای مسئولان #حوزوی و دانشگاهی، علاقهمندان به #پژوهش، اساتید و طلاب بود.
🔘 در این نمایشگاه، ۲۰ مرکز تخصصی ازجمله مرکز پژوهشی مبنا حضور داشتند که به ارائه آثار و دستاوردهای پژوهشی و تحقیقی خود در حوزه #فقه_معاصر پرداخته و منشورات خود را به نمایش گذاشتند.
🔸 شخصیتهای ملی و مذهبی، مسئولان بسیاری در نمایشگاه تخصصی پژوهشهای فقهی معاصر حضور یافته و از غرفهها بازدید کردند.
🌐 متن کامل خبر همراه با گزارش تصویری
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده
✅ ساماندهی نظام خانواده با تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت محقق می شود.
حجتالاسلام کرم عباسی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس:
⬅️ پرداختن به این بنای مقدس و بنیادین و حمایت و هدایت آن به جایگاه واقعی و متعالیاش، همواره سبب اصلاح #خانواده بزرگ انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی و سقوط به ورطه هلاکت و ضلالت بوده است.
🔹 تشکیل یک #وزارتخانه در حوزه خانواده در شرایط کنونی ضرورت دارد، البته به این شرط که همه دستگاهها و سازمانهای موازی تجمیع شوند و ذیل این وزارتخانه قرار بگیرند، حتی سازمانهای حمایتی.
🔹 اگر این اتفاق نیفتد حتی اگر چنین وزارتخانهای تشکیل شود کارایی لازم را نخواهد داشت و میشود شیر بییال و دم، بهطوری که نه تنها نمیتواند هدف موردنظر را که ساماندهی و حل و فصل مسائل خانواده را برآورده کند بلکه بودجه #کشور هم هدر میرود.
📌 وقتی صحبت از خانواده میکنیم، نمیتوانیم کودک خانواده را به یک جایی بسپاریم و مسائل زنان و سالمندانش را به جاهای دیگر، چون این کار به خانواده آسیب میزند.
🔹 باید یکبار برای همیشه تکلیف خود را با نظام خانواده مشخص کنیم و هر آنچه مربوط به خانواده میشود اعم از مسائل کودکان و #سالمندان تا #جوانان و زنان را ذیل یک وزارتخانه جمع کنیم و به حل و فصل مسائلش بپردازیم.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
1 14010920.mp3
9.2M
#مرکز_پژوهشی_مبنا #فقه_پویا
💠 برنامه فقه پویا
🔍 بررسی فقهی-حقوقی حقوق زنان در #اسلام «برنامه اول»
🎙 دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا
🎙حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدجواد ارسطا
📌 ضرورت بحث و ارتباط آن با مباحث حقوق بشر، اصول و کلیات حقوق #زن در اسلام
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
#مرکز_پژوهشی_مبنا #مسجد
✳️ الگوی مطلوب مسجد
⬅️ در کنار آسیب شناسی مسجد، باید تعریفی از "مسجد مطلوب" ارائه کرد که به نظر می رسد در جامعه علمی به این بخش کمتر از #آسیبشناسی توجه شده است که به اجمال در این باره سخن خواهیم گفت.
📌 کارکردهای مأموریتی مسجد طراز:
🔰 کارکرد عبادی و نیایشی
1⃣ اقامه نماز جماعت و جمعه
2⃣ اقامه نماز اعیاد و ایام خاص چون نماز عید فطر، عید قربان و...
3⃣ برپایی محافل نیایش و ادعیه در طول هفته
4⃣ برپایی جلسات انس با قرآن
و برپایی دیگر مراسمات عبادی و نیایشی...
ادامه دارد...
🌐پژوهشنامه راهبردی افق مکث
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده
✅ راهکار حل چالشهای خانواده و جوانان، تشکیل وزارتخانه است.
حجتالاسلاموالمسلمین پیشقدم، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد:
⬅️ امروز دو موضوع #خانواده و جمعیت در جوامع غیر دینی به عنوان چالشی است که آنها را درگیر خود کرده است، به گونهای که کشورها برای رفع معضلات شکل گرفته در این زمینه ها، وزرات و نهادی جداگانه را شکل داده اند.
🔔 در کشور ما خصوصا در شرایط کنونی، نیاز به ایجاد چنین ساختاری بشدت احساس میشود تا بتوان به صورت مستقل و تخصصی، با عملیاتی کردن راهکارهای افزایش آمار #ازدواج، برای رشد و جوانی جمعیت چاره اندیشی نمود.
▪️ ما حصل از هم گسستگی نهادهای تخصصی امور خانواده و همچنین ادغام نهاد امور جوانان با نهادهای نامتناسب با آن، نتیجهای جز کاهش نرخ رشد #جمعیت و به تبع کاهش نیروی جوان برای جامعه نداشته است.
🔸 با نگاه عمیق به آسیبها و فرصتها در این زمینه به ضرورت تشکیل نهاد مستقل در بحث خانواده و جمعیت و جوانان پی خواهیم برد.
🔰 توصیه میشود که مسئولین ذی ربط حتما در این راستا تدابیری ویژه بیندیشند تا بنا بر هشدار مقام معظم رهبری، کشور در چالشهای پیش رو از قبیل #کاهش_جمعیت جوان و سایر آسیبهای خانواده قرار نگیرد.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده
💠 خانواده به عنوان رکن رکین جامعه و به عنوان اصلی ترین جایگاه پرورش انسان، تأثير فراوانی در رشد و بالندگی یک کشور دارد.
📚 کتاب تنخا
🆔@mabna_center
#مرکز_پژوهشی_مبنا #افراطی_گری
◾️ظهور و رشد افراطی گری مذهبی
⬅️ عوامل ظهور و رونق جریان های #افراطی، واقعیتی غیرقابل کتمان است. اما باید توجه داشت این جریانها در چه بستر اجتماعی شکل گرفته اند.
⭕️ به عنوان مثال "سلفی گری" که سرمنشأ #فرهنگی جریان های بنیادگرای اسلامی است، ریشه در آرای «اهل حدیث» و به ویژه نظریات ابن تیمیه دارد و در جهان #اسلام امری نوظهور و بدون پیشینه نیست. اما رونق این دست از آراء در بستر و بافت اجتماعی_تاریخی معاصر، دلایل تاریخی و بافتی خاص خود را دارد.
ادامه دارد...
🌐پژوهشنامه راهبردی افق مکث
🆔@mabna_center
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🔔 اعلام برندگان قرعه کشی "نظرسنجی دوم نخبگانی "علل تاثیرگذار بر وضعیت دین داری"
1️⃣ سیدسعید طباطبائی جعفری
2️⃣ زینب کاظمی
3️⃣ آرمان مهدوی
4️⃣ جواد باقی زاده
5️⃣ حسینی
📌 با تشکر از همراهی صمیمانه شما، به پاس قدردانی و تقدیم هدیه، با شما تماس خواهیم گرفت.
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده
حجتالاسلام مجتبی بامری، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر سراوان:
🔹 #خانواده اساسی ترین، تاثیرگذارترین و موثرترین نهاد برای رشد، شکوفایی و بالندگی یک ملت و #جامعه است. نهاد خانواده مهم ترین نهاد برای پرورش افراد تاثیرگذار در همه صحنه ها و میدان ها است.
🔹 نسل #جوان تاثیرگذارترین و پرانرژی ترین قشر برای ساختن جامعه و رشد ارزشها هستند که در خانواده رشد میکنند، لذا اگر جوان بی انگیزه و بی ایمان باشند یقینا دیگر به سمت ساختن و بالندگی نمی روند.
🔹 اگر خانواده دچار انحراف شود، انسان های شایسته و با انگیزه #تربیت نمیشوند، تمام جامعه دچار مشکلات اخلاقی و مادی میگردد، بی انگیزگی و تنبلی و ناامیدی جامعه را فرا می گیرد و دشمن در همه سطح بر جامعه مسلط می شود.
🔹 تشکیل #وزارتخانه مستقل برای رسیدگی به مشکلات و خواسته های خانواده و نسل جوان از ضرورتی ترین برنامه هایی است که باید دولت آن را پیگیری کند.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#فرزندآوری #کاهش_جمعیت
⬅️ فرزندآوری در ایران...
👈 نرخ باروری در ایران از ۷/۷ در سال ۱۳۴۹ به ۶ در سال ۱۳۵۵ کاهش یافت و سپس در سال ۱۳۵۹ به ۷ رسید، ولی این نرخ بالا ماندگار نشد.
💢 نرخ باروری از ۶/۸ در سال ۱۳۶۳ به ۵/۵ در سال ۱۳۶۷ رسید. این کاهش کند بود تا اینکه برنامه تنظیم خانواده دولت در سال ۱۳۶۸ روند کاهشی باروری را تسریع کرد، به طوری که این نرخ در طول ۶ سال به ۲/۸ در سال ۱۳۷۴ تنزل کرد. این روند ادامه داشت تا جایی که سال ۱۳۹۰ میزان باروری برابر با ۱/۸ فرزند برای کل کشور محاسبه شد.
🌐پژوهشنامه راهبردی افق مکث
🆔@mabna_center
2 14010921.mp3
9.01M
#مرکز_پژوهشی_مبنا #فقه_پویا
💠 برنامه فقه پویا
🔍 بررسی فقهی-حقوقی حقوق زنان در اسلام «برنامه دوم»
🎙 دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا
🎙حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدجواد ارسطا
⬅️ نقش و جایگاه حقوق زن در خانواده
⬅️ شبهۀ نواقص العقول زنان و پاسخ آن
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
#فرزندآوری #کاهش_جمعیت
🚫 محدود کردن تعداد فرزند، خطاست.
مقام معظم رهبری:
⬅️ با این روند کنونی اگر ما پیش برویم، #کشور پیر خواهد شد.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#مناظره #نظام_سازی_حوزه
👈 مناظره علمی «تحلیل و بررسی نظامسازی حوزه های علمیه در راستای انتقال دین به جامعه» برگزار شد.
⬅️ مناظره علمی «تحلیل و بررسی نظامسازی #حوزههای_علمیه در راستای انتقال دین به جامعه» با ارائه حجتالاسلاموالمسلمین امیدی و آقای دکتر عیسی نیا و دبیری آقای دکتر صدقی توسط #مرکز_پژوهشی_مبنا و معاونت پژوهش جامعه الزهرا(س) برگزار شد.
📝 مطالعه گزارش مناظره
🆔@mabna_center
#فراخوان #مقاله #فقه_حکومتی
🔔 فراخوان دریافت مقاله فقه حکومتی
⬅️ به اطلاع میرساند دو فصلنامه علمی-ترویجی فقه حکومتی، تحت اشراف #مرکز_پژوهشی_مبنا در موضوعات مرتبط با فقه حکومتی، برای شماره جدید، مقاله میپذیرد.
🔰این مرکز از پژوهشگران محترم دعوت مینماید تا مقالات علمی-ترویجی فقه حکومتی خود را که با رسالت و اهداف فصلنامه منطبق است، برای مجله ارسال نمایند.
📌 مقالات دریافتی پس از طی فرآیند غیرطولانی ارزیابی و پاسخ سريع مجله به نويسندگان محترم، داوری خواهد شد و در صورت پذیرش، علاوه بر سایت مجله، در پایگاههای معتبر مانند نورمگز، سیویلیکا، مگیران و ... نمایه میگردند.
👈جهت ارسال مقاله، به آدرس پایگاه اینترنتی: fh.smhi.ir
و رایانامه: f_h@mabnarc.ir مراجعه نمایید.
🌐مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#الگوی_مطلوب_مسجد
#مرکز_پژوهشی_مبنا
♻️ کارکرد اخلاقی تربیتی
✅ جایگاه وعظ و پرورش اخلاق
▫️برگزاری محافل درس #اخلاق با حضور اساتید آن
▫️پایه گذاری سیره عملی امام جماعت و ارکان مسجد بر سنت(کونوا دعاه الناس بغیر السنتکم)
▫️تمرین برای پرهیز از گناه، لغو و...(حضور در مسجد در حقیقت، نوعی تمرین کارهای خیر و دوری از زشتی هاست)
✅ جایگاه آشنایی و پیوند مؤمنان با #نخبگان و صالحان جامعه برای پرورش و تربیت روحی.
ادامه دارد...
🌐پژوهشنامه راهبردی افق مکث
🆔@mabna_center