🔹ایدهای در باب حجاب
خب، ظاهرا #طرح_نور هم جواب نداد!
دو هفته اخیر که به دانشگاه تهران و برخی دانشکدههای دانشگاه خواجهنصیر (در ونک) و علامه (در سعادتآباد) رفتم، به نظرم شرایط در حال برگشت به قبل است. ضمن اینکه در محلات و کوچه پس کوچههای شهر (غیر از میادین اصلی) اصلاً اوضاع تغییر نکرده بود.
نمایشگاه کتاب هم که شرایط مناسبی نداشت؛ هرچند خیلی تلاش شده تا با بنرهایی در مورد مقام زن، حجاب، زنان موفق و ... و محلهایی جهت گفتگو، کار فرهنگی در زمینه حجاب انجام شده باشد...
به نظر میرسد ما به جز همین کارهای ضربتی، ایده درستی در برخورد با #چالش_حجاب نداریم.
یک ایدهای که ذهنم را مشغول کرده (و در انتظار فرصتی هستم تا لااقل کتابچهای در این زمینه بنویسم) آن است که برای ورود به مقوله حجاب، از مسئله #سلامت_روان استفاده کنیم.
ما تا زمانی که در مواجهه با نسل جدید، دست از نصیحتهای کلیشهای و راهنماییهای مستقیم برنداریم راه به جایی نخواهیم برد. بحث از سلامت روان، یک بحث ضروری و در ظاهر بیربط به مسئله حجاب محسوب میشود؛ ضمن اینکه بحثی به روز و جذاب است؛ اینکه افراد را دعوت کنیم تا در کنار سلامت جسمانی به سلامت روانی خود بپردازند.
اگر چنین جهتگیری را انتخاب کنیم آنگاه باب جدیدی برای گفتگو درباب حجاب (و بسیاری از مسائل حوزه زنان) گشودهایم. آنوقت میتوانیم از لزوم حجاب برای حفظ سلامت خودِ فرد و همچنین سلامت جامعه سخن بگوییم.
البته نه به این صورت که بلافاصله سلامت روان را به حجاب بچسبانیم و این سرمایه را نیز هدر دهیم بلکه میبایست مدت طویلی بدون اشاره به حجاب، فقط از سلامت روان و اهمیت و لزوم آن بگوییم و اینکه بیتوجهی به این مقوله چه خطراتی را در پی خواهد داشت ...
ای کاش در نمایشگاه امسال، هزینههایی که صرف تبلیغ حجاب شد، برای معرفی "سلامت روان" خرج میشد ...
پ.ن۱: بعد از سلامت روان، باید به فکرِ جا انداختن سلامت روح و لزوم معنویت برای جامعه باشیم.
پ.ن۲: سلامت روان را باید با رویکرد ایرانی_اسلامی پیگیری کرد.
@madar_e_hekmat
#تازههای_نشر
💠 اندیشۀ اخلاقی صدر
دکتر حسن لاهوتیان
دکتر بهروز محمدیمنفرد
پژوهشگاه شهید صد بر خود دید تا تسهیلگر راه دانشورانی باشد که اندیشه شهید صدر را مسیری برای توسعۀ دانش و بینش یافتند و از درگاه نقد و بازخوانی و تطبیق اندیشههای او در پی این مهم هستند.
مجموعهکتابهای «اندیشۀ صدر» نتیجۀ این تسهیلگری و تلاش پژوهشگرانی است که هریک در ساحتی به تکاپو پرداخته و آوردهای نو بر اندیشۀ صدر افزودهاند.
نخستین اثر از این مجموعهکتابها جستاری در آرای اخلاقی شهید صدر با عنوان «اندیشۀ اخلاقی صدر» است.
مسئلۀ اصلی این پژوهش شناسایی و معرفی اندیشۀ اخلاقی شهید صدر است و اینکه نشان داده شود دیدگاههای او بهویژه در علم اصول چه ظرفیتی در علم اخلاق (فرااخلاق و اخلاق هنجاری) دارد.
این پژوهش چنین نتیجه میگیرد که شهید صدر درواقع وظیفهگرای اخلاقی غایتگرا یا بهتعبیر بهتر وظیفهگرایی خداگراست که بر کسب منش فضیلتمندانه بر پایه الگوی آرمانی تأکید میکند.
#شهید_صدر
#نمایشگاه_کتاب
🌐 برای بازدید از غرفۀ مجازی پژوهشگاه شهید صدر در نمایشگاه بیناللملی کتاب اینجا را کلیک کنید
🆔 @shahidsadr
شنبه تعطیل
✍ علی مهدیان
🔺"پنج شنبه و شنبه جابجا شد". این جمله احتمالا عده ای را بخنداند، نه حاج آقا، روزهای هفته که جابجا نمیشود. منظور " تغییر تعطیلی" است یا "تغییر روز غیر کاری".
چه میشود کرد، اینها فرهنگ نمیفهمند. از معنای روزها سر در نمیآورند. اگر بهشان بگویید هر روز هفته یک روحی دارد، بر و بر نگاهت میکنند. اگر بگویی دین، هر روز را با یک محتوا و با شخصیتهای متفاوتی گره زده، گیج میشوند، اگر بگویی هویت یک جامعه ، سبک زندگی اش، فرهنگش به روزها معنا میدهد، رد میدهند. مشکل این است.
🔺مشکل این است که این جماعت هیچ وقت نمیتوانند درک کنند چرا باید به جای کلمه ساده و همه فهم "خاورمیانه" با اصرار رهبری ترکیب سخت "غرب آسیا و شمال آفریقا" را استفاده کنیم. مگر چه فرقی میکند. مبدا مکان، غرب باشد، مگر چه میشود؟ مبدا زمان، هم غرب باشد چیزی که نمیشود.
🔺با این جماعت بحث اقتصادی هم کنی ، اقتصاد هم نمیفهمند. قیمت فرهنگتان و نمادهایتان چند است؟ طرف به امام گفت فقیرم، امام فرمود نه، پولداری تو. گفت چطور آقا، امام فرمود ولایتت را چند میفروشی؟ فرهنگ چند میارزد؟ حالا شب جمعه، پنج شنبه عمیق و ریشه دار در سبک زندگی ما چند میارزد ؟ نمیفهمند. پنج شنبه هم یک روز است مثل شنبه. چه فرقی میکند.
🔺یکی از رفقا میگفت پرده کعبه را بوسیدم، یک شرطه وهابی بدخیم، با باتوم مرا زد، گفت چرا میبوسی؟ گفتم تو حاضری آب دهان بیندازی به کعبه؟ گفت نه، گفتم به همان دلیل که تو اهانت نمیکنی به کعبه، من آن را میبوسم. برای عده ای باید اینطور توضیح داد.
عمو! داداش!
🔺تو حاضری به جای عاشورا، روز اول فوریه، روز غیر کاری و تعطیل باشد؟ ولو پول بیشتری گیر شرکتها و تجار و اینها بیاید؟ تو حاضری به جای اول ذی الحجه، ولنتاین را روز عشق و ازدواج و این حرفها قرار دهیم؟ ولو پول خوبی هم توش باشد؟ حاضری جمعه و یک شنبه را عوض کنیم؟ نه؟ خوب چرا نه؟ به همان دلیل که آن نه، این هم نه.
🔺بعید میدانم جا بیفتد. لااقل به بال بال زدن نشریات غربگرا نگاه کن. تو اگر نمیفهمی چه میکنی، آنها خوب بلدند در این جنگ تمدنی کجا ها باید ایستاد، مساله اقتصاد نیست ، مساله عمیق تر و وسیعتر از این حرفها است. الان که وقت بروز و ظهور هویت ایرانی و خودی تو است، روز ظهور دین است، بعد تو با چرتکه شکسته ات، میخواهی چی رو چند بفروشی؟
🔺هنوز جای "حکمرانی مجازی" که هاپولی اش کردید و رفت، درد میکند، جای "طرح جامع حساب شده" نریختن برای حجاب و حیا، حتی بعد از آن همه خون به ناحق ریخته شده، و بازگشت به گشت ارشاد، درد میکند. شما فرهنگ نمیفهمید یعنی چه. ما بیخود جزع و فزع میکنیم.
@madar_e_hekmat
🔹 #شهدای_خدمت چه کردند؟
این روزها که چشمان ما با اشک مصیبت شهدای خدمت شسته میشود، به نظر میرسد اتفاق بزرگی در گام دوم انقلاب در حال رقم خوردن است.
چشمان ما شسته میشود تا "یکدست انگاری مسئولین" از نگاه ما رخت بربندد. اگر تا امروز بخاطر انتشار اخبار اختلاسها، ناعدالتیها، اشرافیگریها و بیعرضگیها همه مسئولین را افرادی ریاکار، دروغگو یا ناتوان شناخته شده و این #همگونپنداری در حال نفوذ در قشرهای مختلف مردم بود اما از امروز نگاه به لایه مسئولین، نگاهی تفکیکگر و مرزگذار و #دوگانهبین خواهد شد و در درون تک تک کسانی که عزادار این مصیبتاند این حس متولد میشود که بهشتیها، رجاییها و باهنرها امروز هم در تکامل انقلابی ما ظهور میکنند؛ این حس که مسئولینی صادقانه، مخلصانه، متعهدانه و مقتدرانه خادم مردم و پیگیر آرمانهای انقلاب میشوند. این همان حس امیدی است که #خون_رییسی و همراهانش آفرید تا از همین امروز دغدغه مردم ما این شود که تا ۵۰ روز دیگر کسی را سرکار آوریم که #مثل_رئیسی باشد.
@madar_e_hekmat
چقدر پیام امروز مقام معظم رهبری به خبرگان مهم بود 👇👇👇
بسم الله الرحمن الرحیم
والحمدلله رب العالمین والصلاة والسلام علی سیّدنا محمدٍ المصطفی و آله الطیبین و صحبه المنتجبین و مَن تبعهم باحسانٍ الی یوم الدین
خداوند عزیز و حکیم را سپاس که توفیق تشکیل ششمین دورهی مجلس خبرگان رهبری را به ملت بزرگ ایران ارزانی داشت. این مجلس یکی از پایههای اصلی نظامِ اسلامیِ مردمسالار است که در فاصلههای زمانی معیّن به دست توانای ملت، استحکام مییابد، و سلامت و استمرار نظام را تضمین میکند.
اعضای محترم و منتخبِ این مجلس، با مشیت الهی و با همت مردم، این فرصت را یافتهاند که یکی از برترین نقشها را در استحکام زنجیرهی پولادینِ رهبری نظام بر عهده بگیرند، و سزاوار است بخاطر این نعمت، سپاسگزار خداوند و قدردان مردم باشند.
مجلس خبرگان مظهر مردمسالاری اسلامی است. گزینش رهبر بر طبق معیارهای اسلامی بر عهدهی این مجلس است که خود، منتخب و برگزیدهی مردم است. معیارها اسلامی است و گزینش، مردمی. این روشنترین نشانه و معرّف جمهوری اسلامی ایران است.
در نظام اسلامی، حکمرانی، بَشَری و هدفها الهی است.
هدفها، عدالت و کرامت انسان و آبادی زمین و پربار کردن زمان، و در نهایت، زندگی توحیدی و عروج آدمی به مرتبت قرب خدا است؛ و شیوهها بهرهگیری از خِرد و تجربهی جمعی، و به کار گرفتن فکرها و زبانها و بازوهای کارآمد و گامهای استوار آحاد مردم است.
این، تدبیری است هوشمندانه که معرفت قرآنی و اسلامی به پیروان خود هدیه داده و در آن، شریعت و عقلانیت، و غیب و شهود را در هم تنیده و همجهت ساخته است.
این پدیدهی شگفتآور و جذابی در عرصهی سیاست های کَلان است، و تأمل در واقعیت های تلخِ نظامات دینستیز یا دینگریز، روز به روز بر جذابیّت آن خواهد افزود.
دعوت عامّ ما از وجدانهای بیدار در سراسر جهان آن است که به تجربهی شکست خوردهی نظامهای مدعی عدالت یا آزادی، ولی بیگانه از معنویت دینی بنگرند؛ ظلم و تبعیض و فساد فزاینده را؛ و نابودی امنیت اخلاقی را، و سستی بنیان خانواده و فروکاستن از شرافت زن و از جایگاه همسری و مادری را؛ و غلبهی جهتگیری مغرضانه بر آگاهسازی صادقانه در رسانهها را؛ و بسیاری از گرههای کور دیگر در گسترهی نفوذ این نظامهای منافق و ریاکار و ستمگر را ببینند.
و آن گاه در طرح جامع و استوار و گرهگشای حکمرانی اسلامی تأمل کنند.
امروز فاجعهی غزه و نسلکشی بیرحمانهی رژیم غاصب صهیونیست و کشتار هزاران کودک و زن و مرد بیدفاع و غیرمسلّح، و آنگاه پشتیبانی و حمایت حکومتهای به اصطلاح: لیبرال غربی از این گرگ خونخوار، معنی آزادی و حقوق بشر غربی را برای وجدانهای بیدار آشکار میسازد.
امروز فرصت تازهئی است که کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همهی دلبستگان آن، حقیقت این پدیدهی بزرگ را در گفتار و عمل، به مشتاقان حقیقت در سراسر جهان نشان دهند.
بار دیگر توفیقات این مجلس محترم را از خداوند متعال مسألت میکنم.
لازم میدانم یاد رئیس جمهور فقید و عزیز و همچنین امام جمعهی معزّز تبریز را که عضو این مجلس بودند گرامی بدارم و علوّ درجات آنان را از خداوند رحیم مسألت کنم.
والسلام علیکم و رحمةالله
سید علی خامنهای
1403/02/31
@madar_e_hekmat
🔸من را هم حلال کن
آقای #دولت_اسلامی!
▪️شده بود برایم یک آرزو ... آرزویی دستنیافتنی! این اواخر که کامل ناامید شده بودم و داشتم با جهش از دولت اسلامی به اسلامیسازی جامعه میاندیشیدم... حق داشتم، دولت اسلامی ندیده بودم. از وقتی پای صندوق رای رفتم دولت خاتمی سر کار آمد ... بعد فکر میکردم احمدینژاد با بیکلهگیهایش دولت اسلامی به پا میکند ... بعد هم که روحانی با ما کاری کرد که به جای #آرمان_دولت_اسلامی به این فکر بودیم که چطور اصل نظام را نگه داریم یعنی یک جوری مرحله دوم را از دست ندهیم مرحله سوم پیشکش!
▫️حق داشتم که تصور درستی از دولت اسلامی نداشته باشم؛ شبیه کسانی که وقتی انقلاب کردند گمانشان این بود که با آمدن حکومت اسلامی، در مدینه فاضله زیست میکنند. درست مثل آنان، منم فکر میکردم وقتی دولت اسلامی سرکار بیاید، همه چیز گل و بلبل میشود، چرخ اقتصاد اسلامی میچرخد، مشکلات اجتماعی به حداقل میرسد، هیچ مدیر اجرایی خطا، اشتباه و یا تخلف نمیکند و عدالت سر تا پای جامعه حاکم میشود، بهترین تصمیمها گرفته میشود و ...
▪️به من حق بدهید که مثل خیلیها نمیفهمیدم دولت اسلامی چیست، چگونه است، دولتمردان آن چه شکلی هستند ... مگر من رجایی و باهنر دیده بودم؛ من هیچ تجربهای از مسئول تراز انقلاب نداشتم؛ من فقط شنیده بودم نام بهشتیها را و حالا گم شده بودم در فاصله بین آرمانهای تجربهنشده و واقعیتهای تحلیلنشده؛ میان وضعیت مطلوب ندیده و وضعیت موجود بددیده ...
▫️این روزها که خیلیها در سکوت جنجالهای سیاسی، دولت مردمی را بازخوانی میکنند، در شرایطی که عدهای به خاطر بداخلاقیها، عدهای دیگر بخاطر توهینها، دیگرانی بخاطر بیانصافیها و برخی به خاطر قدرنشناسیها به دنبال تابوت شهدای خدمت حلالیت میطلبند، من هم باید عذرخواهی کنم! #حلالیت بطلبم و اعتراف کنم که با وجود اعتمادم به #رئیسی و دفاعم از دولت مردمی، او را متفاوت از دیگران و در قامت #موسس_دولت_اسلامی باور نکردم. من غافل بودم از اینکه او دارد این مرحله تاریخی حرکت انقلاب را رقم میزند. من نمیفهمیدم که حرکت او چقدر از جنس همان انقلابی است که در خاطرات پدرانمان میشنیدم. من حواسم نبود که او دارد آرمان من را محقق میسازد و بن بستِ آرزوهایم را میشکند.
▪️حالا او رفته و من ماندهام و غم ... امید ... باور ... باور دارم خون #شهدای_خدمت اعلام رسمی حضور ما در مرحله جدیدی از مراحل تکوّن #تمدن_نوین_اسلامی است: #مرحله_دولت_اسلامی
و به نظرم آنان که میترسند که ما در انتخابات آتی، دچار عقبگرد شویم و دولت اسلامی را از دست دهیم هنوز رمز و راز #شهادت و #خون_شهید را نیافتهاند.
@madar_e_hekmat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اخلاقی که درس میدادید این نبود آقای ملکیان!
@madar_e_hekmat
🔹ما دیگر ذائقهمان عوض شده!
▫️واقعیت آن است که #انتخابات، نه در کشور ما بلکه در همه نظامهای دموکرات با پدیده آسیبزایی به نام #تبلیغات_رسانهای روبرو است. جهتدهی به رای و اراده مردم، قدرت فوقالعادهی تبلیغات است که در عمل، انتخابات را به ابزاری نیمه صوری تبدیل کرده.
به عبارت بهتر، وجودِ تبلیغات رسانهای که به پشتوانهی سرمایههای عظیم انجام میگیرند، فضای انتخابات را برای مردمی که میخواهند تصمیم بگیرند غبارآلود نموده و به نوعی برای آنها #تصمیمسازی میکنند!
تجربه زیستهی ما در چندین انتخابات پیشین، شاهد بر همین مطلب است مثلا آنجایی که یک جملهی "من نظامی نیستم یک حقوقدانم" با بُرد رسانهای که پیدا کرد رای بسیاری را جهت داد و ورق انتخابات را برگرداند ...
▪️با این حال و با وجود این مشکل فراگیر در پیشپای مردمِ تصمیمگیر، به نظرم امروز با موقعیت و انتخابات استثنایی و ویژهای روبرو هستیم. انتخاباتی متفاوت؛ انتخاباتی که در آن ما حتی از بُعد روانی هم آزادیم و هیچ رسانهای نمیتواند با تاثیرات روانی، تصمیمی را بر ما تحمیل کند. این فضای خاص را هرچه به انتخابات نزدیک میشویم بیشتر خواهید دید؛ آن جایی که مشاوران رسانهای کاندیداها کلافه میشوند و حربههای تبلیغاتی آنها قدرت خود را میبازند.
▫️چه اتفاقی افتاده و چه فضایی پیش آمده که تبلیغات خوش آب و رنگ رسانهای، بُرد چندانی پیدا نمیکنند و قدرت غبارآلود کردن فضا را از دست دادهاند؟!
به نظرم دیدن و تجربه کردنِ حقیقت، آن اتفاق بزرگ است. اتفاقی که در همه مردم یک مطلوب مشترک را رقم زده و ما را به نقطهای رسانده که حتی ریاکاریها نیز نمیتوانند فریبمان دهند! ما رییسی را تجربه کردهایم! مگر میشود مردمی که هنوز با خاطرات و تصاویر رییسی اشک میریزند، توبه میکنند و حلالیت میگیرند را به راحتی فریفت. اینبار ما آگاهانه یا ناآگاهانه در جستجوی مسئول تراز انقلاب هستیم و ناخودآگاه میخواهیم نسبت هر گزینه را با رئیس جمهورِ انقلابیِ شهید و دولت مردمی بدانیم و این یعنی ما در #مرحله_دولت_اسلامی به سر میبریم؛ یعنی ما دیگر ذائقهمان عوض شده و روی خوش به مدیریت غربیِ پشتِمیزی نشان نمیدهیم؛ اشرافیگری و دورشدن از مردم را برنمیتابیم؛ با سیاست خارجی غربپرستانه احساس ذلت میکنیم و با تکنوکراتها آبمان در یک جوی نمیرود!
▫️اینبار ما پای فیلمهای تبلیغاتی تخمه نمیشکانیم، پای مناظرات حرص نمیخوریم و پای میتینگهای تبلیغاتی عقل خود را تقدیمِ شور انتخاباتی نمیکنیم چون اینبار میدانیم چه میخواهیم!
خودمان فکر میکنیم؛
خودمان تصمیم میگیریم
و خودمان انتخاب میکنیم ...
بر مدار حکمت | حسن لاهوتیان
🔺لاریجانی و یک توئیت راهبردی
انتخاباتِ پیش روی ما کاملاً دوقطبی است اما نه دو قطبی خستهکنندهی اصولگرا و اصلاحطلب ... بلکه دوقطبی جذاب و برانگیزانندهی سیاست پاک /آلوده یا به تعبیر رایج این روزها دوقطبی #مثل_رییسی / #ضد_رئیسی!
در این شرایط، #لاریجانی با کارنامهای که دارد نمیتواند ادای مثل رئیسی بودن را در آورد پس مجبور است محکم بایستد و رئیسی را منسوخ معرفی کند. او نمیتواند رئیسی شود و برای همین تصمیم گرفته خود را در این شرایط سخت از تزلزل هویتی بیرون کشد و به سمت مثل رئیسی شدن نرود. محکم بر لاریجانی بودن خودش تکیه کند و با اعتماد به نفس تمام، تفاوت بنیادیناش با رئیس جمهور شهید را با هشتگ #ارتفاع_بگیریم فریاد بزند. لذا به نظر من این توئیت، دقیقا #راهبرد کلان لاریجانی در این انتخابات است. راهبردی که در آن بر عبور از روشها و اصول دولت رئیسی (بخوانید: دولت اسلامی) تاکید شده است و آن را #منسوخ معرفی میکند.
@madar_e_hekmat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد رحیمپور ازغدی:
تشییع شهید رئیسی، از شهید سلیمانی عجیبتر بود
پس از او رئیسجمهور شدن، سخت شد...
دهه هشتادیها همچین مسئولینی ندیده بودند...
در جهان نه تنها سابقه ندارد، بلکه
امکان ندارد...
@madar_e_hekmat
بهترین راه فهم فلسفه.mp3
2.25M
🎧 بهترین راه فهم فلسفه
🔹 گفتگو کنید آن هم گفتگوی جدی و درگیرانه
🔸 تصویرسازی کنید
🎙 آیتالله سیدیدالله یزدانپناه
🏷 برگرفته از درس خارج نهایه
#استاد_یزدان_پناه
#نکته_فلسفی
@madar_e_hekmat
🔺 زیر پوست شهر
زیر پوست شهر اتفاقاتی میافتد ...
@madar_e_hekmat
#حکمتانه | امام خمینی:
📌 زندگی در دنیای امروز، زندگی در مدرسه اراده است و سعادت و شقاوت هر انسانی به اراده همان انسان رقم می خورد.
@madar_e_hekmat
به جان دوست قسم كه اگر علوم الهى و دينى، ما را هدايت به راه راستى و درستى نكند و تهذيب باطن و ظاهر ما را نكند، پستترين شغلها از آن بهتر است.
📚 امام خمینی، جنود عقل و جهل ، صفحه ۳۴۲
@madar_e_hekmat
⚡️دست آقای خمینی را بوسید
🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله:
🔹مرحوم آقای میرزا مهدی اصفهانی از نظر معنوی و جهات روحی فرد خیلی ممتازی بود. ایشان ضد فلسفه بود، در نهایت ضدّیت.
من از مرحوم آقای مشایخی عراقی شنیدم که میگفت : به آمیرزا مهدی گفتم: آن کسی که در قم منظومه میگوید، نماز شبش ترک نمی شود و منظورم آقای خمینی بود . ایشان گفت: نماز شب میخواند و فلسفه میگوید؟! ایشان اینگونه ضدّ فلسفه بود .
از آقای خمینی شنیدم که آمیرزا مهدی در توهین به فلاسفه قصد قربت می کند!
🔸شنیدم آقای آمیرزا مهدی با این اختلاف سبک و مشرب، وقتی کتاب کشف الاسرار آقای خمینی را دیده بود، با اینکه هفده هجده سال از آقای خمینی بزرگ تر بود، در مشهد دست آقای خمینی را بوسید!
📚جرعه ای از دریا .ج۲ ص ۵۴۰.
@madar_e_hekmat