eitaa logo
بر مدار حکمت|حسن لاهوتیان
173 دنبال‌کننده
261 عکس
89 ویدیو
3 فایل
حسن لاهوتیان ● دانش‌آموخته حوزه و دانشگاه ● پژوهشگر و مدرس فلسفه ● مهندس عمران ● ارتباط با من: @Ta_shahaadat
مشاهده در ایتا
دانلود
📣 بسته 13جلدی فلسفه برای کودک (بخش معرفت شناسی) 🔹(برگرفته از سلسله درس های مبانی اندیشه اسلامی-طرح ولایت) 🔺نویسنده : سیدمحمدمحسن میرمرشدی 🔸انتشارات موسسه امام خمینی رحمه الله 1-میهمانی خرگوش (اهمیت شناخت) 2-دارویی برای پدر (اهمیت معیار در معرفت) 3-ماجرای کرم کوچولو (خطاناپذیری علم حضوری) 4-شربت خوشمزه (اهمیت مشخص بودن معیار) 5-نقاشی خرس کوچولو (ارزش علم حضوری در حالات درونی) 6-موش کور و قاشق (ارزش معرفت) 7-پرسش کفشدوزک (خطا در معرفت حسی) 8-دایره چهار گوش (ارزش قضایای بدیهی) 9-صدای عجیب (ارجاع علوم نظری به بدیهی) 10-شیرینی گمشده (ارزش تجربه نسبت به علوم عقلی) 11-پرنده کم حافظه (نقل و ارزش معرفتی آن) 12-شکارچی و برکه آب (ارزش کارشناسی و مرجعیت) 13-نمک شیرین (تعارض معرفت ها و راه های ترجیح) 🔅 لینک خرید آنلاین مجموعه 🔅 🔅 لینک خرید آنلاین مجموعه 🔅 ┄┅═══••✾••═══┅┄ ▫️ روابط‌عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) 🖥 @iki_ac_ir
کتاب "فلسفه چگونگی اسلامی" اثر حجت الاسلام محمدمتقیان تبریزی منتشر شد. 🔖کتاب "فلسفه چگونگی اسلامی" تقریری است از نظریه فلسفی استاد سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی که به بررسی رابطه «دین» و «عقل نظری» و «دانش بشری» و نحوه تعامل آنها می پردازد. 📚 این کتاب به همت انتشارات تمدن نوین اسلامی وابسته به فرهنگستان علوم اسلامی قم در شهریورماه ۱۴۰۳ منتشر گردید.
را که چند روز پیش امانت گرفته بودم، تمام شد. داستانی زیبا با قلمی قوی در کنار تزریق معارفی از بطن دین و معنویت، به خوبی می‌تواند برای خواننده این جهانی را که در لابه‌لای روزمرگی‌ها و سرگرمی‌های دنیای مدرن‌ رو به فراموشی است زنده کند. چقدر ما به اینجور کتابها احتیاج داریم، کتابهایی که آنقدر قدرت دارند که زمین‌گیرترین و خسته‌ترین آدمها را عاشق کنند و به بندازند.
🔹 ملاصدرا تلائم دلنشینی از فضای وحی، عقل، کشف و عرفان را ارائه کرده است 👤 استاد حجت‌الاسلام : ▫️در سنت غربی بین حوزه‌های مختلف شناختی تناقض وجود دارد و یک راه و دل یک راه دیگر و وحی راه دیگری را پیشنهاد می‌دهد، ولی ملاصدرا تلائم دلنشینی از فضای وحی، عقل، کشف و را ارائه کرده است.
❓از کجا بدانیم که بلا مانند بیماری، خیر و نعمت است ... یا نقمت و شر و عذاب؟ 🔸 پاسخ علامه طباطبایی: با مراجعه کردن به قلب تا حدودی می‌شود فهمید، به این صورت که اگر قلب آرام و در حال تقرب و تقوی بود می توان فهمید نعمت است و اگر دل سخت و ناراحت بود شر و نقمت است. در روایتی آمده است: گاهی خداوند بنده را یک ماه به بیماری مبتلا می‌کند تا در روز سی‌ و یکم یک "یاالله" از روی اخلاص از او صادر می‌شود. همچنین در حدیثی (ظاهراً نبوی) وارد شده است که می‌فرماید اگر بخواهی بدانی که خداوند متعال با تو چگونه معامله می‌کند ببین تو با او در چه حالی هستی. 📚 کتاب در محضر علامه طباطبایی، سوال ۵۴۳
8.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ در تعجبم از قلم‌هایی که این بدیهیات انقلابی‌گری را برنمی‌تابند!
📗در آمدی بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی 🔸 یکی از وجوه شنیدنی و ممتاز از سیره علمی و عملی طریقۀ ایشان است که یک تمام‌عیارِ معرفتی- اخلاقی است. این مکتب در کتاب یا بهتر بگویم فوق به صورت اجمالی معرفی شده است. 🔹 در آمدی بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی به لحاظ محتوایی به سه محور می‌پردازد: ۱. آشنایی با روند تاریخیِ شکل‌گیری و امتداد مکتب علامه طباطبائی(ره) ۲. آشنایی با کلیاتِ مباحث نظریِ مکتب ۳. آشنایی با دستورات مقدماتیِ عملی مکتب.
این حرف آقای صفایی از کتاب تربیت کودک رو که خوندم یاد یکی از دوستام افتادم اسمش مصطفی بود، ؛ حدود ۲۰ سال پیش بهش گفتم چرا ازدواج نمی‌کنی؟ [خودم هم هنوز ازدواج نکرده بودم اما اون یکی دو سال از من بزرگتر بود] + بهم گفت: می‌دونی تربیت بچه چقدر سخته؟! - گفتم: مصطفی؛ بالاخره که چی؟! راهیه که باید رفت، اگه سخت هم هست باید خودت رو بندازی توش. + گفت: می‌دونی تربیت بچه از کی شروع میشه؟ [توی دلم گفتم حتما دوتا مطلب خونده یا دوتا حرف شنیده جوگیر شده، الان یه چیزی میگم بادش بخوابه] - گفتم: حتما می‌خوای بگی از قبل بچه‌دار شدن! + گفت: نه؛ قبل‌تر؛ از قبل از ازدواج؛ یعنی همین الان!! بعد ادامه داد: من هنوز آماده تربیت یک انسان دیگه نشدم ... یادم نیست کی ازدواج کرد اما یادمه سال ۹۶ در حماء سوریه شهید مدافع حرم شد.
قَيِّدُوا اَلْعِلْمَ بِالْكِتَابَةِ [علم را با نوشتن در بند کشید]
دو سه سال پیش، داشتم یه کتاب فلسفی می‌خوندم در مورد فلسفه عمل. توی یکی از صفحات ابتدایی کتاب، نویسنده اومده بود نظریه‌ها رو دسته‌بندی کرده بود و براساس اون بخش زیادی از مطالب رو چیده بود. اما من هر چی میخوندم نمی‌فهمیدم مبنای این دسته‌بندی چیه. اصلا متوجه نمیشدم منظورش رو. خیلی تحقیق کردم به نتیجه نرسیدم. آخرسر شماره موبایل نویسنده رو پیدا کردم بهش پیام دادم و گفتم من این قسمت کتاب شما رو نمی‌فهمم، این چیزی که میگید یا مبهمه یا غلطه. اون بنده خدا هم پیام من رو دید اما جوابی نداد. خلاصه این یه صفحه از اون کتاب ۲۰۰ صفحه‌ای باقی موند تا امروز! امروز دوباره به مناسبتی رفته بودم سراغ همون کتاب و دوباره رسیدم به همون صفحه. دیدم نمیتونم ازش بگذرم باید بفهمم چی میگه. شروع کردم تحقیق کردن، اینور و اونور؛ اما بازم نتیجه نداد. دیگه ناامید شده بودم که یه دفعه یاد چت جی‌پی‌تی افتادم .... در کمال تعجب خودم، همه نقاط ابهامم رو ازش پرسیدم و یکی یکی بهم جواب داد و مطلب روشن شد. قبلا هم ازش استفاده کرده بودم اما اینبار فرق می‌کرد چون مشکلی رو حل کرد که بعد از این همه تحقیق، فکر نمی‌کردم حل بشه... دوران عجیبیه! نه؟