🔹 نگاهی به خودنمایی انسان های خودشیفته در رسانه های اجتماعی
🔺خودنمایی امروزه بسیار فراگیر شده است، چه در فضای مجازی و چه در زندگی واقعی و چه در جامعه! منشاء و دلیل خودنمایی چیست؟ تاییدطلبی، خودشیفتگی یا خودکم بینی؟
🔺در سن بلوغ که آغاز استقلال نوجوانان از دامان خانواده است، خطر ابتلا به تاییدطلبی تا چندبرابر افزایش می یابد، دقیقا در این زمان چتر حمایتی خانواده برای دختران و پسران بسیار ضروری است. امروز حضور خانواده ها در تربیت و حمایت از فرزندان نقش اساسی تری به خود گرفته است و عدم حمایت آنها مشکلات فراوانی را ایجاد می کند.
#نوجوان
#تربیت_فرزند..🌹
اگر ڪودڪ به هر دلیلی پرخاشگری را انتخاب ڪند والدین نباید با پرخاشگری به او پاسخ دهند اما باید محڪم باشند.
مثلا اگر ڪودڪ را بغل ڪردهاید و او شما را میزند بدون آنڪه هیچ بحثی با او بڪنید باید خیلی سریع او را زمین بگذارید یا اگر در اتاقش هستید او اسباببازیاش را به سمت شما پرت میڪند بدون اینڪه گفتمان خاصی با او داشته باشید، از اتاق بیرون بروید.
بیتوجهی و ترڪ ڪودڪ بدون حرف زدن با او نشان میدهد ڪه نه تنها چیزی را به دست نیاورده بلڪه توجه مادر را نیز از دست داده است
#پرخاشگری
✅ بخشی از گفتگوی آیت الله حائری شیرازی با یکی از مراجعه کنندگان به ایشان:
🔸 مراجعه کننده: بنده با همسرم مقداری ناسازگار هستیم. ذکری، چیزی دارید به ما بدهید تا اوضاع بهتر بشود؟
🔹 آیت الله حائری: با خانمت پارک می روی؟
🔸 مراجعه کننده: خیر حاج آقا
🔹آیت الله حائری: پارک برو! تفریح برو!
#حائری_شیرازی
#نوجوان
💠 سعی کنید با نوجوانان، بر اساس اصل اعتدال رفتار کنید.
اصل ارتباط با نوجوان، اصل اعتدال است. مقررات و انضباط را تعیین کنید. برای اعمال مقررات سعی کنیم در مرحله اول، خوتان پایبند باشید.
❌ پدری که خودش سیگار می کشد . نمیتواند به نوجوانش بگوید سیگار بد است و نکش.
❌ مادری که خودش مدام با گوشی همراه بازی میکند نبايد به دختر نوجوانش بگوید این کار را نکن.
👈 از طرفی هم استبداد به درد نمیخورد.
❌ نبايد از والدین بخواهيم با نوجوان کار نداشته باشند به اين دليل که آنها به یک حد رشد رسیدهاند.
❌ و يا والدين بگويند: «تو با من کار نداشته باش، آب از سر ما گذشته است.» این جملات را وقتی به نوجوانمان میگوییم اعتدال از بین میرود. گویی به او میگوییم که من با تو متفاوت هستم.
✅ گاهی در افراط و تفریط یعنی اصل اعتدال شاید لازم باشد اغماض کنید و نبینید این دفعه چه اتفاقی افتاد، برای اینکه اعتدال به هم نخورد. مثلاً اگر من به دخترم بگویم در گوشی همراهت فلان مطلب یا عکس را دیدم، حتماً باید واکنشی نشان بدهم؛ اگر آنجایی که میدانید نمیتوانيد واکنش مناسب را نشان بدهید، یک جوری رفتار کنید که انگار ندیدید. بعد با مشاور یا دوستی مطرح کنید. کسی که به او نزدیک است و او به نوجوانتان بگوید مثلاً اگر والدینت متوجه شوند ... یعنی غیرمستقیم انگار که هنوز والدین متوجه نشدهاند، نوجوان به فکر میافتد و سعی میکند کار درست را انجام دهد.
🔻برای حفظ آرامش در خانه، باید مراقب عوامل خارجی ایجاد ناآرامی در خانه هم بود. متاسفانه بسیاری از اوقات، در زندگیهای جدید و سبکهایی که برای برنامههای زندگیمان انتخاب میکنیم، آرامش را در نظر نمیگیریم و روی آن به عنوان یک عامل تعیین کننده انتخابهایمان فکر نمیکنیم.
🔸یکی از عوامل خارجی که در اغلب خانوادهها سهم قابل توجهی از زندگی روزمره را به خود اختصاص داده، فیلم و برنامههای تلویزیونی است. فیلمهای که در آن انسانهایی با نقشهای ناآرام نمایش داده میشوند، ممکن است ما را بخندانند یا بگریانند و یا به ما هیجانی بدهند و ما را سرگرم کنند اما آن چیزی که از ما میگیرند خیلی گرانتر از آن چیزی است که به ما میدهند و ضربۀ خود را در دراز مدت وارد خواهند کرد. آنها آرامش را از ما میگیرند.
🔸اثر منفی بسیاری از موسیقیها هم همین است که آرامش انسان را به هم میزند. امروزه روانشناسی فیزیولوژیکی، آثار مخرب چنین موسیقیهایی در روح انسان را به خوبی بیان میکنند.
#استاد_پناهیان
#آرامش_زندگی
📌فاطمه مغنیه از سردار میخواهد در سفر عراق فرزندش که مدتهاست پدر را ندیده همراه ببرد .
🔸حاجی منوط به رضایت پدرش میکند و دختر شهید مغنیه با همسرش تماس میگیرد، سامر میگوید اوضاع عراق خوب نیست بگو سردار هم نیاد.
🔸مغنیه گریان به سردار سلیمانی میگوید شماهم به عراق نروید، حاج قاسم پاسخ میدهد: هوا خوب است و شب مهتابی و بسمت قتلگاه میروم!
😭😭
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸دعوا ندیده!🔸
اگر می خواهی در مدرسه فساد ایجاد نشود، راهش این نیست که فیلتر بگذاری تا بچۀ فاسد به مدرسه نیاید. نه، باید بچه ها را طوری بار بیاوری که اگر یک فسادی دیدند، با #امر_به_معروف کنترلش کنند. بچه ها در مقابل فساد حالت #تهاجم داشته باشند.
بعضی خانواده ها هستند بچه شان را جوری تربیت می کنند که اگر یک نیش چاقو به او نشان دادی، این بچه رنگش می پرد. این بچه ها خیلی به فساد کشیده می شوند. چرا؟ چون #دعواندیده هستند. چون محیطشان محیط آرامی بوده. با نزاکت با آنها صحبت کرده اند. از ماشین پیاده شان کردند. به ماشین سوارشان کردند. آوردند آنها را، بردند آن ها را.
خب یک دفعه این بچه می آید در کوچه، کسی چهار تا تهدید به او می کند، این بچه دل خالی می کند. خب این چطور می تواند از خودش دفاع کند؟ بچه باید در عین حال که فاسد نیست، اما #قوی باشد در مقابل فساد. جسور باشد. نظام تربیتی ای که ما می خواهیم این است که جسارت های موجود در انسان را تبلور بدهد، بروز بدهد، ظهور بدهد. در این چند سالی که زیر نظر آموزش و پرورش هست،بهتر بشود. آموزش و پرورشی می خواهیم که اگر ترسو را به آن دادیم، بعد از مدتی شجاع بشود.
#حائری_شیرازی