بسم اللهالرحمنالرحیم
👈 یکی از موقعیتهایی که کنترلگری والدین بیداد میکنه، وقتیه که حرف از درس و مشق و انجام تکالیف مدرسه به میون میاد. اینجا دیگه منطقهی ممنوعهی والدینه🤭، خط قرمزشونه😁، تاب و تحمل کوتاهی و سهلانگاری رو ندارن. آخه فکر میکنن پای خوشبختی و موفقیت بچههاشون در میونه!
👈 حالا بیاین ببینیم واکنش بچهها به کنترلگری والدین در زمینهی درس و مشق چه جوریه؟
بچهها بنا به خلق و خو و شخصیتشون سه جور واکنش متفاوت به کنترلگری ممکنه داشته باشند:
1️⃣ گروهی از بچهها که خیلی سرسختن، هیچ جوره زیر بار نمیرن و به قیمت تحمل تهدید و تحقیر و سرزنش و کتک هم که شده، کار خودشون رو میکنن و از زیر بار انجام تکالیف در میرن. این بچهها رو شاید بشه تو ابتدایی تا حدودی کنترل کرد، اما به محض اینکه صداشون از شما بلندتر شه و زورشون به شما بچربه، دیگه به هیچ صراطی مستقیم نیستن! این بچهها حتی تو بزرگسالی هم تبدیل به آدمهای لجباز و ستیزهجویی میشن که عادت به سرکشی و مخالفت با مراجع قدرت دارن.
.
2️⃣ گروه دوم اونایی هستن که بچههای آرومین و توان مقابله با شما رو ندارن. پس اشکریزون میشینن سر تکالیفشون و به زور اونها رو انجام میدن. اما احتمالاً از رفتار شما اینو میگیرن که در مقابل هر مرجع قدرتی، باید تمکین کنن و تسلیم بشن. اینها در آینده برای جلب رضایت مراجع قدرت، تبدیل به آدمهای مطیع و بله قربانگو ( بیادبانهش میشه ببعی🙊) میشن.
.
3️⃣ گروه سوم هم بچههایی هستن که به ظاهر، خودشون رو با شرایط وفق میدن و با دندونهای به هم فشرده مشق مینویسن، اما خشم پنهانشون از کنترلگری شما رو با دردسر درست کردنهای بعدی، با اذیت و آزار خواهر و برادراشون، با خرابکاریهای یواشکی و... تخلیه میکنن. این بچه ها در بزرگسالی تبدیل به آدمهای دو رو و آب زیر کاه و کارشکن میشن.
.
👈 البته اینها وحی منزل نیست، اما نیاز به خودمختاری و کفایت، جزء نیازهای اساسی همهی آدمها و از جمله بچههاست و مثل هر نیاز دیگهای اگه برآورده نشه، بالاخره از یه جایی بیرون میزنه.
.
👈 درس خوندن بچهها مهمه، خیلی هم مهمه، اما قبل از اینکه با روشهای کنترلگرانه (اعمال زور، تهدید، تنبیه، احساس گناه دادن، سرزنش، تحقیر، طعنه و کنایه، مقایسه، جایزه و تشویق) بچههاتون رو وادار به موفقیت(!!!) کنین، بد نیست یه نگاهی به سه دستهی بالا بندازین و از خودتون بپرسین کدومیک از اونها رو واسه بچهتون میپسندین و حاضرین چه هزینهای برای درسخون شدن اونها بدین؟
رضائیان روانشناس کودک و نوجوان
ادامه دارد
@tarbiat.e.naamahsoos
https://eitaa.com/joinchat/774570008C9052be5167
خانواده چند فرزندی
کودک هر چقدر هم که کم سن و سال باشد درباره ضعف هایش جلوی روی او صحبت نکنید.
تصور کنید کنار پدر یا مادرتان ایستاده اید و او با کسی جملات زیر را می گوید:
"پسرم کمی خجالتیه" ، یا "دخترم وقتی کلاس اول بود خواندن برایش سخت بود ولی حالا بهتر شده"
کودکان وقتی می شنوند که والدینشان درباره آنها اینگونه صحبت میکنند، خود را مانند اشیایی تصور می کنند که تحت تملک والدینشان هستند.
✳️ بینیازی گذرا، بینیازی پایدار
🔻 #امام_هادی علیه السلام میفرماید: «استغنائک عن الشئ خیر من استغنائک به» یعنی از چیزی #بینیاز باشی، بهتر است از اینکه بهوسیلهی آن چیز بینیاز شوی؛ زیرا وقتی روح از چیزی مستغنی شد (استغناء عن الشئ) بهتر است از این که روح بهوسیلهی آن چیز مستغنی گردد. پولدار شدن، استغناء بالشئ است ولی نیاز به پول نداشتن و مستغنی از پول شدن، این استغناء عن الشئ است.
🔸 #مؤمن شدن، ملتفت الی الله شدن و متوکل علی الله بودن، و به خدا وابسته بودن و... غنای روحی و روانی به انسان میدهد، و همین است معنای #استغناء، یعنی استغنای از پول و ثروت. آن استغنایی که خدای تعالی استغنای طیّب میداند، این است که انسان از نظر روحی غنی شود.
🔹 برخی از صفات با نفس انسان #اتحاد_وجودی پیدا میکنند؛ مانند همین غنا و وقتی اتحاد وجودی پیداکرد، این غنا، غنای ذات و روح انسان میشود. ولی وقتی بهوسیلهی پول غنا حاصل شد، این غنا ذاتی او نیست. غنائی است گذرا که گاهی هست و گاهی نیست.
🔺 شما باید بیابید که غنی هستید و بینیازید، البته نه با پول بلکه بدون آن. به فرمایش امام هادی (علیه السلام)، چون از پول بینیازید، بینیاز هستید، و این نعمتی است، و این شأن شماست.
👤 #آیت_الله_حائری_شیرازی
📚 از کتاب #تحجرگرایی
📖 صص ۷۱ تا ۷۳
#⃣ #اخلاق
✅ اینجا #حرف_حساب بخوانید؛ (برشهای ناب از کتابهایی که خوانده و سخنرانیهایی که شنیدهایم)
https://eitaa.com/joinchat/1217855490C4fc824863f
15.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦 تغییر دوستان نوجوان.
⏪ برخی دوستان نوجوان افراد مناسبی نیستند. چگونه دوستی بین این افراد و نوجوانمان را پایان دهیم؟
💎 سید احمد موسوی نسب.
📢 ما رو به والدین نوجوانان معرفی کنید.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1366229065Cbc4ea97aed
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روایتی تکان دهنده از مظلوم ترین مادر شهید ایران
721886978_-212838.pdf
3.17M
✅ آموزش ابزارهای ارتباط پاک در فضای مجازی
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا. eitaa.com/famp_for_family
سروش. splus.ir/famp_for_family واتسآپ. https://chat.whatsapp.com/BmbdICjMDBNEYGnaq8Kkz8
8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸تو هم اگر دغدغه ما رو داری شاید آشناییت با سایت کدومو، و کلی کارشناس آغاز ماجرا باشه ☺️
✅حتما به کدومو سر بزنید و نظر بدید و از امتیازات ما بهره مند بشید🤩
kodoumo.ir
⁉️سوالی داشتید در خدمتیم 😊
#کدومو
#مشورط
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا. eitaa.com/famp_for_family
سروش. splus.ir/famp_for_family واتسآپ. https://chat.whatsapp.com/BmbdICjMDBNEYGnaq8Kkz8
✳️ نابینایی که جهنم را میبیند!
🔻 آنهایی که [در #قیامت ] #کور هستند [و میگویند «رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِيٓ أَعْمَىٰ وَقَدْ كُنْتُ بَصِيرًا» ای پروردگار من برای چه مرا نابینا محشور كردی، در حالی كه [در دنیا] بینا بودم؟ (طه، ۱۲۵)] همینها #بهشت و #بهشتیها را نمیبینند اما #جهنم را بهخوبی میبینند که میگویند «رَبَّنَا ابْصَرْنَا وَسَمِعْنَا» ای پروردگار ما بینا شدیم و شنوا گشتیم (سجده، ۱۲). اینها همانهایی هستند که در دنیا #مسجد و #حسینیه و #قرآن و #عترت را نمیدیدند اما #مراکز_فساد را میدیدند. آن که در دنیا فقط مرکز فساد را میبیند و مراکز #علم و #دین را نمیبیند، در قیامت هم فقط جهنم را میبیند و بهشت و بهشتیان را نمیبیند.
👤 #آیت_الله_جوادی_آملی
📝 #درس_تفسیر
💠 #سوره_طه
#⃣ #معاد #دینداری
✅ اینجا #حرف_حساب بخوانید؛ (برشهای ناب از کتابهایی که خوانده و سخنرانیهایی که شنیدهایم)
https://eitaa.com/joinchat/1217855490C4fc824863f
☘️ "فرزندان ما ناجی ما نیستند"!
اغلب مي پنداريم فرزندی که خیلی به والدینش توجه دارد فرزندی نمونه و وفادار است ولی چنین نیست، واقعیت این است که وقتی فرزندی همیشه نگران شماست یعنی خودش یک آسیب دیدهٔ واقعی است که مسئول آسیبش شمایید!
یک والد خوب والدی است که ذهن فرزندش از او آسوده باشد و به فرزند توانایی و قدرت آسوده فاصله گرفتنِ را بدهد. وقتی فرزندتان از شما دور نمیشود وقتی همیشه نگران شماست وقتی تمام برنامه هایش را با شما تنظیم میکند نه نشانه وفاداری او بلکه نشانه آسیب خوردگی اوست. توجه کنید وقتی مرتب با فرزندتان صحبت میکنید و در گفتگوها گوشزد میکنید که در این زندگی، چقدر سختی و عذاب کشیده اید چقدر رنج دیده اید و در واقع مرتب به فرزندتان القا میکنید که من قربانی این زندگی هستم و تو تنها چشم امید و ناجی من هستی.
حالا او خودش را نجات دهنده شما تصور میکند و هیچ لحظه ای را برای نجات شما از دست نمیدهد، غافل از اینکه خودش تمام زندگیش را با نگرانی برای شما از دست میدهد. در قبال رسیدگی و عشقی که به فرزندانمان میدهیم آنها را مدیون و بدهکار و ناامن نکنیم، به آنها کمک کنیم زندگی های مستقل و ذهن های آرام داشته باشند.
فرزندان ما ناجیان ما نیستند.
🔻جبران خليل جبران در كتاب پيامبر ميگويد: "فرزندان شما به حقيقت فرزندان شما نيستند؛ آنها دختران و پسران زندگي اند در سوداي خويش آنها از كوچه وجود شما گذر مي كنند اما از شما نيستند، اگرچه با شمايند، به شما تعلق ندارند. عشق خود را بر آنها نثار كنيد، اما انديشه هايتان را براي خود نگه داريد. زيرا آنها را نيز براي خود انديشه اي ديگر است.
جسم آنها را در خانهٔ خود مسكن دهيد اما روح آنان را آزاد گذاريد زيرا روح آنان در خانهٔ فردا زيست خواهد كرد كه شما حتي در رويا نمي توانيد به ديدار آن فردا برويد، ممكن است تلاش كنيد كه شبيه آنها باشيد اما مكوشيد كه آنان را مانند خود بار بياوريد زيرا زمان به عقب باز نخواهد گشت و با ديروز درنگ نخواهد كرد."
استفاده از کلمات "لطفا، بیزحمت و کلمات مودبانه" در بعضی مواقع اشتباه است.
مطمئنا برای خواست های کوچکی مانند «بی زحمت نمکدونو بده یا «لطفا در را ببند» كلمه لطفا از تعارفات معمولی است. روش تند خشنی نیز برای فرمانها وجود دارد «نمکدونو بده» یا «در را ببند».
كلمه لطفا را به این دلیل در مورد کودکانمان به کار می بریم تا روشهای مودبانه را برای خواست های کوچک به آنها بیاموزیم
بکار بردن «لطفا» برای لحظاتی که آرامش حکمفرماست خوب است. وقتی واقعا آشفته هستیم، اداکردن آرامِ «لطفا» می تواند سبب دردسر باشد. گفتگوی زیر را ملاحظه کنید
مادر: (سعی می کند مؤدب باشد لطفا روی کاناپه نپر.
کودک: (به پریدن ادامه می دهد.) مادر: (بلندتر) لطفا این کارو نکن.
کودک: حرف گوش نمیدهد
مادر: (ناگهان کودک را با سیلی میزند) من از تو خواهش کردم، نکردم؟
چه اتفاقی افتاد؟ چرا مادر در عرض چند ثانیه از نزاکت به خشونت رسید؟ واقعیت این است که وقتی شما با کودک اینگونه مودبانه رفتار می کنید و او شما را نادیده می انگارد، عصبانیت با سرعت بیشتری وجودتان را پر می کند و شما به این فکر می افتید که «این بچه چطور در برابر من مقاومت می کند، اونم بعد از اینکه این همه باهاش مؤدب بودم؟ نشونش میدم؟ آره!»
وقتی شما می خواهید کاری بلافاصله انجام شود، بهتر است با قاطعیت و اندکی خشونت آنرا بخواهید نه با خواهش. یک جمله با صدای بلند و لحنی آرام «کاناپه را درست نکردن که روش بپرن» احتمالا پریدن را خیلی زودتر متوقف خواهد کرد. اگر کودک سماجت کند معمولا می توان او را با تکرار محکم "مبل را برای این درست نکردن که تو روش بپری؟" سریعا به عکس العمل واداشت.
📚به بچهها گفتن و از بچهها شنیدن