#تقویم_شیعه
⚫️ بیست و هشتم محرم الحرام
🗒 وفات حذیفه بن یمان
▪️حذیفه از بزرگان اصحاب پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله و از خواص اصحاب امیر المؤمنین علیه السّلام بود. پدر حذیفه در جنگ احد اشتباهاً به وسیله یکی از مسلمانان کشته شد.
▪️حذیفه یکی از هفت نفری بود که بر صدیقه طاهره سلام اللَّه علیها نماز خواندند. او صحابه منافق را می شناخت. منافقینی که پس از غدیر خم توطئه قتل پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله را چیدند و می خواستند در بازگشت از غدیر خم در راهی که از کوه می گذشت شتر حضرت را بترسانند تا برمد و حضرت به دره سقوط کند و به قتل برسد. اما جبرئیل این نقشه را بسمع مبارک نبوی رسانید.
▪️پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله چون به محل مورد نظر رسیدند، منافقین با چهره های بسته هر کدام ظرفی که داخل آن سنگریزه بود از بالا رها نموده و شروع به داد و فریاد و نعره زدن کردند. اما عمار مهار تاقه را گرفته بود و حذیفه هم در کنار آن حضرت بود و سرانجام نقشه آن کوردلان نقش بر آب شد.
▪️ ایشان هم به وصیت پدر عمل نمودند تا در جنگ صفین به شهادت رسیدند.
🗒 تبعید امام جواد علیه السّلام به بغداد
▪️در سال ۲۲۰ هجری قمری امام جواد علیه السّلام به دستور معتصم از مدینه به بغداد تبعید شدند.(۱)
🗒 ورود اسرای اهل بیت علیه السّلام به بعلبک
▪️بنابرنقلی ورود اسرای اهل بین علیهم السّلام به شهر بعلبک و استقبال مردم آن شهر از نیزه داران با شکر و سویق و آذوقه و علف در این روز بوده است، که حضرت امّ کلثوم سلام اللَّه علیها با دیدن این منظره در حق آنان نفرین کردند.(۲)
_________________________________________
۱. ارشاد: ج ۲، ص ۲۹۵.
۲. قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص ۳۳۲.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش محرم الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
هدایت شده از صوت های کوتاه استاد قاسمی
انس با امام حسین سلام الله علیه.mp3
5.26M
#صوت_های_معارفی
✅انس با امام حسین "سلام الله علیه"
🎙 حجت الاسلام و المسلمین
استاد #حاج_شیخ_سعید_قاسمی
" حفظه الله تعالی "
┏━⊰✾✿✾⊱━━━━━━
@ostad_ghasemi_podcast
┗━━━━━━━─━━⊰✾✿
#تقویم_شیعه
⚫️ بیست و نهم محرم الحرام
🗒 رسیدن کاروان اسرا به شام
▪️در این روز اسرای اهل بیت علیهم السلام به حوالی شام رسیدند.
▪️ابراهیم بن طلحه بن عبداللَّه جلو آمد و به امام زین العابدین علیه السّلام نزدیک شد، و کینه هائی که از جراحت شمشیرهای جنگ جمل در سینه ذخیره کرده بود ظاهر ساخت و به حضرت گفت: دیدی غلبه با کیست؟ حضرت فرمود: اگر می خواهی بدانی غالب کیست صبر کن تا هنگام نماز اذان و اقامه بگو، آن وقت می دانی آوازه چه کسی تا قیامت باقی است.(۱)
_________________________________________
۱. قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص ۳۳۶.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش محرم الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
⚫️ تتمه محرم الحرام
🗒 نوشتن صحیفه ملعونه
▪️در این ماه در سال ۱۱ هجری قمری صحیفه ملعونه دوم نوشته شد و به امضاء منافقین رسید.(۱)
▪️محتوای آن چنین بود که نگذارد خلافت و امامت مسلمین بعد از پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به علی بن ابی طالب علیه السّلام برسد، و بر اساس آن مقدمات و زمینه های غصب خلافت و گرفتن بیعت از آن حضرت به هر صورت ممکن را فراهم نمودند.
▪️با نوشتن آن صحیفه اساس ظلم و ستم به اهل بیت علیهم السّلام را بنا نهادند، که به فرموده امام صادق علیه السّلام: «اذا کتب الکتاب قتل الحسین علیه السّلام»(۲)«هنگامی که صحیفه ملعونه نوشته شد امام حسین علیه السّلام به شهادت رسید».
🗒 وفات ماریه قبطیه
▪️ در ماه محرم سال ۱۵ هجری قمری (یا ۱۶ هجری قمری) ماریه قبطیه رحلت فرمود.(۳)
▪️ماریه دختر شمعون قبطی بود که همراه با خواهرش شیرین و یک خواجه که برادر ماریه به نام ماپور بود و هزار مثقال طلا و بیست جامه حریر و درازگوشی به نام یعفور و قاطری به نام دلدل، در سال هفتم از سوی پادشاه اسکندریه به رسم هدیه خدمت رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله فرستاده شد.
▪️پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله ماریه را به همسری خود برگزید، و در محله «عالیه» که آن را «مشربه ام ابراهیم» می گویند منزلی برای آن حضرت تهیه کرد و خداوند جناب ابراهیم علیه السّلام را از این بانو به آن حضرت عنایت فرمود.
▪️حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام به خاطر ولادت ابراهیم علیه السّلام بسیار اظهار سرور می فرمود و به آنان خدمت می نمود، و بدین جهت عایشه از حضرت امیر المؤمنین بسیار ناراحت و ملول بود.(۴)
▪️از عایشه نقل شده که می گفت: «من به ماریه حسد می بردم، چون زنی بسیار زیبا بود.(۵)
▪️سرانجام این حسادت باعث شد که تهمتی به جناب ماریه زد و آیه ای در تقبیح این کار عایشه نازل شد، که در تفاسیر شیعه و سنّی به تفصیل توضیح داده شده است. جناب ماریه بعد از پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله در مدینه طیّبه رحلت فرمود.
_________________________________________
۱. بحار الانوار: ج ۲۸، ص ۱۰۴.
۲. بحار الانوار: ج ۲۴، ص ۳۶۶، ج ۲۸، ص ۱۲۳، ج ۳۱، ص ۶۳۵. تفسیر نور الثقلین: ج ۴، ص ۶۱۶. تأویل الایات: ج ۲، ص ۶۷۲.
۳. ریاحین الشریعین: ج ۲، ص ۳۴۲. البدایه و النهایه: ج ۵، ص ۳۲۶.
۴. شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید: ج ۹، ص ۱۹۵.
۵. ریاحین الشریعه: ج ۲، ص ۳۴۲. الطبقات الکبری: ج ۸، ص ۲۱۳. الاصابه: ص ۳۱۱.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش محرم الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
هدایت شده از صوت های کوتاه استاد قاسمی
آثار فوق العاده نماز استغفار.mp3
2.26M
#صوت_های_معارفی
✅آثار فوق العاده نماز استغفار
🎙 حجت الاسلام و المسلمین
استاد #حاج_شیخ_سعید_قاسمی
" حفظه الله تعالی "
┏━⊰✾✿✾⊱━━━━━━
@ostad_ghasemi_podcast
┗━━━━━━━─━━⊰✾✿
هدایت شده از معارف الشیعه
#دستورات_ماثور
🔴 روایت دستورالعمل شریف #نماز_استغفار
🔻[در هر رکعت بعد از خواندن سوره حمد، سوره قدر را می خوانیم و پس از آن، ۱۵ مرتبه ذکر «اَستَغفِرُ الله» را تکرار کرده. سپس به رکوع رفته و پس از ذکر «سبحان ربی العظیم و بحمده» ، ذکر «استغفر الله» را ده مرتبه تکرار می کنیم. هنگام برخاستن از رکوع دوباره ده مرتبه «استغفر الله» گفته، در سجده اول پس از ذکر «سبحان ربی الاعلی و بحمده» ده مرتبه، میان دو سجده ده مرتبه، در سجده دوم نیز پس از «سبحان ربی الاعلی و بحمده» ده مرتبه و پس از برخاستن از سجده دوم نیز ده مرتبه ذکر «استغفر الله» را تکرار می کنیم و رکعت دوم را نیز همانند رکعت اول به جای می آوریم و با تشهد و سلام نماز را تمام می کنیم.
نکته؛ فقط ذکر عبارت «اَستَغفرُالله» کفایت می کند و نیازی به اضافه کردن «ربی و اتوب و الیه» نیست.]
▪️رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
إِذَا رَأَيْتَ فِي مَعَاشِكَ ضِيقاً وَ فِي أَمْرِكَ اِلْتِيَاثاً فَأَنْزِلْ حَاجَتَكَ بِاللَّهِ تَعَالَى وَ جَلَّ وَ لاَ تَدَعْ صَلاَةَ اَلاِسْتِغْفَارِ وَ هِيَ رَكْعَتَانِ تَفْتَتِحُ اَلصَّلاَةُ وَ تَقْرَأُ اَلْحَمْدَ وَ إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ مَرَّةً وَاحِدَةً فِي كُلِّ رَكْعَةٍ ثُمَّ تَقُولُ بَعْدَ اَلْقِرَاءَةِ أَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ خَمْسَ عَشْرَةَ مَرَّةً ثُمَّ تَرْكَعُ فَتَقْرَأُهَا عَشْراً عَلَى هَيْئَةِ صَلاَةِ جَعْفَرٍ يُصْلِحُ اَللَّهُ لَكَ شَأْنَكَ كُلَّهُ إِنْ شَاءَ اَللَّهُ
چون معیشتت دچار ضیق و گرفتگی شود و کارت به پراکندگى گراید، حاجت خود را به درگاه خدای عز و جل عرضه دار و نماز استغفار را ترک مکن، و نماز استغفار دو رکعت است در هر رکعت حمد و «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ» را یک بار بخوان و بعد از قرائت ۱۵ مرتبه بگو: اَستَغفِرُ الله. و سپس به رکوع که رفتى آن ذکر را ده مرتبه بگو و همانند نماز جعفر سلام الله علیه، نماز را تمام کن که همه امورت و احتیاجاتت ان شاء الله اصلاح شود.
📚بحار الأنوار ج ۸۸، ص ۳۵۴
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
#تقویم_شیعه
⚫️ آغاز صفر الاحزان
▪️در ماه صفر ثقل حوادث بر دوش سنگینی می کند. ادامه عزای امام حسین علیه السّلام از یک سو، شهادت پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله و امام مجتبی و امام رضا علیهماالسّلام از سوی دیگر، آغاز غصب خلافت از جهت دیگر مصائب پشت سرهمی است که در این ماه باید سوگوار آن باشیم.
▪️در روزهای ۱، ۲، ۵، ۷، ۸، ۹، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۹، ۲۰، ۲۴، ۲۶، ۲۷، ۲۸، ۲۹، ۳۰ این ماه وقایعی رخ داده که در یک نگاه به این صورت قابل تقسیم است:
▪️وقایع مربوط به کربلا، که از وارد کردن سر مطهر امام حسین علیه السّلام به شام آغاز می شود. در پی آن ورود اهل بیت علیهم السّلام به شام و سپس مجلس یزید است. شهادت حضرت رقیه سلام اللَّه علیها نیز پیرو آن اتفاق افتاده است. آزادی اهل بیت علیهم السّلام از زندان شام و بازگشت اهل بیت علیهم السّلام از شام به کربلا، و ورود جابر در اربعین برای زیارت سیّد الشّهداء و ملحق شدن رأس مطهر امام حسین علیه السّلام به بدن مطهر در کربلا وقایع بعدی است.
▪️مصائب معصومین دیگر از بیماری رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله آغاز می شود. شهادت آن حضرت و آغاز مصائب حضرت زهراء مرحله اول آن است. شهادت امام مجتبی علیه السّلام و امام رضا علیه السّلام نیز مصائب بعدی است.
▪️وفات حضرت سلمان، شهادت عمار یاسر، شهادت محمد بن ابی بکر و شهادت زید بن علی بن الحسین علیه السّلام وقایع دیگری است که در این ماه اتفاق افتاده است.
▪️در کنار این مصائب، ولادت موسی بن جعفر علیه السّلام خبر خوشی است که در این ماه باعث سرور دوستان اهل بیت علیهم السّلام می گردد.
▪️درخواست کتف توسط پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله و تشکیل لشکر اسامه از وقایع آخرین سال عمر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله است. آغاز امامت امیر المؤمنین علیه السّلام که در واقع آغاز غصب خلافت آن حضرت است دنباله همان روزهای تلخ است. شروع جنگ صفین ، لیله الهریر در پایان جنگ صفین، مسئله حکمین، و سپس جنگ نهروان برگهائی از روزگار خلافت امیر المؤمنین علیه السّلام است.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش صفر الاحزان
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
⚫️ اول صفر الاحزان
🗒 وارد کردن سر مطهر امام حسین علیه السّلام به شام
▪️بنی امیه این روز را به خاطر ورود سر مطهر امام حسین علیه السّلام به شام عید قرار دادند.(۱)
🗒 ورود اهل بیت علیه السّلام به شام(۲)
▪️با رسیدن خبر نزدیک شدن اسرای اهل بیت علیهم السّلام به دمشق، یزید دستوراتی صادر کرد:
۱. تاجی جواهر نشان و تختی مرصّع به سنگهای قیمتی آماده کنند.
۲. بزرگان هر صنف با کمک یکدیگر شهر را در کمال زیبائی زینت نمایند.
۳. تمام اهل شهر لباسهای زینتی بپوشند و خود را بیارایند.
۴. همگی در معابر رفت و آمد نموده، به یکدیگر تبریک بگویند.
۵. پس از آمادگی کامل با طبل و شیپور به استقبال اسرا بروند.
۶. جارچیان در شهر جار بزنند: سرهای بریده و اطفال کسانی بر شهر وارد می شوند که به قصد براندازی حکومت عازم عراق بوده اند ولی عامل خلیفه یعنی ابن زیاد آنها را کشته است. هرکس خلیفه را دوست دارد امروز شادی نماید.
▪️شامیان پست نیز کوتاهی نکرده بر فراز بامها بیرقهای رنگارنگ برافراشتند و در هر گذری بساط شراب پهن کردند. نغمه آوازه خوانان بلند بود، و مردم دسته دسته به سوی دروازه کوفه در دمشق می رفتند و عده ای از شهر خارج شده بودند. این در حالی بود که اهل بیت مصیبت زده و داغدار پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله را که جبرئیل امین پاسبان حریم محترمشان بود همراه با نیزه داران تازیانه به دست و بی رحم وارد دروازه ساعات کردند. آن نابخردان پست همین که جمع نورانی اسرا را دیدند زبان به جسارت گشودند. در آن شهر چه گذشت و با آن بزرگواران چه کردند قلم را یارای نوشتنش نیست.(۳)
🗒 شروع جنگ صفین(۴)
▪️پس از بی نتیجه ماندن نامه ها و موعظه های امیر المؤمنین علیه السّلام به معاویه در ماه محرم، در روز چهارشنبه اول صفر سال ۳۸ هجری قمری لشکر امیر المؤمنین در مقابل لشکر شام صف کشیدند. لشکر حضرت ۹۰ هزار نفر و لشکر معاویه ۸۵ هزار نفر بودند.(۵)
▪️لشکر کفر، آب را بر لشکر حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام بستند، ولی پس از گرفتن و باز نمودن آب توسط امام حسین علیه السّلام لشکر حضرت مانع از رسیدن آب به لشکر معاویه نشدند.
▪️حضرت پس از شهادت تعدادی از اصحابشان یکباره با ده هزار نفر از طائفه ربیعه به لشکر معاویه حمله کردند و صفوف آنان را بر هم ریختند و تا قبّه معاویه رسیدند و فرمودند: ای معاویه، برای چه مردم را به کشتن می دهی؟ بیا با من مبارزه کن تا هر کدام از ما کشته شود خلافت از دیگری باشد!!!
▪️عمروعاص به معاویه گفت: علی با تو به انصاف سخن گفت. معاویه گفت: اما تو در این مشورت انصاف ندادی، چه اینکه هر کس به مصاف او بیرون رود به سلامت باز نگردد! از اینجا بود که معاویه عمروعاص را به اجبار به جنگ حضرت فرستاد. حضرت همین که او را شناخت شمشیر را بلند کرد تا او را به درک بفرستد، ولی عمروعاص حیله کرد و عورت خود را مکشوف ساخت. آن حضرت رو از آن بی حیا برگردانید و آن خبیث فرار کرد.
▪️سرانجام با حیله چند برگ از قرآن بر سر نیزه کردند، و ماجرای حکمین پیش آمد.
_________________________________________
۱. قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص ۳۴۱. الوقایع و الحوادث: ج صفر، ص ۵. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۶. تقویم المحسنین: ص ۱۵.
۲. معالی السبطین: ج ۲، ص ۱۴۰. مستدرک سفینه البحار: ج ۶، ص ۲۹۴.
۳. الوقایع و الحوادث: ج ۵، ص ۶۳۰. از مدینه تا مدینه: ص ۸۹۶-۸۹۹. همچنین اقتباس از ناسخ التواریخ، عوالم العلوم، مهیج الاحزان، ریاض المصائب، لهوف، امالی صدوق، الدمعه الساکبه.
۴. قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص ۳۳۹. توضیح المقاصد: ص ۵. تتمه المنتهی: ص ۲۴-۲۹. فیض العلام: ص ۱۷۶.
۵. تتمه المنتهی: ص ۲۳.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش صفر الاحزان
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
هدایت شده از معارف الشیعه
#تقویم_شیعه
#تاریخ_مستند
🔴 یکم #ماه_صفر سالروز ورود اهلبیت علیهم السلام به شهر شام
⚫️ ورود اهل بیت امام حسین علیهم السلام به شام ...
❌... ثُمَّ أَمَرَ بِالسَّبَايَا وَ رَأْسِ الْحُسَيْنِ فَحُمِلُوا إِلَى اَلشَّامِ فَلَقَدْ حَدَّثَنِي جَمَاعَةٌ كَانُوا خَرَجُوا فِي تِلْكَ الصُّحْبَةِ أَنَّهُمْ كَانُوا يَسْمَعُونَ بِاللَّيَالِي نَوْحَ الْجِنِّ عَلَى الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِلَى الصَّبَاحِ وَ قَالُوا فَلَمَّا دَخَلْنَا دِمَشْقَ أُدْخِلَ بِالنِّسَاءِ وَ السَّبَايَا بِالنَّهَارِ مُكَشَّفَاتِ الْوُجُوهِ فَقَالَ أَهْلُ اَلشَّامِ الْجُفَاةُ مَا رَأَيْنَا سَبَايَا أَحْسَنَ مِنْ هَؤُلاَءِ فَمَنْ أَنْتُمْ فَقَالَتْ سُكَيْنَةُ ابْنَةُ الْحُسَيْنِ نَحْنُ سَبَايَا آلِ مُحَمَّدٍ فَأُقِيمُوا عَلَى دَرَجِ الْمَسْجِدِ حَيْثُ يُقَامُ السَّبَايَا وَ فِيهِمْ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ وَ هُوَ يَوْمَئِذٍ فَتًى شَابٌّ فَأَتَاهُمْ شَيْخٌ مِنْ أَشْيَاخِ أَهْلِ اَلشَّامِ فَقَالَ لَهُمُ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي قَتَلَكُمْ وَ أَهْلَكَكُمْ وَ قَطَعَ قَرْنَ الْفِتْنَةِ فَلَمْ يَأْلُوا عَنْ شَتْمِهِمْ فَلَمَّا انْقَضَى كَلاَمُهُ قَالَ لَهُ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ أَ مَا قَرَأْتَ كِتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قَالَ نَعَمْ قَالَ أَ مَا قَرَأْتَ هَذِهِ الْآيَةَ - « قُلْ لاٰ أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبىٰ » قَالَ بَلَى قَالَ فَنَحْنُ أُولَئِكَ ثُمَّ قَالَ أَ مَا قَرَأْتَ - « وَ آتِ ذَا الْقُرْبىٰ حَقَّهُ » قَالَ بَلَى قَالَ فَنَحْنُ هُمْ قَالَ فَهَلْ قَرَأْتَ هَذِهِ الْآيَةَ - « إِنَّمٰا يُرِيدُ اللّٰهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً » قَالَ بَلَى قَالَ فَنَحْنُ هُمْ فَرَفَعَ الشَّامِيُّ يَدَهُ إِلَى السَّمَاءِ ثُمَّ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَتُوبُ إِلَيْكَ ثَلاَثَ مَرَّاتٍ اللَّهُمَّ إِنِّي أَبْرَأُ إِلَيْكَ مِنْ عَدُوِّ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مِنْ قَتَلَةِ أَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ لَقَدْ قَرَأْتُ اَلْقُرْآنَ فَمَا شَعَرْتُ بِهَذَا قَبْلَ الْيَوْم...
✍🏻 ابن زیاد لعنه الله دستور داد اسيران را با سر مطهر امام حسين عليه السلام بشام برند، جمعى كه با آن سر مطهر رفته بودند، گفتند كه شبها نوحه جنها را تا صبح بر حسين (علیه السلام) ميشنيدند. گفتهاند چون بشام رسيديم، روز روشن زنان و اسيران را وارد كردند، و اهل شام میگفتند: ما تا بحال اسيرانى نورانی مانند شما نديديم، شما چه کسانی هستید؟ سكينه دختر حسين علیهم السلام فرمود: ما اسيران خاندان پیامبریم. سپس آنها را بر سکوی مسجد كه توقفگاه اسيران بود بازداشتند، و على بن الحسين عليهم السلام هم جوان بود، شيخى از شاميان آمد و گفت: حمد خدای را كه مردان شما را كُشت و آشوب را خاموش كرد، و هرچه توانست به آنها بد گفت. چون سخن خود تمام كرد، على بن الحسين عليهم السّلام به او فرمود: تو قرآن نخواندى؟ گفت چرا. فرمود: اين آيه را خواندى: "قُلْ لاٰ أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبىٰ _ بگو از شما مزدى نخواهم جز دوستى خانوادهام." گفت: آرى. فرمود: ما مصداق این آیهایم؛ فرمود: اين آيه را خواندى كه: "وَ آتِ ذَا الْقُرْبىٰ حَقَّهُ _ حق ذى القربى را بدهید؟" گفت آرى. فرمود: ما مصداق این آیهایم. سپس فرمود آیا آیه تطهیر را خواندهای؟! گفت آرى. فرمود: ما مصداق این آیهایم. آن شامى دست به آسمان برداشت و سه بار گفت: خدايا من بدرگاهت توبه كردم. خدايا من بيزارم از دشمن آل محمد علیهم السلام و از قاتلان اهل بيت علیهم السلام، من قرآن را خواندم و تا كنون متوجه اين آيات نشدم ...
📓أمالی، صدوق رحمه الله، مجلس سی و یکم، حدیث ٣
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#تاریخ_مستند
#مقتل_مستند
#ماه_صفر
◾️ سنگدلتر از يزید (لعنه الله علیه) ندیدم ...
... ثُمَّ أُدْخِلَ نِسَاءُ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَلَى يَزِيدَ بْنِ مُعَاوِيَةَ فَصِحْنَ نِسَاءُ آلِ يَزِيدَ وَ بَنَاتُ مُعَاوِيَةَ وَ أَهْلُهُ وَ وَلْوَلْنَ وَ أَقَمْنَ الْمَأْتَمَ وَ وُضِعَ رَأْسُ الْحُسَيْنِ بَيْنَ يَدَيْهِ - فَقَالَتْ سُكَيْنَةُ وَ اللَّهِ مَا رَأَيْتُ أَقْسَى قَلْباً مِنْ يَزِيدَ وَ لاَ رَأَيْتُ كَافِراً وَ لاَ مُشْرِكاً شَرّاً مِنْهُ وَ لاَ أَجْفَى مِنْهُ وَ أَقْبَلَ يَقُولُ وَ يَنْظُرُ إِلَى الرَّأْسِ - لَيْتَ أَشْيَاخِي بِبَدْرٍ شَهِدُوا جَزَعَ اَلْخَزْرَجِ مِنْ وَقْعِ الْأَسَلِ ثُمَّ أَمَرَ بِرَأْسِ الْحُسَيْنِ فَنُصِبَ عَلَى بَابِ مَسْجِدِ دِمَشْق...
✍🏻 سپس زنان امام حسين عليه السلام را نزد يزيد بن معاويه لعنهماالله بردند، و زنان آل يزيد و دختران معاويه و خاندانش شيون و واويلا كردند و ماتم برپا نمودند؛ سر مطهر امام را برابر يزيد لعنه الله گذاشتند؛ سكينه علیهاالسلام گوید: سختدلتر و كافرتر و مشركتر و جفاکارتر از يزيد نديدم، به آن سر مطهر نگاه كرد و مىگفت: كاش کشتهشدگانِ ما در جنگ بدر مىديدند این روزها را؛ سپس دستور داد سر حسين عليه السلام را بر در مسجد دمشق آويختند ...❗
📓أمالی، صدوق رحمه الله، مجلس سی و یکم، حدیث ٣
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
#تقویم_شیعه
⚫️ دوم صفر الاحزان
🗒 مجلس یزید
▪️در این روز بنابر نقلی اسرای آل رسول را وارد مجلس یزید کردند.(۱)
🔍 جا دارد فکر کنیم چه کسانی را با چه حالتی وارد بر چگونه مجلسی کردند...
🗒 شهادت زید بن علی بن الحسین علیه السّلام
▪️در سال ۱۲۱ هجری قمری زید بن علی بن الحسین علیه السّلام در کوفه(۲) به شهادت رسید.
▪️خروج او در اول محرم بوده است.(۳)
▪️پس از دفن در این روز یا ۱۹ ربیع الاول قبر او را شکافتند و بدن آن بزرگوار را از قبر خارج نمودند و به زمین کشیده به دار زدند.(۴)
_________________________________________
۱. قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص ۳۵۳.
۲. ارشاد: ج ۲، ص ۱۷۴. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۶.
۳. قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص ۱۵.
۴. مستدرک سفینه البحار: ج ۴، ص ۶۷.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش صفر الاحزان
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈