#تقویم_شیعه
🔵 بیستم جمادی الثانی
🗒 ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹 در چنین روزی حضرت حوراء انسیه عذراء بتول امّ ابیها حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در سال پنجم بعثت در مکه مکرمه به دنیا آمد.(۱)
🔹بنابر قولی ولادت حضرت در دهم جمادی الاخر است.(۲)
🔷 انعقاد نطفه حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹 به برخی از منابع مربوط به انعقاد نطفه حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره می شود:
۱. امام سجاد سلام الله علیه: بحار الانوار: ج ۴۲، ص ۱۸. تفسیر فرات کوفی: ص ۳۲۱-۳۲۲.
۲. امام صادق سلام الله علیه: بحار الانوار: ج ۸، ص ۱۲۰، ج ۱۸، ص ۳۶۴، ج ۴۲، ص ۴۲. معانی الاخبار: ص ۳۹۶. ذخائر العقبی: ص ۳۶. تفسیر برهان: ج ۲، ص ۲۹۲.
۳. امام رضا سلام الله علیه: بحار الانوار: ج ۸، ص ۱۱۹، ج ۴، ص ۲-۴. توحید صدوق: ص ۱۱۸. امالی صدوق: ص ۳۷۳. عوالم العلوم: ج ۱۱، ص ۱۰.
۴. سلمان فارسی: بحار الانوار: ج ۳۶، ص ۳۶۱. تفسیر فرات: ص ۲۱۱.
۵. جابر بن عبداللَّه انصاری: دلائل الامامه: ص ۵۲. تفسیر فرات کوفی: ص ۲۱۶. علل الشرایع: ج ۱، ص ۱۸۳. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۵.
۶. عایشه: المعجم الکبیر: ج ۲۲، ص ۴۰۰. الطرائف: ص ۲۷. تاریخ بغداد: ج ۵، ص ۸۷. تاریخ الخمیس: ج ۱، ص ۲۷۷. میزان الاعتدال: ج ۱، ص ۳۸، ج ۲، ص ۸۴. مناقب ابن سلیمان کوفی: ج ۲، ص ۲۰۶.
۷. عمر بن خطاّب: میزان الاعتدال: ج ۱، ص ۲۵۲، ج ۲، ص ۲۹۷. لسان المیزان: ج ۴، ص ۳۶. عیون الاخبار فی مناقب الاخیار: ص ۴۵.
🔷 داستان انعقاد نطفه حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹 در شب معراج خداوند سیبی به پیامبر صلی الله علیه و آله هدیه داد که از عظمت خلقت و بوی و رنگ و زیبائی آن ملائکه تعجب کردند. خداوند امر فرمود تا پیامبر صلی الله علیه و آله آن را میل کند. هنگامی که آن سیب را شکافت، نوری از آن درخشید. جبرئیل گفت: بخور یا رسول الله، که تین نور منصوره فاطمه، دختری است که از صلب تو خارج می شود.(۳)
🔹 در بعضی روایات است که از رطب بهشتی هم خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله میل فرمودند.(۴)
🔹 در ۱۰ شعبان سال چهارم حضرت جبرئیل سلام الله علیه بر پیامبر صلی الله علیه و آله در ابطح نازل شد و فرمان کناره گیری از حضرت خدیجه سلام الله علیها را به مدت ۴۰ روز به عنوان مقدمه حمل حضرت زهرا سلام الله علیها ابلاغ فرمود.(۵)
🔹 با این که آن حضرت علاقه وافری به خدیجه سلام الله علیها داشت و این کار برای آن حضرت پر مشقت بود، ولی برای خدیجه سلام الله علیها پیغام داد که مدتی به منزل نمیآیم و به منزل فاطمه بنت اسد سلام الله علیها میروم. شبها در را ببند و در بستر آسایش کن.
🔹 پیامبر صلی الله علیه و آله شبها به منزل فاطمه بنت اسد سلام الله علیها میآمد. هر شب هنگام افطار، خرما و انگور و غذای بهشتی میآوردند. با آب بهشتی و حوله دست آن حضرت را شسته و تمیز میکردند. امیرالمؤمنین سلام الله علیه حسب دستور پیامبر صلی الله علیه و آله جلوی در مینشست که کسی نیاید و در آن غذا با پیامبر صلی الله علیه و آله شریک شود. در شب چهلم دستور رسید به خانه خدیجه سلام الله علیها برو که خداوند به خود سوگند خورده که امشب از صلب تو ذریه پاک و طیبهای بیافریند. حضرت از جا برخاسته و به منزل خدیجه سلام الله علیها آمدند.
🔹 حضرت خدیجه سلام الله علیها میفرماید: سوگند به آن کسی که آسمان را برافراشته و آب را از زمین جوشانیده، حضرت از من دور نشده بود که سنگینی فاطمه سلام الله علیها وجود فاطمه سلام الله علیها را در خود احساس کردم.(۶)
_____________________________________
۱. کافی: ج ۱، ص ۳۸۱. اعلام الوری: ج ۱، ص ۲۹۰. تاریخ الائمه علیهم السّلام: ص ۶. کشف الغمه: ج ۱، ص ۴۴۹. فیض العلام: ص ۲۷۳. العدد القویه: ص ۲۱۹. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۷. مصباح المتهجد: ص ۷۳۲. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۱۹۶، ج ۹۷، ص ۱۹۹. عوالم العلوم ج سیّده النساء فاطمه الزهراء سلام اللَّه علیها: ج ۱، ص ۶۶-۶۷. ریاحین الشریعه: ج ۱، ص ۵۹. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۰، ۱۴، ۱۷، ۱۹. مستدرک سفینه البحار: ج ۲، ص ۸۵.
۲. بحار الانوار: ج ۹۷، ص ۲۰۲.
۳. بحار الانوار: ج ۴۲، ص ۱۸. بیت الاحزان محدث قمی: ص ۷. عوالم العلوم: ج فاطمه الزهراء علیها السّلام، ج ۱، ص ۳۶-۳۷.
۴. عوالم العلوم ج فاطمه الزهراء علیها السّلام: ج ۱، ص ۳۷.
۵. قلائد النحور: ج شعبان، ص ۳۹۸.
۶. بحار الانوار: ج ۱۶، ص ۷۸-۸۰.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش جمادی الثانی
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 بیستم جمادی الثانی
🗒 ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها
🔷 دوران بارداری حضرت خدیجه سلام الله علیها
🔹 هنگامی که حضرت خدیجه سلام الله علیها دوران آبستنی خود را میگذراند، حضرت فاطمه سلام الله علیها از داخل شکم با مادر صحبت میفرمود، و او را دلداری میداد و به صبر و پایداری دعوت میفرمود.
🔹 پیامبر به حضرت خدیجه سلام الله علیها فرمودند:«جبرئیل به من بشارت داد که این مولود دختر است، و او موجودی پاک و با برکت است. خداوند متعال نسل و ذریه مرا از او قرار میدهد، و از نسل او امامانی در امت قرار خواهد داد که بعد از پایان یافتن وحی او، جانشینانش در روی زمین باشند».
🔹 هنگام ظاهر شدن آثار وضع حمل، سراغ زنان قریش فرستادند. ولی کسی برای کمک نیامد؛ چه این که آنها راضی به ازدواج حضرت خدیجه سلام الله علیها با پیامبر نبودند، و حضرت خدیجه سلام الله علیها از این برخورد غمناک شد.
🔹 در همین حال چهار زن بلند بالا که شبیه زنان بنی هاشم بودند بر او وارد شدند. یکی از آنان به او گفت: ای خدیجه، غمگین مباش که ما فرستادگان پروردگار تو هستیم. ما خواهران توایم. من ساره هستم، و این آسیه دختر مزاحم و همنشین تو در بهشت و این مریم دختر عمران و این صفوراء دختر شعیب است. خداوند ما را نزد تو فرستاده تا در کارهای مربوط به زنان به تو کمک کنیم. (در بعضی روایات حضرت حوا هم ذکر شده است)
🔹 یکی از آنان در سمت راست او، دیگری در سمت چپش، سومی پیش روی آن حضرت و چهارمی پشت سر او نشستند.
🔹 حضرت زهرا سلام الله علیها به دنیا آمد. علیا مخدره خدیجه کبری سلام الله علیها، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را پاک و پاکیزه بر زمین نهاد. در این هنگام نوری از وجودش درخشید که تمام خانههای مکه را روشن کرد، و این نور در شرق و غرب درخشش نمود. بانوئی که پیش روی حضرت خدیجه سلام الله علیها بود، حضرت فاطمه سلام الله علیها را برداشت و با آب کوثر شستشو داد، و پارچه سفیدی که از شیر سفیدتر و از مشک و عنبر خوشبوتر بود بیرون آورد. یکی را بر بدن او پیچیده و دیگری را بر سرش انداخت و سپس از او خواست که سخن بگوید.
🔹 حضرت فاطمه سلام الله علیها لب به سخن گشوده و فرمودند: «اشهد ان لا اله الا اللّه و ان ابی رسول الله سید الانبیاء و ان بعلی سید الاوصیاء و ان ولدی سید الاسباط (گواهی میدهم که جز الله خدائی نیست و پدرم فرستاده خدا و سرور پیامبران است و شوهرم سرور جانشینان و فرزندانم آقای نوادگان و اسباط هستند)».
🔹 سپس بر یکایک آنان سلام کرده و هر یک را به اسم صدا زد. آنان بر چهره، او تبسم کردند و حور العین و بهشتیان یکدیگر را به ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها بشارت دادند. در آسمان نوری درخشان پدید آمد که ملائکه تا آن روز چنان نوری را ندیده بودند، و لذا نام حضرت را «زهرا» گذاشتند.
🔹 بانوئی که پیش روی حضرت خدیجه سلام الله علیها نشسته بود، به حضرت خدیجه سلام الله علیها گفت:«او را پاک و پاکیزه و آراسته و با برکت در بر گیر، که در نسل و ذریهاش برکت قرار داده شده است».
🔹 حضرت خدیجه سلام الله علیها حضرت زهرا سلام الله علیها را با شادی و خشنودی از دست او گرفته و سینه در دهانش گذارده و دهان او را پر از شیر کرد، و این گونه بود که فاطمه سلام الله علیها رشد جسمی خود را آغاز کرد.(۷)
_________________________________________
۷. بحار الانوار: ج ۱۶، ص ۸۰.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش جمادی الثانی
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
هدایت شده از معارف الشیعه
#تاریخ_مستند
🔴 غربت #حضرت_خدیجه سلام الله علیها در زمان وضع حمل
◾️شیخ صدوق در کتاب امالی با چند واسطه از مفضل بن عمر نقل میکند که گفت:
به حضرت امام صادق علیه السلام گفتم:
ولادت فاطمهی زهراء سلام الله علیها چگونه بود؟
فرمود:
بلی موقعی که پیامبر اکرم صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم با خدیجهی کبری ازدواج نمود زنان مکّه از آن بانو کناره گیری نمودند، نزد او نمیرفتند و بر او سلام نمیکردند، هیچ زنی را اجازه نمیدادند که نزد آن بانو مشرّف شود. این موضوع باعث وحشت و ناراحتی خدیجه کبری شد، غم و اندوه وی برای پیامبر اکرم صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم بود که مبادا آن حضرت را آسیبی برسد.
هنگامی که خدیجه به حضرت زهرا سلام الله علیها حامله شد، فاطمهی اطهر در رحم مادر با مادر گفتگو میکرد و او را امر به صبر مینمود. ولی خدیجهی کبری این موضوع را از پیامبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم پنهان میداشت تا اینکه یک روز پیامبر خدا، نزد خدیجهی کبری آمد و شنید که آن بانو با فاطمهی زهرا سخن میگوید، فرمود:
ای خدیجه با که سخن میگویی؟! خدیجه گفت:
این بچّهای که در رحم من است با من سخن میگوید و مونس من است.
پیامبر خدا صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم فرمود:
آری این جبرئیل است که به من بشارت میدهد و میگوید این فرزند دختر من است، این فرزند نسلیست طیّب و طاهر و مبارک. خدای توانا نسل مرا از این دختر برقرار و پایدار خواهد نمود. به زودی امامان را از این دختر به وجود میآورد و آنان را پس از اینکه وحی پروردگار قطع شود در زمین خلیفهی خویشتن قرار خواهد داد.
حضرت خدیجهی کبری دائماً در همین حال بود تا اینکه موقع وضع حمل وی فرا رسید، در این موقع خدیجه نزد زنان قریش و بنی هاشم فرستاد که بیایید و مرا دربارهی وضع حمل یاری نمائید. امّا آنها به او پاسخ رد دادند و در جواب گفتند:
چون تو سخن ما را نپذیرفتی و با محمّد صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم که شخص فقیر و یتیم ابوطالب بود ازدواج نمودی لذا ما نزد تو نخواهیم آمد و متصدّی هیچ گونه امر تو نخواهیم شد! ! خدیجهی کبری از شنیدن این جواب غمگین گردید، در همان حالی که وی اندوهناک بود ناگاه چهار زن گندمگون و بلند بالا که مثل زنان بنی هاشم بودند نزد او حاضر شدند هنگامی که خدیجهی کبری آنان را دید جزع و فزع کرد، یکی از آنان گفت:
ای خدیجه! محزون مباش! زیرا ما فرستادگان خداییم، ما خواهران تو هستیم، من سارهام، این بانو آسیه بنت مزاحم است که در بهشت رفیق تو میباشد. این بانو: مریم دختر عمران و آن بانوی دیگر: کلثم خواهر موسی بن عمران است خداوند ما را فرستاده تا متصدی امر وضع حمل تو باشیم، یکی از آن زنان طرف راست و دیگری سمت چپ، سوّمی آنها مقابل حضرت خدیجه سلام الله علیها و چهارمی آنها پشت سر او نشستند و حضرت خدیجه سلام الله علیها، حضرت فاطمه سلام الله علیها را در حالی که پاک و پاکیزه بود زائید.
موقعی که حضرت زهراء سلام الله علیها متولّد شدند نور آن بانو درخشید تا اینکه تمام خانههای مکّه نورانی شد، هیچ خانهای در شرق و غرب زمین باقی نماند مگر اینکه آن نور در آن تابید، آنگاه تعداد ده نفر از حورالعین نزد حضرت خدیجهی کبری آمدند که با هر کدام یک تشت و ابریق۲ بهشتی بود، ابریقها پر از آب کوثر بودند، آن زنی که در مقابل حضرت خدیجهی کبری بود ابریقها را گرفت و حضرت فاطمهی زهراء سلام الله علیها را با آب کوثر شستشو داد، بعداً دو حوله که از شیر سفیدتر و از مشک و عنبر خوشبوتر بودند بیرون آورد و یکی از آنها را به بدن مبارک حضرت زهراء سلام الله علیها پیچید و دیگری را برای آن حضرت مقنعه قرار داد، سپس آن زن از حضرت زهراء سلام الله علیها خواست که سخن بگوید، زهرای اطهر سلام الله علیها زبان به شهادتین گشود و فرمود:
«اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلاّ الله وَ اَنَّ اَبی رَسُولُ الله سَیِّدُ الاَنبِیاءِ وَ اَنَّ بَعلی سَیِّدُ الاَوصیاءِ وَ وُلدی سادَةُ الاَسباطِ.»
آنگاه بر آن زنان سلام کرده و هر یک را با اسامی خود نام برد، آنان برای آن نوزاد مقدّس خندان شده و به یکدیگر بشارت دادند، اهل آسمان هم راجع به ولادت حضرت زهراء سلام الله علیها به یکدیگر بشارت میدادند. در آسمان نور درخشندهای پیدا شد که ملائکه قبل از آن نظیر آن را ندیده بودند
آن زنان به خدیجهی کبری گفتند:
این مولود پاک و پاکیزه را که مبارک است بگیر! خود این نوزاد و نسل وی با برکت خواهند بود، خدیجهی کبری سلام الله علیها با خوشحالی و مسرّت تمام حضرت زهراء سلام الله علیها را گرفته و پستان در دهان او نهاد و شیری در دهان وی جاری شد. پس حضرت فاطمهی اطهر سلام الله علیها در هر روزی به قدر یک ماه و هر ماه به قدر یک سال رشد میکرد
📚 الموسوعه الکبری عن فاطمه الزهرا سلام الله علیها ج۲ ص ۱۶۹ بنقل از امالی صدوق
هدایت شده از معارف الشیعه
#معارف
🔰 مادرمان فاطمه زهرا سلاماللهعلیها به هنگام «جاندادن» بر بالینتان میآید؛ امّا این را به نااهلان نگویید...
ابوبصیر گوید:
به امام صادق علیهالسلام عرضه داشتم: فدایتان گردم! آیا مومن، مرگ و خروج روح از کالبدش را ناخوش دارد؟ امام علیهالسلام فرمودند: نه به خدا سوگند؛
🔹ابوبصیر گوید: عرضه داشتم: چگونه میشود که او به مرگ علاقهمند باشد؟ امام علیهالسلام فرمودند:
📋 إِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ حَضَرَ رَسُولُ اللَّهِ وَ أَهْلُ بَیْتِهِ أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ فَاطِمَةُ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْنُ وَ جَمِیعُ الْأَئِمَّةِ عَلَیْهِمُالصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ وَ لَکِنِ اکْنُوا عَنِ اسْمِ فَاطِمَةَ علیهاالسلام
🔻هنگامی که مومن در لحظه مرگ قرار گرفت، رسول خدا صلیاللهعلیهوآله و و امیرمومنان علی علیهالسلام بر بالین او حاضر میشوند؛ فاطمه زهرا سلاماللهعلیها نیز میآید؛ اما شما از «آمدنِ فاطمه زهرا سلاماللهعلیها»، (برای نااهلان) سخنی نگویید؛ و امام حسن و امام حسین و همه امامان علیهمالسلام نیز در بالین او حاضر میشوند.
☘ جبرئیل و اسرافیل و میکائیل و عزرائیل نیز حاضر میشوند. ... سپس همه آنها به عزرائیل میگویند: این مومن، محمد و آل محمد صلیاللهعلیهوآله دوست میداشت، و علی علیهالسلام و فرزندانش را امام خود قرار داده بود؛ پس با او مدارا کن. عزرائیل در پاسخ میگوید:
📋 وَ الَّذِی اخْتَارَکُمْ وَ کَرَّمَکُمْ وَ اصْطَفَی مُحَمَّداً بِالنُّبُوَّةِ وَ خَصَّهُ بِالرِّسَالَةِ لَأَنَا أَرْفَقُ بِهِ مِنْ وَالِدٍ رَفِیقٍ وَ أَشْفَقُ عَلَیْهِ مِنْ أَخٍ شَفِیقٍ
🔻سوگند به کسی که شما را برگزید و گرامی داشت، و محمد صلیاللهعلیهوآله به پیامبری برگزید و به مقام رسالت، اختصاص داد، من از پدر صمیمی، نسبت به او صمیمی ترم، و از برادر مهربان، نسبت به او مهربانتر میباشم...
📚 تفسیر فرات، ص۲۰۹
📚 بحارالانوار ج۶ ص۳۱
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️حضرت زهرا سلام الله علیها نقل میکنند: پدرم رسول خدا صلی الله علیه وآله به من فرمود:
يَا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّى عَلَيْكِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِي حَيْثُ كُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ.
💬 ای فاطمه!
هرکس بر تو صلوات بفرستد خدا او را میآمرزد و به من ملحقش میکند هر جای بهشت که باشم.
📚 كشف الغمة ج1، ص472.
📚 بحارالانوار، ج 97، ص194.
#به_ما_بپیوندید 🔽
🔻فارس الحجاز
(روضه،مدح ومناجات تلفنی)
https://eitaa.com/joinchat/2173239394Cdfb2c3b051
هدایت شده از معارف الشیعه
49.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_های_معارفی
✅ نقش نگین انگشتر حضرت زهرا "سلام الله علیها"
🎙 حجت الاسلام و المسلمین
استاد#حاج_شیخ_سعید_قاسمی
" حفظه الله تعالی "
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#اطلاعیه
🔴 صلی الله علیک یا ولی العصر ادرکنا و ارشدنا و لا تهلکنا و ادام الله ایام سرورک
به مناسبت میلاد حضرت صدیقه طاهره
"سلام الله علیها" ان شاءالله #امشب
ساعت ۲۲ در کانال #معارف_الشیعه سخنرانی معارفی بصورت #پخش_زنده_صوتی برگزار
می گردد.
سخنران: حجة الاسلام #شیخ_محمد_حسین_طوغانی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پخش_زنده
✅ بیان معارف توسط حجتالاسلام #شیخ_محمد_حسین_طوغانی
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
#سلوک_بانوان
🌠 به لباس زن نامحرم هم نگاه نکن!
▪️حضرت مسیح "سلاماللهعلیه" میفرماید:
«لا تَكُونَنَّ حَديدَ النَّظَرِ إلى ما لَيسَ لكَ فإنّهُ لَن يَزنِي فَرجُكَ ما حَفِظتَ عَينَكَ فإن قَدَرتَ أن لا تَنظُرَ إلى ثَوبِ المرأةِ التي لا تَحِلُّ لكَ فافعَل»
هرگز نبايد به آنچه [به نامحرمی] كه تعلّق به تو ندارد خيره شوى؛ چون تا زمانى كه چشم خود را نگه دارى هرگز مرتكب زنا نشوى!
اگر توانى كه [حتّى] به جامه زن نامحرم نگاه نكنى چنين كن!
📚 مجموعةورّام،ج۱،ص٦٢
#به_ما_بپیوندید
🔻کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
21.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روایات_اهلسنت
#احتجاج_با_اهلسنت
🔴 حسرتهای ابوبکر و عمر!
🔻 یکی از مسائل عجیب و قابل تاملی که در منابع اهل سنت آمده است حسرتها و ای کاشهایی است که خلیفه اول و دوم گفتهاند که در این کلیپ آیت الله حسینی قزوینی حفظه الله تعالی به برخی از آنها اشاره میکند.
🎥 عالم محقق و مدافع ولایت اهلبیت علیهم السلام ، آیت الله #حسینی_قزوینی " دامت برکاته "
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 بیست و دوم جمادی الثانی
🗒 مرگ ابوبکر
🔹 در شب سه شنبه ۲۲ جمادی الثانی در سال ۱۳ هجری قمری عبدالله بن عثمان معروف به ابوبکر بن ابی قحافه در سن ۶۷ سالگی، از این جهان به سوی سزای اعمالش رخت بربست.(۱)
🔹 به قولی مرگ ابوبکر در ۲۷ جمادی الثانی بوده است.(۲)
🔹 او مدت دو سال و بیست و دو روز غاصب خلافت بود، و اولین کسی بود که بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به انتخاب اعضای سقیفه بنی ساعده خلیفه شد.
🔹 انتخاب ابوبکر به گونهای بیحساب بود که عمر با آن که خود گرداننده برنامه سقیفه بود میگوید:«بیعت با ابوبکر امری بدون تدبیر و مشورت و دقت بود، مثل زمان جاهلیت، که خداوند مسلمانان را از شر آن محفوظ داشت. هرکس چنین کاری را تکرار کند او را بکشید».(۳)
🔹 اهلسنت در علت مرگ او نوشتهاند: ابوبکر در روز دوشنبه ۷ جمادی الاخر غسل کرده بود و آن روز هوا سرد بود. به این دلیل سرما خورد و تب کرد و ۱۵ روز این تب ادامه داشت و به نماز نمیرفت تا در شب سه شنبه ۲۲ جمادی الاخر بعد از آن که خلافت را به عمر واگذار کرد، مرد.(۴)
🔹 قبل از وفات عثمان را برای نوشتن وصیتنامهای درباره خلافت طلب کرد که امر خلافت بعد از ابوبکر با عمر بن خطاب باشد. او کلمهای گفت و بیهوش شد، و بقیه را عثمان از پیش خود نوشت که امر خلافت با عمر است. ابوبکر به هوش آمد و عثمان را دعا کرد که آنچه او میخواسته نوشته است.(۵)
⁉️ باید پرسید: چرا هنگامی که پیامبر در روزهای آخر عمر کاغذ و قلم خواست تا وصی بعد از خود را به امر خداوند معین کند نسبت هذیان به آن مقام معظم دادند؟
🔹 ابوبکر هنگام مرگ کلماتی گفت. از جمله این که: «کاش تفتیش خانه فاطمه و علی علیهماالسلام نمیکردم».(۶)
_________________________________________
۱. تتمه المنتهی: ص ۱۰. تاریخ الخلفاء: ص ۸۱. فیض العلام: ص ۲۷۹. بحار الانوار: ج ۲۹، ص ۵۲۱.
۲. مسار الشیعه: ص ۳۲. العدد القویه: ص ۳۴۳. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۸. مصباح المتهجد: ص ۷۳۲. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۲۰۰.
۳. الغدیر: ج ۵، ص ۳۷۰. صحیح بخاری: باب رجم الحبلی، ح ۶۶۸۱. مسند احمد: حدیث ۳۹۳. سیره ابن هشام: ج ۴، ص ۳۰۸.
۴. تاریخ الخلفاء: ص ۸۱. بحار الانوار: ج ۲۹، ص ۵۲۱.
۵. شرح ابن ابی الحدید: ج ۱، ص ۱۶۵.
۶. مروج الذهب: ج ۲، ص ۳۰۸. تتمه المنتهی: ص ۱۰. الامامه و السیاسه: ج ۱، ص ۱۸. سبعه من السلف: ص ۷۷. تاریخ طبری: ج ۴، ص ۵۲. میزان الاعتدال: ج ۲، ص ۲۱۵.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش جمادی الثانی
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#احتجاج_با_اهلسنت
🔰 آیهای که آمد تا فضیلتی برای ابوبکر شود... اما حقیقتی دیگر را ثابت کرد!
حمزة بن حمران گوید:
📄 با امام صادق علیهالسلام در مورد احتجاج مردم (تابعین خلفاء) بر ما (شیعیان) در مسئله «غار» صحبت کردم. (که آنها میگویند اگر اوّلی فرد صالحی نبود پس چگونه یار غارِ رسول خدا صلیاللهعلیهوآله بوده و در «آیه غار» از او یاد شده است!؟)
🪧 امام صادق علیهالسلام فرمودند:
🔹 دقیقاً همین آیه برای احتجاج تو بر علیه آنان برای اثبات شرارت و عاربودنِ ابوبکر کفایت میکند که خداوند تبارک و تعالی هیچجای قرآن، رسول خدا صلیاللهعلیهوآله را همراه مومنین ذکر نفرموده مگر اینکه سکینه و آرامش را بر همگی آنان هم نازل فرموده است.
🔸 اما در قضیه «غار»، سکینه و آرامش را فقط بر پیامبرش نازل فرمود و دیگری را از مفاد آیه خارج نمود. و آرامش را به رسول خدا صلیاللهعلیهوآله اختصاص داد؛ نه دیگری.
👈 یعنی اگر ابوبکر هم مؤمن میبود، خداوند متعال بر او نیز آرامش نازل میفرمود و از سکینه الهی محروم نمیشد.
📚بحار الأنوار، ج۳۰ ص۲۳۱
📚مستطرفات السّرائر،ص۶۳۳
🔻آیه معروف به آیه غار:
📖 إِلَّا تَنْصُرُوهُ فَقَدْ نَصَرَهُ اللَّهُ إِذْ أَخْرَجَهُ الَّذِينَ كَفَرُوا ثَانِيَ اثْنَيْنِ إِذْ هُمَا فِي الْغَارِ إِذْ يَقُولُ لِصَاحِبِهِ لَا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَكِينَتَهُ عَلَيْهِ وَ أَيَّدَهُ بِجُنُودٍ لَمْ تَرَوْهَا وَجَعَلَ كَلِمَةَ الَّذِينَ كَفَرُوا السُّفْلَى وَكَلِمَةُ اللَّهِ هِيَ الْعُلْيَا وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ {التوبه ۴۰}
💬(ضمیر در «عَلَيْهِ» و «أَيَّدَهُ»، مفرد آمده و فقط رسول خدا صلیاللهعلیهوآله را شامل میشود)
🔻نزول آرامش الهی به مومنین همراه پیغمبر در آیات دیگر:
📖 ١. ثُمَّ أَنزَلَ اللَّـهُ سَكِينَتَهُ عَلَىٰ رَسُولِهِ وَ عَلَى الْمُؤْمِنِين وَأَنزَلَ جُنُودًا لَّمْ تَرَوْهَا وَعَذَّبَ الَّذِينَ كَفَرُوا وَذَٰلِكَ جَزَاءُ الْكَافِرِينَ {توبة: ٢٦}
📖 ٢. إِذْ جَعَلَ الَّذِينَ كَفَرُوا فِي قُلُوبِهِمُ الْحَمِيَّةَ حَمِيَّةَ الْجَاهِلِيَّةِ فَأَنزَلَ اللَّـهُ سَكِينَتَهُ عَلَىٰ رَسُولِهِ وَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ وَأَلْزَمَهُمْ كَلِمَةَ التَّقْوَىٰ وَكَانُوا أَحَقَّ بِهَا وَأَهْلَهَا وَكَانَ اللَّـهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا {فتح: ٢٦}
✍ لعنت به نام و مذهب و روحش إلی الأبد
آن کس که گفت: «فاطمه شاهد بیاورد!»
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈