🔻این مناجات را در شبهای دهه آخر ماه رمضان، بسیار بخوان:
«يَا مُلَيِّنَ الْحَدِيدِ لِدَاوُدَ عَلَيْهِ السَّلامُ يَا كَاشِفَ الضُّرِّ وَ الْكُرَبِ الْعِظَامِ عَنْ أَيُّوبَ عَلَيْهِ السَّلامُ أَيْ مُفَرِّجَ هَمِّ يَعْقُوبَ عَلَيْهِ السَّلامُ أَيْ مُنَفِّسَ غَمِّ يُوسُفَ عَلَيْهِ السَّلامُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا أَنْتَ أَهْلُهُ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ وَ افْعَلْ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُ وَ لا تَفْعَلْ بِي مَا أَنَا أَهْلُهُ
اى نرم کنندۀ آهن براى داود علیهالسلام
ای بردارندۀ بدحالى و بلاهاى بزرگ از ایّوب علیهالسلام
اى از بین برندۀ اندوه شدید یعقوب علیهالسلام
اى زایل کنندۀ غم یوسف علیهالسلام
بر محمّد و خاندان ایشان درود فرست آنچنان سلام و درودی که شایسته توست،
و با من چنان رفتار کن که تو شایسته آنى نه چنان که من سزاوار آنم!»
📚 مفاتیح الجنان
@zanjani_net
🔆 قُلْ كَمَا أَقُولُ لَكَ ...
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللهِ علیه السلام: سَتُصِيبُكُمْ شُبْهَةٌ فَتَبْقَوْنَ بِلَا عَلَمٍ يُرَى وَ لَا إِمَامٍ هُدًى 👈 وَ لَا يَنْجُو مِنْهَا إِلَّا مَنْ دَعَا بِدُعَاءِ الْغَرِيقِ.
قُلْتُ: كَيْفَ دُعَاءُ الْغَرِيقِ قَالَ يَقُولُ:
يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ.
فَقُلْتُ: يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ. قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُقَلِّبُ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ وَ لَكِنْ قُلْ كَمَا أَقُولُ لَكَ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ .
📚 كمال الدين؛ ج۲ ؛ ص۳۵۲
@madras_emb
❖ این گونه روزگار به خوشی بگذرانید...
به مناسبت ۲۹ ماه رمضان، سالروز وفات آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی(م۱۳۹۳ق)
📜 بخشی از وصیتنامه ایشان:
... در زندگی نیز هر چه بتوانید شاد و آزاد باشید تا روزگار را به خوشی و راحتی بگذرانید و الا با قید موهومات خود را به بند انداخته، سلب آسایش از خود خواهید کرد،
یکی از گرفتاران بیماری کبر را دیدم که شکایت از اوضاع درونی خود داشت می گفت: شبها خوابم نمی برد، فکر نمی گذارد خواب به چشمم بیاید. (کدام فکر؟ همین فکر موهومات که فلانی چرا بالاتر از من بنشیند و جلوتر از من برود، اینگونه غصه و اندوه، خواب را بر چشم او حرام کرده)
سفارش مهم من این است که اینگونه موهومات را بر خود راه ندهید، بگذارید که هر که میل دارد بالاتر از تو بنشیند بنشیند، جلوتر از تو برود، در بند آن مباش.
از فروع آزادی یکی هم این است که نه جلال باشند و نه ذو الجلال، به این معنی که نه دنبال کسی راه بیفتند که جلال او باشند و نه کسی را به دنبال بیندازند که ذوالجلال او باشند، اگر به این روش رفتار کردند به راحتی زندگانی خواهند کرد.
@shobeiryzanjani
25.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ویژه صد سالگی حوزه علمیه قم (۴)
🔻جایگاه علمی مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی (م۲۹رمضان ۱۳۹۳ق)
(بهمناسبت ایام سالگرد رحلت ایشان)
🔸 آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
مرحوم آیتاللهالعظمی اراکی از حضور ذهنی مرحوم والد نسبت به ابواب مختلف فقهی اعجاب میکرد.
ایشان به گونهای مسائل مختلف فقهی را به همراه مدارک و ادلّه و موقعیت فقهی آن (از نظر اجماع و شهرت و ..) در ذهن داشت، که گویا بهتازگی آنها را مطالعه کرده باشد.
@zanjani_Net
💠 علت ماندگاری شیخ طوسی و تآلیفات ایشان
❖ آیت الله قایینی:
بنده یک زمانی در حالات شیخ طوسی تتبع کردم تا بفهمم علت ماندگاری و برکت تالیفات شیخ چیست؟! به این نتیجه رسیدم که تمام تالیفات شیخ طوسی برای این است که سد حاجات شیعه کند نه برای این که بگوید من کتاب نوشتم....
🔺درس خارج فقه
📆 ۱۸ آذر ۱۴۰۱
✅ ادامه مطلب و مباحثه علمی در این موضوع را در تالار علمی دنبال کنید. 👇🏼👇🏼👇🏼
🌐http://mobahathah.ir/showthread.php?tid=2748
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🔆 آقا نیامدی رمضان هم تمام شد ....
اللّٰهُمَّ وَلَا تَسْلُبْنَا الْيَقِينَ لِطُولِ الْأَمَدِ فِي غَيْبَتِهِ وَانْقِطاعِ خَبَرِهِ عَنَّا، وَلَا تُنْسِنا ذِكْرَهُ وَانْتِظارَهُ، وَالْإِيمانَ بِهِ، وَقُوَّةَ الْيَقِينِ فِي ظُهُورِهِ، وَالدُّعاءَ لَهُ وَالصَّلاةَ عَلَيْهِ ...
📎 قسمتی از دعای عصر غیبت.
❖ سید ابن طاووس در کتاب «جَمال الاسبوع»، پس از ذکر دعاهای وارده، دعای عصر غیبت را ذکر نموده و فرموده:
اگر برای تو، از تمام آنچه ذکر کردیم عذری باشد، پس بپرهیز از اینکه خواندن این دعا را واگذاری، به درستی که ما داشتن این دعا را از احسان خدا «جل جلاله» میدانیم که ما را به آن ممتاز ساخته، پس به آن اعتماد کن.
🔆 روز جایزه ها
حضرت امام باقر علیهالسلام از رسول خدا صلی الله علیه وآله نقل نمودند که ایشان فرمود:
هرگاه نخستين روز شوّال فرا رسد منادى ندا كند:
اى مؤمنان! بامدادان براى دريافت جايزههايتان بشتابيد.
آنگاه حضرت باقر علیهالسلام فرمود: اى جابر! جايزههاى خدا، مانند جايزههاى اين پادشاهان نيست.
سپس فرمود: آن روز، روز جايزههاست.
📚الكافی، ج۴، ص۱۶۸
✨خجسته عید سعید فطر، عید طاعت و بندگی خداوند مبارک باد✨
@zanjani_net
🔳 بانیِ بنایِ ظلم
عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ عَنْ عَبْدِ اَللهِ بْنِ دِينَارٍعَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ: يَا عَبْدَ اَلله مَا مِنْ عِيدٍ لِلْمُسْلِمِينَ أَضْحًى وَ لاَ فِطْرٍ إِلاَّ وَ هُوَ يُجَدِّدُلآِلِ مُحَمَّدٍ فِيهِ حُزْناً قُلْتُ وَ لِمَ ذَاكَ قَالَ لِأَنَّهُمْ يَرَوْنَ حَقَّهُمْ فِي يَدِ غَيْرِهِمْ.
📚 الکافی، ج۴، ص۱۶۹
عبد الله بن دينار گويد: امام باقر عليه السّلام فرمودند:
اى عبدالله! هيچ عيدى از اعياد مسلمانان - چه قربان و چه فطر - نيست مگر آنكه در آن عيد، اندوه آل محمّد عليهم السّلام تجديد مىگردد.
گفتم: چرا؟
فرمود: چون آنان حق خودشان را در دست ديگران مىبينند.
@madras_emb
💠 نتیجه بیاعتنایی طلاب به فقه
❖ از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
سه نفر بودند که از طرف مرحوم آقای بروجردی به کرمانشاه رفتند. یکیشان آقای امام سدهی بود که سید خیلی موجه و محترمی بود. ایشان از اصحاب مرحوم آقاسید عبدالهادی شیرازی و از شاگردان مرحوم آقا سید ابوتراب خوانساری (رجالی معروف) بود. از طریق مرحوم امام سدهی قصهای از آقا سید ابوتراب شنیدم. آقای علمالهدای اهوازی نیز این قضیه را از استادش آقاسید ابوتراب شنیده بود.
● یکی این بود که اواخر صفویه مسأله فقاهت خیلی تنزل میکند و بحثهایی مانند فلسفه و عرفان و این امور بین طلبهها رواج داشته است. در دوره شاه سلطان حسین، مدرسه چهارباغ اصفهان ساخته میشود.
شخصی که یکی از بستگانش فوت کرده بوده، به مدرسه چهار باغ میرود و از طلبههای مدرسه میخواهد که نماز میت بخوانند. هیچ طلبهای در تمام آن مدرسه بزرگ پیدا نمیشود که نماز میت بلد باشد. این بنده خدا نزد استادشان شکایت میبرد و استاد میآید و طلبهها را توبیخ میکند که چرا شما اینقدر از فقه و احکام شرعی دور شدهاید و اسباب آبروریزی فراهم شده که حتی یک نفر نماز میت بلد نباشد. آن وقت خودش میایستد و نماز میخواند و همانند نماز صبح دو رکعت نماز بر میت میخواند!
❇️ حوزه علمیه قم نعمت بزرگی است و ما نسبت به این نعمت مسؤولیت داریم و باید پاسخگو باشیم. اسلاف ما برای حفظ دین رنج های زیادی کشیدهاند و اکنون وظیفه ماست که درست عمل کنیم تا این امانت به دست آیندگان سپرده شود.
از جنبههای مهم هدایت و ارشاد، تبیین مسائل شرعی است. طلاب باید احکام مورد ابتلای مردم را بدانند و به تعلیم آن اهتمام داشته باشند.
@madras_emb
إِنَّا لِله وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
عَنِ اِبْنِ عَبَّاسٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: ... إِنَّ اَلسَّمَاءَ وَ اَلْأَرْضَ لَتَبْكِى عَلَى اَلْعَالِمِ إِذَا مَاتَ أَرْبَعِينَ شَهْراً ..
استاد معظم آیت الله سید رسول موسوی تهرانی به دیار حق شتافت.
📚المناقب، ج۲، ص۳۴۶
🌷السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا خُزَّانَ عِلْمِ الله السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا تَرَاجِمَةَ وَحْيِ الله السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ يَا أَئِمَّةَ الْهُدَى
▪️بشکند دستی که ویران کرد این گلخانه را
🏴 مجلس روضه بمناسبت ۸ شوال، سالروز تخریب حرم ائمه مظلوم بقیع "علیهم السلام"
🎙حاج علی اصغر انصاریان
📆 شنبه (فردا) ۹ اردیبهشت، ساعت ۱۰:۴۵
📍مدرس شماره ۸