الهی
شکرت که دنیایم، آخرتم شد.
#علامه_حسن_زاده
#الهی_نامه
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
🔰 سلسله نشستهای متنخوانی
🎙 استاد حجت الاسلام و المسلمین مهدی منصوری
📚 کتاب روابط متکامل زن و مرد
📝 نویسنده: علی صفایی حایری
✔️این سلسله نشست از آبان ماه آغاز گردیده و به صورت هفتگی ادامه خواهد داشت.
🕌 مدرسه علمیه باقرین علیهماالسلام
🗂 دوره علامه طباطبایی ( ورودی ۱۳۹۷)
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
امتدادهای تربیتی در حکمت متعالیه.16.mp3
14.79M
🔰 متن خوانی کتاب روابط متکامل زن و مرد
🎙 حجت الاسلام و المسلمین استاد مهدی منصوری
📝 نوشته: علی صفایی حائری
📆 جلسه یازدهم
🕌 مدرسه علمیه باقرین علیهماالسلام
#روابط_متکامل_زن_و_مرد
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
▪️ امید صادق
اوضاع و احوال مساعد و نیز زمینههایی که کار امام باقر(علیهالسّلام) فراهم آورده بود، موجب میشد که امام صادق(علیهالسّلام) مظهر همان امید صادقی باشد که شیعه سالها انتظار آن را کشیده است...
گویا هموست که باید حکومت علوی و نظام توحیدی را بازسازی کند و رستاخیز دوبارهی اسلامی را برپا سازد.»
#رهبر_معظم_انقلاب
#شهادت_امام_صادق علیهالسلام
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
🔰قسمت صد و سی و هفتم🔰
مقصد چهارم: در آداب قلبیه وقت
فصل اول:
🔶سَر حلقه اهل معرفت و خلاصه اصحاب محبّت و حقیقت (حضرت محمد صلی الله علیه و آله)، "اَبیتُ عندَ رَبّی یُطعِمُنی و یسقینی" فرماید.(نزد پروردگار خودم شب را به صبح میرسانم و پروردگارم مرا طعام و شراب عنایت میکند.)
💎خدایا! این چه بیتوته ایست که در دارالخلوت انس، محمد را با تو بوده و این چه طعام و شراب است که با دست خود این موجود شریف را چشاندی و از همه عوالم وارهاندی.
🔆 آن سرور را رسد که فرماید: " لی مَعَ اللهِ وقتُُ لا یَسعُهُ مَلَکُُ مُقَرَّب و لا نَبیُُّ مُرسَل"
🔸آیا این وقت از اوقات عالم دنیا و آخرت است؟
🔸یا وقت خلوتگاه قاب قوسین و طرح الکونین است؟
✳️چهل روز موسی کلیم، صومِ موسوی گرفت و به میقات حق نائل شد و خدا فرمود:"فَتَمَّ میقاتُ رَبِّهِ اَربَعینَ لَیلَه" با این وصف به میقات محمد نرسد و با وقت احمدی تناسب پیدا نکند.
🔶 به موسی در میعاد گاه "فَاخلَع نَعلَیکَ" خطاب رسید و آن را به محبّتِ اهل، تفسیر کردند؛
✅ و به رسول ختمی امر به حبِّ علی شد.
🔹در قلب از این سرّ، جذبه ای است که دم از او نزنم...
تو خود حدیث مفصّل بخوان از این مجمل.
#امام_خمینی_ره
#اسرار_الصلاه
#اسرار_نماز
📚آداب الصلوه|صفحه ۱۲۳
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
🔰 فلسفه حجاب
▪️قسمت دوم: سوره نور/ آیه ۳۱
در قسمت قبل آیه ۳۰ سوره نور بیان شد. در این قسمت، آیه ۳۱ را شرح مینماییم.
✨ آیه ۳۱
« وَ قُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لَايُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَ لَايُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَىٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۖ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»
🏷 فلسفه حجاب | استاد یزدان پناه| جلسه دوم؛ رمضان ۱۴۴۴
#فلسفه_حجاب
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
✨ ترجمه آیه
و به زنان با ايمان بگو: «ديدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاكدامنى ورزند و زيورهاى خود را آشكار نگردانند مگر آنچه كه طبعاً از آن پيداست و بايد روسرى خود را بر گردن خويش [فرو ]اندازند و زيورهايشان را جز براى شوهرانشان يا پدرانشان يا پدران شوهرانشان يا پسرانشان يا پسران شوهرانشان يا برادرانشان يا پسران برادرانشان يا پسران خواهرانشان يا زنان [همكيش] خود يا كنيزانشان يا خدمتكاران مرد كه [از زن] بىنيازند يا كودكانى كه بر عورتهاى زنان وقوف حاصل نكردهاند، آشكار نكنند؛ و پاهاى خود را [به گونهاى به زمين] نكوبند تا آنچه از زينتشان نهفته مىدارند معلوم گردد. اى مؤمنان، همگى [از مرد و زن] به درگاه خدا توبه كنيد، اميد كه رستگار شويد.
🏷فلسفه حجاب | استاد یزدان پناه| جلسه دوم؛ رمضان ۱۴۴۴
#فلسفه_حجاب
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
🔰 شرح آیه
در آیه ۳۰ دو دستور به مردان داده میشود. در آیه ۳۱ عینا همین دو دستور به بانوان داده میشود. سپس دستور اختصاصی بانوان بیان میشود.
🔻 دستور مشترک
1⃣ غض بصر
2⃣ پوشاندن عورت
🔻 دستورات اختصاصی
3⃣ آشکار نکردن زینتهایی که ظاهر نیست (دستور به حجاب): وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها؛ به جز زیورآلات آشکار، ما بقی را آشکارش نکنند.
🟢 توضیح سه واژه «يُبْدِينَ»، «زِينَتَ»، «ما ظَهَرَ مِنْها»
منظور از «زینت»:
🔸 گردنبند و خلخال
🔹 سایر زینتها از جمله لباس زیبا
🟢 توضیح زینت در روایات:
1⃣ زیور آلاتی که جدای از بدن
2⃣ سرمه
3⃣لباس زیبا
✔️ بنابراین زینت فقط شامل اشیای جدا از بدن نیست بلکه هر چه مایه افزون شدن زیبایی زن میشود، باید پنهان بماند مگر آنکه آشکار است.
ادامه دارد...
🏷فلسفه حجاب | استاد یزدان پناه| جلسه دوم؛ رمضان ۱۴۴۴
#فلسفه_حجاب
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
#توحید
✅ نبی هستی را کشف میکند و توجه دارد که هرچه در عالم هست پدیده است
✅ و پدیده باید به جایی قائم باشد هر متحرکی باید محرِّکی داشته باشد
✅ ما باید به آن محرک و به اینکه پدیده ها و هرچه حادث میشود را کسی حادث می کند توجه کنیم .
⬅️ انبیا علیهم السلام این را کشف کردند ، دقتی کردن در عالم و گفتن همینطور که عقل و هوش و خیال ما بدون «من»ممکن نیست عالم هم باید به یک «من» تکیه داشته باشد آن «من» همان «هو» است که عبارت است از الله.
🔆 الله یعنی هستی. همه موجودات به آن هستی باید تکیه داشته باشند.
📚أنهاراربعه
#استاد_امامی
#از_شاگردان_خاص_علامه_حسن_زاده
https://eitaa.com/joinchat/1103298577C35a67e59ab
هدایت شده از نسیم حکمت
🔰 گزارشی مختصر از درس فلسفه حجاب استاد یزدان پناه
1️⃣ بخش نخست
🔹 استاد یزدان پناه در جلسات درس تفسیر ماه مبارک رمضان، به بررسی آیات حجاب و نیز تبیین فلسفه حجاب برگرفته از حکمت قدسی و مبانی حکمت اسلامی پرداختند.
◾️ بررسی حجاب در قرآن
ایشان در پنج جلسه ابتدایی به بررسی آیات حجاب در قرآن پرداختند. آیات 30، 31 و 60 از سوره نور، آیت 32 و 33 و 59 سوره احزاب، از جمله آیاتی هستند که محدوده حجاب شرعی از آن ها به دست آید.
ایشان این نکته را یادآور شدند که گرچه روایات بسیاری در باب مساله حجاب وجود دارد، اما در این موضوع به بررسی آیات اکتفا می کنیم.
✳️ بررسی مبانی فلسفه حجاب
🔹 حکمت نظری قدسی و حکمت عملی قدسی
از جلسه ششم ایشان به مساله فلسفه حجاب پرداختند. حضرت استاد ابتدا در مقدمه ای کلان، به حکمت نظری قدسی و حکمت عملی قدسی اشاره و این دو حکمت را معصوم و مصون از خطا و اشتباه معرفی کردند و یادآور شدند: همان طور که حکمت نظری اسلامی بر گرفته از حکمت نظری قدسی پدید آمد، می توان و باید حکمت عملی اسلامی بر گرفته از حکمت عملی قدسی پدید آورد.
🔹 مبانی انسان شناسی فلسفه حجاب
در ادامه مباحث ایشان به تبیین مبانی انسان شناسی مرتبط با فلسفه حجاب پرداختند؛ اثبات نفس و تجرد آن، مساله کمال انسان، وجود دو بُعد حیوانی (خاکی) و انسانی (متعالی)، بقاء نفس (و ادله آن)، اتحاد عقیده و عمل با جان انسان، تاثیر عقیده و عمل بر جان انسان و.... از جمله این مسایل است.
◾️ بررسی کمال انسانی
استاد یزدان پناه در ادامه، با توجه به وجود دو بعد نظر و عمل در انسان، به بررسی کمال هر یک از این دو بُعد پرداخت. کمال انسان در بعد نظر شناخت عمیق به خداوند متعال و در بعد عمل، بندگی است. استاد در ادامه این نکته را گوشزد کرد که هر قانونی که در تضاد با کمال این دو ساحت انسانی باشد، خیانت و جنایت در حق انسان است. احسان، غایت و خضوع، از مهم ترین ادله ضرورت بندگی انسان است.
https://eitaa.com/nasimehekmat
هدایت شده از نسیم حکمت
🔰 گزارشی مختصر از درس فلسفه حجاب استاد یزدان پناه
2️⃣ بخش دوم
🔸 خداوند سبحان، یگانه ارایه دهنده برنامه زندگی انسان
حضرت استاد با توجه به مبانی پیش گفته چنین نتیجه می گیرد که تنها کسی که می تواند بهترین برنامه را برای تکامل انسان ارایه کند، خالق او، خداوند سبحان است. دستورات برآمده از حکمت عملی قدسی یگانه ناموسی است که می تواند سه ساحت دنیا، آخرت و معنویت انسان را به درستی در برگیرد.
✳️ فلسفه های حجاب
1- عفت نخستین امر به عنوان فلسفه حجاب است که استاد آن را در سه ساحت فرد، خانواده و اجتماع واکاوید.
2- تحکیم خانواده نیز دومین فلسفه حجاب است. مساله ضرورت خانواده و اجتماع و مبانی و دلایل آن، از جمله مسایلی است که استاد در ضمن این امر، آن ها را بیان کردند. (نیاز انسان به جامعه، کمال انسانی، ضرورت خانواده، برطرف شدن نیازهای عاطفی از جمله دلایلی است که ضمن این موضوع، بیان شد.)
◾️ بررسی وضعیت جامعه غربی
استاد پس از تثبیت ضرورت حجاب در جامعه، با استناد به گزارشات رسمی غرب، به بررسی وضعیت جامعه غربی پرداختند و نشان دادن که افسارگسیختگی شهوت و ولنگاری و برهنگی، ایشان را به بن بست رسانده است.
🔹 طرح دو موضوع مهم*
استاد یزدان پناه در دو جلسه پایانی دو موضوع مهم را طرح کرد:
1- مساله نخست تبیین نگاه «شیء انگارانه به زن»** و نقد این دیدگاه و مبانی آن؛
2- مساله دوم تبیین مواجهه تمدن غرب و تمدن اسلامی؛ در ضمن این امر استاد یادآور شد که مساله حجاب از جمله لبه های تعارض تمدنی میان تمدن اسلامی و تمدن غربی است. مساله حجاب برگ برنده تمدن اسلامی است که اندیشمندان و سیاستمداران غربی خود بر این امر آگاه اند. بر این اساس جامعه اسلامی باید نسبت به غرب مدعی باشد که چرا شما وضع خانواده و جامعه را به اینجا کشانده اید؟!
چنین رویکردی نسبت به مساله حجاب، بر عهده حکمت عملی اسلامی است که ریشه در حکمت عملی قدسی اسلامی دارد.
https://eitaa.com/nasimehekmat