🍁
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل(۱۲۵)
🌀 خبر: ۱۸ آذرماه، دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق اعلام کرد: «ما به صورت رسمی اعلام میکنیم مأموریت عملیاتی ائتلاف بینالمللی تحت فرماندهی آمریکا در عراق پایانیافته و آنها خاک کشورمان را ترک خواهند کرد. همکاری ما با ائتلاف بینالمللی در زمینه آموزش و مشورت ادامه خواهد یافت».
🍃🌹🍃
❌ گزارههای تحلیلی:
1⃣ بر اساس توافق صورت گرفته، فعالیت نیروهای آمریکایی در عراق از حالت رزمی به دو حالت مستشاری نظامی و دیپلماسی نظامی تبدیل خواهد شد. در بُعد اول تعدادی از نیروهای آمریکایی در قالب آموزشهای نظامی به نظامیان عراقی فعالیت خواهند کرد؛ اما آنچه مهم است فعالیت این نظامیان به حالت دیپلماسی نظامی است. در رابطه با این گزینه باید گفت که نیروهای آمریکایی در قالب مؤسسات مردمنهاد یا همان NGO ها فعالیت خواهند کرد. بر اساس آخرین آمار آمریکا چیزی نزدیک به ۴ هزار سازمان مردمنهاد در عراق وجود دارد که اکثر آنها وابسته به سازمانهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا هستند.
2⃣ آمریکا برای تغییر چهره خود در عراق، فردی را بهعنوان سفیر جدید خود معرفی کرده که سابقه فعالیتهای نرم اجتماعی دارد. الینا رومانوسکی که قرار است جایگزین تیلور در عراق بهعنوان سفیر آمریکا شود، در سال ۲۰۰۳ به وزارت امور خارجه این کشور پیوست تا دفتر ابتکار مشارکت در خاورمیانه (MEPI) را راهاندازی کند و خود نخستین مدیر آن طی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ بود.
🔺 نکته پایانی: آمریکا با اقداماتی ظاهرفریب همچون تغییر ماهیت حضور نظامیان خود در عراق از نظامیگری به مستشاری، به دنبال کاهش هزینههای خود و افزایش ضریب نفوذ مردمی در عراق است. اعتراضات اجتماعی به حضور نظامیان آمریکایی در خاک عراق و عملیاتهایی که علیه کاروانهای نظامی آمریکا صورت میگیرد، برای این کشور هزینه زا است. ازاینرو آمریکا برای افزایش نفوذ مردمی و سیستمی در عراق به روش نفوذ غیرمستقیم جریانی روی آورده است؛ یعنی تمرکز بر افکار عمومی بهمنظور پیادهسازی سیاستهای آمریکایی بهوسیله نیروهای نیابتی در قالب نرم؛ روشی که آمریکا آن را با به خدمت گرفتن گروهکهای تروریستی در جنگ سخت تجربه کرد ولی موفق نبود و شکست خورد.
✍️ محمدرضا فرهادی
@rasul313
مذاکرات وین تا پایان هفته ادامه دارد/ استمرار گفتوگوها در قالب کارگروههای سهگانه
🔹مذاکرات در پنجمین روز خود با روندی نسبتا مثبت و رو به جلو پیش رفت و هم چنان طرفها در زمینه شناسایی نقاط اختلافی در حال نزدیک شدن به یک اتفاق نظر هستند.
🔹پس از این مرحله که احتمالا به بعد از تعطیلات سال نو میلادی موکول خواهد شد، برای برطرف کردن اختلافها بر سر مواضع مذاکره خواهد شد/ایسنا
@rasul313
💠 حدیث روز 💠
💎 چهار راهکار برای عاقبت بخیری
🔻امام علی علیهالسلام:
وَ اكْظِمِ الغَيْظَ، وَ تَجَاوَزْ عِنْدَ الْمَقْدَرَةِ، وَ احْلُمْ عِنْدَ الغَضَبِ، وَ اصْفَحْ مَعَ الدَّولَةِ، تَـكُنْ لَـكَ العاقِبَةُ
✳️ خشم خود را فرو بر و
به هنگام قدرت، گذشت كن و
در هنگام عصبانيت، بردبار باش و
در وقت توانايى [بر انتقام]، ببخش،
تا عاقبت به خير شوى.
📚 نهج البلاغه، نامه ۶۹
@rasul313
♨️ سرطان بودجه!
*قریب به اتفاق بحثها در مورد بودجه که رسانهها به آن میپردازند و اکثراً هم جهتگیریهای حزبی دارد و نه ملی، پیرامون ۴۵ درصد بودجه کل کشور است. این در حالی است که از بخش بزرگتر بودجه که معروف به بودجه شرکتها، بانکها و مؤسسات دولتی است، همواره غفلت میشود!
👈 نکات تحلیلی
1⃣ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، میزان بودجه تخصیصیافته به شرکتهای دولتی، با قریب ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال جاری، یک هزار و ۹۳۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. از میان ۳۷۷ شرکت دولتی مندرج در بودجه ۱۴۰۱، ۷ شرکت دولتی ۵۰ درصد هزینههای بودجهای شرکتهای دولتی را به خود اختصاص دادهاند و جالب اینکه ۳۲۳ بنگاه از این شرکتها زیان ده هستند!
2⃣ شرکتها، بانکها و مؤسسات دولتی در اقتصاد عمدتاً به خاطر عدم نظارت و کنترل بر آنها منشأ بسیاری از معضلات همچون هزینههای بالا، رانت، انحصار، حقوق نجومی، سفتهبازی، سوداگری و ... هستند و غالب آنها نیز صورت مالی شفافی ندارند و به جایی هم پاسخگو نیستند و به همین لحاظ به غده سرطانی در اقتصاد کشور تبدیل شدهاند که هرساله بزرگتر میشود. شرکت دولتی درنهایت یا به قیمتگذاری دستوری ختم میشود و یا به نظام یارانهای، که هر دوی اینها باعث توزیع نابرابر عدالت و ثروت میشود.
3⃣ قسمت اعظمی از هزینههای شرکتهای دولتی در ردیفهای حقوق و مزایا و قالبهای غیرضروری دیده میشود که ناشی از عدم بهرهوری است. این در حالی است که تنها با ده درصد کاهش این هزینهها و ارتقای بهرهوری، درآمد ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی در سال نصیب دولت میشود که با آن میتواند کسری بودجه را پوشش دهد.
4⃣ از مهمترین موضوعات در اصلاح نظام بودجهریزی کشور، اصلاح فرایند تخصیص بودجه است. این موضوع در خصوص بودجه شرکتهای دولتی اهمیت بیشتری دارد که چراکه این بخش در سازمان برنامهوبودجه تدوین میشود. قوه مقننه نیز باید از اهرم نظارت و کنترل خود در روند بودجهریزی، بررسی عملکرد دورهای و سالانه این شرکتها و هم مراحل واگذاری آنها به بخش خصوصی، بهتر عمل کند.
👈 نکته پایانی
طی سالهای متمادی شرکتهای دولتی، قسمت اعظمی از بودجه را به خود اختصاص دادهاند. ساماندهی آنها میتواند گام مهمی در بهبود شاخصهای اقتصادی همچون تورم و بیکاری در کشور باشد. این ساماندهی باید از نظام بودجهریزی شروع شود.
✍️ علی محمدی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@rasul313
🍁
✅ #صرفا_جهت_اطلاع | کاخ صدام حسین در منطقه سبز بغداد
🍃🌹🍃
❌ این بالکن همان جایی است که صدام در آن ایستاد و با یک دست اسلحه را در دست گرفت و شلیک کرد.
🌀 این صحنه تیراندازی در تاریخ به عنوان اوج قدرت حکومت صدام ثبت و ضبط است...
#روشنگری
#ثامن
#ایران_قوی
@rasul313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ورود ارباب رجوع به ادارات فقط با کارت واکسن
معاون فنی سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:
🔻از مدتی دیگر ارباب رجوع ادارات هم باید با کارت واکسن وارد شوند و خدمت بگیرند.
🔻فعلا از روز ۲۱ آذر کارمندانی که کارت واکسن دارند میتوانند در ادارات حاضر شوند
@rasul313
🍁
📝 #یادداشت_کوتاه | ضریبدادن رسانههای بیگانه به هتاکی #گرگیچ
🍃🌹🍃
🔻 در ابتدا باید گفت اظهارت هتاکانهی گرگیچ از هر منظری مردود، کذب و برخلاف وحدت مسلمین است که قطعا باید با ایشان برخورد قانونی شود.
🔹 اما با بررسی رسانهها براحتی میتوان متوجه شد که رسانههای بیگانه، که در ستیز با مسلمانان و بهخصوص شیعیان سابقهی طولانی دارند در چرخشی عجیب، دلسوز شده و با بهکارگیری شبکههای انحرافی تشیع لندنی، آتش بیار معرکه شدهاند. که باید گفت "ناگهان گربه زاهد میشود"! اینجاست که جوانان عاشق اهل بیت، باید هوشیاری بهخرج داده و در پازل رسانههای بیگانه و در دام پهن شدهی دشمنان قسم خورده اسلام ناب محمدی نیفتند.
🔸 در این برهه حساس، دشمن بهخوبی میداند که سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است. و به همین خاطر دنبال ایجاد تنش داخلی در آستانهی مذاکرات، برای باجگیری و گرفتن دست برتر از تیم مذاکرهکنندهی ایرانی است.
دشمن وقتی نتوانست از تنش آبی بهرهبرداری کافی را بکند، حال و در نزدیکی ایام فاطمیه این هتاکی و ضریبدادن
رسانهای به آن توسط شبکههای انحرافی پروژه جدید آنهاست.
🔹 جوانان شیعه باید دقت کنند خطای یک شخص را بهپای کل برادران محترم اهل سنت نگذارند و این گستاخی را بهانهای برای توهین به علمای اهل سنت قرار ندهند.
بقول حضرت مولانا: «گر تو با بد، بد کنی پس فرق چیست»؟ اما از همه علمای اهل سنت انتظار اینست که مثل سایرین با محکوم کردن این سخنان وحدتشکن، آتش «فتنه» را خاموش کنند.
🔺 در پایان فراموش نکنیم وحدت در منطق انقلاب اسلامی نه یک تاکتیک و استراتژیک، بلکه یک «ایدئولوژی» است و برهم زنندهی «وحدت» در جهان اسلام از هر مذهبی و هر فرقهای که باشد محکوم است.
✍️محمدمیری
#روشنگری
#ثامن
@rasul313