#شرحِ_دعا
#درب_بهشت
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ...
دروازه ای در بهشت مخصوص روزه داران
رسول خدا صلى الله عليه و آله مى فرمايند:«إنَّ لِلْجَنَّةِ باباً يُدْعى الرَّيَّانُ لايَدْخُلُ مِنْهُ إلَّا الصَّائِمُونَ ؛ بهشت درى بنام «ريّان» (سيراب شده)دارد كه تنها روزه داران از آن وارد مى شوند».
مرحوم صدوق در«معانى الاخبار» در شرح اين حديث مى نويسد انتخاب اين نام براى اين درب بهشت به خاطر آن است كه بيشترين زحمت روزه دار از ناحيه عطش است، هنگامى كه روزه داران از اين در وارد مى شوند چنان سيراب مى گردند كه بعد از آن هرگز تشنه نخواهند شد.
به عبارت دیگر «ريّان» درب پر آب و سيراب در مقابل عطش دنيا است و به این ترتیب خداوند درب سيراب شده از مغفرت و عفوش را به او مى دهد.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#خداشناسی
#خود_شناسی
#جهان_بینی
#انسان_شناسی
#هستی_شناسی
#مدیریت_استراتژیک
#هدف_گذاری
#برنامه_ریزی
#تصمیم_گیری
جان فدایِ کلامِ دلجویت
عالَم فدای امیربیان علی علیه السلام که در چند کلمه به ظاهر ساده عمق معانیِ پرنغز را گنجانده ست.
حضرتشان فرمودند:
«رَحِمَ الله امْرَاً عَرِفَ مِنْ اَیْنَ و فی اَیْنَ وَ اِلی اَیْنَ/ خدا رحمت کند آن کسی را که بداند از کجا آمده، برای چه آمده و به کجا میرود».
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#بابایِ_مهربان
#همبازیِ_کودکان
به یه خنده بچه یتیم میاَرزید ...
قنبر مى گوید: روزى امـام عـلى عـلیه السّلام از حال زار یتیمانى آگاه شد، به خانه برگشت و برنج و خـرمـا و روغـن فـراهـم کـرده در حـالى کـه آن را خـود بـه دوش کـشـیـد،
مـرا اجـازه حمل نداد، وقتى بخانه یتیمان رفتیم غذاهاى خوش طعمى درست کرد و به آنان خورانید تا سیر شدند. سـپـس بـر روى زانـوهـا و دو دسـت راه مـى رفـت و با بازی کودکانه بـچـّه ها را مى خنداند، بچّه ها نیز چنان مى کردند و فراوان خندیدند.
سپس از منزل خارج شدیم. گفتم : مولاى من، شما امام مسلمین هستید.
امروز دو چیز براى من تعجب آور بود. اوّل : آنکه غذاى آنها را خودتان بر دوش مبارک حمل کردید. اجازه حمل کردن آنان به من ندادید.
دوم : آنکه با بچّه ها همبازی شده آنان را مى خنداندید.
امام على علیه السّلام فرمود: اوّلى براى رسیدن به پاداش، دوّمـى بـراى آن بـود کـه وقـتـى وارد خـانه یتیمان شدم آنها گریه مى کردند، خواستم وقتى خارج مى شوم، آنها هم سیر باشند و هم خندان.به خنده بچه ها میارزید.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#روز_بیست_یکم
#ماه_مبارک_رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ دَلِيلاً، وَ لا تَجْعَلْ لِلشَّيْطَانِ فِيهِ عَلَيَّ سَبِيلاً، وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِي مَنْزِلاً وَ مَقِيلاً، يَا قَاضِيَ حَوَائِجِ الطَّالِبِينَ.»
بارالها!
در این ماه برای من به سوی خشنودی ات دلیلی قرار ده،
و برای شیطان راهی به سوی من قرار مده،
و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده،
ای برآورنده حاجاتِ درخواست کنندگان.
شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام تسلیت باد. 🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#شرحِ_دعا
#ضیافتِ_الهی
#تسلّطِ_شیطان
وَ لاتَجْعَلْ لِلشَّيْطَانِ فِيهِ عَلَيَّ سَبِيلاً...
✍پرسش این است که چرا خداوند، شیطان را خلق کرد؟! پاسخ این است که حکمت الهی، اقتضا می کند که در عالم، تنافی و تضاد و کمال و نقص و فقدان وجود داشته باشد. اگر شر و فساد، درد و رنج و فقدان و نقص نبود، برای خیر، صحت، راحت، وجدان، کمال و قدرت، مفهومی قابل تصور نبود. اگر شقاوت نبود، سعادت معنا پیدا نمی کرد. اگر معصیت نبود، طاعتی هم نبود. اگر دنیا وجود نداشت، آخرتی هم به وجود نمی آمد. بدین ترتیب امر به خوبی ها معنا نداشت و رسالت به پیامبران بیهوده می نمود.
خداوند متعال، درباره ی تسلط شیطان می فرماید:
بر بندگان من تسلط نخواهی یافت، مگر گمراهانی که از تو پیروی می کنند.
یعنی در واقع تو نیستی که می توانی مردم را گمراه کنی، بلکه این انسان های منحرفند که با میل و اراده ی خویش، دعوت تو را اجابت می کنند و پشت سر تو گام برمی دارند.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#شیطان
#زنجیر
حکایتِ شیطان و انواعِ زنجیرها
✍می گویند کسی شیطان را در خواب دید که زنجیرهای زیادی بر دوش می کشد و با عجله از جلوی خانه او حرکت می کند، پرسید: «ای شیطان این زنجیرها برای چیست؟» گفت: «این ها برای به دام انداختن افراد مورد نظر من است.» پرسید: «می بینم که این زنجیرها متعدد هستند و قوی و ضعیف و ضخیم و نازک در بین آن ها وجود دارد.» گفت: «آری، هرکدام از این ها مربوط به کسی است، یک یک افراد را شمرد، این زنجیر مال فلان عابد، آن یکی مال فلان مقام» تا این که گفت: «بدبختی من این است که گاهی به وسیله ی این زنجیرهای محکم نیز نمی توانم بعضی از افراد را به دام بیندازم؛ زیرا از من می گریزند و زنجیرها را پاره می کنند.» پرسید: «زنجیر من در بین این ها کدام است»؟ شیطان با خنده جواب داد: «ای آقا! شما که احتیاج به زنجیر ندارید!!»
آدم رفیقش رو که زنجیر نمیکنه🤦♂
https://eitaa.com/mahdiakhundi
12.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برای_پدر
#اول_مظلوم
حضرت علی علیه السلام :
لاتَقسِروا أَولادَکُم عَلى آدابِکُم فَإنَّهُم مَخلوقونَ لِزَمانٍ غَیرِ زَمانِکُم.(نهج البلاغه)
فرزندان خود را به عادت ها و آداب خود مجبور نکنید زیرا آنها برای زمانی غیر از زمان شما خلق شدهاند.
✍کنایه از اینکه اجازه دهید کودکی کنند و از آنان انتظار رعایت آداب بزرگان را نداشته باشید.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#نیاز_به_معنویت
#نیاز_به_بازی
هر دو حق دارند...
✍پدر و مادرانی که این شب ها به مساجد، هیئات، حسینیه ها و بقاع متبرکه به قصد دعا خواندن ،راز و نیاز و معنویت که نیازِ فطریشان است ، مراجعه می کنند.
از طرفی هم طبیعتا باید فرزندان خود را بیاورند در حالی که معمولأ خردسال هستند و درک آنچنانی پیرامون این مسائل ندارند و بیشتر دنبال نیازِ طبیعی شان که همان بازی است می باشند.
هر دو حق دارند و مسئولین این اماکن باید همانطور که هزینه می کنند و وقت می گذارند تا محل دعا و مناجات را آماده کنند تا پدران و مادران از این فرصت بنحو شایسته بهره معنوی ببرند باید جای مناسبی هم برای بازی و سرگرمی کودکان تدارک ببینند تا این کودکان خاطره خوبی از مساجد و اماکن متبرکه داشته باشند.
البته توصیه این است که دقایقی ، تا وقتی حوصله بچه ها سرنرفته کنار خانواده ها باشند و در کارهایی که استقبال می کنند مانند قرآن به سرگرفتن، که برایشان جالب است مشارکت کنند و از فضای معنوی مراسم بهره مند شوند.
اگر اینطور شد همین کودکان می شوند اهل مسجد و نماز جماعت و مشتریِ پَر و پا قرصِ مراسمات دینی.
🆔@mahdiakhundi
#شرحِ_دعا
#روز_بیست_دوم
شب قدر؛ شب نزول برکات الهی
در فراز دوم این دعای نورانی می خوانیم: «وَانْزِلْ عَلَیَّ فیهِ بَرَکاتِکَ؛و برکاتت را بر من نازل کن»
«برکت» در اصل به معنی ثبات و استقرار چیزی است، و این واژه بر هر نعمت و موهبتی که پایدار بماند اطلاق می گردد؛ بنابراین موجودات بی برکت آنها هستند که ثبات و قراری ندارند و زود فانی و نابود می شوند.
حال ماه رمضان ماه برکت است؛ چراکه انواع نعمتها و مواهب معنوی الهی، همچون باران رحمت بر انسان ها نازل می گردد، که از همه مهمتر نزول قرآن مجید «این مائده بزرگ آسمانی» در شب قدر است، لذا خداوند درباره آن شب عظیم می فرماید: إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ؛ ما قرآن را در شبی پر برکت نازل کردیم.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#نخل
#خرما
#کودکان
شادیِ دلِ بچه ها
مرد فقیری نزد حضرت علی (علیهالسلام) رفت تا کمی درددل کند. کودکان این مرد از شاخه درخت خرمای همسایه، که به خانهشان راه پیدا کرده بود، خرما میچیدند و این کار سبب عصبانیت مرد همسایه میشد. حضرت علی به نزد مرد همسایه رفت تا به طریقی رضایت او را جلب کند تا اجازه دهد کودکان مرد فقیر روزی چند خرما از درخت بچینند اما مرد همسایه به هیچوجه راضی نشد.
سرانجام حضرت علی پیشنهاد داد که نخلستان ارزشمندش را با خانهی کوچک مرد همسایه تعویض کند. مرد همسایه شگفتزده شده بود، پیشنهاد را پذیرفت و دلیل این کار را از حضرت پرسید. امام فرمود: دلم میخواهد کودکان این مرد شاد باشند و بیترس از درخت، خرما بچینند و بخورند. سپس حضرت علی (علیهالسلام) به پدر کودکان فرمود: این خانه را به تو میبخشم به اینجا اسبابکشی کن و بگذار کودکانت با خیال راحت خرما بچینند، بگذار این نخل، دل کودکانت را شاد کند.
https://eitaa.com/mahdiakhundi