14.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬#ببینید| تلاش آتش به اختیار برای تولید علم
◾️تو پیادهروهای قم جلسه میگرفتیم!
◾️تو حجره اجازه نمیدادند بحث بکنیم...
👤استاد فرج نژاد
#استاد_فرج_نژاد
eitaa.com/farajnezhad110
@naghdname_ir
✅جوزدگی اطرافیان و نفرت مخاطبان
طی سالهای گذشته با توجه به هجمههای عظیم دشمن در حوزههای مختلف و بیان مقام معظم رهبری مبنی بر امیدواری بر آینده و رسالت مهم امید آفرینی، عدهای بر اساس احساس تکلیف در صف اول #جهاد_تبیین مشغول امید آفرینی هستند.
اما یکی از آسیبهای این حضور عدم تخصص و توجه به مبانی گسترده «امید افزایی» میباشد. یقیناً مادامی که تخصص کافی برای امید آفرینی نداشته باشیم سخن ما بیش از آنکه امیدی را زنده نماید موجب جوزدگی اطرافیان و نفرت مخاطبان میگردد.
برخی از امید آفرینان چند نکته را ظاهرا خوب تامل نکردهاند:
1️⃣امید آفرینی صرفاً #شعارزدگی و ضریب ندادن به سخن منتقدان نیست.
2️⃣#منتقد دشمن ما نیست دلسوز یا نهایتاً رقیبی همسو در گفتمان ما است.
3️⃣امیدآفرینی به معنی از بین رفتن خط فرهنگ مطالبه نیست، متاسفانه برخی همانند ربات صرفاً مشغول به اصطلاح امید آفرینی هستند، غافل از اینکه هر اسمی مسمی لازم دارد، چرا به ضعفها و کاستیها ضریب ندهیم⁉️ چرا فرهنگ مطالبه را در جامعه زنده و پویا نگه نداریم⁉️ آیا مطالبه خود امید آفرینی نمیکند⁉️
4️⃣نگاه گزینشی به بیانات رهبر انقلاب نیز یکی از آسیبهای مهم این گروه است، مقام معظم رهبری همانطور که فرمودند امید آفرین باشید بیان داشتند در مقابل فساد منفعل نباشید، نسبت به اقتصاد کشور حساس باشید، فرهنگ را بهمثابه هوایی که در آن تنفس میکنیم دیدهبانی کنید. حالا عدهاي در مقابل وضعيت نامناسب اقتصادي، سيطرهي ابزارهاي رسانهاي و فقدان محتواهاي روزآمد فرهنگي، معتقدند اميد آفريني با شعار محقق ميشود.
5️⃣بدون #پاسبانی از فرهنگ اسلامی و ایرانی، اقتصاد و معیشت مردم، دقیقاً بنا دارید چه چیزی را دیدهبانی کنید⁉️ آیا ممکن است شما امید آفرین باشید اما هر روز میزان دوقطبیها و چالشهاي فرهنگي و اجتماعي بيشتر بشود⁉️ آيا زمان آن نرسيده به اين فكر كنيم شايد شما بهجاي اميد آفريني صرفاً در حال استحاله شعارها هستيد و شعارها را از مفاهيم تهي ميگردانيد⁉️
6️⃣ضريب دادن به انتقادات، وجود رسانهي آزاد، زمينهسازي فرهنگ اعتراض و مطالبه، اصول ابتدايي و اوليه اميد آفريني در جامعه است، جامعهاي كه شهرونداني داشته باشد كه نتوانند سخن خود را بيان كنند و دائماً در حال #خودسانسوري باشند نميتواند اميد آفريني كند.
✍️مجید رحیمی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
18.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
كاش همهي امامان جمعه حسن اقوال بر درد مردم داشتند و سپس پيگير حسن افعال نيز ميبودند....
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🔸️آیت الله جوادی املی در دیدار با قالیباف: اگر درست رفتار نکنیم خداوند به وسیله قوم دیگری دینش را حفظ خواهد کرد.
🔸️دو چیز مملکت را نگه میدارد؛ یکی سواد فعلی و دیگری امید آینده؛ اگر نه سواد فعلی بود و نه امید به آینده، هم #فرار_مغزها خواهد بود و هم #مشکلات_اقتصادی در #ازدواج و اشتغال و #مسکن جوانان و هم این قرآن سوزیها و مسجد سوزیها.
🔸️ ما دو وظیفه داریم، یکی دعا کردن به درگاه خداست که از دعاهای سحر نباید غافل شد و دیگری عقل و تدبیر است.
🔸️نباید مسئولیت اجرایی را به آدمهای خوبِ بی عرضه و یا بد اختلاسی داد.
لینک کامل:
mehrnews.com/xZbpS
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
مجید رحیمی | نقدنامه
🔸️آیت الله جوادی املی در دیدار با قالیباف: اگر درست رفتار نکنیم خداوند به وسیله قوم دیگری دینش را حف
🔸امروز آیت الله جوادی آملی در شرایطی که بعضاً جایگاهها بدون #اختبار و #تجربه و صرفاً بر اساس #تبارگزینی و #کیفکشی توسط سرمایهدارهای ریشدار غصب میشود سخن از شایستهسالاری گفتند، پس از خواندن سخنان ایشان به یاد این حکایت از #جناب_سعدی افتادم:
خرد باید اندر سر مرد و مغز
نباید مرا چون تو دستار نغز
کس از سربزرگی نباشد به چیز
کدو سربزرگ است و بی مغز نیز
میفراز گردن به دستار و ریش
که دستار پنبهست و سبلت حشیش
به صورت کسانی که مردم وشند
چو صورت همان به که دم در کشند
به قدر هنر جست باید محل
بلندی و نحسی مکن چون زحل
نی بوریا را بلندی نکوست
که خاصیت نیشکر خود در اوست
بدین عقل و همت نخوانم کست
و گر میرود صد غلام از پست
چه خوش گفت خرمهرهای در گلی
چو برداشتش پر طمع جاهلی
مرا کس نخواهد خریدن به هیچ
به دیوانگی در حریرم مپیچ
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
مجید رحیمی | نقدنامه
✅جوزدگی اطرافیان و نفرت مخاطبان طی سالهای گذشته با توجه به هجمههای عظیم دشمن در حوزههای مختلف و
📌سخن حق و تلخ
🔸️با توجه به خلقت راستين بر فطرت خداجويي، همهی انسانها خصوصا عباد الله سخن حق و حقیقت را متوجه میشوند.
🔸️به همین جهت حضرت امیر به جناب مالک میفرماید نسبت به قضاوت مردم بیتفاوت نباش چرا که «شایستگان را به ذکر خیری که خداوند بر زبان بندگانش جاری می کند می توان شناخت.»
🔸️مادامی که آنچه حق و حقیقت است با تکنیکهای روانی و شعارگونه وارونه نشان داده شود بیش از آنکه تاثیر مثبت داشته باشد آفتها و آسیبهای منفی خواهد داشت. «آنان را آنچنان تعلیم ده که تو را زیاد تعریف نکنند، و بیهوده به کاری که انجام نداده ای تو را شاد ننمایند، که تمجیدِ فراوان ایجاد کبر و نخوت کند، و به گردنکشی نزدیک نماید.»۱
🔸️در چنین حالتی «بالا بروید یا پایین بیایید، اصلاً قرآن رابر سر جامعه ای پهن کنید»۲ باز هم اساس مشکلات برطرف نمیگردد.
چو خود را ز نیکان شمردی، بدی
نمیگنجد اندر خدایی خودی
اگر مردی از مردی خود مگوی
نه هر شهسواری به در برد گوی۳
🔸️اگر سیستم تبلیغاتی باطل از تکنیکهای مختلف استفاده میکند ما برای مقابله و مواجهه لزوماً بنا نیست مثل آنها قدم برداریم، هدف آنها پر کردن چشمها هست هدف ما ارتباط با قلوب و ما سلاحهایی داریم که آنها در استفادهی از آن عقیم هستند.
چو دست و زبان را نماند مجال،
به همت نمايند مردى رجال۴
🔸️وجود شعارزدگی و تهیسازی الفاظ از مفاهیم در تبیین مبانی انقلاب اسلامی باعث شده است برخی بهجای پذیرش منطقی ضعفها و ایجاد فرهنگ درست اعتراض و مطالبه دائماً تلاش برای بیان خوبیها دارند و نسبت به ضعفها عملاً بیاعتنا هستند.
🔸️مقام معظم رهبری نیز در جایگاههای مختلف تاکید میکنند ضعفها را باید گفت و نسبت به آنها چارهاندیشی کرد۵ و نباید نسبت به مسائل مردم بی خبر بود: حضرت امیر در بخش دیگری از نامه 53 میفرماید: «و نیز باید از وزرایت برگزیده ترینشان نزد تو وزیری باشد که سخن تلخ حق را به تو بیشتر بگوید»
1- نامه 53 نهجالبلاغه
2- سخنان شهید بهشتی
3- بوستان سعدی
4- همان
5-نشست تصویری با مجموعهای از جوانان دانشجو و تشکلهای دانشگاهی اردیبهشت 1399
✍مجید رحیمی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
مجید رحیمی | نقدنامه
كاش همهي امامان جمعه حسن اقوال بر درد مردم داشتند و سپس پيگير حسن افعال نيز ميبودند.... 🔻نقدنام
📌(خدايا!) به نان ما بركت بده و بين ما و آن جدايى ميفكن
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي اَلْبَخْتَرِيِّ رَفَعَهُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : بَارِكْ لَنَا فِي اَلْخُبْزِ وَ لاَ تُفَرِّقْ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُ فَلَوْ لاَ اَلْخُبْزُ مَا صَلَّيْنَا وَ لاَ صُمْنَا وَ لاَ أَدَّيْنَا فَرَائِضَ رَبِّنَا .
(خدايا!) به نان ما بركت بده و بين ما و آن جدايى ميفكن. اگر نان نباشد نمىتوانيم نماز و روزه به جاى آوريم و واجبات پروردگارمان را انجام بدهيم.
الکافي ج۵ ص۷۳
الوافي ج۱۹ ص۲۷۱
وسائل الشیعة ج۱۷ ص۳۰
وسائل الشیعة ج۲۴ ص۳۲۳
بحار الأنوار ج۶۳ ص۲۷۰
_______________
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
مجید رحیمی | نقدنامه
امام علی در نامه ۵۳ نهج البلاغه: "مردم عیب هایی دارند که حاکم در پوشاندن آنها از همه سزاوارتر است".
📌فقر؛ سستى در دين و كمبود حياء
♦️بخشی از دعای روز شنبه حضرت زهرا (س):
وَارزُقنا مِن فَضلِک الواسِعِ رِزقاً حَلالاً طَیباً، ولا تُحوِجنا ولا تُفقِرنا إلی أحَدٍ سِواک
ما را رزق حلال و پاکیزه روزی کن، و ما را محتاج و نیازمند کسی جز خودت مگردان
__________
♦️امام علی (ع): «مَنْ اِبْتَلَى بِالفَقرِ اِبتَلَى بِاَربَعِ خِصَالٍ: بِالضَّعفِ فِى يَقِينِهِ، وَ النُّقصَانِ فِى عَقلِهِ وَ الرّقَّةِ فِي دِينِهِ، وَ قِلّةِ الحَيَاءِ فِى وَجهِهِ، فَنَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الفَقرِ»
کسى كه مبتلا به فقر شود مبتلا به چهار خصلت مى گردد: به ضعف در يقين، نقصان و كمبود در عقل، سستى در دين و كمبود حياء؛ پس پناه مى بريم به خدا از فقر.
______________
♦️حضرت امیر علیه السلام در نصایح خود به فرزندش محمد، فقر را موجب نقص در دین و تشویش خاطر دانسته است و آن را عامل بدبینی انسانها از یکدیگر می شمارد و می فرماید:
«یا بُنَی، انّی اخافُ عَلَیک الْفَقْرَ، فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ مِنْهُ، فَانَّ الْفَقْرَ مَنْقَصَةٌ لِلدّینِ، مَدْهَشَةٌ لِلْعَقْلِ، داعِیةٌ لِلْمَقْتِ»
فرزندم، از فقر بر تو می ترسم، از آن به خدا پناه بر، چرا که فقر دین انسان را ناقص، عقل و اندیشه او را مشوّش و مردم را نسبت به او، و او را نسبت به مردم بد بین می سازد.
____________
📎پ.ن:
🔻مسئله معاش در اسلام خصوصاً در جایگاه حکومت اسلامی بهشدت تاکید شده است، اما توجه به معاش در جایگاههای فردی هرچند تلاش برای کسب حلال برابر است با جهادِ در راه خدا اما نباید به حدی برسد که به تعبیر حضرت امیر مثل عثمان بین توالت و آشپزخانه در رفت و آمد بوده و نسبت به ابعاد گسترده وجود توجهی شکل نگیرد.
🔻احادیثی نیز در ستایش فقر وجود دارد که پیرامون جمع آنها اختلاف نظر هست؛ به نظر میرسد روایاتی که در جایگاه وظایف حاکم بیان شده همگی تاکید بر وظیفه حاکم برای از بین بردن فقر دارند اما در مقام تربیت فردی؛ گاهی اوقات بلای فقر در برخی از موارد موهبتی است برای تربیت و آزمایش انسان؛ که متاسفانه برخی این جایگاه فردی را در اجتماع خلط میکنند و از وظایف حاکم برای اجرای عدالت اقتصادی کوتاه میآیند.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
با «عقاید مخالف» چه کنیم؟
جامعه ما ضد دستور اسلام عمل میکند....
🔺شهید استاد مطهری:
وظیفه داریم درباره مسلمانها و برادران مؤمن، تا هر حد که مقدور است، «حمل به صحت» کنیم؛ مگر آنجا که شرعاً راه بسته است، اما ما ضد این دستور اسلام رفتار میکنیم.
مثلا کسی «کتاب» در باب «علم امام» مینویسد که امام حسین از شهادت خود در کربلا بیخبر بوده. ما باید چه کنیم؟
خود آن آقا را میخواهیم. اصلًا «وظیفه اسلامی» این است. قبل از اینکه جار و جنجال راه بیندازیم و سر و صدا بکنیم و قبل از اینکه حرفی بزنیم، باید خود او را بخواهیم.
بگوییم ما از شما خواهش میکنیم نظر خودتان را درباره این مسئله توضیح بدهید.
او نظر خودش را میگوید. یک وقت به طور صریح و قاطع میگوید خیر، من این مطلب را قبول ندارم.
اما اگر سخنی گفت که برخلاف #عقیده ما بود و این عقیده از عقایدی بود که جزء «ضروریات مذهب» است، میگوییم راه تو از راه ما جداست.
اما اگر خودش توضیح داد، ولو توضیحش برخلاف ظاهر عبارتش بود، و ما دیدیم آنچه که او میگوید چیز بدی نیست، دیگر نباید «حمل به فساد» کنیم و جار و جنجال راه بیندازیم و «تکفیر» و «تفسیق» کنیم و احیاناً (واویلا چه چیزهایی هست!) افرادی بگویند من یقین دارم این آدم ولدالزنا است.
از کجا؟ چون میگویند فلان حرف را زده. چه صغرا و کبراهایی میچینند! و چه گناهان بزرگی را به نام «نهی از منکر» مرتکب میشوند.
اسلام میگوید: انْ شَهِدَ عِنْدَک خَمْسونَ قَسامَةً عَلی أنَّهُ قالَهُ وَ قالَ لَمْاقُلْهُ فَصَدِّقْهُ وَ کذِّبْهُمْ.
اگر پنجاه بینه شرعی حرفی را میزنند، اما از خودش پرسیدید و گفت من چنین چیزی نگفتم، حرف خودش را بپذیرید. وقتی از خودش پرسیدیم و گفت نه، حرف خودش را قبول کنیم.
حالا که حرف او را قبول کردیم، با کسانی که علیه وی نظر دادند، چه رفتاری کنیم؟ آنها را تفسیق کنیم که شما چرا تهمت زدید؟
نه، با آنها هم بد رفتار نمیکنیم و میگوییم شما هم اشتباه میکنید. دیگران میگویند پس آنها چه گفتند؟ میگوییم آنها هم اشتباه کردهاند،سوء تفاهم برایشان شده است.
اگر به این دستور عمل کنیم، این همه «نفاق» و «اختلاف» در میان ما پیدا نمیشود.
تا جای ممکن، هر دو طرف را حمل به صحت کردهایم.دستور اسلام است که ضَعْ فِعْلَ اخیک عَلی احْسَنِهِ. فعل آن فرد را حمل به احسن و اصلحش کن، فعل این را هم حمل به صلاحش کن.
▫️آشنایی با قرآن، ج۳، ص ۲۴۸ - ۲۵۰
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻هدفگذاریها و آرمانها با آنچه در واقعیت هست خیلی فاصله دارد....
🔻قرار بود با اسلامیسازی دانشگاهها پیوند تاریخی نسلها زیاد بشود...
🔻قرار بود جامعه ما روز به روز دینیتر و اخلاقیتر بشه....
این شکاف را چگونه تبیین میکنید⁉️
_______________
🔸️نقد و نظرهای علمی همراهان گرامی منتشر خواهد شد.
_____________
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
مجید رحیمی | نقدنامه
🔻هدفگذاریها و آرمانها با آنچه در واقعیت هست خیلی فاصله دارد.... 🔻قرار بود با اسلامیسازی دانشگاه
📌مقام معظم رهبری:
✅اگر چنانچه دیدید این کارهایی که انجام دادید در جذب مخاطب تأثیری نداشته، بدانید یک نقصی در کار هست؛ نقص را پیدا کنید و نقص را برطرف کنید. نمیشود عدم توجّهها را مستند کرد به اینکه مردم مثلاً نسبت به مسائل دینی و مانند اینها کماعتقادند؛ نخیر. بعضیها میگویند از این حرفها!
✅واقعاً به نظر میرسد فکرنکرده حرف میزنند که آقا مردم دینشان چنین شده، اعتقاداتشان ضعیف شده؛ نخیر، ابداً! ضعیف نشده. شما همین مسئلهی جشن غدیر را ببینید، این جلسات سخنرانیهای عظیم محرّم و صفر را در شهرهای مختلف ببینید؛ اینهایی که شرکت میکنند چه کسانی هستند؟ اینها همین مردمند دیگر. جلسات مرثیهخوانی و روضهخوانی و نوحهخوانی را ببینید، راهپیمایی اربعین را ببینید؛ اینها چه کسانی هستند؟ اینها همین مردمند دیگر. دین مردم، ایمان مردم، دینداری مردم ضعیف نشده، قویتر هم شده، منتها ممکن است مثلاً جلسهی این حقیر یا نماز این حقیر جوری باشد که نتوانم جذب کنم این مردم مؤمن را؛ این را به حساب بیدینی مردم نباید گذاشت.
✅بعضیها همین طور میگویند که آقا مردم چنین شدند یا مثلاً اعتقاداتشان ضعیف شده؛ نه، ضعیف نشده؛ مردم همچنان از قبل از انقلاب ــ ما قبل از انقلاب را دیدیم؛ حالا اغلب شماها ندیدید قبل از انقلاب را ــ هم اجتماعاتشان بهتر است، هم کمکهای مالیشان به حوزههای علمیّه بیشتر و چندین برابر است، هم حضورشان در خدمات اجتماعی دینی بیشتر و مهمتر است. مردم در مِیدانند؛ ما باید خودمان را از میدان کنار نکشیم.
بیانات در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور ۱۴۰۱/۵/۵
#ارسالیمخاطبان
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
📌نقش افراد شکاک در ترویج دین
من هرگز از پیدایش افراد شکاک در اجتماع که علیه اسلام سخنرانی کنند و مقاله بنویسند، متاثر نمیشوم و بلکه خوشحال هم میشوم.
🔺دینی که منطقش براساس فکر، عقل، فلسفه و مصالح است، از این جهت نگرانی ندارد.
🔺آن #آزادی_تفکر که صدر اسلام به همه مسلمین و ملل دیگر درباره #اسلام داده شد، هیچ ملت دیگری نداده و این از افتخارات ماست.
🔺وجود افراد #شکاک، وقتی خطرناک است که حامیان دین آنقدر مرده و بیروح باشند که در مقام جواب برنیایند.
#شهید_مطهری، آینده انقلاب اسلامی، صص ۲۲۶-۲۲۵
@naghdname_ir