6.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵.قرائت دعا صرفاً برای ثواب بردن نیست، بلکه برای هدایت یافتن به سوی تحوّل شخصی و اجتماعی است.
📼. آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه.
🎞. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1435، جلسه 9.
#دعا #مراقبه #ماه_رمضان
@maktabe_vahy
🔷پیمودن راه خدا به تنهائی...🔷
🔹معاشرت با خوبان، با اوليای خدا، با هركسى كه درد خدا دارد، فكر خدا دارد، يك اللَه از روى اخلاص مى گويد، خوب و لازم است؛ يعنى آدم را تقويت مى كند، نيرو مى دهد؛
🔹و سالك احتياج به رفيقى دارد، سالك نمى تواند به تنهايى سلوك كند، حتماً بايستى يك همدمى در اوقات خستگى داشته باشد كه با همديگر ملاقات كنند، با همديگر قرآن بخوانند، يا شعرها را با همديگر معنا كنند، يا نهج البلاغه را با هم معنا كنند، يا از خدا بگويند، يا از احوالات عرفا و بزرگان و اهل يقين و صدّيقين برايش تعريف كند؛ او براى اين تعريف مى كند، اين براى او تعريف مى كند؛ اين نشاط مى آورد.
📝. علامه طهرانی قدّس اللَه رَمسَه.
📚. #آیین_رستگاری، ص 144.
#سلوک #ارتباطات #رفاقت
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺
💠. توحید، رمز رابطه امام با بندگان خدا!
🔷امام حسن علیه السلام از خیابان های مدینه رد می شوند و چند فقیر که در حال غذا خوردن هستند، حضرت را دعوت می کنند. ایشان از مرکب پیاده می شود و با آنها هم غذا می گردند.
🔹حضرت نمی خواهند تواضع کنند یا به آنها فخر بفروشند یا مثلا فردا در روزنامه بگویند که فلانی آمده با فقرا نشسته و بعد هم در تلویزیون نشان بدهند! نه امام حسن علیه السلام اهل این حرفا نیست. مردم بگویند یا نگویند؛ کسی ببیند یا نبیند! فرقی نمی کند!
وقتی امام به این فقرا نگاه می کند، می بیند اینها با یک صفایی ایشان را دعوت به این طعام می کنند. حضرت در اینجا خود را با آن جمعیت واحد می بیند. بنابراین با آنها همراه می شوند.
🔹امام تواضع نمی کند! در ذهن امام خطور نمی کند که "من امام هستم؛ من حجت خدا بر همۀ خلق هستم حالا تواضع می کنم و ببینید الان با چهار تا فقیر دارم غذا می خورم!" شاید این در مخیّله ما بیاید اما تا روز قیامت در فکر امام نخواهد آمد.
🔶. چون قلب امام قلب اللَه شده است و خدا هم که فقیر و غنی برایش فرقی نمی کند لذا برای امام هم فرقی نمی کند. این اختلاف طبقاتی بین ما باعث می شود که در رفتار و اعمال ما اختلاف پیش بیاید. اما برای امام اختلاف طبقاتی مطرح نیست. غنی غنایش را از کجا آورده؟ آن فقیر که ندارد مگر گناهی کرده؟
🔸قلب امام می شود مصدر تفکر و بصیرت و بینش نسبت به عالم وجود. در اینجا احساس وحدت حاکم می شود. من یک بنده خدا هستم اینها هم بندگان خدا هستند. نشستند غذا می خورند. حضرت هم به نحوی می نشیند با آنها غذا می خورد که آنها احساس نکنند که حضرت خودش را به تکلّف انداخته و با حالت ثقل و سنگینی، با آنها هم غذا شده است.
🎙. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1428، جلسه 2.
#ولایت #وحدت #تواضع
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸
10.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶.امام فقط به تقدیر الهی جامۂ عمل می پوشاند؛ خواه جنگ باشد خواه صلح.
🎞. آیت اللَه حاج سیدمحمد محسن حسینی طهرانی، رضوان الله علیه
📼. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 224، دقیقه 48
#ولایت #امامت #مشیت_الهی #امام_حسن علیه السلام
@maktabe_vahy
🌸🌸🌸🌸
✅همراهان گرامی
سلام علیکم
🔺با توجه به وجود فعالیتهای مختلف در قالبهای متفاوت با "نام مکتب وحی"، اعلام می گردد که مکتب وحی هیچ پیجی در اینستاگرام و غیر آن ندارد و هیچ نوع مسئولیتی در قبال فعالیتهای آنان متوجه سایت و کانال مکتب وحی نمی باشد.
@maktabe_vahy
🔵. نعمتِ لغزش
🔸لغزش و خطایی که از انسان سر میزند باید آن را نعمتی از جانب پروردگار بداند؛ که خدا می خواهد به انسان بفهماند که تو این هستی؛ اعتراف کن به عجز و فقر و لغزش و خطای خود، من هم با غفّاریت و رحمانیّت جلو میآیم.
🔸اینجاست که همه ی انبیا و اولیا در تعامل با خداوند، محوریتِ اصلی را این می گذارند که ما گناهکاریم وخطاکاریم، و تو کریم و غفور و ستّاری.
🔸یعنی سالک باید سنگ بنای سلوکش را عبودیت، استکانت و سرشکستگی قرار دهد.
🎙. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1438، جلسه 6.
#سلوک #عبودیت #گناه #فقر
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
💠فضیلت شب هفدهم ماه مبارک رمضان💠
🔶امشب شب هفدهم ماه رمضان است؛ مى دانيد چه شبى است؟ شبى است كه پيغمبر با اميرالمؤمنين و تمام اصحاب در معركه بدر حاضر شدند و فردا جنگ بدر شروع شد كه در اين جنگ، غلبه با مسلمان ها بود،
🔸و اميرالمؤمنين فرمود: من از همان شب بدر تا آخر عمر، به بركت و يُمن آن فتوحاتى كه خداوند در روز بدر كرد، شب هاى هفدهم را احيا مى داشتم.
خيلى شب مهمّى است! مىدانيد كه در جنگ بدر به اميرالمؤمنين عليه السّلام ذكرِ «هو» داده شد.
اميرالمؤمنين مى فرمايد:
🔺من در شب بدر حضرت خضر را در خواب ديدم و گفتم كه: عَلِّمنى دُعاءً، به من يك دعايى ياد بده كه من آن دعا را بخوانم و بر اعدا غلبه پيدا كنم. حضرت خضر به من فرمود بگو:
"يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو، يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو."
و من در آن روز بدر، شمشير دست گرفتم و با «يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو» مى كُشتم. اين خواب را كه براى پيغمبر تعريف كردم، حضرت فرمودند: «عُلِّمتَ الإسمَ الأعظَم».
🔶و بعضى ها كه مى گويند: « "يا هو، يا لا هو إلّا هو" اينها ذكرهاى درويشى است و در شرع وارد نشده است.» اينها غلط مى كنند مىگويند ها! چون روايت، روايت صحيحى است؛ هم از طريق شيعه و هم از طريق سنى، و مدركش هم در همين مجمع البيان هست و جاهاى ديگر هم نقل مى كنند.
📝. علامه طهرانی قدّس سرّه.
📚. #شرح_فقراتی_از_دعای_افتتاح، ص 145.
#رمضان #ذکر #جنگ_بدر
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺.
🔷که چرا غافل از احوالِ دل خویشتنم!؟
🔹شخصى مبتلا به كسالت سرطان خون شده بود و ما به ديدنش رفته بوديم؛ ايشان درحالى كه هنوز چند ماهى مانده بود كه از دنيا برود، به صرف اينكه به او گفته بودند تو سرطان دارى، اصلًا جواب سلام ما را هم نداد!
به او گفتم: حالا چند ماه ديگر كه زنده هستى چرا جواب سلام نمى دهى؟! ايشان حال نداشت به كسى نگاه كند و حرفى بزند و جواب سلام كسى را بدهد، و به طور كلّى از خدا و پيغمبر و از دنيا و همه چيز، نااميد و مأيوس شده بود.
🔹آخر عزيز من! فرض اين است كه مى ميرى، اينكه چيزى نيست؛ مگر مردن حقّ نيست؟! چطور بيست، سى سال بالاى منبر همه مردم را به شهادت و شركت در جبهه ها و مُردن و كشته شدن تشويق مى كردى، و حالا كه بر سر خودت آمده است حاضر نيستى جواب سلام كسى را بدهى؟!
🔹تمام اين حالات به جهت ضعف ايمان است كه قافيه را مى بازند و به اصطلاح بند را آب مى دهند. عزيز من! مى خواهند جاى بهترى به تو بدهند، محيط بهترى كه داد و بيدادى در آنجا نيست و ديگر لازم نيست بنشينى و مردم را ارشاد كنى، به جائى وسيع مى روى كه ابتدا و انتهايش معلوم نيست؛ امّا او مى ترسد و نمى تواند تحمّل كند، و موقعيت خود را باز يابد.
📝. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه.
📚. #عنوان_بصری، ج 1، ص 201.
#توحید #سلوک #ابتلاء
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
✳️ شب قدر چیست؟
🔷 شب قدر عبارت است از يك فضا (نه فضاي مكاني) و يك برهه از حالت معنوي و روحاني كه آن برهه بر نفس ملكوتي انسان وارد مي شود، و مثال و شهادت انسان را در اختيار خودش درمي آورد.
نام آن حيثيّت معنوي را شب قدر مي گذارند. و شروع آن، از شب نوزدهم است. يعني از حال و هواي شب نوزدهم شروع مي شود و به شب 23 منتهي مي شود.
🔷 برخی شب 19 و 21 را جداي از شب قدر دانسته و به عنوان مقدّمه برای شب 23 بشمار می آورند. البّته قابل توجيه هست، ولي گمان مي كنم تعبير دقيق تر از شب قدر بنا به مشاهده و بیان بزرگان اين طور باشد كه:
🔺يك حيثيت و جهت معنايي که قابل بيان نيست و عقول عادي نمي توانند اين حقيقت را دريافت كنند و آنهایی که قدري اهل دقت هستند و آشنايي بيشتري دارند، كم كم متوجّه اين قضيه مي شوند كه حالتي است كه آغاز آن از شب 19 شروع مي شود؛ شكل مي گيرد و پخته مي شود، تا به شب 23 برسد.🔻
🔷 ... لذا باید رعايت مراقبه و توسّلات و التجاء به پروردگار و به ائمّه معصومين، خصوصاً به سيدالشّهدا عليه السلام و بالأخص وليّ حيّ امام عصر عجّل اللَه تعالي فرجه الشرّيف و ارواحنا فداه، از شب 19 در نظر باشد، نه فقط شب 23.
🔷يعني بايد بدانيد از شب 19 اين حالت و تشكّل معنوي كه اسمش تقدير و مشيّت و قضاي الهي است، كم كم شكل پيدا مي كند؛ مرتّب پخته مي شود؛ پیوسته دقيق مي شود و ديگر در شب 23 است كه پاي آن امضاي امام زمان مي آيد و حتمي مي شود.
🔹بي عنايات حق و خاصان حق
گر مَلَك باشد سياهستش ورق
📝. آیت اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، جلسه 7، سنه 1431.
#سلوک #مراقبه #شب_قدر
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺.