eitaa logo
مکتب وحی
2.6هزار دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
554 ویدیو
11 فایل
برای برقراری ارتباط با مدیر کانال بر روی لینک زیر کلیک فرمایید. @maktabevahy_admin
مشاهده در ایتا
دانلود
🔹از عشق تو در سجود افتد سودای تو در نماز گوید @maktabe_vahy 🌺.🌺.🌺.🌺.
🔶ای خواجه درد نیست وگرنه طبیب هست🔶 🔹اگر شخصی درد داشته باشد به طبیب مراجعه می‌کند؛ دیگر سراغ درد دیگران نمی‌رود! آن کس که درد دارد؛ آن کس که طلب دارد؛ آن کس که جَهد دارد به دیگران نمی‌پردازد و مرتّب به این طرف و آن طرف سرکشی نمی‌کند! این شخص به دنبال مداوای خودش است، به دنبال چاره‌جویی برای رفع نقائص خودش است. 🔹ما در زمان مرحوم آقا مشاهده می‌کردیم که متأسّفانه افرادی هستند که به حدّ خود قانع نیستند؛ دائماً از این و آن ایراد می‌گرفتند؛ دائماً حالات دیگران را مدّ نظر قرار می‌دادند و روی آن بحث می‌کردند و مطلبی را بزرگ و بزرگی را کوچک می‌کردند. اینها افرادی بودند که درد نداشتند. 🔹کسی که نقائصی دارد سرش به کار خودش است؛ دیگران هرچه می خواهند بگویند! به آنها کاری ندارد. البته اگر دیگری خلافی انجام دهد و انسان برای تذکر دادن، تکلیف داشته باشد این مطلبِ دیگری است و باید انسان به تکلیف خود عمل کند و تذکر دهد. 🔹اما اینکه انسان مرتّب به این طرف و آن طرف برود که «مثلا فلانی چه ‌کاری انجام می‌دهد و مرام و مشی او چیست؟» تمام اینها دور شدن از راه است؛ تمام اینها پرداختن به غیر است. امروز را به فردا و فردا را هم به پس‌فردا می سپارد، عمر انسان می‌گذرد و دائما در گردش بسر می‌برد و راهی را طیّ نکرده است. 📝. آیت اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی. 🔊. ، جلسه اول. @maktabe_vahy 🌺.🌺.🌺.🌺.
ولادت ملکوتی صاحب صلح مبین، حافظ اسلام و دین، ریحانه مصطفی، حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام بر جمیع رهروان طریق حق پرستی میمون و مبارک باد. @maktabe_vahy 🌺.🌺.🌺.🌺.
💠خلوت دل نیست جای صحبت اضداد💠 🔶در زمان امام‏ مجتبى‏ عليه السلام همين اصحاب امام‏ مجتبى‏ عليه السلام را تحريك بر جنگ با معاويه می كردند، می گفتند: (چرا قيام نمى ‏كنى؟ چرا باعث سرشكستگى مؤمنين شدى؟) 🔸این قضیه هميشه بوده! چه در زمان ائمه چه بعد از آنها. افرادى كه محوريّت حق را ولايت نمى‏ ديدند, بر اساس فهم خودشان، محوريّت را «عملِ به ظاهر و نماى ظاهر» مى‏ ديدند. مبارزه با ظلم درست است، ولى اين مبارزه در كجا بايد واقع بشود؟ با چه شرايطى بايد واقع بشود؟ آيا به اين هم فكر مى‏ كردند؟ 🔸وقتى شب دزد به خانه تان میزند درِ منزل را می شکنند و چند دزد سارق قاتل وارد منزل می شوند، شما چه مى ‏كنيد؟ بلند مى ‏شويد در مقابل آن‏ ها جفتك مى ‏اندازيد؟!! اين روش مقابله است؟!! با این روشِ مبارزه دوتا تير در مغزتان مى‏ زنند! آیا به صرف این کلام که : «در مقابل ظلم مى‏ ايستيم!» می توانیم چنین اقدامی بکنیم؟ 🔹برای اصحاب در آن زمان, ولايت و امام ,محور نبود. محور، عبارت بود از وجود معاويه. نه اين‏كه اين ‏ها بروند دورِ معاويه! «حُجر بن عدى» كه دور معاويه نبود! «حُجر بن عَدى از اصحاب امام مجتبى بود، ولى تفكرش وجودِ نحس معاويه بود که باید به هر قیمتی در مقابلش قیام کرد. يعنى وجود نحس معاويه، آمده بود و ذهن او را پر كرده بود و مجال براى ورود وجودِ مبارك و مقدس امام مجتبى عليه السلام نگذاشته بود! 🔹مسئله و درد این است! كه وقتى يك ولىّ الهى حضور دارد، ديگر جايى برای دیگری نباید باشد. چون در قلب، دو مطلوب نمى‏ گنجد. اگر حجر بن عدى تمام ذهن و فكرش از امام معصوم پر بود، ديگر اعتراض نمی کرد! مى‏ گفت اصلا به من چه مربوط است! 📝. آیت اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی. 🔊. ، جلسه نهم، سنه 1432. @maktabe_vahy 🌺.🌺.🌺.🌺.
🔹از وی همه مستی و غرور است و تکبّر/ وز ما همه بیچارگی و عجز و نیاز است رحمه الله @maktabe_vahy
💠فضیلت شب هفدهم ماه مبارک رمضان💠 🔶امشب شب هفدهم ماه رمضان است؛ مى دانيد چه شبى است؟ شبى است كه پيغمبر با اميرالمؤمنين و تمام اصحاب در معركه بدر حاضر شدند و فردا جنگ بدر شروع شد كه در اين جنگ، غلبه با مسلمان ها بود، 🔸و اميرالمؤمنين فرمود: من از همان شب بدر تا آخر عمر، به بركت و يُمن آن فتوحاتى كه خداوند در روز بدر كرد، شب هاى هفدهم را احيا مى داشتم. خيلى شب مهمّى است! مىدانيد كه در جنگ بدر به اميرالمؤمنين عليه السّلام ذكرِ «هو» داده شد. اميرالمؤمنين مى فرمايد: 🔺من در شب بدر حضرت خضر را در خواب ديدم و گفتم كه: عَلِّمنى دُعاءً، به من يك دعايى ياد بده كه من آن دعا را بخوانم و بر اعدا غلبه پيدا كنم. حضرت خضر به من فرمود بگو: "يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو، يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو." و من در آن روز بدر، شمشير دست گرفتم و با «يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو» مى كُشتم. اين خواب را كه براى پيغمبر تعريف كردم، حضرت فرمودند: «عُلِّمتَ الإسمَ الأعظَم». 🔻 🔶و بعضى ها كه مى گويند: « "يا هو، يا لا هو إلّا هو" اينها ذكرهاى درويشى است و در شرع وارد نشده است.» اينها غلط مى كنند مىگويند ها! چون روايت، روايت صحيحى است؛ هم از طريق شيعه و هم از طريق سنى، و مدركش هم در همين مجمع البيان هست و جاهاى ديگر هم نقل مى كنند. 📝. علامه طهرانی قدّس سرّه. 📚. ، ص 145. @maktabe_vahy 🌺.🌺.🌺.🌺.
جلسه 96 طرح مبانی اسلام.mp3
15.6M
🔈 جلسه 96 طرح مبانی اسلام 🎙 سخنران: حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه الله ✅ تاریخ: 15 رمضان 1439 ه.ق🆕 @maktabe_vahy
🔹همه کس طالب یارند، چه هشیار چه مست @maktabe_vahy
✳️ شب قدر چیست؟ 🔷 شب قدر عبارت است از يك فضا (نه فضاي مكاني) و يك برهه از حالت معنوي و روحاني كه آن برهه بر نفس ملكوتي انسان وارد مي شود، و مثال و شهادت انسان را در اختيار خودش درمي آورد. نام آن حيثيّت معنوي را شب قدر مي گذارند. و شروع آن، از شب نوزدهم است. يعني از حال و هواي شب نوزدهم شروع مي شود و به شب 23 منتهي مي شود. 🔷 برخی شب 19 و 21 را جداي از شب قدر دانسته و به عنوان مقدّمه برای شب 23 بشمار می آورند. البّته قابل توجيه هست، ولي گمان مي كنم تعبير دقيق تر از شب قدر بنا به مشاهده و بیان بزرگان اين طور باشد كه: 🔺يك حيثيت و جهت معنايي که قابل بيان نيست و عقول عادي نمي توانند اين حقيقت را دريافت كنند و آنهایی که قدري اهل دقت هستند و آشنايي بيشتري دارند، كم كم متوجّه اين قضيه مي شوند كه حالتي است كه آغاز آن از شب 19 شروع مي شود؛ شكل مي گيرد و پخته مي شود، تا به شب 23 برسد.🔻 🔷 ... لذا باید رعايت مراقبه و توسّلات و التجاء به پروردگار و به ائمّه معصومين، خصوصاً به سيدالشّهدا عليه السلام و بالأخص وليّ حيّ امام عصر عجّل اللَه تعالي فرجه الشرّيف و ارواحنا فداه، از شب 19 در نظر باشد، نه فقط شب 23. 🔷يعني بايد بدانيد از شب 19 اين حالت و تشكّل معنوي كه اسمش تقدير و مشيّت و قضاي الهي است كم كم شكل پيدا مي كند؛ هي پخته مي شود؛ هي دقيق مي شود و ديگر در شب 23 است كه پاي آن امضاي امام زمان ميآيد و حتمي مي شود. 🔹بي عنايات حق و خاصان حق گر مَلَك باشد سياهستش ورق 📝. آیت اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی. 🔊. ، جلسه 7، سنه 1431. @maktabe_vahy 🌺.🌺.🌺.🌺.
🔹یک چشم زدن غافل از آن شاه نباشید/ شاید که نگاهی کند آگاه نباشید @maktabe_vahy
🔘 چگونگی احوالات امیرالمومنین علیه السلام در شب نوزدهم 🔘 🔶حضرت در ماه رمضانى كه در آن ضربت خورد، يك شب در نزد حضرت امام حسن عليه السّلام افطار مى نمود، و يك شب در نزد حضرت امام حسين عليه السّلام، و يك شب در نزد عبداللَه بن جعفر (شوهر حضرت زينب). و هيچ گاه از سه لقمه تجاوز نمى كرد و مى فرمود: "من دوست دارم كه در هنگام رحيل، گرسنه باشم." 🔸در شب ضربت زياد از اطاق خارج مى شد و نگاه به آسمان مى كرد و مى فرمود: "قسم به خداوند نه من دروغ مى گويم و نه دروغ به من گفته شده است؛ اين شب همان شبى است كه به من وعده داده شده است!" 🔸آرى، اين شب، شب وصال است؛ شب ملاقات و زيارت محبوب است. حضرت در آن شب بسيار منقلب بود. انقلاب آن حضرت روى سعه نفس و عظمتِ ظرفيت و استعداد بود. ظرفيت او همه موجودات است؛ چون امام قلب عالم است و بر هر موجودى إفاضه وجود از ذات مقدّس پروردگار به وسيله او مى شود، بنابراين رحلت او تكان به همه موجودات أرضى و سمائى خواهد داد و در سرِّ هر موجودى انقلاب مشهود خواهد بود؛ و اين است معناى انقلاب امام در هنگام رحلت. 🔸سخن سربسته گفتى با حريفان خدا را زين معمّا پرده بردار 📝. علامه طهرانی قدّس سرّه. 📚. ، ج 1، ص 150. @maktabe_vahy 🔳.🔳.🔳.🔳.
🔘عالمی در جستجویت یا أمیرالمؤمنین/ جان فدای خُلق و خویَت یا أمیرالمؤمنین! علیه السلام @maktabe_vahy 🔘.🔘.🔘.🔘.