⁉️" #ذوالقرنین " چه کسی است؟
اسم «ذوالقرنین» در سوره کهف آمده است.
در این که ذوالقرنین از نظر تاریخی چه کسی بوده است، و بر کدام یک از مردان معروف تاریخ منطبق می شود، در میان مفسران و مورخان محل بحث و گفت و گو است.
با توجه به خصوصیات ذکر شده در قرآن کریم، ذوالقرنین با کدام یک از کشورگشایان تاریخ منطبق است؟ در این مورد نظریاتی وجود دارد که مهم ترین آنها سه نظریه زیر است:
💠اول: اسکندر مقدونی: بعضی او را به نام اسکندر ذوالقرنین می خوانند. و بیش از 36 سال عمر نکرد؛ جسد او را به اسکندریه بردند و در آن جا دفن نمودند.
ولی این نظریه مردود است؛ زیرا اسکندر فردى مشرک و بت پرست بود و حتى در اواخر و در پى پیروزى بر هخامنشیان ادعاى خدایى کرد. و با آنچه در قرآن کریم ذکر شده است منافات دارد.
💠دوم: جمعی از مورخان معتقدند ذوالقرنین یکی از پادشاهان یمن بوده است. طبق این نظریه، سدّی را که ذوالقرنین ساخته همان سدّ معروف «مأرب» است.
این نظریه هم اشکال دارد؛ زیرا اولاً: سدّ «مأرب» در یمن سدّی است که با هیچ یک از صفاتی که قرآن برای سدّ ذوالقرنین ذکر کرده است تطبیق نمی کند؛ زیرا سدّ ذوالقرنین طبق گفته قرآن از آهن و مس ساخته شده بود، و برای جلوگیری از هجوم اقوام وحشی بوده، در حالی که سدّ مأرب از مصالح عمومی، و به منظور جمع آوری آب و جلوگیری از طغیان سیلاب ها ساخته شده بود. ثانیاً: در یمن چندین پادشاه به ذوالقرنین معروف بودهاند، معلوم نیست که آنان مؤمن باشند یا نه!
💠سوم: کورش کبیر: این نظریه جدیدی است که دانشمند معروف اسلامی «ابوالکلام آزاد» گفته است؛ و بیشتر روی این نظریه متمرکز شده اند. و کورش هم ایرانی بوده و در زمان ایران هخامنشی، قرن ششم قبل از میلاد می زیسته است. ظرفیّت و زمینه پرورش شخصیّتى الاهى چون ذوالقرنین را داشته و در این میان، آیین و فرهنگ توحیدى کورش یک آیین توحیدى اصیل ایرانى و توحید تحریف نشده مزداپرستى بوده که در آن ایام در فلات ایران و در میان ایرانیان شرقى و غربى به وفور پیدا مى شده است .
🌹طبق نظر علامه طباطبایی، آنچه نظریه ذوالقرنین بودن کوروش را تأیید میکند اوصاف اخلاقی است که در تاریخ برای کوروش نوشتهاند. کوروش، هم طبق تاریخ و هم عهد عتیق و هم نظر مورخان قدیم، پادشاهی با مروت و جوانمرد و با سخاوت و کریم بوده است؛ چنان که از تاریخ زندگی او و برخوردش با یاغیان و جبارانی که با او میجنگیدند یا او با ایشان جنگیده است نیز مبین آن است؛ و با صفات یادشده از ذوالقرنین در قران کریم مطابقت دارد. ذوالقرنین از طرف خداوند دارای تواناییها و امکانات فراوانی،مانند عقل و تدبیر و فضایل اخلاقی و ثروت و شوکت ظاهری، بوده است.
🌹استاد شهید مطهری درباره کوروش اینگونه تصریح کرده است: در کتابهای تاریخ خودمان نوشته بودند کوروش چه مرد بزرگ و بزرگواری بوده که وقتی به بابل رفت و آنجا را فتح کرد تمام بتخانه ها را محترم شمرد از نظر یک فاتح که سیاست استعمارگری دارد، این کار، امری عادی و یک نقشه معمولی است ولی از نظر بشریت چطور؟ آیا خود جناب کوروش به آن اعتقاد داشت؟ یقینا نه، اما کوروش فکر میکرد این اعتقاد که مردم را در بیخبری نگاه داشته عامل خوبی برای در بند ماندن آنهاست این بود که دست به ترکیب آنها نزد.
📚منبع: کتاب آینده انقلاب شهید مطهری
🔆متن شایعه:
منم کوروش! پسر بهشت در اوستا، سیروس در تورات، سایروس در انجیل، ذوالقرنین در قرآن، نخستین شاه جهان، اولین دادگستر گیتی، پدر ایران زمین!
🔆 پاسخ شبهه:
1️⃣ در هیچ یک از بخشهای اوستا، و در هیچ متن دیگری از متون زرتشتی (متون تفسیری و روایی زرتشتی) نامی از کورش هخامنشی وجود ندارد. ادعایی که در متن شایعه آمده دروغ است.
2️⃣ کورش در تورات؛ کورِش (به عبری: כּוֹרֶשׁ و با فونت لاتین: Kowresh) نامیده شده است، نه سیروس! از سویی چون #کورش دیگر اقوام را مجبور کرد که به یهودیان باج بدهند، در تورات از او تقدیر شده است:
3️⃣ در هیچ بخشی از انجیل نام کورش نیامده است! و نه نام سایروس!
4️⃣ بحث ذوالقرنین هم ربطی به کورش ندارد و دلایل بسیاری برای نقض آن وجود دارد. از جمله اینکه ذوالقرنین در قرآن، شخصیتی یکتاپرست است. اما کورش، طبق یافتههای باستانشناسان، بتپرست بود.
🔮 همچنین متن شایعه، به کورش لقب #نخستین_شاه_جهان داده است! این در حالی است که چند هزار سال پیش از کورش نیز حاکمان و شاهان بسیاری در جهان وجود داشتند.
همچنین در این راستا، ادعا شده است که کورش، نخستین دادگستر گیتی بود! یعنی شاهان و حاکمانِ پیش از کورش، و حتی پیامبران، همگی ظالم و ستمگستر بودند ؟! و کورش (که بخش عظیمی از عمر خود را صرف کشورگشایی کرد) نخستین دادگستر جهان بود؟! به راستی چنین ادعایی توسط کدام خردمند، پذیرفتنی است؟!
⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
📣📣📣بحث ویژه و بسیار مهم📣📣📣
✍استاد.صاحبی✍
⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
سلام وقت بخیر
📌بحث امروز:
اون چیزهایی که
از دین تا به حال یاد گرفتیم
#عمل_کنیم ...
.
.
.
.
.
والسلام!
پایان بحث
💐💐💐💐💐
نکتهایناب🌸💫
بهشرطعمل👌🔻
شرط سعادت وهدایت ، عمل به علم مفیدی که تاکنون یاد گرفتیم
اگر خدای نکرده علم تلنبار کنیم وعمل به اون نکنیم، میشیم وانتی که بارش کتابه
درقران تشبیه به الاغ با بار کتاب شده.
در چند جای قران هم ازاینکه چیزی بگیم وبه اون عمل نکنیم بشدت خداوند درسوره صف تذکر خشن داده
وبقول علامه طباطبایی علامت نفاقه.
قالعلی(ع):
🌸جمال العلم نشرهُ و ثمرته العمل بهِ
زیبایی دانش گسترش آن است و میوه آن عمل کردن به آن است.
نکنه به بقیه بگم اینطور کنید ونکنید واینطور باشید و نباشید
وخودم عمل نکنم، جزو منافقین باشم
<وان لیس لانسان الا ماسعی>
روز قیامت و در این دنیا به اون چیزهایی که عمل کردیم پاداش میدن نه چیزهایی که میدانستیم...
بهشت را درقران فرموده:
جزاء بما کانوا یعملون
پاداش اونچه که عمل کردید..
🔴البقرة(۴۴):أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَأَنْتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَابَ ۚ أَفَلَا تَعْقِلُونَ
آيا مردم را به نيكى وامىداريد و خود را فراموش مىكنيد با اينكه كتاب آسمانى را مىخوانيد آيا نمىانديشيد؟
🔴الصف(۲): يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ
اى كسانى كه ايمان آورده ايد چرا چيزى مى گوييد كه انجام نمى دهيد؟
🔴الصف(۳): كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ
نزد خدا خيلى منفور است چيزى بگوييد كه عمل نمىكنيد.
والله وبالله وتاالله
اگر مومن بخدا باشیم باهمین آیات باید ازالان بفکر این باشیم که چیزهاییکه از دین یاد گرفتیم وخوبه عمل کنیم و اونچه که نهی شدیم کنار بذاریم
همین!