eitaa logo
[درمکتب‌عشق💕]
341 دنبال‌کننده
4.2هزار عکس
4.7هزار ویدیو
8 فایل
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم🌱 . . 【درمکتب قرآن و اهلبیت علیه‌السلام🌸】 مباحثات و سخنان استادصاحبی🌸. . 🧡 فهرست‌مطالب‌کانال: https://eitaa.com/maktabeshgh313/4
مشاهده در ایتا
دانلود
🌀چرا مؤمن و کافر ، در روز قیامت دچار "تغابن" هستند؟! 1⃣اولین نمونه👇🏻 آیت الله کوهستانی (ره) : فردای قیامت مردم دوست دارند به دنیا بر گردند ویک((لااله الا الله )) بگویند وبمیرند. 2⃣طبق سخن امام علے (ع) بزرگترین حسرت روز قیامت ... 👇🏻 🌼امیر المومنین علی (علیه السلام) فرمودند: بزرگترین حسرت روز قیامت حسرت خوردن کسی است که مالی را از راه غیر حلال بدست آورده و برای فرد دیگر به ارث گذارد. و او آنرا در راه اطاعت وبندگی خدا صرف کرده و به واسطه آن وارد بهشت گردد و اولی به واسطه ی آن مال حرام نخورده وارد جهنم گردد. انفال - ۳۶🌲 ان الذین کفروا ینفقون اموالهم لیصدوا عن سبیل الله فسینفقونها ثم تکون علیهم حسرة ثم یغلبون والذین کفروا الی جهنم یحشرون آنها که کافر شدند، اموالشان را برای بازداشتن (مردم) از راه خدا خرج می‌کنند؛ آنان این اموال را (که برای به دست آوردنش زحمت کشیده‌اند، در این راه) مصرف می‌کنند، امّا مایه حسرت و اندوهشان خواهد شد؛ و سپس شکست خواهند خورد؛ و (در جهان دیگر) کافران همگی به سوی دوزخ گردآوری خواهند شد.
3⃣ عالم بے عمل عالمی که دیگران به گفته های او عمل واهل بهشت شدن، وخود عالم به علمش عمل نکرده وباید به جهنم بره🚶‍♂ واینجاست که حسرت میخوره... 4⃣همنشین بد لم اتخذ فلانا خلیلا ایکاش بافلانی دوست ومعاشر نبودم...! ❄️زخرف - ۳۸❄️ حتی اذا جاءنا قال یا لیت بینی وبینک بعد المشرقین فبئس القرین تا زمانی که (در قیامت) نزد ما حاضر شود می‌گوید: ای کاش میان من و تو فاصله مشرق و مغرب بود؛ چه بد همنشینی بودی! ✍علامه طباطبایی✍ بابدان کم نشین که درمانی خوپذیر است نفس انسانی 5⃣نرفتن به زیارت امام حسین (ع) ایکاش از زوار امام حسین علیہ السلام بودم امام باقر (ع)☝️ ❤️یا لیتنا  کنا معک خطاب به شهدای کربلا کاش ما هم باشما بودیم
5⃣ترڪ عمل صالح حتی آنهایی که آدمای خوبی بودن حسرت میخورن که چرا بیشتر عمل نیک انجام ندادیم، طبق حدیث پست بالا⏫ عمل نیک کم انجام دادیم انجام نداده باشن که شیرجه تو جهنم میرن🔥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
بسم رب المهدی...♡ 🍃موضوع: معادشناسی و مرگ آگاهی در زندگی :
ما انسان ها معمولا از مرگ فرار میکنیم و فرار کردن از مرگ مساوی با نیامدن مرگ نیست . به تعبیر امیرالمونین (ع) که می فرمایند: فرار کردن از او همان و در چنگ آن افتادن همان لذا غافل بودن نتیجه اش غافلگیر شدن است . یکی از اصحاب پیامبر (ص) می فرمایند: در تشییع جنازه ای پیامبر خودش را به سرعت به مردم رساند و کنار قبر نشست. بعد نگاهی به قبر کرد و گریه کرد و فرمود " لمثل هذا فاعدوا" برای چنین موقعی خودتان را آماده کنید.
از حاج اقا عالی ❓شاید احساس شود که جوانان از شنیدن این مباحث مکدر و ناراحت شوند. نظر شما چیست؟ ✅ واقعا کسی ضمانت نداده که ما تا پیری میرسیم و در جوانی  نمیمیریم. رابطه حضرت عزرائیل با گرفتن جان ما یک رابطه دفعی و آنی است. ما چون در دنیایی زندگی میکنیم که همه چیز تدریجی است  پس عالم مادی هم همین است. مثلا وقتی میخواهد باران بیاید قبل از هوا ابری شده و رعد و برق میزند. ما چون به امور تدریجی و زمانی عادت کرده ایم فکر می کنیم که حضرت عزرائیل هم با صدا و نشانه می آید.  حضرت عزرائیل موجود مجرد است نه مادی و جان ما را هم که میگیرد مجرد است. رابطه حضرت عزرائیل با جان ما رابطه دفعی و آنی است نه تدریجی.
جوان باید به دنبال این مباحث باشد برای اینکه از همان اول فرصت هارا به دست بیاورد و فرصت سوزی نکند. چون وقتی سن انسان بالا رود دیگر نمیتواند کاری کند و بعضی از تعلقات ریشه دارتر می شود و نمیتوان به راحتی بعضی صفات را از خود دور کرد. 🍃در تاریخ آمده که هارون الرشید به اطرافیانش گفته بود که بگردید کسی از سال خورده هارا پیدا کنید که در زمان پیامبر زنده بوده باشد و حدیثی را به طور مستقیم از ایشان شنیده باشد. پیرمردی را پیدا و اورا در سبدی گذاشته و نزد هارون آوردند. هارون پرسید که تو پیامبر را دیده ای؟ جواب داد بله من هفت ساله بودم و ایشان را دیده و یک جمله از ایشان شنیدم . فرمودند: " به مرور که انسان پیر میشود دو خصلت در او جوان میشود:  یکی حرص شدن و دیگری آرزوهای طولانی." هارون خوشحال و کیسه ای دینار طلا به او داد. پیرمرد تا درب خروج رفت ولی دوباره برگشت و گفت آیا هرماه این مواجب را دارم؟ هارون خندید و گفت رسول اکرم (ص) راست میگفت من داشتم فکرمیکردم که تو تا دم در زنده می مانی یا نه و آن وقت تو فکر مواجب ماه های بعد هستی
امیرالمؤمنین‌(ع ) در نامه ۳۱ نهج البلاغه به جوان خود امام حسن(ع) می فرمایند:  زیاد یاد مرگ باش و یاد آن چیزی که بعد  از مرگ است تا مغلوب مرگ نشوی.
❓چرا در روایات و آیات تاکید به یادآوری مرگ شده است؟ ✅در منابع دینی ما به طور بسیار جدی به یاد مرگ پرداخته شده و حدود یک هزارو دویست آیه در قرآن آمده که اسمی از مرگ، منازل، و مراحل بعد ازمرگ است. بعد از مسئله توحید ما مسئله ای مهمتر از یاد مرگ نداریم. اگر کسی یاد مرگ نباشد معنایش این نیست که مرگ به سراغش نمی آید. یاد مرگ باعث نشاط وزنده دلی و سبک بالی است. از آثار تربیتی یاد مرگ این است که زندگی هدفمند میشود. برای هرکاری درست عمل میکنیم و تعلقات انسان به این دنیا کم میشود.
❓چه کار کنیم که مرتب به یاد مرگ باشیم؟ 🍃ما باید بهانه های مختلفی را برای مرگ اندیش بودن ایجاد کنیم. مثلا: وقتی پیامبر بهار را میدید میفرمودند: بهار را که دیدید به یاد قیامت بیوفتید. این یک بهانه است. پیامبر وقتی از خواب بیدار میشدند می فرمودند: "خداراشکر که مارا زنده کرد پس از آنکه میراند" . زیرا خواب یک مرگ سبک است. 🍃یکی از کار ها رفتن به قبرستان است( برای تامل و خلوت کردن) 🍃شنیدن موعظه ها(مثل موعظه های شنیداری. زیرا ما احتیاج به شنیدن داریم. حضرت علی به بعضی افراد میفرمود مرا موعظه کن طرف میگفت که اقا من شمارا چه موعظه ای کنم دیدن شما خودش موعظه است. حضرت میفرمود: در شنیدن تاثیری است که در دانستن نیست. انسان باید بشنود) 🍃و کار دیگر وصیت کردن. (با وصیت کردن کسی نمیمیرد) 🍃و از دیگر مستحبات تهیه کفن. ( دیدن کفن انسان را از دنیا جدا میکند و به انسان تذکری میدهد.)
و در پایان..... خدایا کاری کن که ما از دنیا جدا شویم که پر از غرور و فریب است.