میشود نیمه شبی، گوشه بین الحرمین...
من فقط اشک بریزم تو تماشا بکنی؟!💔
آقاجان...
#امام_زمان
ⓙⓞⓘⓝ↡
🖤|↬❥ @Pandaamooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چای را به این شیوهها نخورید
✅ کانال «مرکز طب»
.
📲 جهت ارتباط با ما درلینک زیر پیامتان را به صورت ناشناس بفرستید..👇
https://harfeto.timefriend.net/16929912330499
درمکتبعشق💕 | @maktabeshgh313
May 11
فلسفه عزاداری و اشک برای امام حسین از دیدگاه شهید مطهری 🌹🌹🌷🌷🌹
تشکر از امام حسین ـ علیه السّلام ـ :
در این تحلیل امام حسین ـ علیه السّلام ـ خود را فدا کرد تا گناهان امت بخشوده شود و امام کفّاره گناهان امت باشد. نظیر اعتقاد باطلی که مسیحیان به حضرت مسیح ـ علیه السّلام ـ دارند و میگویند مسیح ـ علیه السّلام ـ با تن دادن به صلیب باعث پاک شدن گناهان پیروان خود شد و آنان را رستگار کرد.
این تحلیل نیز با هیچ یک از اصول و مبانی مسلّم دینی سازگار نیست و موجب شده است عدهای گمان کنند که امام حسین ـ علیه السّلام ـ با شهادت خود و فرزندانش، گناهکاران را در برابر عذاب الهی بیمه کرده است. نفوذ این پندار غلط تا جایی بوده است که حتی سلاطین جبّار و ستمگری که حکومتشان بر پایههای ظلم و بی عدالتی استوار بود و دستشان به خون بی گناهان آلوده بود، در ایام عزاداری آن حضرت مجالس عزا به پا کنند و یا خود پا برهنه در دستجات عزاداری به سر و سینه بزنند، و آن را مایه نجات خود بدانند!
هیچ کس نمیتواند شفاعت را انکار کند، ولی شفاعت حساب و کتاب و شرایطی دارد که با دقت در معنای شفاعت معلوم میشود. «چرا که حقیقت شفاعت این است که رحمت گسترده خدا و مغفرت آمرزش او از طریق اولیای الهی که حاملان فیض و وسایط رحمت هستند، به افراد گناهکار که لیاقت بخشایش گری او را دارند برسد»
حفظ مکتب اهل بیت ـ علیهم السّلام :مجالس عزای امام حسین ـ علیه السّلام ـ عامل فوق العاده نیرومندی برای بیداری مردم است و راه و رسمی است که آن حضرت آن را به پیروان خود آموخته تا ضامن تداوم و بقای اسلام باشد و باعث انسجام شیعیان گردد تا به صورت قدرتی چشمگیر در صحنه جامعه اسلامی ظاهر شده و باقی بمانند. به همین دلیل، بر پایی این مجالس در روایات به عنوان «احیای امر اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ» تعبیر شده است. امام صادق ـ علیه السّلام ـ در مورد این مجالس فرمودند: «این گونه مجالس (شما) را دوست دارم، از این طریق مکتب ما را زنده بدارید»(۶)۲. خودسازی و تربیت دینی (الگوپذیری):مجالس عزای امام حسین ـ علیه السّلام ـ مجالس تحول روحی و مرکز تربیت و تزکیه نفس است. در این مجالس مردمی که با گریه بر مظلومیت امام حسین ـ علیه السّلام ـ آن حضرت را الگو قرار میدهند، در واقع زمینه تطبیق اعمال و کردار خویش و همرنگی خود را با سیره عملی آن حضرت فراهم میسازند.
تأثیر عمیق این مجالس به قدری است که افراد زیادی در این مجالس، دگرگونی عمیق یافته و تصمیم بر ترک گناه و معصیت میگیرند. اضافه بر این، در طول تاریخ این جلسات به مثابه کلاسهای درس برای تودههای مردم بوده است و آنان را با معارف و حقایق دینی تاریخ، احکام و موضوعات گوناگون دیگر آشنا میکرده است.
از مطالب و تحلیلهای فوق روشن میشود که، اگر ائمه ـ علیهم السّلام ـ پیروان خود را به گریه کردن بر امام حسین ـ علیه السّلام ـ تحریک میکردند به این دلیل بوده که از آنها افراد پاک و قهرمان بسازند لذا فرمودهاند:
عن آل الرسول انهم قالوا: «مَن بکی و ابکی واحداً فله الجنّه، و من تباکی فله الجنّه: هر کس بگرید و (حتی) یک نفر را بگریاند، پاداشش بهشت است و هر کس حالت اندوه و گریه به خود بگیرد پاداش او بهشت است.»(۷)
که گریه در لغت مصدر «گریستن به معنی اشک ریختن است»(۸) که وقتی انسان غم و اندوهی به او روی میآورد اشک از دیدگان او جاری میشود که با تباکی فرق میکند چرا که تباکی به معنی حالت گریه به خود گرفتن است یعنی اشک از چشم او بیرون نمیآید ولی حالتی به خود میگیرد که هر کس او را میبیند فکر میکند که او گریه میکند. یا در حدیث دیگر وارد شده است که امام صادق ـ علیه السّلام ـ فرمودهاند:
«هر کس درباره حسین بن علی (ع) یک شعر بسراید و پنجاه نفر را بگریاند بهشت بر او واجب میشود و هر کس شعری بسراید و سی نفر را بگریاند بهشت برای اوست و هر کس … شعری درباره حسین بسراید و یک نفر را بگریاند و خود گریه کند یا حالت گریه به خود بگیرد پس بهشت از آن اوست»
در حدیث دیگری به همین مضمون امام ـ علیه السّلام ـ میفرماید:هر کسی درباره حسین ـ علیه السّلام ـ شعری بگوید و گریه کند و بگریاند خداوند بهشت را بر او واجب میکند و گناهان او را میآمرزد»(۱۰)
پس گریه کردن برای مظلومیت امام حسین ـ علیه السّلام ـ اجر بسیار بالایی دارد و سفارش اکید هم به آن شده است ولی اگر در کنار این گریه گناه و معصیت باشد باید تلاشی برای فرار از معصیت هم باشد همچنان که قبلاً بیان شد که فلسفه عزاداری برای امام حسین ـ علیه السّلام ـ خودسازی است.
و باید در کنار آن دنبال پرورش روح هم بود همچنان که علامه شهید مطهری «اعلی الله مقامه» در این باره میفرمایند: «اینکه گفتهاند رثاء حسین بن علی باید همیشه زنده بماند، حقیقتی است و از خود پیغمبر گرفتهاند و ائمه اطهار نیز به آن توصیه کردهاند.
این رثاء و مصیبت نباید فراموش شود و باید همیشه اشک مردم را بگیرد، اما در رثای یک قهرمان، در رثای قهرمان بگریید برای اینکه احساسات قهرمانی پیدا کنید، برای اینکه پرتوی از روح قهرمان در روح شما پیدا شود و شما هم تا اندازهای نسبت به حق و حقیقت غیرت پیدا کنید، شما هم عدالت خواه بشوید، شما هم با ظلم و ظالم نبرد بکنید، شما هم آزادی خواه باشید، برای آزادی احترام قائل باشید، شما هم سرتان بشود که عزّت نفس یعنی چه؟ شرف و انسانیت یعنی چه؟ کرامت یعنی چه؟ اگر صفحه نورانی تاریخ حسینی را ما خواندیم (یعنی صفحه حماسه را) آن وقت از جنبه رثائیش (گریه) میتوانیم استفاده بکنیم و گرنه بیهوده است. خیال میکنیم حسین بن علی در آن دنیا منتظر است که مردم برایش دلسوزی کنند»(۱۱)
البته اخلاص در عمل شرط قبولی آن است در هر عمل عبادی از جمله گریه کردن بر سالار شهیدان باید وجود داشته باشد ولی علاوه بر اخلاص در مقام پرورش روح هم باید بود چنانچه ذکر شد.نتیجه:یکی از اسباب آمرزش گناهان توسل به اولیای الهی است و یکی از ابزار توسل هم گریه کردن و اشک ریختن برای مظلومیت ولیّ خدا مخصوصاً امام حسین ـ علیه السّلام ـ است که در کنار توسل تلاش برای دور شدن از دام شیطان و فاصله گرفتن از گناه و زمینههای آن است و اگر هم در مجلسی اشک چشم جاری نمیشود حالت گریه به خود گرفتن هم در راستای اشک ریختن است که اجر هم دارد ولی باید دقت کرد که همراه با ریا نباشد که همان معنای اخلاص است.پی نوشت ها:شیخ صدوق، امالی، کتابفروشی اسلامیه چاپ سوم، ۱۳۵۵ ش، مجلس ۲۷، رقم ۲، ص ۱۲۸.
۲. کلینی، الکافی، دار
شنبه
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
🌸اللهم اجعلنی فی درعک الحصینه التی تجعل فیها من ترید...🌸
🌺خداوندا مرا در آن پوششی که ازهر بلا و آفتی حفظ میکنی و هر کسی را که بخواهی در آن قرار میدهی قراربده🌺
سلام علیکم💐
🌸 امروز: شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۲
۹صفر ۱۴۴۵🌸
🌹 امروز متعلق است به:🌹
🌺پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم❤️
💐 اذکار روز:
یا رَبَّ الْعالَمین (۱۰۰ مرتبه)💕
❤️یا حی یا قیوم (۱۰۰۰ مرتبه)❤️
💕يا غني (۱۰۶۰ مرتبه) برای غنی گردیدن
روزگاری خواهد آمد که مردم به گناه افتخار
و از پاکدامنی تعجب میکنند!
🌺 مولا علی(ع) | نهجالبلاغه خطبه ۱۰۸
هدایت شده از 🌱 روان سبز🌱
#حرف_حساب
زندگیِ چندُمته كه توقع داری هيچ اشتباهی نكنی؟!
🌿|@ravan_sabzz
معاویه بن وهب (از اصحاب امام صادق علیهالسلام) میگوید: خدمت آن حضرت رسیدم. در مصلای خود در خانهاش نشسته بود و پس از نماز با خداوند راز و نیاز میکردند.
از جمله (در دعا نسبت به زائران قبر حسین علیهالسلام) میفرمودند:
خدایا زائران قبر حسین را بیامرز، اینان که در این راه، پول خرج میکنند، بدنهای خود را در این راه در معرض قرار میدهند.
خدایا رحمت کن بر چهرههایی که آفتاب، رنگ آنها را تغییر داده، صورتهایی که متوجه قبر ابا عبدالله است، چشمهایی که در محبت ما اشک میریزد،…
خدایا این جانها و بدنها را به تو میسپارم، تا کنار حوض کوثر به هم برسیم.
بحارالانوار، ج 98، ص 52
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)