پورخردمند
« بازگشت توطئه شیطانی به خانه خود »
این تحلیل از دریچه دیگری موضوع انتخابات آمریکا را می کاود و نگاه سلبی یا ایجابی به آن ندارد و صرفا یادآوری رویدادی تلخ را مد نظر دارد چه اینکه بقول حضرت آقا ؛ هر کدام از دو نامزد در آمریکا پیروز شود تغییری در سیاست جمهوری اسلامی ایجاد نمی کند و ما نباید اقتصاد ؛ فرهنگ و سیاست خودمان را شرطی کرده و به اتفاقات بیرونی ربط دهیم که متاسفانه بعضیها در داخل چنین نگرشی دارند.
شاید به ذهن سازمان دهندگان انقلابهای رنگین خطور نمی کرد که ممکن است آتشی که برای کشورهای معارض با آمریکا که در بیرون از میدان بازی کاخ سفید کنشگری می کنند شعله ور ساخته اند ؛ دامن خودشان را نیز بگیرد .
جورج سوروس سرمایه دار یهودی که پروژه انقلابهای مخملین را در کشورهای استقلال یافته از شوروی سابق یعنی اکراین ؛ قرقیزستان و گرجستان پیاده کرده و توانسته بودند جریان همسو با خود را از این طریق به قدرت برسانند در انتخابات سال ۸۸ در ایران نیز پروژه انقلاب رنگین یا کودتای مخملین را در قالب جنبش سبز شما بخوانید فتنه سبز و با کلید واژه « تقلب » راه اندازی کرد که به تعبیر آقای ابطحی رئیس دفتر و معاون پارلمانی دولت آقای خاتمی که در اعترافاتش گفته بود تقلب کلید رمز آشوب بود و با همین کلید واژه ؛ هشت ماه کشور را در گیر مسائل امنیتی کرده و آسیبهای فراوانی به کشور وارد کرده و به مدد رسانه ها و تبلیغات روانی ؛ جنگ احزاب بر علیه نظام اسلامی راه انداخته بودند این بار حقه و دسیسه نابخردانه اشان به خانه شیطان یعنی خود آمریکا برگشته ؛ با این تفاوت که بر خلاف کشورهایی که نام بردیم که در آنها ؛ فقط یک طرف انتخابات ادعای تقلب می کرد اما همینک در امریکا هر دو حزب الاغها و فیلها ؛ هر کدام با ادبیاتی ؛ در نتیجه انتخابات تشکیک ایجاد کرده و پروژه تقلب را پیش کشیده اند که اگر من پیروز نشوم حتما تقلب شده !!! ؛چقدر این جملات برای ما آشناست (البته نه به اندازه آقای آشنا) که همسر مرحوم مغفور گفته بود اگر فلانی پیروز نشود حتما تقلب شده و مردم بریزند به خیابانها !! بله درست حدس زدید آبشخور همه اقدامات و صحبتها از یکجا سرچشمه میگیرد ؛ کتاب ۱۹۹ شیوه برای براندازی حکومت های نابسامان. یکی از تحلیلگران آمریکایی با طعنه و کنایه و تمسخر دموکراسی غربی گفته بود باید ناظران بین المللی بر انتخابات کشور مدعی دموکراسی نظارت کنند یا آقای اوباما در واکنش به طرح تقلب از سوی ترامپ ؛ غافل از اینکه جو بایدن کاندیدای مورد حمایت خود به شکل دیگری موضوع تقلب را مطرح کرده ؛ گفته است که فقط دیکتاتورها برای زیر سوال بردن مشروعیت انتخابات ؛ از تقلب حرف می زنند . اینجاست که باید اشاره کنیم که آگاهان کشورمان در همان مقطع ۸۸ می گفتند که زیر سوال بردن انتخابات بدون هیچگونه ادله و مدرکی صرفا بر اساس وهمیات علاوه بر زیر سوال بردن نهادهای قانونی کشور ؛ به مسلح بردن دموکراسی و شورش دیکتاتوری مدرن بر جمهوریت و اسلامیت نظام هست اما کشورهای غربی و عناصر فریب خورده داخلی با بی شرمی تمام ؛ نظام اسلامی را به دیکتاتوری که خود شایسته آن بودند متهم می کردند و بر چسب ناچسب تقلب آنهم بمیزان یازده میلیون رای بر پیشانی نظام زدند متاسفانه بازیگردانان خارجی توانستند چند صباحی بر اسب مراد خویش بتازند و بازیگران غافل را در صحنه تقابل با نظام بشورانند و شیرینی حضور حداکثری مردم در انتخابات را به کام آنها تلخ کنند.
جناب جورج سوروس !
بچشید آشی که پخته اید با طرح پروژه تقلب از سوی کاندیداها در کشور یانکی ها ؛ظاهراً اینبار چاقو دسته خودش را بریده و شما این قسمت داستان را نخوانده بودید.
« و مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین »
هدایت شده از عموفیدل 🔆
🌹مولا امیرالمؤمنین عليه السلام:
هر كه ظلم كند، ظلم اش او را نابود سازد.
مَن ظَلَمَ دُمِّرَ عَلَيهِ ظُلمُهُ
"غررالحكم حدیث 7836"
#عموفیدل
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
هدایت شده از عموفیدل 🔆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تحلیل ایمان اکبر آبادی از تابلو پوکر
بازگشت آمریکا به برجام😱
#عموفیدل
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
هدایت شده از عموفیدل 🔆
🔴حماسه مردم جرجیا کالاها را از گمرک آزاد کرد!
🔺آخرین خبرها از #انتخابات_آمریکا این است که بایدن در ایالت جورجیا از ترامپ پیش افتاده. حالا اینجا در کشور ما چه خبر است؟
🔹واعظی از انتقال «دولت بدون تحریم» به دولت بعدی و ربیعی از «پایان راه فشار حداکثری» می گویند و روزنامه ها تیتر می زنند امید به ایران بازگشت...
شاید حافظه تاریخی ما خیلی ضعیف است که امید دارند فراموش کنیم همین وعده ها، همین تیترها، همین با قطعیت سخن گفتن ها را در سال های ۹۲ تا ۹۴؛
امضای کری تضمین است
صبح بدون تحریم
فروپاشی تحریم ها
هرچه تهران بگوید
تحریم ها هم رفت...
🔹و نتیجه اش شد برجام؛ شد «هیچ»؛ شد اقتصادی که مدام یک لنگه پا منتظر تصمیمات و اخم و لبخند کاخ سفید و الیزه و واکینگهام و ساختمان لویس وایس است!
🔹مقام معظم رهبری #برجام را تجربه ای دانستند که شرط حصول این تجربه «بیداریست».
🔹می توانیم باز هم با لالایی تیترهای «بایدنی کاهشی، ترامپی افزایشی»، «امید به ایران بازگشت»، «کاهش بی سابقه دلار»، sanctions are ending ، zarif is back... خواب برویم و دوباره ۸ سال کابوس دولتی بلاتکلیف و ول معطل را ببینیم. هشت سالی که در آن تکلیف ملت ایران را رأی و تصمیم مردم جورجیا و ویسکانسین روشن می کند!
🔹می توانیم هم بیدار باشیم و باور کنیم زنده نگه داشتن امیدِ تسلیم دولت و ملت ایران بوده که چندین سال است ما را تحت شدیدترین تحریم های تاریخ نگه داشته. آمریکایی ها به محض اینکه از تسلیم ما ناامید شوند، تغییر استراتژی می دهند. وقتی ببیند نگاه از بیرون بریده ایم و علاج را در داخل جسته ایم. وقتی ببیند برای ترخیص میلیون ها تن کالا از گمرکات که به التهاب بازار و قحطی و گرانی برخی کالاها پایان می دهد، منتظر خبر پیش افتادن بایدن در ایالت جورجیا... نبوده ایم!
📝 #رها_عبداللهی
#عموفیدل
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
هدایت شده از رادار انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این فرضیه که با آمدن "بایدن"، مشکلات اقتصادی ایران تمام خواهد شد، اشتباه است
👤 دکتر امیرحسین مزینی، اقتصاددان و معاون پژوهشی پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس : توافق با بایدن سخت تر از ترامپ است./ حتی اگر توافقی با بایدن صورت بگیرد، تاثیری بر اقتصاد ایران در کوتاه مدت نخواهد داشت.
✅ به رادار انقلاب بپیوندید:
@Radar_enghelab
هدایت شده از رادار انقلاب
💢وقتی میگوییم سگهای زرد دموکرات، از شغالهای جمهوریخواه بدترند، یعنی همین تصویر!
سریال #گاندو را که یادتان هست؟! در مورد جاسوسی بود به نام جیسون رضاییان..
یعنی همین کسی که با جو بایدن عکس سلفی میگیرد!
این روزها، بیش از همیشه مراقب گاندوها و گاندوپرورها باشید!
✅ به رادار انقلاب بپیوندید:
@Radar_enghelab
هدایت شده از فارس پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روش موثر دورکاری به نحو احسن در بعضی ادارات!
@Fars_plus
هدایت شده از فارس پلاس
▪️اینجا آتش سوزی جنگلهای استرالیا و آمریکا نیست. همین ایران است،جنگلهای توسکستان و هیرکانی.یک هفته است اینجا آتش گرفته و اسبهای وحشی در حال فرار هستند. احتمالا اخباری مثل انتخابات آمریکا حتی فرصت همدردی با این اسبها را مثل همدردی با کوالاها و کانگوروهای استرالیا نداده است.
💬 ebrahim alizade
@Fars_Plus
هدایت شده از فارس پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ترامپ انتخابات را خواهد باخت..
نیمه ی نخست این کلام مبارک سید محقق شد... مانده است نیمه ی دیگر آن...
سیدحسن توی جمله بعدیش پیش بینی مهمتری داره.
" اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد، که انشالله خواهد خورد، آزادی قدس در تیررس قرار خواهد گرفت"
@Fars_Plus
هدایت شده از باشگاه خبرنگاران جوان
🔸 یارانه ای که به جیب خارجی ها می رود
🔹این روزها با نوسان نرخ ارز و بالا بودن قیمت گندم در کشورهای همسایه، قاچاق آرد برای سودجویان از جذابیت بیشتری برخوردار است که هر یک از مسئولان دلایل خاص خود را برای رونق این پدیده شوم مطرح می کنند.
🔹بسیاری از مسئولان بر این باورند که پرداخت یارانه به بخش آرد و نان، افزایش قیمت جهانی گندم و بی توجهی به اجرای قانون خرید تضمینی زمینه را برای خروج غیرقانونی آرد و گندم به کشورهای همسایه فراهم کرده است و تا زمانیکه قیمت گندم واقعی نشود، شاهد استمرار قاچاق خواهیم بود.
👉 yjc.ir/00VgQx
🆔 @YjcNewsChannel
هدایت شده از فارس پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ترامپ انتخابات را خواهد باخت..
نیمه ی نخست این کلام مبارک سید محقق شد... مانده است نیمه ی دیگر آن...
سیدحسن توی جمله بعدیش پیش بینی مهمتری داره.
" اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد، که انشالله خواهد خورد، آزادی قدس در تیررس قرار خواهد گرفت"
@Fars_Plus
هدایت شده از شاخص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ استاد #رائفی_پور
📝 «مسیحیان صهیونیزم، بنیانگذاران آمریکا»
📥 دانلود با کیفیتهای مختلف👇
https://masaf.ir/RaefipourClips/post/60056
🌍 eitaa.com/shakhes1 ایتا
🌍http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
هدایت شده از توییتر انقلابی
⭕️ هرکس در هر لباسی و در هر جایگاهی بخواهد برای مذاکره با بایدن و دولت تروریست امریکا زمینه سازی کند یا فشار بیاورد، در ریخته شدن خون حاج قاسم سلیمانی شریک است.
👤 امیرحسین ثابتی
@TWTenghelabi
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 #عکس_نوشت| کارخانه زامبی سازی!
🔹ظاهراً شر ترامپ از سر جهان کم شد، اما شر امپریالیسم آمریکا همچنان باقی است.
ترامپ از مریخ نیامده بود.
این زامبی زهرآلود، محصول همین کارخانه لیبرال سرمایه سالاری و مترسک الیگارشی آمریکا بود که پس از پایان تاریخ مصرف، با زور رسانه، روانه زباله دانش میکنند.
اما زامبی ها هنوز هستند.
سیدنظام الدین موسوی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
هدایت شده از توییتر انقلابی
⭕️ #بایدن اعلام کرد: رئیسجمهور آمریکا شدم!
اما هیچ ایرانی باغیرت و باشرفی بیانیه بایدن در شب شهادت #حاج_قاسم_سلیمانی را فراموش نمیکند: هیچ آمریکاییای در مرگ قاسم سلیمانی عزاداری نمی کند. او مستحق این مرگ بود...
👈 « #جنتلمنهای پشت میز مذاکره، همون #تروریستهای فرودگاه بغدادند! »
👤 Mostafa ghamari vafa
@TWTenghelabi
هدایت شده از رادار انقلاب
🔻نتانیاهو: «بایدن» دوست بزرگ اسرائیل است
🔹نخست وزیر رژیم صهیونیستی در صفحه توییتر ضمن تبریک به «جو بایدن» و معاون وی نوشت: جو ما نزدیک به ۴۰ سال است که روابط شخصی گرم و طولانی داریم و تو را به عنوان دوست بزرگ اسرائیل میشناسم.
✅ به رادار انقلاب بپیوندید:
@Radar_enghelab
هدایت شده از بیداری ملت
🔻چرا ما اولین کشور در استفاده نکردن از ظرفیتها هستیم؟
🔻برای عقبماندن کشور، کافی است مسئولی سرِ کار بیاید که کُند کار بکند
🔻 به تحول نیاز داریم تا از ظرفیتهایمان نهایت استفاده را ببریم
🔘 محافظهکاری، قتلگاه انقلاب؛ تحولخواهی، گام دوم انقلاب(ج۵)
➖ رهبر انقلاب در بیانیۀ گام دوم میفرماید: «گفته شده است که ایران از نظر ظرفیتهای استفاده نشدۀ طبیعی و انسانی در رتبۀ اول جهان است.»
➖ طبیعتاً دزدیها و غارتها یک عامل عقبماندگی کشور است که باید با آنها برخورد بشود، اما در کناردزدیها، مسمسکردن مسئولین در استفاده نکردن از ظرفیتها، عامل مهم عقبماندگی کشور است.
➖ البته مشکل فقط مسمس کردن برخی مسئولین هم نیست، نفوذیهایی در بدنۀ کارشناسی یا بدنۀ مدیریتی هستند که رسماً کارخانه میخوابانند و سرِ راه تولیدکننده، مانع ایجاد میکنند.
➖ ما از ظرفیتهایمان نهایت استفاده را نمیکنیم و برای اینکه این عیب برطرف شود، نیاز به تحول داریم. الان مرز دینداری و انقلابیگری اینجاست، مرز جهاد و شهادت اینجاست!
➖ اگر بخواهیم بدون تحول، این عیب را برطرف کنیم، شاید صدها سال طول بکشد! با این رقابتی که در منطقه و جهان هست، کافی است یک مسئولی سرِ کار بیاید که کُند کار بکند، همین ملت را عقب میاندازد و کمکم موجب نابودی میشود!
➖ در یکی از کشورها یک جاسوس را گرفته بودند، گفتند تو در این کشور چه کار کردی؟ گفت: من فقط کاری میکردم که کارها کند پیش برود، همین!
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت هنر - ۹۹.۶.۱۴
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روحانی مرداد 99: مردم همه چیز را به بورس بسپارند
آیا از نظر نهادهای قضایی و امنیتی و مجلس دعوت از مردم توسط عالی ترین مقام اجرایی کشور برای حضور در بورس و نابودی سرمایه ها و اعتماد مردم بعد از آن جایی برای پیگرد قانونی و برخورد قضایی قوه قضائیه یا نظارتی مجلس ندارد؟
چه مصلحتی بالاتر از اعتماد مردم به انقلاب و نظام هست که دستگاه های مسئول نظاره گر نابودی آن هستند اما هیچ اقدام اساسی انجام نمیدهند؟ گاهی مصلحت سنجی های بی جا بیشترین ضربه را به انقلاب و نظام زده است.
🔴 بیداری ملت
@bidariymelat
@bidariymelat
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
♻️ دلار بایدن یا دلار جهانگیری، مساله این است
به راستی چرا بایدن نیامده قیمت دلار را بازار ارز ایران پایین میآورد و یا چگونه یکشبه و بدون هیچ اقدام و تدبیری و در رکود شدید بازار، قیمت انواع خودرو با کاهش اسمی جدی مواجه میشود!
بیشک ربط دادن این تحولات به مسافر از راه نرسیده کاخ سفید، سطحیترین برداشت از رویدادهای اخیر است. مردم نیز میدانند که نوسانات کنونی بازار و تنگناهای اقتصادی فعلی، ماحصل سوءمدیریتها و شاید استراتژیهای پنهان سیاسی است.
چگونه است که همزمان با انتخابات ایالات متحده ناگهان محدودیتهای موثر جهت کنترل کرونا در کشور اعمال میشود و ماهها اصرار کارشناسان جهت تحدید ترددهای جادهای و ... با نسیم آمدن بایدن محقق میشود و همزمان با نتایج تقریبا نهایی انتخابات ایالات متحده، فضای مجازی لبریز از خبر بازگشت آمریکا به برجام و به دنبال آن حضور ظریف به عنوات منجی ملت و ققنوس انتخابات ۱۴۰۰ میشود!
اینها سوالاتی است که پاسخ آن را در فضایی به دور از هیجان به سادگی میتوان یافت.
شکستن بهای خودرو پس از ماهها تشنه نگه داشتن مردم در صفهای قرعهکشی مضحک ایرانخودرو و سایپا، سقوط اسمی قیمت دلار پس از ماهها نوسان و افزایش غیرمنطقی نرخ ارز همه به دنبال انتشار یک پیام است:
" بایدن ظرفیت و امکان مذاکره را محقق میسازد"
و این طرحی برای تحریک ناخودآگاه مردم و آماده ساختن افکار عمومی برای از سرگیری مذاکراتی است که قهرا، پهلوان پنبهی آن ظریف خواهد بود.
از قدیم مشهور است که عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود.
اگر امروز روزنامهها و رسانههای اصلاحطلب طلایهدار جشن پیروزی بایدن را پیشتر از خود او برپا کردهاند مقدمات فشار برای اعتماد مجدد به ایالات متحده برای کسب صندلی پاستور در بهار ۱۴۰۰ است.
✍ محمد مهدی میرزایی
🔺کانال حميد رسایی🔻
@rasaee
هدایت شده از بیداری ملت
♦️ترامپ، کریستوفر میلر را به عنوان جانشین مارک اسپر در وزارت دفاع امریکا نصب کرد.
🔹کریستوفر سی میلر بازنشسته نیروی زمینی آمریکا است که در سال ۲۰۰۱ وظیفه فرماندهی عملیاتهای پیچیده (AOB Commander) را داشته است.
♦️مارک اسپر(وزیر برکنار شده) در عملیات ترور شهید سلیمانی و ابومهدی نقش کلیدی داشته است.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 سقوط واقعی دلار خرداد ۱۴۰۰
کشوری که ابر قدرت نظامی منطقه محسوب میشود، با وجود جنگ های متعدد و ترروریست های مرزهایش، کسی جرئت ندارد چشم چپ به مرزهایش بیندازد، چرا باید لنگ پوشک بچه باشد؟!
چرا باید قیمت دلارش سر به فلک بکشد؟! چرا باید قیمت مرغ و گوشت و روغن و تخم مرغ و گوجه اش مردم طبقه متوسطش را هم به طبقه فقر بکشاند؟!
چرا تحریم بخش نظامی را قدرتمندتر کرده اما بخش تولید همچنان روبه سقوط درجا میزند؟!
مشکل کجاست؟! با وجود سازمان های نظارتی عریض و طویل، چرا وضعیت کشور اصلاح نمیشود؟!
پاسخ ساده است؛ رهبر انقلاب سابقاً فرمودند هرکجا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم؛ هر جا از انقلابیگری و حرکت جهادی غفلت کردیم عقب ماندیم. این یک واقعیت است.
❌ درست انتخاب کنیم، درست عمل کنیم.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
هدایت شده از زمانه
🔴 ما این تجربه را تکرار نمیکنیم‼️
🔻 پاسخ دقیق رهبر انقلاب به یک پیغام:
1️⃣ رهبر انقلاب۲۳ خرداد ۹۸ در دیدار نخست وزیر ژاپن، درباره پیغام مذاکره، نکاتی را از موضع درایت و عزت بیان فرمودند که این روزها شایسته بازخوانی است. در ابتدای این دیدار، آقای آبه شینزو گفت: من قصد دارم پیام رئیسجمهور آمریکا را به جناب عالی برسانم.
2️⃣ حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ، ضمن بازگویی حقارت شخصیت ترامپ و اوباما فرمودند: "ما بهلطف خداوند، بدون مذاکره با آمریکا و با وجود تحریم هم به پیشرفت خواهیم رسید... جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربه تلخ مذاکرات قبلی در چارچوب برجام را به هیچ وجه تکرار نخواهد کرد. هیچ ملت آزاده وعاقلی مذاکره تحت فشار را نمیپذیرد.
3️⃣ من، شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد..... کدام عاقلی با کشوری که زیر توافق زده، مذاکره کند؟
4️⃣ ما این حرف را که آمریکا آماده مذاکرات صادقانه با ایران است، اصلاً باور نمیکنیم زیرا مذاکرات صادقانه از جانب شخصی همچون ترامپ، صادر نمیشود. صداقت در میان مقامات آمریکایی بسیار کمیاب است... ما به هیچ وجه تجربه تلخ مذاکره چند سال اخیر با آمریکا را تکرار نخواهیم کرد.
5️⃣ بعد از توافق هستهای، اولین کسی که برجام را بلافاصله نقض کرد، شخص اوباما بود، همان کسی که درخواست مذاکره با ایران کرده و واسطه هم فرستاده بود. این تجربه ما است و جناب آقای آبه، بدانید که ما این #تجربه را تکرار نمیکنیم"
🖌 #ایمانی
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
👆 #پیشنهاد_عضویت
هدایت شده از علیرضا فقیهی راد
⭕️رئیس جمهور در سیاست خارجی آمریکا چقدر نقش دارد؟
🔹این روزها با بالاگرفتن تب انتخابات آمریکا، بسیاری از رسانه ها با ضریب دادن غیرواقعی این انتخابات در افکارعمومی داخل کشور اینگونه بازنمایی می کنند که با تغییر رئیس جمهور آمریکا ما شاهد یک تحول و چرخش اساسی در جهت گیری سیاست خارجی این کشور و بطورخاص در قبال ایران هستیم
🔹اما جدای از آنکه راهبردهای آمریکا در قبال ایران یک سیاست مشترک دوحزبی است، باید خاطرنشان کرد اساسا به دلیل نوع ساختار تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا، رئیس جمهور تام الاختیار نیست و نهادهای رسمی و غیررسمی در آمریکا او را با محدودیت های زیادی مواجه می کند که از تغییرات ناگهانی و چرخش های بنیادین در سیاست خارجی جلوگیری میکند
🔹ساختار پلورالیستی و تکثرگرایانه آمریکا موجب پذیرش اعمال نفوذ و قدرت نهادها و افراد مختلف رسمی و غیر رسمی در روند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا شده است. و هرچند ساختار تصمیم گیری غیرمتمرکز فدرال از نوع ریاستی و هموار کننده اختیارات ریاست جمهوری است اما چون ساختار آن براساس نظام تفکیک قوا و اصل بنیادی نظارت و توازن قرار دارد، تصمیم گیری یکجانبه قوه مجریه و رئیس جمهور را با موانع زیادی روبرو کرده است.
🔹مدل فیلادلفیا در قانون اساسی آمریکا، با تفکیک قوا و وظایف نهادهای موثر در سیاست خارجی، تمرکز قدرت تصمیمگیری در سیاست خارجی را از نظر قانونی غیر ممکن کرده است.هرچند بنا به شرایط مختلف اعم از شخصیت رئیس جمهور و همسو بودن یا نبودن حزب حاکم بر کنگره با قوه مجریه، قدرت تصمیم گیری یکجانبه در ریاست جمهوری متغیر است
🔹نظام تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا براساس اصل نظارت و توازن میان ارکان مختلف قدرت در سطوح مختلف استوار است. بین افراد و نهادهای مختلف درون قوه مجریه اعم از رئیس جمهور تا وزیرامور خارجه تا سازمان سیا، بین قوه مجریه و کنگره ، بین حزب حاکم و رقیب، بین نهادهای رسمی و غیررسمی اعم از گروه های ذی نفع، رسانه ها، اتاقهای فکر و افکار عمومی
🔹رئیس جمهور به تنهایی عامل اصلی تصمیم گیر در سیاست خارجی آمریکا نخواهد بود و نهادهای رسمی و غیررسمی دیگری در فرآیند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا نقش ایفا میکنند
🔹کنگره به عنوان یک نهاد فدرال از طریق نظارت بر قوه مجریه، کنترل بودجه، حق تایید صلاحیت مقام های سیاسی، حق اعلان جنگ و امثالهم قدرت قابل توجهی در فرآیند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا دارا می باشد. کمیته های داخلی کنگره لوایح را بررسی و اعلام نظر می کنند. کمیته نیروهای مسلح در مجلس سنا و مجلس نمایندگان، کمیته روابط خارجی در سنا و کمیته امور خارجه در مجلس نمایندگان از جمله این کمیته ها می باشند. تمامی پیمان های دولتی با دیگر کشورها باید به تصویب دو سوم اعضای مجلس سنا برسد.هر نوع اعتبار و بودجه ای برای کمک به دیگر کشورها و بودجه وزارت امور خارجه و نمایندگان سیاسی آمریکا در دیگر کشورها باید به تصویب مجلس نمایندگان برسد. لذا کنگره به عنوان یکی از نهادهای رسمی در ساختار آمریکا نقش مهمی در تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا ایفا می کند و در موارد متعددی با استفاده از ابزارهای قانونی مانع از یکجانبه گری شخص رئیس جمهور میشود
🔹برای نمونه پس از جنگ جهانی اول رئیس جمهور وقت آمریکا وودرو ویلسون پیشنهاد تاسیس جامعه ملل را داد که در پی کنفرانس ورسای پاریس، نهایتا جامعه ملل در 1920 تاسیس شد. اما با اینکه پیشنهاد تشکیل جامعه ملل را رئیس جمهور آمریکا داده بود، به دلیل مخالفت مجلس سنا با الحاق آمریکا به جامعه ملل، آمریکا هیچگاه به آن نپیوست
🔹از طرفی نهادهای غیر رسمی شامل احزاب سیاسی، اتاق های فکر، گروه های ذی نفع، رسانه ها و افکار عمومی بصورت غیرمستقیم از طریق فشار افکار عمومی، حمایت های مالی، تولید اندیشه و برنامه، معرفی افراد نخبه برای جایگاه های مختلف در ارکان تصمیم گیری و...در روند تصمیم گیری سیاست خارجی به اعمال نفوذ می پردازند تا جاییکه گاهی بدون جلب نظر آنها تصمیم گیری در سیاست خارجی با بن بست مواجه میشود
🔹لذا فرایند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر تفکیک قوا و اصل بنیادین نظارت و توازن قرار دارد و ساختار و کارگزار بطور متقابل یکدیگر را متاثر می کنند. به نحوی که هرکدام بدون تاثیر از دیگری توان اعمال قدرت یکجانبه ندارد و بصورت رفت و برگشتی میان ساختار و کارگزار تصمیم گیری های سیاست خارجی آمریکا ایجاد میشود
🔹نهایتا اینکه برخلاف بعضی از غلوها و ضریب های رسانه ای غیرواقعی،رئیس جمهور در آمریکا به تنهایی تصمیم گیر در حوزه سیاست خارجی نیست و او با موانع ساختاری متعددی روبرو است که همین امر موجب شده سیاست خارجی آمریکا بطور خاص در موضوعاتی که میان دو حزب مشترک است از ثبات برخوردار باشد و نهایتا در تاکتیک ها و روشها شاهد تغییرات باشیم
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🖌 #یادداشت_روز
🔹کوچه باز نکنید! آمریکا باخت و ایران بُرد
#محمد_ایمانی
۱-هفتمین فرعون آمریکایی هم با عقده ناگشوده «تسلیم یا سرنگونی جمهوری اسلامی ایران» به آخر خط رسید. ترامپ این اواخر، هفتهای چند بار، با آمیزهای از نخوت و نیاز میگفت «منتظر زنگ ایرانیها هستم؛ آنها دنبال مذاکره اند... اگر قبل از انتخابات با من مذاکره کنند بهتر است... ایرانی ها پس از انتخابات سراغ مذاکره با من میآیند». او با همین سرسام به ته خط رسید؛ هر چند که آمریکا را بیحیثیتتر از همیشه کرد. یقینا اگر استواری ایران نبود، نه در انتخابات 2008 و 2012، اوبامای دموکرات بر نومحافظهکاران غلبه میکرد، نه ترامپ سال 2016 بر دموکرات ها پیروز می شد، و نه امسال، مقابل آنها کم می آورد. ناکامی سه دولت بوش،...
ادامه مطلب 👇
http://kayhan.ir/fa/news/202789
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper