🔰راهکارهای گرایش دانش آموزان به نماز(10)
✅فضا سازی محل قرائت نماز
🔻خداوند در قرآن می فرمایند: يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ(اعراف-31)
🔻ای فرزندان آدم! زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد، با خود بردارید!
◀️خداوند زيبايى و زينت را دوست دارد و گرنه به آن امر نمىفرمود، «خُذُوا زِينَتَكُمْ» چنانكه اسلام، آيين فطرى است و انسان نيز فطرتاً از زينت لذّت مىبرد.
◀️با زينت به مسجد رفتن، احترامى است به بندگان خدا، همچنين سبب ايجاد جاذبه و ترغيب عملى ديگران است.
◀️محسوسات بر کودک و نوجوان اثر زیادی دارد لذا تمیز بودن نمازخانه، قرار گرفتن آن در بهترین مکان مدرسه، حذف مسایلی که موجب رنجش انسان می شود موجب جذب کودک و نوجوان به سمت نمازخواهد شد
⛔️مواردی مثل اینکه نماز خانه فقط موکت داشته باشد و یا وسایل سرمایشی و گرمایشی درآن موجود نباشد و یا اینکه فرش ها کهنه و کثیف باشند و اینکه کلا نماز خانه هارمونیک نباشد مثل اینکه کتابخانه ای که کتب ادعیه و قرآن در آن قرار گرفته، کتب به صورت نا منظم و شلخته قرار داشته باشد یا اینکه ابزار و وسایل کمد سیستم صوتی به صورت نامنظم قرار گرفته باشد سیم کشی ها مرتب نباشند و از این قبیل مسایل
📌آنچه در سیره ائمه مشاهده می شود قرین کردن بوی خوش با نماز است
♦️قرین کردن بوی خوش با نماز موجب خوشایند شدن فضای نماز برای کودک و نوجوان می شود و سبب ایجاد انگیزه در او و جذب به نماز می شود.
🔻حضرت فاطمه سلام اللّه علیها در لحظات آخر عمر، چند لحظه قبل از مغرب به اسماء فرمود: عطر مرا بیاور تا خود را خوش بو کنم و لباسی را که با آن نماز می خوانم نیز بیاور.
🔻سپس وضو گرفت وقتی خواست نماز بخواند، حالش منقلب شد، سرش را به زمین نهاد. به اسماء گفت: کنارم بنشین هنگامی که وقت نماز فرا رسید مرا بلند کن...
🔻[به نظر می رسد عادت حضرت استفاده از عطر برای اقامه نماز بوده و در لحظات آخر عمر چون توان جسمی نداشتند از اسماء خواستند تا برای ایشان عطر حاضر کنند]
ادامه دارد
#شیوه_های_دعوت_به_نماز
#متوسطه
#ابتدایی
#نماز
🌸به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
✍️ شبهات دانش آموزی
❌ من با تمام عشق وعلاقه ای که به اهلبیت علیهم السلام و امام زمان دارم بعضی وقتها از ذهنم عبور میکند که همه اعمالی که به نیابت از ایشان انجام میدهم بعداً بفهمم که وجود نداشتند گناه نیست؟
🔶 اول: اینگونه شکها در سن نوجوانی طبیعی است و ممکن است مکررا به ذهن تداعی کند ولی باید بدانیم که این یک حالت گذرا است و در روایات علامت استقرار ایمان معرفی شده است و بعد از مدتی از بین میرود مخصوصا اگر با ذکر گفتن و عبادت خود را انس بدهید چرا که وقتی با استدلال به دست آوردید که خدایی باید باشد و این خدا باید راهنمایانی داشته باشد که بشر را هدایت کنند و... یعنی از نظر ذهنی پذیرفتهاید ولی از از نظر قلبی دچار شک شدهاید که با عبادت و ذکر خدا قلب نیز آرام میگیرد.
🔷 دوم: بر فرض اینکه اهل بیت علیهم السلام نباشند شما چیزی ضرر نکردهاید؟! چون کارهایی که انجام دادهاید موجب خوشحالی و آرامش شما شده است و از لحاظ روحی و معنوی احساس خوشایندی پیدا کردهاید، ولی اگر وجود داشتند دو حالت دارد:
1️⃣ شما وظیفهات را انجام دادید و سود کردید و خوش به حالتان میشود.
2️⃣ ولی اگر عملی نداشته باشید چه کار میکنید آیا شما ضرر نکردید؟ و دچار خسران نشدهاید؟!
🔻 این یک دلیل عقلی است که هر کسی کمترین احتمالی را که میدهد در نظر بگیرد چه برسد به احتمالی که خیلی زیاد است.
🔶 سوم: اما اینکه شک کردن در وجود امامان اگر شک گذرا باشد که شما را وادار به تحقیق و پژوهش کند و از شک به حقیقت برسید اینگونه شکها مشکلی ندارد و گناه هم نیست وبه قول شهید مطهری شک گذرگاه خوبی است ولی توقفگاه و منزلگاه خوبی نیست. یعنی شک کردن خوب است ولی شکی که از آن گذر کنید و توقف نکنید و در شک نمانید.
🔷 چهارم: برای اینکه در شک نمانید باید تلاش کنید و با تحقیق و پژوهش و مطالعه منابع به یقین برسید و خدا را شکر منابع و دلایل برای این موضوع به حد کافی وجود دارد.
📣 آیدی دریافت شبهات👇👇
@Azarpeykan2769
@mortaza31314
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #دوستی_اهل_بیت
📎 #روزامید
✅ کانال پاسخ به شبهات دانش آموزی
🍀@shobahatedaneshamoozi
🌸به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
❓سوال) حجاب به این است که دلت پاک باشد، به ظاهر که نیست!
✍️جواب) این حرف شما خیلی خوب است اما کامل نیست. فکر کنید که به رستورانی رفتهاید و غذا سفارش دادهاید. وقتی غذا را برای شما میآورند، ببینید که ظرف آن کثیف است، همه چیز با هم مخلوط شده و در مجموع غذا اصلاً شکل خوبی ندارد. شما نسبت به آن غذا چه حسی پیدا میکنید؟ حالا هر مقدار هم که صاحب رستوران توضیح بدهد که ظاهر مهم نیست، من بهترین برنج و مرغوبترین گوشت را با بهترین روغن و زعفران در این غذا به کار بردهام. ولی اکثر افراد میلی به خوردن این غذا نخواهند داشت. حتما باطن هر چیز مهمتر از ظاهر آن است اما این امر به معنای بیاهمیتی ظاهر نیست.
و یک نکته دیگر که باید به آن توجه کنیم این است که آیا دل پاک که یک امر درونی است، باید نشانههای بیرونی هم داشته باشد یا خیر؟ یعنی میشود کسی دلش پاک باشد اما هر گناهی را انجام دهد؟ هر روابطی را داشته باشد؟ و از هیچ عمل بدی دوری نکند؟ اگر چنین چیزی ممکن باشد پس دل ناپاک چه نشانههایی خواهد داشت؟
اگر مقداری بیشتر فکر کنید شما هم متوجه میشوید که ظاهر عفیفانه و با حجاب، میتوانند نشانهای از حیای درونی و پاکی دل داشته باشد. البته وقتی که این حجاب واقعا از یک دل پاک و اعتقاد قلبی و برای اطاعت از خداوند متعال برخواسته باشد. بنابراین؛ بخشی از حرف شما درست که دل پاک اهمیتش از ظاهر بیشتر است؛ اما این به معنی بیتوجهی به ظاهر نیست.
(برگرفته از «بالاتر از بهشت»)
📎#متوسطه_اول
📎#متوسطه_دوم
📎#حجاب
📎#جان_فدا
📎#ایران_مقتدر
به کانال #مدارس_امین
@mamin